Hanya Satu Nombor Untuk Order GAS PETRONAS

Pernah tak terjadi kat korang bila tengah masak lauk pauk untuk keluarga atau orang tersayang tiba-tiba gas kat rumah tu habis?.. mesti pernahkan terjadi pekara macam tu?.. Bagi aku satu pekara yang paling aku benci nak buat adalah bila mak aku suruh beli gas masak. Sebabnya aku malas nak angkat tong gas yang berat dan menyeksakan tu. Satu lagi bila bawa masuk dalam bonet kereta habis berhabuk kereta aku jadinya. Lagi malang bila dah penat-penat angkat tong yang berat tu dan sampai je kat kedai runcit tiba-tiba gas yang diidamkan habis, kan dah rosak hari bahagia tu. Mulai saat ini pekara macam tu tak lagi jadi igauan hidup aku dan mungkin akan menjadi fenomena baru dalam hidup korang semua.

 

 

Petang tadi bertempat di Mandarin Oriental Hotel telah berlangsungnya satu majlis perasmian dan memperkenalkan Gas PETRONAS Delivery (GPHD) dan satu nombor khas yang mudah diingati. Apa yang bestnya dengan GPHD ni? ok ni nak habak sikit yang sekarang PETRONAS telah melancarkan satu nombor khas iaitu 1-300 888 GAS (427) untuk para pelanggannya. Nombor ini adalah hotline untuk semua pelanggan buat pesanan gas terus ke rumah pada bila-bila masa. Pelancaran dibuat oleh Pengarah Urusan Petronas Dagangan Berhad, Amir Hamzah Azizan dan menurut beliau ini merupakan usaha Petronas dalam memberikan perkhidmatan terbaik dan menjadi pembekal gas no 1 di Malaysia.

 

 

Selain menyediakan perkhidmatan satu nombor untuk order Gas Petronas ke rumah. Mereka juga menyediakan extra service untuk para pelanggan termasuklah Mesra Points. Dengan setiap pembelian GAS PETRONAS pelanggan boleh mengumpul mata ganjaran Mesra Points dan boleh menebus mata ganjaran tersebut untuk pembelian minyak di Stesen Petronas atau di Kedai Mesra. GAS PETRONAS akan dihantar kerumah bersama dengan staff terlatih yang akan memeriksa tahap keselamatan gas di tempat masak rumah. Jadi masa diorang hantar gas tu diorang akan cek sekali kalau-kalau ada kebocoran gas pada saluran dan akan memaklumkan kepada pelanggan.

 

 

Korang dah tengok tak video GAS PETRONAS Home Delivery (GPHD) kat Youtube? memang sempoi video tu. Masa majlis perasmian ni pun diorang ada buat gimik petugas/staff mereka dengan cekap menghantar gas ke rumah dengan gaya back flip. Haha memang terbaiklah abang-abang gas ni..

 

 

Buat masa sekarang ni perkhidmatan GPHD hanya di kawasan terpilih sahaja dan akan berkembang dari masa ke semasa. Kalau nak tahu kawasan rumah korang ada ke tak boleh cek kat www.mymesra.com.my/beyondgasdelivery  atau call 1 300 888 GAS (427). Bukan Sekadar Menghantar Gas.

Aplikasi Telefon Bimbit Raja Lawak 5

Seiring dengan perkembangan teknologi terkini, Raja Lawak juga kini maju setapak lagi. Selepas memperkenalkan laman social Facebook dan Twitter, kini Raja Lawak memperkenalkan sesuatu yang akan sentiasa bersama anda di mana jua.

Dalam musim ini, satu aplikasi telefon bimbit telah disediakan. Segala berita, koleksi lawak, pelbagai muat turun dan maklumat-maklumat mengenai Raja Lawak 5 disediakan dalam aplikasi ini. Video-video daripada Raja Lawak 4 juga turut disediakan dalam aplikasi telefon bimbit ini.

Ciri-ciri Aplikasi:

1. Tonton SIARAN LANGSUNG Raja Lawak 5 menerusi telefon bimbit.
2. Koleksi Video Raja Lawak 5 dan 4. (lebih 100 video!).
3. Dapatkan berita terkini Raja Lawak 5.
4. Profil peserta dan galeri gambar eksklusif.
5. Undi peserta Raja Lawak kegemaran anda dengan mudah.
6. Koleksi Lawak harian oleh peserta Raja Lawak.

