Tag Archives: Phuket

Destinasi Percutian – Phuket Thailand (009)

  Macam-macam cerita menarik yang berlaku sepanjang aku bercuti di Phuket Thailand hari tu. Satu benda yang tak terlintas dalam fikiran semasa ada disini adalah untuk pergi menonton “pondan” kat Simon Cabaret. Sebenarnya aku berat hati nak cakap pondan kang … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , | 8 Comments

Destinasi Percutian – Phuket Thailand (008)

Hari ni nak bercerita pasal Phuket lagi, lepas syok-syok bersnorkeling dan mandi-manda di Phi-Phi Island, kulit muka aku jadi hitam legam akibat terkena sun burn. Alamak aku benci betul bila kulit terbakar sebab mesti aku nampak macam michael jackson. Tapi … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , , | Add A Comment

Destinasi Percutian – Phuket Thailand (007)

  Snorkeling dan pengalaman menaiki ferry ke Phi-Phi Island memang tak dapat digambarkan keseronokkannya lebih-lebih lagi dapat menikmati pemandangan pulau tanpa pantai yang begitu banyak diperairan mereka. Sampai saja ke Phi Phi Island kami dijamu makan tengah hari di restoran … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , | 6 Comments

Destinasi Percutian – Phuket Thailand (006)

  Phi-Phi Island merupakan salah satu daya tarikan bagi pelancongan di Phuket Thailand. Pernah sebelum ni aku terdengar cerita kawan bahawa pulau Phi-Phi merupakan syurga bagi mereka yang sukakan aktiviti santai bersama keluarga mahupun teman. Pulaunya yang begitu indah dan … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments