Tag Archives: Phuket

Destinasi Percutian – Phuket Thailand (009)

  Macam-macam cerita menarik yang berlaku sepanjang aku bercuti di Phuket Thailand hari tu. Satu benda yang tak terlintas dalam fikiran semasa ada disini adalah untuk pergi menonton “pondan” kat Simon Cabaret. Sebenarnya aku berat hati nak cakap pondan kang … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , | 8 Comments

Destinasi Percutian – Phuket Thailand (008)

Hari ni nak bercerita pasal Phuket lagi, lepas syok-syok bersnorkeling dan mandi-manda di Phi-Phi Island, kulit muka aku jadi hitam legam akibat terkena sun burn. Alamak aku benci betul bila kulit terbakar sebab mesti aku nampak macam michael jackson. Tapi … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , , | Add A Comment

Destinasi Percutian – Phuket Thailand (007)

  Snorkeling dan pengalaman menaiki ferry ke Phi-Phi Island memang tak dapat digambarkan keseronokkannya lebih-lebih lagi dapat menikmati pemandangan pulau tanpa pantai yang begitu banyak diperairan mereka. Sampai saja ke Phi Phi Island kami dijamu makan tengah hari di restoran … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , | 6 Comments

Destinasi Percutian – Phuket Thailand (006)

  Phi-Phi Island merupakan salah satu daya tarikan bagi pelancongan di Phuket Thailand. Pernah sebelum ni aku terdengar cerita kawan bahawa pulau Phi-Phi merupakan syurga bagi mereka yang sukakan aktiviti santai bersama keluarga mahupun teman. Pulaunya yang begitu indah dan … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

Destinasi Percutian – Phuket Thailand (005)

  Hari pertama kami melawat banyak tempat menarik di Phuket antaranya Sri Burapha Orchid, Chalong Temple, Prom Thep Cape. Suasana di Phuket tidak kurang bezanya di Malaysia kiri kanan penuh dengan pokok kelapa sawit dan cuacanya pun panas macam di … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , | Add A Comment

Destinasi Percutian – Phuket Thailand (004)

    Seperti biasa sesiapa yang datang ke Phuket memang tak sah kalau tak singgah ke Sri Burapha Orchid ni, kat sini adalah kilang pemprosesan buah gajus atau Cashew Nut. Harganya pun murah-murah berbanding dengan harga ditempat lain. Disini mereka … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , | 9 Comments

Destinasi Percutian – Phuket Thailand (002)

Destinasi percutian ke Phuket Thailand diteruskan lagi dengan pelbagai aktiviti menarik disana. Hari pertama selepas sampai di lapangan terbang Phuket kami dibawa bersiar-siar melawat bandar dan Patong Beach.  Hari diteruskan lagi dengan menikmati pemandangan indah dan cantik di Prom Thep … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , | 3 Comments

Destinasi Percutian – Phuket Thailand (001)

Phuket Thailand adalah destinasi percutian yang aku idam-idamkan sejak dari bangku sekolah lagi, sebelum ni hanya dengar cerita rakan-rakan yang telah berkunjung kesana dan semuanya memberikan feedback yang baik dan menarik. Terasa hati ni bertuah sekali sebab berpeluang untuk ke … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 10 Comments

Kolaj Foto Terpanjang Di Jambatan Klang – 4 Jun 2011 Ini

Arrhhh baru hari ni aku sempat nak update pasal Kolaj Foto Terpanjang Di Jambatan Klang yang akan berlansung pada 4 Jun 2011 nanti. Bukan apa aku seminggu tak ada kat rumah sebab pergi berjalan ke Phuket Thailand.  Untuk maklumat semua … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , , , , , | 2 Comments