Tag Archives: Tips

Permainan Komputer Tingkatkan Ketajaman Penglihatan

▶Satu kajian mendapati pengguna komputer yang bermain permainan berbentuk aksi atau pertarungan mempunyai daya penglihatan yang lebih tajam selepas bermain selama 10 hari dengan purata 1 jam sehari ▶Penyelidikan ke atas para pelajar kolej yang berumur 18 hingga 23 tahun … Continue reading

Posted in Tips | Tagged , , , , | Add A Comment

Cara Install WordPress Plugin : NuffnangX Conversations

Salam semua. Mungkin dah ada yang tahu sekarang ni Nuffnangx sudah ada plugin sendiri untuk WordPress Self Hosting. Bagi yang masih yang tak tahu boleh usha entry ini WordPress Plugin : NuffnangX Conversations. Hari ini aku nak tunjukkan cara bagaimana … Continue reading

Posted in Tips | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , | 8 Comments

Tips Elak Bau Busuk

Tengah hari tadi aku pergi servis kereta kat Proton sebab kereta aku dah nazak giler. Dalam duk menunggu tu tangki pundi ni asik nak terkencing je. Jadi aku pun pinjam lah tandas diorang. Tengok dalam tandas ada satu balang arang. … Continue reading

Posted in Tips | Tagged , , , , , | Add A Comment

Tips Elak Lupa Tempat Letak Kereta

Tentu korang pernah kehilangan kenderaan di dalam bangunan pusat membeli belah kan? Macam aku juga yang jenis pelupa ni kekadang sampai hilang akal mencari kereta sendiri. Sebagai contoh aku pernah parking kereta kat bangunan yang besar dan setiap tingkat hampir … Continue reading

Posted in Tips | Tagged , , , , , , | Add A Comment

Masalah iPhone Tiada Bunyi

Bila aku search kat Google “masalah iphone tiada bunyi” macam tak membantu masalah aku ni. Sejak aku kemaskini ios ke versi 6.0 macam-macam masalah pula yang timbul. Version terkini 6.0.1 pun tak juga membantu. So bila aku Google dalam bahasa … Continue reading

Posted in Tips | Tagged , , , , | 5 Comments