Aku Insan Biasa

Tag archive

sabah

Placeholder
Percutian

Jom Ke Pesta Benak Sri Aman, Sarawak

Pada bulan May ini akan bermulanya pesta besar di Sri Aman, Sarawak. Pesta itu dipanggil Pesta Benak. Ianya berlangsung pada 16 May 2014 hingga 18 May 2014. Hanya terdapat di Sri Aman Sarawak je tau. Sebab apa? Kerana ombaknya yang cantik dan beralun sekitar bulan ini. Jangan ingat laut je ada ombak, dekat Sungai Batang… Baca Lagi

Placeholder
Macam-Macam

Buah Hati Balik Kampung..

Ramainya orang kat LCCT hari ni.. parking kereta semua full house sampai aku park kereta kat tepi jalan, nasib baik tak kena clamp tayar kalau tak, tak pasal-pasal kena denda RM100 gitu-gitu je.. Mungkin ramai yang nak pulang dari bercuti atau mungkin ada baru yang nak pergi bercuti atau balik kampung kot sebab tu orang… Baca Lagi

Placeholder
Percutian

Jom Melawat Muzium Perkhidmatan Awam Negeri Sabah

Muzium Perkhidmatan Awam Negeri Sabah (Sabah Civil Service Museum) terletak di Sabah Trade Centre, Jalan Istiadat, Teluk Likas, 88400 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia. Pertama sekali bila aku Google pasal muzium ni aku langsung tak jumpa apa-apa carian berkenaan, tak tahulah kenapa muzium yang bagus ini jarang-jarang sekali dilawati oleh pengunjung dan pelancong dalam dan luar… Baca Lagi

Placeholder
Percutian

Jom Shopping Di Plaza Wawasan, Kota Kinabalu Sabah.

Nak cari barang kraftangan, tshirt, keychain, beg dan cendera mata lain untuk dibawa pulang? apa kata kalau ke Kota Kinabalu Sabah kita singgah sebentar di Plaza Wawasan. Disini terdapat pelbagai barangan kraftangan dan lain-lain dijual dengan harga yang cukup murah. Tempatnya mudah nak cari tapi kalau takut sesat apa kata tengok peta yang aku sediakan… Baca Lagi

Placeholder
Percutian

Menara Jam Atkinson & Signal Hill Observatory, Kota Kinabalu, Sabah.

Selepas membeli-belah dan beriadah di pekan Kota Kinabalu, apa kata kita singgah sebentar ke Menara Jam Atkinson dan Signal Hill Observatory. Disini kita boleh menyaksikan menara jam yang berusia lebih kurang 106 tahun dan menikmati pemandangan indah Kota Kinabalu dari atas Bukit Bendera. Bangunan Menara Jam Atkinson telah dibina oleh Maryd Edith Atkison dari England… Baca Lagi

Kembali Ke Atas