Aku Insan Biasa

Tag archive

Phuket

Placeholder
Percutian

Destinasi Percutian – Phuket Thailand (009)

  Macam-macam cerita menarik yang berlaku sepanjang aku bercuti di Phuket Thailand hari tu. Satu benda yang tak terlintas dalam fikiran semasa ada disini adalah untuk pergi menonton “pondan” kat Simon Cabaret. Sebenarnya aku berat hati nak cakap pondan kang ada pulak nok nok yang marah mak nih.. Tapi ni bukan calang-calang pondan tau diorang… Baca Lagi

Placeholder
Percutian

Destinasi Percutian – Phuket Thailand (008)

Hari ni nak bercerita pasal Phuket lagi, lepas syok-syok bersnorkeling dan mandi-manda di Phi-Phi Island, kulit muka aku jadi hitam legam akibat terkena sun burn. Alamak aku benci betul bila kulit terbakar sebab mesti aku nampak macam michael jackson. Tapi peduli apakan, kulit hitam pun orang suka je tul tak haha.. Oh ye hari ni… Baca Lagi

Placeholder
Percutian

Destinasi Percutian – Phuket Thailand (007)

  Snorkeling dan pengalaman menaiki ferry ke Phi-Phi Island memang tak dapat digambarkan keseronokkannya lebih-lebih lagi dapat menikmati pemandangan pulau tanpa pantai yang begitu banyak diperairan mereka. Sampai saja ke Phi Phi Island kami dijamu makan tengah hari di restoran PP Prince, makanannya sangat sedap dan semestinya HALAL. Makanan disini termasuk pakej semasa bayar duit… Baca Lagi

Placeholder
Percutian

Destinasi Percutian – Phuket Thailand (006)

  Phi-Phi Island merupakan salah satu daya tarikan bagi pelancongan di Phuket Thailand. Pernah sebelum ni aku terdengar cerita kawan bahawa pulau Phi-Phi merupakan syurga bagi mereka yang sukakan aktiviti santai bersama keluarga mahupun teman. Pulaunya yang begitu indah dan telah dinobatkan sebagai salah satu pulau yang tercantik di dunia. Indah sungguh ya ciptaan Allah… Baca Lagi

Placeholder
Percutian

Destinasi Percutian – Phuket Thailand (005)

  Hari pertama kami melawat banyak tempat menarik di Phuket antaranya Sri Burapha Orchid, Chalong Temple, Prom Thep Cape. Suasana di Phuket tidak kurang bezanya di Malaysia kiri kanan penuh dengan pokok kelapa sawit dan cuacanya pun panas macam di Malaysia. Hari pertama kami dibawa makan makanan tengah hari ni Phong Phang Seafood. Ianya terletak… Baca Lagi

Placeholder
Percutian

Destinasi Percutian – Phuket Thailand (004)

    Seperti biasa sesiapa yang datang ke Phuket memang tak sah kalau tak singgah ke Sri Burapha Orchid ni, kat sini adalah kilang pemprosesan buah gajus atau Cashew Nut. Harganya pun murah-murah berbanding dengan harga ditempat lain. Disini mereka juga menyediakan demo bagaimana dari buah gajus itu diproses menjadi makanan kering yang dijual di… Baca Lagi

Kembali Ke Atas