Tag Archives: Smartphone

Jom Follow My NuffnangX

Rasanya dah ramai diantara blogger dah tahu tentang kewujudan sebuah laman portal komuniti yang dipanggil NuffnangX. Merupakan sebuah laman komuniti sosial blogger menggumpul dan berkongsi maklumat dari segenap pelusuk dunia. Sekarang ni kalau nak cari maklumat senang je selain dari … Continue reading

Posted in Nuffnang | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , | Add A Comment

Nak Beli iPhone 5 Atau Samsung Galaxy S3?

Baca edisi mobile di : http://www.nuffnangx.com/l/WbHB22B Sejak dua menjak ni terbayang-bayang nak beli smartphone baru. Sekarang ni aku masih lagi pakai iPhone 3GS yang boleh dikatakan sudah ketinggalan zaman tuh. Al-maklumlah bukan orang kaya untuk tukar handphone selalu. Dalam fikiran … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , , , , , , , , , , , | 15 Comments

Nokia Lumia 610 Untuk Ibu Tercinta

Dah lama rasanya aku tak merasa pakai smartphone baru kan? setiap kali nak cari smartphone baru aku akan pastikan ianya pelbagai guna, cool dan bergaya. Teringin nak cari smartphone yang sesuai untuk golongan muda macam aku ni dan sesuai juga … Continue reading

Posted in Sponsored Post | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 8 Comments

DG Smart Plan and my Android Phone

  Kadang-kadang bila duduk melepak kat mamak dengan kawan-kawan ramai yang nak menunjuk-nunjuk handphone dan smartphone masing-masing.  Tapi bila aku tanya pada mereka apa kelebihan yang ada pada smartphone tu ramai yang jawab boleh berFacebook, Twitter, Youtube, surf internet dan … Continue reading

Posted in Promo | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 1 Comment

Blackberry Serendah RM3.00 Menanti Anda!

Anda penggemar smartphone Blackberry? ya inilah masanya kepada sesiapa yang berhajat nak merasa pakai Blackberry tu, apa lagi pergi dan datang beramai-ramai ke U Mobile Launch Event di Berjaya Times Square (BTS) pada 21-Januari-2011 jam 10pagi. Pastikan korang datang awal … Continue reading

Posted in Promo | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Add A Comment

One Step Closer to the Maxis Om Nom Nom Race

    SAIZ BAJU AKU : XXXL KAMI SUDAH BERSEDIA!! haha memang bersemangat betul kita orang ni, kami sudah bersedia dari segi mental dan fizikal dan semuanya dalam keadaan tip top!! kenapa?.. haaa ni nak kasi tahu ni sekarang di … Continue reading

Posted in Uncategorized | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 5 Comments

Kod-Kod Rahsia BLACKBERRY

Rasanya ramai je pengguna Blackberry kat Malaysia ni kan, huhu aku pun pakai Blackberry gak.. ye lah BB ni kan penting untuk blogger-blogger macam kita ni, senang nak bawa sana sini.. Tapi tahukah korang bahawa Blackberry ada kod-kod rahsia tersendiri?.. … Continue reading

Posted in Tips | Tagged , , , , , , , , , , , , , | 5 Comments

Pelancaran Blackberry Torch Celcom di Pavillion

Anda penggemar Blackberry? huhu aku pun sukakan Blackberry sebab ianya amat ringat dan penuh dengan ciri-ciri sosial network bagi seorang blogger inginkan. Hari Khamis lepas bertempat di Pavilion Kuala Lumpur berlangsungnya pelancaran Blackberry Torch dari Celcom untuk peminat-peminat Blackberry. Model … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

Facebook Lancarkan 0.facebook.com (Akses Facebook Percuma – DiGi Sahaja)

Facebook baru je lancarkan laman mobile iaitu 0.facebook.com, laman ni memudahkan pengguna Facebook untuk mengakses melalui telefon bimbit. Apa yang bestnya tentang laman 0.facebook.com ni ianya ringan, pantas dan yang paling best ianya percuma data-charge. Wow maknanya korang boleh akses … Continue reading

Posted in Tips | Tagged , , , | 4 Comments

Why Smartphones can be Dumbphones

Why Smartphones can be Dumbphones atau pun dalam bahasa melayunya, kenapa telefon pintar boleh menjadi telefon dungu… huhu ye ke boleh jadi dungu?.. ermmm ntah la mari kita selidik. Kajian mendapati bahawa hanya 20% pengguna Smartphone seperti BlackBerry®, HTC, Nokia, iPhone dan lain-lain … Continue reading

Posted in Blog | Tagged , , , , , , , , , , , , | 10 Comments