Aku Insan Biasa

Tag archive

restoran

Placeholder
Macam-Macam

Pagar Rumah Dengan Air Yasin

Hari tu aku makan kat satu restoran Mamak berdekatan dengan rumah, masa tu waktu pagi dan kebiasaannya kedai tu memang tak ramai orang. So masa menunggu roti telur aku siap tiba-tiba orang kat sebelah meja aku ni baca Yasin. Pelik gak kenapa la tiba-tiba orang yang macam ustaz tu baca yasin kuat-kuat dan ada satu… Baca Lagi

Placeholder
Macam-Macam

Sirap Bandung Soda – Suasana Jendelarasa

Semalam dinner aku dan kengkawan ofis mengidam nak minum air bandung soda nih.. ini kali kedua aku makan kat Restoran Suasana Jendelarasa yang baru buka kat sebelah pintu masuk belakang Sungai Wang Plaza. Kat sini tempatnya ok juga cuma harganya je agak mahal sikit tapi makanan dia memang sedap, kawan-kawan aku pun puji masakan diorang.… Baca Lagi

Placeholder
Macam-Macam

Buffet Ramadhan – Restoran Rasa Utara

    Baru-baru ini saya berkesempatan untuk mencuba hidangan dan juadah istimewa berbuka puasa di Restoran Rasa Utara di Times Square Kuala Lumpur. Terima kasih kepada boss 7-Eleven Malaysia Sdn. Bhd iaitu Mr. U-Ming Tan yang belanja kami dan pihak pengurusan Restoran Rasa Utara yang menyediakan hidangan yang sangat lazat dan menyelerakan ini. Bila bercakap… Baca Lagi

Placeholder
Percutian

Jom Makan Di Senibong @ Corner 6

Hari ni nak cerita pasal makan haha sebab aku suka makan makanan seafood kat Senibong, makanan kat sini semuanya fresh dan menyelerakan sehingga menjilat bibir. Tak tipu kat korang makanan kat sini memang 100% Grade A aku bagi fresh dari laut. Kalau ke Johor Bahru jangan lupa singgah ke Kg. Senibong, Mukim Plentong sebab kat… Baca Lagi

Placeholder
Uncategorized

One Step Closer to the Maxis Om Nom Nom Race

    SAIZ BAJU AKU : XXXL KAMI SUDAH BERSEDIA!! haha memang bersemangat betul kita orang ni, kami sudah bersedia dari segi mental dan fizikal dan semuanya dalam keadaan tip top!! kenapa?.. haaa ni nak kasi tahu ni sekarang di website http://www.Nuffnang.com.my/ tengah mencari mereka yang nak masuk Amazing Race Asia (Versi Makan) yang dinamakan… Baca Lagi

Placeholder
MSS

My Selangor Story – Hari Keenam (Last Day)

Dalam tak diam sudah masuk hari keenam MY SELANGOR STORY Bloggers Compition dan hari ini merupakan hari terakhir saya berada di sini.  Jam 8.00 pagi saya turun ke Atrium untuk bersarapan bersama emak saya.  Rakan-rakan dari Indonesia Alidabdul, Husni, Citra Rahman , Fadly sudah berangkat.  Saya tidak berkesempatan untuk bertemu mereka. Selesai bersarapan, emak saya… Baca Lagi

Kembali Ke Atas