Sambungan internet (Wi-Fi, 3G atau EDGE) diperlukan untuk menggunakan aplikasi ini

Aplikasi ini disediakan khas kepada pengguna iPhone dan Android. Untuk muat turun taip RL5 dan hantar ke 32999.

Aplikasi ini disediakan secara PERCUMA sehingga 21 Januari 2011.

Undi Raja Lawak kegemaran anda! Taip LAWAK<jarak><nama peserta> atau LAWAK<3/5/10/20><jarak><nama peserta> untuk (3/5/10/20 undian) ke 32999.

Contoh : LAWAK5 <nama peserta> ke 32999.

Jangan lupa saksikan Gelanggang Raja Lawak 5, malam ini, jam 9 malam siaran secara langsung di Astro Prima (105). Untuk maklumat terkini Raja Lawak 5, layari laman sosial Facebook dan Twitter di http://www.facebook.com/RajaLawak5 dan http://twitter.com/RajaLawakAstro.

AXE Malaysia – Nak Dia Kejutkan Kamu? Oh Baby!

Wow tahu tak korang bahawa AXE telah datang ke Malaysia?.. ala ingat tak iklan deodorant yang agak-agak lucah tu?.. kini dah ada di Malaysia, diorang pun dah ada Facebook khas untuk orang Malaysia. Tapi kan macam mana boleh lepas yek iklan macam ni, macam ada unsur-unsur sex juga, macam mana boleh terlepas daripada Finas atau lembaga penapisan iklan kat Malaysia ni?..

Ini antara iklan-iklan AXE yang pernah ditayangkan kat TV Malaysia. Iklan ni mengesahkan seorang perempuan yang bekerja di sebuah kedai hotdog, dan ada seorang jejaka datang ke kedai ni dengan memakai wangian Axe. Bila si jejaka ni sampai kedai, si perempuan ni terbau wangian Axe yang lelaki ni pakai. Dalam kegersangan si perempuan ni memegang botol sos (macam pegang zakar) sambil menulis nombor telefonnya pada roti hotdog tu dan meminta si jejaka telefon si perempuan ni.., kalau anda baru pertama kali tengok iklan ni apa tanggapan dan fikiran korang?.. adakah ini iklan wangian atau iklan sex?.. bagi aku ok je sebab ianya menghiburkan tapi macam tak sesuailah kalau budak-budak bawah umur tengok iklan ni kan..

Ni video yang kedua untuk iklan Axe ni,… kelakarkan.. apa-apa pun ianya sekadar iklan untuk mempromosi barangan keluaran Axe je yang lelain tu pandai-pandailah korang menilai.. Oh ye.. kalau korang nak “SiGedik” ni telefon dan kejutkan korang tiap-tiap pagi boleh je, hanya call 010-225-3344 dan SiGedik ni akan call kejutkan korang tiap-tiap hari dari isnin-jumaat, Memang sexy dan menggedik suara perempuan yang kejutkan tu… aiseehhhmen.. kalau pepagi bagi orang lelaki yang tut dia mencanak macam KLCC tu apa lagi boleh try call nombor tu dan sensasikan diri korang hahaha cayalah..

Color Me Corby

mycorby

Sebelum apa-apa aku nak cakap yang aku suka Samsung Corby warna putih dan Kuning… sebab apa? putih itu suci… cewah kuning pulak warna diraja hehehe… tul lah.. aku berkenan betul dengan Corby putih ni.. harap boleh dapatkannya satu hari nanti…

carnivalimage

Tahun baru 2010 ini, SAMSUNG CORBY dan kerjasama Nuffnang.com.my akan mengadakan satu karnival di Sunway Extreme Park pada 16 Januari 2010. Banyak hadiah yang boleh direbut bernilai sehingga RM25 ribu. Perhhh tak boleh blah contest nih… aku mesti join… sekurang-kurangnya kalau tak menang duit menang goody bag pun dah memadai bagi aku. Untuk mendapat jemputan ini saya perlu berkongsi betapa cerianya hidup aku, mana tahu boleh menang sebiji Samsung Corby ini boleh mewarnai hidup aku selepas ni… oke kalau nak tahu siapa yang mewarnai hidup aku selama ini… haaaa baca ni..

