Tag Archives: ramadan

Buffet Ramadhan 2013 – PARKROYAL Kuala Lumpur

Ramadhan 2013 kembali lagi tidak lama lagi, pastinya ramai diantara pembaca yang akan tercari-cari tempat berbuka untuk memeriahkan lagi bulan puasa yang menjelma. Bagi yang berdekatan dengan Kotaraya Kuala Lumpur dan ingin ubah selera apa kata mencuba Buffet Ramadhan di … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Add A Comment

Buffet Ramadhan 2013 Di Tropicana Golf & Country Resort

Ramadhan kembali lagi… pastinya dah ramai yang tak sabar-sabar nak tunggu kedatangan bulan puasa yang mulia ni. Pastinya bila tiba bulan puasa mula tercari-cari menu yang best untuk berbuka. Ada juga yang tercari-cari tempat berbuka puasa yang menyediakan pelbagai hidangan … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 3 Comments

Nak testing jap. sila abaikan twit ini. http://t.co/RAj3Qaeo

Nak testing jap. #param2012 sila abaikan twit ini. http://t.co/RAj3Qaeo – Gambar-gambar terkini Pasar Ramadhan via http://twitter.com/mohdzaid – http://twitter.com/mohdzaid/status/226310952969195520 – Untuk dapatkan senarai Pasar Ramadan sekitar Lembah Klang sila klik http://www.mohdzaid.com/2011/08/01/senarai-kawasan-bazaar-ramadan-2011.html

Posted in OMG | Tagged , , , , , , , , , , , | 2 Comments

Selamat Berpuasa : Koleksi Serantau Pantun Puasa

Ramadan tiba lagi.. esok bermulalah semua umat islam seluruh dunia menunaikan rukun islam yang ke3 iaitu berpuasa di bulan Ramadan. Hari ni aku suka baca pantun-pantun yang di Google dengan keyword “Pantun Puasa” dan ada yang best dan kelakar. Jadi … Continue reading

Posted in OMG | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

Buffet Ramadhan – Restoran Rasa Utara

    Baru-baru ini saya berkesempatan untuk mencuba hidangan dan juadah istimewa berbuka puasa di Restoran Rasa Utara di Times Square Kuala Lumpur. Terima kasih kepada boss 7-Eleven Malaysia Sdn. Bhd iaitu Mr. U-Ming Tan yang belanja kami dan pihak … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , , , , , , , , , , , | 6 Comments

Semurni Kasih : Salurkan Bantuan Anda di 7-Eleven Community Care

Hari Raya semakin hampir dan bulan Ramadan bakal menutup tirainya tidak lama lagi. Sempena bulan Ramadan yang mulia ini marilah kita bersama-sama menghulurkan bantuan kepada mereka yang memerlukan. Tertarik dengan aktiviti yang dianjurkan oleh pihak 7-Eleven Malaysia ini mereka telah … Continue reading

Posted in Blog | Tagged , , , , , , , , | Comments Off

8TV Memohon Maaf Atas Siaran Iklan Ramadan

Berikutan dengan siaran iklan Ramadan 2011 di saluran 8TV beberapa hari lalu mendapat respond panas dari pelbagai pihak termasuk dari penonton setia saluran itu. Iklan Ramadan yang mengisahkan seorang wanita (mungkin berbangsa cina) berlagak kurang sopan ketika berada di bazaar … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , , , , , , , , | 3 Comments

Senarai Kawasan Bazaar Ramadan 2011

  Salam 1 Malaysia semua, hari ini merupakan hari pertama semua umat Islam berpuasa, amacam? ok tak puasa tahun ni? macam biasa lah kan kalau bulan puasa mesti ramai yang tercari-cari juadah nak berbuka puasa nanti betul tak?. Ok kepada … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , , , , , , , | 18 Comments

Jadual Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Tahun 1431H | 2010M – Kuala Lumpur / Putrajaya

Dapatkan Jadual Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Tahun 1431H | 2010M – Kuala Lumpur / Putrajaya , bagi negeri-negeri lain akan dikemaskini dari masa ke semasa. Muatturun : http://www.muftiwp.gov.my/v1/doc/imsak_berbuka_kl.pdf

Posted in OMG | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments