Tag Archives: puasa

Buffet Ramadhan 2013 Di Tropicana Golf & Country Resort

Ramadhan kembali lagi… pastinya dah ramai yang tak sabar-sabar nak tunggu kedatangan bulan puasa yang mulia ni. Pastinya bila tiba bulan puasa mula tercari-cari menu yang best untuk berbuka. Ada juga yang tercari-cari tempat berbuka puasa yang menyediakan pelbagai hidangan … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 3 Comments

Selebriti Popular Di Majlis Berbuka Puasa

Bila tiba bulan puasa ramai pihak yang tampil untuk memberikan sumbangan kepada anak-anak yatim. Baguslah kepada mereka yang sudi buat majlis berbuka puasa untuk meraikan anak-anak yang kurang bernasib baik ni. Semalam bertempat di One World Hotel aku dijemput bersama-sama … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 10 Comments

Nak testing jap. sila abaikan twit ini. http://t.co/RAj3Qaeo

Nak testing jap. #param2012 sila abaikan twit ini. http://t.co/RAj3Qaeo – Gambar-gambar terkini Pasar Ramadhan via http://twitter.com/mohdzaid – http://twitter.com/mohdzaid/status/226310952969195520 – Untuk dapatkan senarai Pasar Ramadan sekitar Lembah Klang sila klik http://www.mohdzaid.com/2011/08/01/senarai-kawasan-bazaar-ramadan-2011.html

Posted in OMG | Tagged , , , , , , , , , , , | 2 Comments

Selamat Berpuasa : Koleksi Serantau Pantun Puasa

Ramadan tiba lagi.. esok bermulalah semua umat islam seluruh dunia menunaikan rukun islam yang ke3 iaitu berpuasa di bulan Ramadan. Hari ni aku suka baca pantun-pantun yang di Google dengan keyword “Pantun Puasa” dan ada yang best dan kelakar. Jadi … Continue reading

Posted in OMG | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

Rezeki.. Menang Lagi RM100 Duit Raya

Alhamdulillah. Orang kata kalau dah rezeki tak kemana pun asalkan kita sendiri pandai cari rezeki yang Allah bagi. Petang tadi dapat panggilan dari radio Era.FM yang aku menang peraduan Horlicks Sering Di Hati Saya Bersama Era. Rasanya baru minggu lepas … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , | 8 Comments

Ramadhan Buffet Di Holiday Villa Hotel & Suites Subang

Pastinya pada musim Ramadan ini mesti ramai yang tercari-cari kat mana tempat nak berbuka puasa dan bersahur yang sesuai dengan citarasa korang semua. Tak payang nak pening-pening kepala nak cari tempat yang sesuai sebab aku cadangkan kat korang pergi Holiday … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Comments Off

JADUAL WAKTU IMSAK DAN BERBUKA PUASA TAHUN 1432H / 2011M BAGI WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR/PUTRAJAYA DAN LABUAN

Salam, wahh tak lama lagi kita nak puasa kan, pejam celik dah nak masuk tahun 1432H dan beberapa hari lagi semua umat islam sedunia akan mengerjakan rukum islam iaitu berpuasa di bulan ramadhan.. insyaallah tahun ni kita dapat sekali lagi … Continue reading

Posted in Blog | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Add A Comment

Selamat Berpuasa Dari Mohdzaid.com

Salam semua kawan-kawan, huhu kawan-kawan setan semua akan masuk penjara malam kang ye lah bulan puasa mana ada hantu. Jadi masa inilah kita bebas buat amal ibadat dengan ikhlas tanpa gangguan. Harap-harap tahun ni kita tingkatkan lagi amal ibadat dan … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 4 Comments

Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Negeri-Negeri Seluruh Malaysia Tahun 1431H/2010M

Wahh puasa dah nak dekat lagi berapa hari je kan, ingat tak sebelum ni aku ada letak jadual berbuka puasa dan imsak bagi kawasan Kuala Lumpur dan Labuan, hari ni laman http://www.islam.gov.my/ dah update untuk semua negeri di Malaysia. Jadi … Continue reading

Posted in OMG | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 6 Comments

Jadual Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Tahun 1431H | 2010M – Labuan

Dapatkan Jadual Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Tahun 1431H | 2010M – Labuan , bagi negeri-negeri lain akan dikemaskini dari masa ke semasa. Muatturun : http://www.muftiwp.gov.my/v1/doc/imsak_berbuka_labuan.pdf

Posted in OMG | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , | Add A Comment