Kecewa Dengan Burger Bakar Abang Burn

20120921-233935.jpg

Hari ni tergerak rasanya nak makan Burger Bakar dan tempat paling dekat dengan rumah aku adalah di Burger Bakar Abang Burn di Ramal Food Junction Kajang. Ini sebenarnya first time aku makan burger bakar sejak dah lama diperkenalkan di Malaysia.

Ok nak jadikan cerita, aku sampai kat Ramal Food Junction ni lebih kurang jam 9.40 malam dan sampai je terus ke kedai Abang Burn nak order burger. Masa aku beratur tu tak lah berapa ramai sangat orang. Sistem order di Ramal Food ni kita kena pergi kat gerai dan berikan nombor meja. Ok yang ni aku memang tahu sebab aku selalu pergi sini makan Sate Willy. Lepas order 2 burger daging dan 1 burger ayam, ketiga-tiganya ada topup cheese. Perempuan yang ambik order burger burn aku tu minta nombor meja. Ok aku cakap nombor meja aku nombor 62.

Hampir satu jam aku tunggu burger yang aku order tak sampai-sampai. Pelik juga orang yang order di belakang aku dah licin makan. Aku masih tak dapat burger yang digembar-gembur sesedap sangat tuh. Aku perasan gak tukang hantar burger tu dok tercari-cari meja. Yang peliknya si penghantar burger tu cari kat area kedai dia je tak pula nak cari meja aku yang betul-betul depan pintu gerbang masuk Ramal Junction ni.

Akibat rasa tak sedap hati aku pun pergi balik kat kaunter dan tanya kalau burger aku dah siap ke belum. Sadisnya burger bakar aku dah terkulai layu kat atas meja kaunter tu dengan dah sejuk dan cheese pun dah mengeras. Bila aku tanya kak mana burger saya? Memasing baru terhegeh-hegeh cari order. Rupanya burger aku diorang tak dapat cari meja dan biarkan je sejuk kat kaunter.

Hello aku beli tau bukan percuma. Kalau service macam ni rasanya ni first dan last la aku makan burger bakar Abang Burn ni. Alasan si penghantar burger tu cakap dia tak jumpa meja aku. Sebab meja dah beralih tempat. Itu salah aku ke? Sebab aku datang meja tu memang dah terletak kat situ dan aku terus duduk. At least kalau tak dapat cari dengan mata, mulut kan ada? Tak boleh ke panggil atau jerit “meja 62″.

So aku harap abang burn ambik iktibar dari kes aku ni untuk memantau dan memperbaiki service dan mutu kesedapan burger bakarnya. Kalau dah sejuk burgernya tu bukan nama burger bakar lagi. Tu dah jadi burger kejung..

Serius aku dah tak ada hati nak makan kat sini kalau service diorang masih lemah. Harap pihak Burger Bakar Abang Burn dapat komen blog aku ni. Sekian terima kasih.

Tulang Anjing Kat Kereta?

Hari ni aku cuti dan sempat la nak pergi service kereta yang dah beribu-ribu kilometer tak pergi tukar minyak hitam. Aku ni memang liat sikit nak pergi service kereta sebab masalah kewangan yang asik tak cukup je, lagilah hujung bulan ni nak pergi vacation ke Phuket lagi nak pakai banyak duit. Disebabkan tayar kereta aku belah depan tu dah pancit teruk, bila pum pun asik keluar angin jadi aku ambil keputusan untuk terus bawa kereta Wira aku tu jumpa doktor. Tahu je tuannya tak ada duit lagi dia nak rosak macam-macam, dan-dan tu la pulak power window nak problem kan.. tayar 2 biji dah RM420, power window RM150, service minyak hitam, oil filter, air filter dah berapa dah.. ciss.. nasib baiklah kereta aku ni penting untuk aku jenjalan pergi event, kalau tak kerana aku ni kuat berjalan mau je aku letak kat rumah je.

 

 

Aku terus terang la aku tak pandai sangat pasal kereta ni, kalau orang kedai tu auta aku pun aku boleh percaya 100% tapi ikut jugalah kalau benda tu tak masuk akal untuk ditukar jangan haraplah diorang nak kelentong aku kan.. tadi aku suruh pomen tu cek kereta aku kenapa bila jalan raya bergoyang dan berbunyi-bunyi, cina tu cakap “Tulang Anjing” dah rosak satu side. Agak terkejut pulak aku dia cakap tulang anjing dah rosak, aku ingat aku ada terlanggar anjing ke sampai ada tulang anjing kat kereta aku. Dah terfikir jap perlu ke aku samak kereta aku tu.. haha.. itulah dulu time orang suruh belajar pasal kereta aku tak nak dengar, ni orang cakap tulang anjing pun tak tahukan haha…

 

Gambar Kredit : http://www.zerotohundred.com

Sempat gak la aku Twitter jap tanya member apa tu “Tulang anjing” yang melekat kat kereta aku tuh.. rupa-rupanya tulang anjing yang dimaksudkan adalah ‘Rear Suspension arm’ huh.. mungkin bagi korang benda ni dah biasa dengar, tapi bagi aku yang #Taktaupasalkete ni anggap sesuatu yang asing. Tak pe ni pun proses pembelajaran juga bagi aku. Lepas ni bila orang cakap Rear arm Suspension aku tak tak cuak dah.. cakap tulang anjing pun aku dah tak heran sebab aku dah tahu apa menatang bendanya haha.. tapi tertanya gak aku kenapa diorang panggil tulang anjing?.. mungkin bentuknya kot seakan tulang anjing.

 

 

Weeave Mengegarkan Rangkaian Laman Sosial Anda!

Yo geng!

Bersosial di arena internet kini semakin mudah dengan aplikasi terbaru kami, Weeave.com. Bayangkan kemudahan semua rangkaian kegemaran anda seperti facebook, twitter dan friendster kini disatukan di satu lokasi. Hanya satu login untuk anda berkomunikasi dengan segala rakan-rakan anda di pelbagai laman web sosial anda. Lebih dari itu, anda dapat mengakses update terkini, video dan gambar-gambar menerusi internet dan telefon bimbit. Weeave.com kini mepermudahkan komunikasi laman web sosial anda!

Daftar dengan Weave dan ambil bahagian di dalam peraduan Weave-Your-Web. Sungguh mudah! Anda cuma perlu mendaftar dan berkongsi bersama rakan-rakan anda mengenai Weeave untuk peluang memenangi hadiah-hadiah istimewa seperti Mackbook ataupun Xbox360! Untuk keterangan lebih lanjut, sila lawati laman web kami sekarang!

Daftarlah untuk pertandingan Weeave-Your-Web di sini

Hanya 3 cara untuk menggunakan sistem Weeave.com ini, senang, mudah, dan pantas… Senang je nak daftar Weeave ni,… memula masuk Weeave.com dan daftarkan nama anda

Anda akan menerima satu unik kod dari sms untuk pengesahan pendaftaran anda..

kemudian synchronize kesemua web sosial anda didalam Weeave.com , ada banyak functioning antaranya seperti, Youtube, Twitter, Facebook, Myspace, Hi5, Friendster, Flickr, MSN Messenger, Gtalk, Gmail, POP Mail dan YM Messanger didalam satu dashboard.

kini segala aktiviti sosial anda didalam satu dan yang paling bestnya anda boleh berinteraksi dan membalas segala aktiviti sosial anda hanya melalui SMS,… waahhh bestkan.. jadi cakap banyak tak guna tembak tak kena.. baik korang register sendiri dan rasai kehebatan sebenar Weeave.com . Connecting lives – on web or mobile! All your favorite services in one place

DiGi BlackBerry – Apa Kata Mereka?

Ini adalah entey terakhir saya membuat review tentang DiGi BlackBerry dan pengalaman ini membuat saya sangat teruja sekali. Banyak benda yang saya belajar dan menginformasikan diri dalam membuat ulasan tentang DiGi BlackBerry. Tentunya anda telah membaca beberapa artikel saya tentang DiGi BlacBerry sebelum ini kan.. antaranya seperti berikut :-

DiGi Internet Unlimited Plan Paling Murah!

Blackberry Crazy Deals Roadshow at Mid Valley Megamall

“DG Smart Plan For Blackberry” Melalui Aplikasi Blackberry Yang GEMPAK!

OH BB! Aku Suka Sangat Blackberry Unlimited!

Tentunya banyak informasi yang telah anda perolehi dari ulasan saya sebelum ini kan…  bagi saya DiGi BlackBerry dengan pakej “DG Smart Plan for BlackBerry” adalah rangkaian dan pekej BlackBerry terbaik setakat ini. Setelah sebulan membuat ulasan tiada sebarang masalah rangkaian yang saya alami. Saya memang puas hati dengan perkhidmatan yang telah direka oleh telco DiGi ini. Tidak adil sekiranya saya seorang memuji-muji perkhidmatan ini kepada anda, oleh itu saya telah menemuramah beberapa rakan yang turut menggunakan DiGi Blackberry ini.

Shahrizal : Bagi saya DiGi BlackBerry sanggat pantas dan murah, mula-mula saya tak suka pakai BlackBerry tapi bila dah tengok Zaid pakai saya mula tertarik. Lebih-lebih lagi DiGi telah membuat promosi BlackBerry di MidVally tempoh hari, jadi saya tidak lepaskan peluang ini untuk merebutnya. Sekarang saya hanya BBM rakan-rakan untuk ajak lepak dikedai mamak, tak perlu sms lagi..

Rabiatul Adawiyah : Kenapa saya pakai DiGi BlackBerry?.. masuk ni dah ramai yang tanya kenapa.. tapi saya hanya cakap sebab saya percaya pada DiGi.. rangkaian telekomunikasinya yang tiada tandingan, saya melayari Twitter, Facebook dan mengupdate blog setiap hari setiap saat. Lagi pun plan DG Smart Plan menawarkan internet unlimited. Saya sukakan DiGi..!!

Aby : Saya tertarik dengan pakej yang ditawarkan oleh DiGi, BlackBerry Curve 8520 hanya RM1199 dan sangat berguna seperti saya yang gilakan Facebook. 24Jam Internet tanpa henti dengan DG Smart Plan hanya RM58 sebulan. Lagi satu saya kuat bersembang jadi dengan pekej ini saya dapat diskaun dari penggunaan kredit saya tau.. wahhh sambil BlackBerry sambil borak-borak hasilnya dapat diskaun.. murahh..murah.. Semua orang boleh pakai, semua orang boleh rasai kehebatannya.

Siti : Ingat Siti Nurhaliza je boleh pakai BlackBerry?? silap lah… Saya siti juga tapi saya pun mampu beli BlackBerry tau… “BlackBerrryyyyyyy” (sebut dengan nada manja…) heheheh.. Saya pula sukakan DiGi BlackBerry sebab saya suka tengok video online seperti Youtube.. memang pantas dan tak pernah lagi saya tension tengok video kegemaran saya selepas saya menggunakan DiGi BlackBerry… tak ada buffering langsung… ini bukan berbaloi lagi tapi ni dah berbaloi-baloi-baloi tau….

Zaimi : Saya seorang yang BZ man … saya kadang-kadang tak sempat nak berlawak kat tempat kerja, tapi selepas saya pakai DiGi BlackBerry saya dah boleh berlawak di Twitter dan Facebook. Duit bukan segalanya tapi kepuasan berhibur dengan DiGi BlackBerry adalah kepuasan sebenar. Sebelum ini saya menggunakan Telco lain untuk BlackBerry saya.. tapi mahalah… tak mampu saya.. dengan DG Smart Plan yang direka oleh DiGi memang puas hatilah.. murah gile.. tak tipu tau..

 

Itulah gelagat mereka yang menggunakan DiGi BlackBerry, tiada pun komen yang tak elok… sebab apa sebab ianya memang bagus.. tak percaya cubalah sendiri.. pasti anda rasai kelainannya..Okeylah ini entry terakhir saya untuk ulasan DiGi Blackberry, sekiranya anda berminat untuk mencuba, sila layari http://www.digi.com.my/blackberry/index.do dan dapatkannya satu hari ini juga..

Blackberry Crazy Deals Roadshow at Mid Valley Megamall

Anda mengidam nak pakai Blackberry?.. inilah masanya! DiGi sedang menawarkan penjimatan “DG Smart Plan for Blackberry” di Mid Valley Megamall dari 3 – 7 March 2010. Jangan lepaskan tawaran hebat ini dan pastinya sesuatu yang menarik buat anda disana semperna pelancaran BlackBerry Bold 9700 Smartphone yang lebih gempak dan lebih terkini. Harga yang ditawarkan sangat berpatutan dan diskaun sebanyak RM700 menanti anda, lagi gempak DiGi menawarkan BlackBerry Internet Service untuk bulan pertama… WOW memang menarik ni!!

- Blackberry Bold 9700 Smartphone

- 3.2 MP Camera

- Trackpad Navigation & Full QWERTY Keyboard

- WiFi Enabled

- Bluetooth Enabled

- Integrated GPS & Maps

- 3G

 

- BlackBerry Curve 8520 Smartphone

- 2 MP Camera

- Dedicated Media Keys

- WiFi Enabled

- Bluetooth Enabled

- 256MB Flash Memory

- EDGE

 

Pastinya anda sudah membaca artikel saya yang bertajuk

 

OH BB! Aku Suka Sangat Blackberry Unlimited!

“DG Smart Plan For Blackberry” Melalui Aplikasi Blackberry Yang GEMPAK!

 

Dalam artikel tersebut telah saya terangkan tentang kebaikan dan kegunaan aplikasi BlackBerry ini.. Sekarang tibalah masa untuk anda membeli dan merasai sendiri kehebatannya. Saya amat sukakan DiGi BlackBerry Unlimited kerana internet dan saya tidak dapat dipisahkan, dengan “DG Smart Plan for Blackberry” saya dapat akses internet tanpa had setiap hari tanpa sekatan dan kepantasan internetnya yang sangat lancar dan pantas. “DG Smart Plan for Blackberry” antara pekej internet unlimited yang termurah di Malaysia yang menawarkan kadar RM58/bulan . Jadi jangan lepaskan peluang ini dan dapatkan DiGi BlackBerry anda sekarang.

Jadi apa tunggu lagi dapatkan sekarang BlackBerry Curve 8520 dan BlackBerry Bold 9700 Smartphone di Mid Valley Megamall @ Blackberry Crazy Deals Roadshow, dan dapatkannya dengan harga yang berpatutan dan penjimatan yang hebat. Untuk maklumat lanjut sila lihat

Untuk maklumat lanjut sila rujuk : http://www.digi.com.my/blackberry/index.do

“DG Smart Plan For Blackberry” Melalui Aplikasi Blackberry Yang GEMPAK!

Dah baca artikel berkenaan Blackberry beberapa hari yang lepas?.. kalau belum silalah baca artikel OH BB! Aku Suka Sangat Blackberry Unlimited!. Untuk pengetahuan semua sekarang saya sedang menggunakan Blackberry Curve 8520 dan saya memilih “DG Smart Plan for Blackberry “. Tahukah anda bahawa anda boleh berinternet, email, IM, Facebook, Twitter dengan pantas, tanpa had, cepat dan berkesan?.. Jawapannya memang YA! dengan menggunakan perkhidmatan Blackberry dari DiGi iaitu “DG Smart Plan for Blackberry ” anda akan mendapat kepuasan berinternet tanpa had dari RM58/bulan hanya dihujung jari (T&C).

Macam-macam benda kita boleh buat dengan Blackberry ni, banyak aplikasi yang boleh dimuaturun dan diguna pakai, disini saya ulaskan beberapa aplikasi (Wajib Ada) yang sedang saya gunakan untuk Blackberry Curve 8520 saya. Diharap anda dapat mengetahui serba sedikit tentang aplikasi yang menarik dan mudah ini.

#1 : UberTwitter (http://www.ubertwitter.com/)

Perisian UberTwitter ini adalah perisian Twitter untuk Blackberry yang paling bagus, cepat dan ianya adalah percuma. Disini saya dapat bertwitter dengan kawan-kawan tak kira masa, yang bestnya UberTwitter ada function yang kita perlukan antaranya kecilkan url (short URL), muatnaik gambar dan video yang diambil dari kamera Blackberry dengan pantas. Ia juga dilengkapi sistem GPS yang dapat mengenalpasti dan mengesan lokasi secara automatik. Tambahan Ubertwitter juga boleh mengemaskini status dari Google Talk. Wahhh saya sangat sukakan Ubertwitter!

#2 : BlackBerry Messenger (BBM) (http://na.blackberry.com/)

Blackberry Messenger atau nama singkatannya (BBM) adalah satu aplikasi pesanan ringkas untuk semua keluaran model Blackberry yang baru. Aplikasi BBM ini digunakan sebagai medium chatting dalam device anda dan hanya berhubung melalui sistem Blackberry PIN dan barcode, jadi pengguna perlulah mengetahui pin rakan ataupun barcode 2D mereka sebelum boleh berchatting. BBM memudahkan pengguna Blackberry kerana service untuk berchatting dalam rangkaian ini adalah percuma.

