Iftar DiGi Untuk DiGi Super Bloggers

Semalam meriah sakan pergi berbuka puasa kat Café Marmalade, Bangsar Village II sebab dapat jemputan terhormat dari Nuffnang dan DiGi bagi meraikan bulan Ramadan bersama-sama DiGi Super Bloggers yang lain. Orang cakap rezeki manusia siapa yang tahu, ya memang betul kata pepatah tu sebab rezeki aku semalam menang hadiah-hadiah dari DiGi termasuk Traveller Bag Special Edition dari DiGi. Perhh memang tengah cari beg besar sekarang ni maklumlah aku ni suka sangat pergi melancong. Selalu melancong pun pinjam beg orang tapi kini tidak lagi sebab dah ada beg sendiri.

Makanan kat Café Marmalade memang best dan sedap. Berkali-kali aku tambah siap boleh bungkus bawak balik lagi. Terbaik lah.. harap tahun depan DiGi dan Nuffnang buat lagilah iftar bersama bloggers. Malam tu pihak DiGi ada buat sikit intro/info pasal pekej DiGi Perantaun dan DiGi Smart Plan so bloggers yang datang turut dimeriahkan lagi dengan kuiz dan games yang diorang buat. Happening sangat.

Continue reading

Saya Menang Samsung Corby @ Samsung Corby Carnival – Sunway Lagoon

Yahooo I win… i win…. We win…. go Orange team… we can do it…. inilah sorakkan kepada semua pemenang handpone Samsung Corby  di Samsung Corby Carnival yang berlangsung di Sunway Lagoon Extreme park petang tadi. Aku yang datang keseorangan mula-mula tu takut gak sebab tak biasa dan tak berapa kenal blogger-blogger yang hadir pagi itu. Semasa pendaftaran terjumpa bro Eyriqazz dan bro Jai (Teratakarmo) huhu nasib baik jumpa diorang, boleh borak-borak pasal blog. Aku dan bro Eyriqazz dapat team Orange.. bro Jai (Teratakarmo) pula dapat team merah jambu.. huhu jambu siut bro jai pakai baju tu.. macam azwana alia hahahaha jangan marah ye bro.. zaid gurau je…

Bro Jai dan Bro Eyriqazz melaram dengan baju team masing-masing, tapi bro jai bila pakai baju merah jambu tu nampak macam azwana alia la pulak... hehehehe im sorry...

My goodys.. ada baju team bewarna Orange, pen, dan voucher Samsung Corby RM100 ...

Dalam pertandingan ini telah dibahagikan kepada 4 team, iaitu team Corby Orange, Team Corby Yellow, Team Corby Pink dan Team Corby White, Game pertama adalah pecah belon, hahaha macam mana pula main pecah belon ni?… setiap team perlu meniup belon mengikut warna team dan belon tersebut perlulah diikatkan di bahagian buku lali kaki, setiap team perlulah memecahkan belon setiap lawan, siapa punya belon yang meletup banyak dia kalah.. siapa yang banyak tinggal dia menang.. macam tu la permainannya…

sixthseal.com membincangkan sesuatu, mungkin strategi untuk kalahkan pihak lawan... hehehehe apa yang kelakarnya permainan belum pun mula belon dia dah dua kali meletup...

haaa macam ni la main dia... pemain perlu meletupkan belon pihak lawan... haaa cepat kak pijak..pijak... jangan pijak benda lain sudaa...

Inilah barisan team Orang iaitu team zaid,... semuanya handal-handal.. masa ni semua malu-malu lagi.. maklumlah baru berkenalan...

hoho yang baju orange tu nama dia Siok Hoon, baru je kenal dia.. dia ni ceria dan lawak-lawak gak hehehe... woit Siok Hoon u apa buat.. menari kaaa?... hahahah, dalam game ni Team kami adalah JUARA!! 50 markah untuk kami.. yahooo... so the next round is.. game Tarik Tali...

Sebelum main tarik tali.. kepten pasukan kami memberikan kata semangat.. huh aku kemain melopong mendengarnya.. hahah nak menang la katakan..

1...2...tarikkkkk... 1...2...tarikkkkk... tengoklah kemain bersemangat aku dan pasukan yang lain demi mengejar kejayaan.. 1...2...tarikkkkk... 1...2...tarikkkkk...

Hip..hip Hurrayyyyy... kami menang lagi...... 50 point to Orange team.... hahahah tengoklah badan masing-masing yang masuk tarik tali ni.. semangat-semangat... hehehe

Setelah selesai main tarik tali.. kali ni permainan Rock Climbing pulak... huhu yang ni aku tak main sebab tengoklah orang yang badan kurus pun tak boleh naik.. ni kan badan yang comel macam aku ni, lagi lah.. bikin panas je hahaha.. setiap peserta perlulah panjat tembok batu ni dan ambil satu belon sajaha... setiap team yang paling banyak belon yang dikutip dikira pemenang...

1..2...3 mula... haaaa peserta memulakan memanjat tembok batu... go orange... go orange...

nampak mudah..tapi cuba tengok... orang kurus pun belum tentu boleh buat... susah ooo...

Founder http://komuniti-blogger.com/ ... haaaaa pegang yang tu.., mungkin ini antara ayat yang sedang diungkapkan oleh bro Azree ni.. hehehe look macam cina tapi rupanya melayu hehhe.. keep in touch ye bro.., walaupun kami kalah dalam permainan rock climbing ni.. tak apa markah kami masih tinggi... so the next game is... Paint ball ... huhu...

Yooo... inilah ahli kumpulan yang berani mati untuk main paint ball ni... hoho tak banyak gambar yang di snappy masa paint ball ni... apa yang aku nak katakan.. kami adalah JUARA paint ball sekali gus dimahkotakan pemenang utama Samsung Corby ..

tengoklah pengorbanan team orange... kene tembak sampai berdarah.. hehehe ni bukan darah la tapi cat.. walaupun kena tembah.. tapi kami MEMANG... YAHOOOO!!

Inilah juaranya.. kumpulan Orange dapat Samsung Corby sorang sebiji... thanks to Nuffnang and Samsung ...

hari ini hari bertuah saya dan ruby... esok lusa hari anda pula.. oh ye kepada sesiapa yang nak voucher RM100 untuk beli Samsung Corby ni boleh drop comment kat sini ye..

hait bro nara.. team putih kalah lah.. macam mana boleh dapat Samsung Corby gak?.... hahahaha rupa-rupanya bro nara suka dalam duka kerana tak dapat pulang dengan HP Samsung Corby ni.. jadi dia minta pinjam aku pun dan snapy gambar hahahaha.. bro jangan marah ye zaid gurau je..

HHoooohHhohooo Yahoooo akhirnya memang gak handfone baru.. aku nak ucapkan jutaan terima kasih kepata Nuffnang dan Samsung yang menganjurkan program bersama blogger ini dan diharap dapat dilalukan lagi pada masa akan datang..  kepada blogger dan Team Orange please drop your comment here.. kumpulan lain pun dialu-alukan…

PS : / ada banyak lagi gambar akan aku uploadkan .. so tunggu ye penatlah.. aku nak tido jap.. hehehehe..