Yang Pertama : Inilah antara mereka yang mewarnakan hidup seharian saya sejak 26tahun yang lalu sehingga sekarang… Mak, Adik dan along… merekalah yang akan aku ingat ketika aku senang ketika aku susah.. tanpa mereka hidup dan jiwa aku kosong… tanpa mereka hilanglah seri, tanpa mereka hilanglah warna-warni dunia ini…

sayang1

Yang Kedua : Kekasih aku tak lain tak bukan Alice in wonderland … hehehe dialah yang mengisi kekosongan dalam hati saya sekarang, dialah yang menceriakan lagi diri aku dikala aku sunyi dikala aku sedih… dialah yang selalu bertanyakan kesihatan aku… (beli ubat,picit kepala dan lain-lain) hehehe… Sayang i Love u … Muahh!! yang penting dialah yang boleh menerima aku ketika aku gemuk mahupun kurus…

sayang2

Yang Ketiga : Saudara mara aku lah… aku paling sayang kat Nenek Limah dan makcik (alang) , aku dah anggap alang macam mak aku juga… Sepupu sepapat dan pakcik makcik memang sporting… kalau pergi rumah nenek mesti ceria dan asik tergelak tengok gelagat diorang…

sayang3

dan yang terakhir yang mewarnakan hidup ini adalah kawan-kawan…aku ada ramai kawan, kawan pejabat, kawan sekolah, kawan kat kampung, kawan internet….tanpa mereka siapalah aku..

sayang4

Haaa… mereka telah mewarnai hidup aku… korang bagaimana pulak…??.. selain dari itu korang boleh dapatkan Samsung Corby kerana ia juga boleh mewarnai hidup anda…. nak tahu lebih lanjut.. sila baca dibawah….

Samsung Corby Mewarnai Hidup Anda

main_01_design

Sudah tentu dengan adanya Samsung Corby ini hidup anda akan lebih ceria dengan kelebihan praktikal dan pilihan 4 warna yang menarik seperti Merah Jambu, Oren, Putih dan Kuning. Wahhh memang susah nak pilih kalau diberi peluang aku nak semua sekali.. memang cun lah Samsung Corby ni.  Pilihan warna boleh disesuaikan dengan mood harian kita tidak kira bagaimana anda melihat ia, tak kira bagaimana penampilan anda, dengan adanya Samsung Corby ini sebenarnya mempunyai satu cengkaman pada gaya hidup kita :-

1

Merah Jambu – flirtatious, fabulous, fashion forward and adventurous

2

Kuning – fun, playful

3

Oren – energetic, creative, boisterous

4

Putih – chilled, cool, minimal

Berhubung Walau Dimana Jua

main_02_snssub_03 updates and uploads

Tak kira dimana anda berada, Malaysia, Indonesia, Hongkong dan di seantero dunia anda tetap berhubung dengan rakan-rakan tanpa sebarang gangguan. Dengan Samsung Corby ini, ia dilengkapi dengan POP-UP SNS (Social Networking Service) bagi memudahkan anda melayari laman sosial popular seperti Facebook, Myspace dan Twitter. Selain itu Samsung Corby juga dilengkapi dan dihubungkan dengan laman-laman sosial seperti Youtube, Flicker, Picasa, Photobucket dan laman SNS yang popular lain bagi memudahkan anda memuat naik video atau gambar kegemaran anda. Jimatkan masa anda dengan kemudahan yang tersedia dalam Samsung Corby dan berhubunglah dengan sesiapa jua hari ini.

Semuanya Dihujung Jari Anda

sub_02 unlocksub_01 one finger

Samsung Corby menawarkan anda ciri-ciri keselamatan terkini dan didatangkan dalam skrin sentuh yang mudah digunakan. Anda juga boleh mengubahsuai Widgets dan interface dengan kaedah Drag-and-drop di skirn sentuh Samsung Corby anda. Teknologi canggih Samsung Corby dilengkapi dengan Smart Unlock dan One Finger Zoom, Sistem Smart Unlock dimana anda boleh menulis abjad pada skrin sentuh seperti rajah diatas  dan One Finger Zoom membolehkan anda mengubah dan membesarkan (Zoom) saiz gambar dengan menolak skrin sentuh keatas dan kebawah.

Semuanya Dihujung Jari Anda

sub_05 dictionarysub_04 TouchWiz interface

Dengan Corby ia dilengkapi dengan Kamus English yang dikemaskini, disamping itu anda boleh mempelajari dan bertutur dalam bahasa inggeris dengan lebih berkesan. Kamus English Corby juga membantu anda mencari makna ayat supaya anda boleh meningkatkan mutu dan tahap bahasa anda.

Jom Tengok Apa Yang Ada Dengan Samsung Corby

spec

jadi apa tunggu lagi, dapatkan Samsung Corby dipasaran sekarang.. apa-apa pun jom berhibur dulu dengan 2PM dengan lagu tema Samsung Corby (My Color).