Ini adalah barcode 2D untuk BlackBerry PIN saya…

scan pin ini melalui BBM kamera anda

dan mula berchatting

dengan saya secara percuma dan pantas…

Mudah Bukan..??!!

-

#3 : Google Mobile (http://m.google.com)

Apa yang menariknya dengan Google Mobile ini?… seperti yang kita sedia maklum Google adalah satu enjin carian yang paling popular didunia selain itu mereka juga telah mengeluarkan pelbagai aplikasi internet, komputer dan mobile. Mereka juga telah mengeluarkan satu sistem aplikasi khas diberi nama Google Mobile App untuk pengguna Blackberry. Terdapat pelbagai fungsi didalam Google Mobile App ini antaranya Google Talk, Google Maps, Gmail, Google Sync, Read Feed News, Google Sync dan lain-lain. Saya amat sukakan aplikasi ini… ianya user friendly dan sangat senang digunakan. Tahu saja saya ni memang takut kalau sesat… sekarang tidak lagi dengan adanya Google Maps saya dapat mengetahui dimana kedudukan koordinat saya, cari dimana LRT dan kedai makan terdekat secara langsung.

#4 : Facebook Blackberry (http://www.blackberry.com/facebook/)

 

Facebook.. Siapa yang tidak kenal dan mengetahui tentang Facebook. Laman network dan komunikasi sosial ini memang happening. Blackberry Facebook Application merupakan aplikasi mudah alih percuma yang dibangunkan untuk perisian Blackberry. Melalui aplikasi Facebook ini ia memudahkan pengguna untuk mengetahui update terkini di Wall Post, menerima pesanan peribadi atau poke, upload gambar melalui Blackberry, Tags gambar, melihat status rakan dan senarai rakan, dan macam-macam lagi… semuanya hanya melalui Blackberry. Mudah bukan kini anda boleh mengemaskini Facebook anda setiap masa tanpa had tanpa gangguan dan sangat pantas dengan “DG Smart Plan for BlackBerry”

#5 : Yahoo Messanger Blackberry (http://www.blackberry.com/)

Siapa kaki YM kat sini angkat tangan?… saya pun salah seorang kaki YM sejak dari dulu lagi.. dengan Blackberry ini anda semua dapat berhubung bersama rakan di Yahoo Messanger, berchatting sambil berhibur. Klik link diatas untuk memuat turun aplikasi ini atau pun pergi ke Blackberry App World anda.

#6 : WordPress Blackberry (http://blackberry.wordpress.org/)

Dalam banyak-banyak aplikasi Blackberry ni.. saya paling teruja dengan aplikasi WordPress for Blackberry. Kenapa? sebab saya sukakan sangat WordPress, Blog saya ni pun menggunakan platform WordPress. Kini saya boleh mengemaskini 2 blog saya iaitu mohdzaid.com dan live.mohdzaid.com setiap masa, setiap saat, setiap hari dimana saja saya berada.. Aplikasi ini sangat ringkas dan berguna untuk blogger tegar macam saya ni. Dalam aplikasi ini kita boleh menulis artikel, mengupload gambar dan video, membaca dan membalas komen, dan membuat halaman “Pages” yang baru. Aplikasi ini dibangunkan oleh WordPress sendiri dan sentiasa dikemaskini. Lepas ni makin galak la saya menulis blog kesayangan ini.

#7 : Youtube Mobile (http://m.youtube.com/)

Ini pengalaman yang menakjubkan bagi saya, tidak pernah sama sekali saya puas menonton video di laman Youtube tanpa Buffering.. tapi dengan menggunakan DG Smart Plan for Blackberry saya menonton video kegemaran saya tanpa sekatan mahupun gangguan buffering. WOW inilah pengalaman pertama saya bersama DiGi talian internetnya sungguh pantas. Bagi pengguna Blackberry sebelum anda melayari internet khasnya untuk menonton video di Youtube, sila pastikan anda set terlebih dahulu dibahagian TCP/IP caranya, Menu-Options-Advanced Options-TCP-IP-digistrm , anda pasti terpegun dengan kepantasannya. Tak percaya? cubalah DG Smart Plan for Blackberry

 

#8 :Viigo (http://viigo.com/download)

Saya tahu anda mesti peminat saya dan gemar membaca blog bukan?.. kalau tidak masakan anda membaca entry ini betul tak?… haaa ini ada satu lagi aplikasi menarik yang boleh kita muatturun ke Blackberry. Aplikasi yang dimaksudkan adalah Viigo (Beta). Perisian ini direka khas untuk mereka yang gemar membaca blog dan mendapatkan sumber berita terkini melalui Blackberry. Aplikasi ini membenarkan pengguna memuatturun RSS data dari blog atau website kegemaran mereka, dan fungsi Viigo ini adalah untuk memaparkan data yang terdapat didalam RSS file tersebut. Jadi tidak ada alasan lagi anda ketinggalan untuk mendapatkan sumber terkini dari blogger kegemaran anda.

#9 : Blackberry App World (http://na.blackberry.com/)

BlackBerry App World adalah sebuah aplikasi dan service yang dibangunkan oleh Research In Motion (RIM), ia direka untuk kesemua mejoriti  pengguna Blackberry. Perkhidmatan ini tujuannya untuk memuat turun dari aplikasi Third-Party, install, uninstall, mengemaskini aplikasi dan sebagainya. Service ini telah dilancarkan kepada pengguna pada 1 April 2009 yang lalu. Pengguna tidak perlu bersusah payah untuk mencari dikebanyakkan laman web untuk mendownload aplikasi yang diperlukan, hanya dengan menggunakan BlackBerry App World anda boleh terus search dan memuatturun aplikasi yang diminati dengan pantas. Aplikasi didalam Blackberry App world ini dibahagi kepada dua bahagian iaitu Free dan Buy. Pengguna boleh memilih sama ada untuk membeli atau mendownload aplikasi yang disediakan.

Kesemua Applikasi penting ini juga boleh didapati di laman : http://www.digi.com.my/blackberry/app.do

#10 : Email / Reply Email / Reply Facebook via Email?..

Tahukah anda bahawa anda boleh menghantar email, membalas email, membalas mesej dari Facebook melalui email?… dengan Blackberry anda boleh mendapatkan perkhidmatan ini dengan pantas dan cepat. Tak kiralah email anda dari Yahoo, Gmail ataupun email dari domain sendiri tetapi sebelum boleh menggunakan aplikasi ini anda mestilah set default email anda, caranya seperti berikut. Setup-Setup Wizard-Email Setup-Create Email-Pilih dan daftar email. Sekiranya email default anda didaftarkan sama atas akaun Facebook, segala komen yang dikirimkan kepada anda akan diberikan notifikasi melalui email, anda juga boleh terus membalas email tersebut sama seperti anda membalas komen di Facebook anda.

DiGi Sangat Pantas Dan Berkualiti tinggi!!

Itulah serba sedikit tentang 10 aplikasi Blackberry yang saya sedang gunakan dan boleh dikatakan paling TOP yang didownload oleh pengguna Blackberry seluruh dunia. Semua ini kerana kepantasan melayari internet dan memuat turun aplikasi dengan menggunakan plan Digi “DG Smart Plan for Blackberry“, selain dari kepantasan berinternet yang sangat laju dan pantas, saya amat berpuas hati dengan kualiti panggilan, SMS, MMS dari syarikat telekomunikasi DiGi ini. Ianya sangat jelas dan murah berbanding dengan telco yang lain. Untuk pengetahuan semua, saya tinggal dikawasan yang banyak pokok tinggi dan sukar untuk membuat panggilan keluar (call out), sudah banyak syarikat telekomunikasi telah saya cuba tetapi semuanya slow connection, selalu terputus talian dan tak berapa clear, berbanding dengan DiGi walaupun kawasan rumah saya terpinggir dari bandar tetapi saya tetap mendapat kelajuan internet dan kualiti panggilan yang amat baik sekali. Tak tipu ni tau dan tak bodek DiGi pun, sebab ini dari pengalaman saya sendiri bersama DiGi.

