Tag Archives: sabah

Jom Ke Pesta Benak Sri Aman, Sarawak

Pada bulan May ini akan bermulanya pesta besar di Sri Aman, Sarawak. Pesta itu dipanggil Pesta Benak. Ianya berlangsung pada 16 May 2014 hingga 18 May 2014. Hanya terdapat di Sri Aman Sarawak je tau. Sebab apa? Kerana ombaknya yang … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , | Add A Comment

Buah Hati Balik Kampung..

Ramainya orang kat LCCT hari ni.. parking kereta semua full house sampai aku park kereta kat tepi jalan, nasib baik tak kena clamp tayar kalau tak, tak pasal-pasal kena denda RM100 gitu-gitu je.. Mungkin ramai yang nak pulang dari bercuti … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

JADUAL WAKTU IMSAK DAN BERBUKA PUASA TAHUN 1432H / 2011M BAGI WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR/PUTRAJAYA DAN LABUAN

Salam, wahh tak lama lagi kita nak puasa kan, pejam celik dah nak masuk tahun 1432H dan beberapa hari lagi semua umat islam sedunia akan mengerjakan rukum islam iaitu berpuasa di bulan ramadhan.. insyaallah tahun ni kita dapat sekali lagi … Continue reading

Posted in Blog | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Add A Comment

Jom Melawat Muzium Perkhidmatan Awam Negeri Sabah

Muzium Perkhidmatan Awam Negeri Sabah (Sabah Civil Service Museum) terletak di Sabah Trade Centre, Jalan Istiadat, Teluk Likas, 88400 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia. Pertama sekali bila aku Google pasal muzium ni aku langsung tak jumpa apa-apa carian berkenaan, tak tahulah … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Add A Comment

Jom Shopping Di Plaza Wawasan, Kota Kinabalu Sabah.

Nak cari barang kraftangan, tshirt, keychain, beg dan cendera mata lain untuk dibawa pulang? apa kata kalau ke Kota Kinabalu Sabah kita singgah sebentar di Plaza Wawasan. Disini terdapat pelbagai barangan kraftangan dan lain-lain dijual dengan harga yang cukup murah. … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 10 Comments

Menara Jam Atkinson & Signal Hill Observatory, Kota Kinabalu, Sabah.

Selepas membeli-belah dan beriadah di pekan Kota Kinabalu, apa kata kita singgah sebentar ke Menara Jam Atkinson dan Signal Hill Observatory. Disini kita boleh menyaksikan menara jam yang berusia lebih kurang 106 tahun dan menikmati pemandangan indah Kota Kinabalu dari … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 4 Comments

Tuaran Crocodile Farm – Sabah Malaysia

Pernah anda semua melihat buaya?… kalau nak tengok pun mestilah pergi kat Zoo kan, sebab bukan senang nak jumpa buaya di sungai-sungai negara kita lagi. Sungai sekarang pun dah banyak pencemaran dan buaya-buaya ni pun dah malas nak duduk kat … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 7 Comments

Heritage Village (Kampung Warisan) Sabah Malaysia.

Sebenarnya aku tak habis lagi cerita pasal Sabah ni, maklumlah Sabah sebenarnya banyak tempat menarik yang boleh kita lawati. Pernah dulu sebelum aku ke Sabah, rakan-rakan selalu cakap Sabah tak best.. hah?.. sebenarnya mereka yang tak best sebab mereka tak … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 10 Comments

Bertemu Rakan Blogger & Makan Ikan Bakar Di Pasar Filipina, Sabah

Sabah merupakan sebuah negeri di Malaysia yang sangat cantik dan banyak tempat menarik yang boleh kita lawati. Percutian aku bersama keluarga di Sabah memang satu pengalaman yang tak akan aku lupakan. Sebut pasal Pasar Filipina di Kota Kinabalu Sabah aku … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , | 11 Comments

Destinasi Pelancongan : Sabah Tea Garden

Pernah minum SABAH TEA yang enak tu?.. kalau korang semua nak tahu kat rumah aku ni memang kami semua minum Sabah Tea kerana ianya bukan sekadar sedap dan menyelerakan bahkan ianya juga dapat menjadikan badan kita sangat bertenaga dan cergas.  … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 12 Comments