Kadar panggilan untuk perkhidmatan Digi ini sangat murah, serendah RM0.15 sen seminit untuk Video/Voice Call kesemua rangkaian, SMS RM0.10 sen / SMS untuk kesemua rangkaian, MMS sebanyak RM0.20/mms ke semua rangkaian, 6 Friends And Famaly (FNF). Saya juga berjimat sambil berBlackberry bersama DiGi dengan kadar penjimatan sebanyak 25% penggunaan bil dari RM100-199.99 . WOW dapat diskaun… dah murah dapat diskaun lagi.. jadi apa tunggu lagi bertukarlah ke DiGi dan “DG Smart Plan for Blackberry” adalah plan yang paling bijak.

DiGi Privilages™!

Ingin jimat dan diskaun lagi dari DiGi?… jangan risau banyak lagi diskaun yang ingin diberikan kepada semua pengguna rangkaian Digi antara lain adalah DiGi Privileges™.  DiGi Privileges™ merupakan diskaun yang diberikan oleh DiGi melalui telefon bimbit. Anda hanya perlu ke laman http://www.digi.com.my/whatshot/promotions/dr/index.do dan muatturun diskaun kod yang telah diberikan. Tunjuk kod diskaun ke rangkain kedai terpilih dan nikmati voucher diskaun tersebut. Antara Merchants yang terlibat di DiGi Privileges™ adalah Fun Hut (25% off Fun Hut Crispy Waffles), Vivo American Pizza & Panini (50% discount on Vivo’s Volcanic Chocolate with ice-cream with minimum spend of RM40 & above), The Body Shop ( 20% off any Invent Your Scent Fragrance), La Senza (30% off on normal merchandise), Tropicana Life & Wild Channel (20% off on Normal Priced items), The Library (15% discount on food & 10% discount on full bottles) dan banyak lagi… cuma klik http://www.digi.com.my/whatshot/promotions/dr/index.do dan dapatkan diskaun kod anda sekarang.

Major Service – Kereta Wiraku..

Salam kengkawan semua, hari ni aku agak kepenatan sikit sebab dari pagi pergi service kereta Wira Aeroback 1.5 kaler maroon kesayangan aku tu kat kedai Proton Siang Hin area Taman Midah. Huhu punyalah ramai orang pergi service kereta hari ni maklumlah hari jumaat ramai yang masih dalam mood cuti tahun baru cina lagi.

Kereta aku ni sepatutnya diservice pada 3 bulan yang lepas, tapi disebabkan aku ni tak berduit dan dah pokai tu yang tunggu sampai 60 kilometer baru nak gi… ingatkan nak service biasa je, tapi disebabkan kereta tu dah lama tak dijaga aku pun buatlah major service.

Aku ni cetek sikit kalau bercerita pasal kereta, aku reti pakai je nak repair-repair ni aku tak pandai pun.. tu yang semua apa-apa problem pasal kereta aku hantar kedai je lah.. kalau orang kedai tu tipu aku pun tak apa sebab aku akan mengiakan je sebab aku tak tau pun harga-harga barang kereta tu..

Lihatlah enjin kereta aku ni.. dah bersawang-sawang… nanti kalau senang-senang aku nak gi kedai cuci enjin lah.. hari ni aku memang cukup malang sebab dapat tahu yang tayar kereta aku sebenarnya dah  merekah… gile lah sampai dah merekah tayar belakang kereta tu.. nak tak nak aku terpaksa gak tukar sebab demi keselamatan, buatnya kalau tengah drive tetiba meletop tak ke bahaya tu… dalam orang mekanik tu cek tayar aku.. dia terperasan pulak yang ekzos kereta aku pun dah rosak… dia siap tunjuk dekat aku lagi yang ekzos kereta tu dah bocor.. alamak duit lagi.. pokai aku macam nih..ekzos tu kena buat kat kedai lain.. errmmmm esok-esok lah..

Inilah tayar kereta aku yang dah merekah tu.. huhu lege dah tukar dengan tayar baru Silverstone made in Indonesia dengan harga RM195 … hari ni je aku service kereta aku dah habis RM632.00 ni belum lagi nak gi repair ekzos tu nanti.. alamatnya bulan ni aku dah tak boleh nak enjoy-enjoy dah.. kene simpan duit…

Duit bukan segala-galanya… janji keselamatan keluarga dan orang yang aku sayang selamat semasa pemanduan aku.. ingatlah orang yang tersayang ye kawan-kawan.. jadi pergilah service kereta anda…