Saya Nak Menang CD #AF2013

20140203_221058

Siapa nak CD #AF2013 ni? rasa nak bagi kat pembaca bertuah blog aku ni. Mudah je siapa nak menang korang kena share entry ni kat FB dan twitter korang kemudian tulis kat komen bawah ni “Saya Nak Menang CD #AF2013″. Pemenang bertuah akan dapat sekeping CD yang memuatkan lagu-lagu hit dari bintang-bintang #AF2013 seperti Azhael, Aisyah, Faizul, Indah, Suhada, Nabila dan Amira.

Mudah je kan.. memang nak bagi free ni.. harap korang terus support artis-artis #AF2013 kita ni ye.. dan harap pihak tv dan radio terus memainkan lagu-lagu hit mereka.

6 keping CD untuk 6 pemenang bertuah.. sorang dapat satu.. Pemenang CD akan dipilih secara rawak. Jadi terus share dan komen :)

Jom Sertai Peraduan Astro On-The-Go Unstoppable Explorer

Hari ini semua benda boleh dapat dalam sekelip mata, nak cari barang keperluan, nak shopping, nak beli kereta, semua boleh beli secara online. Termasuk juga nak tengok cerita-cerita best pun boleh dibuat secara online.

Bagi aku yang merupakan seorang pekerja dan blogger separuh masa ni, masa untuk menonton TV memang tak ada. Kalau ada pun mesti masa nak tengok tv tu mak aku sibuk dengan cerita telenovela dia haha. Mujur ada Astro On-The-Go (AOTG), sekarang masa menonton cerita kegemaran aku pada bila-bila masa tak kira tempat tak kira waktu, siang dan malam. Paling syok AOTG ini boleh menonton saluran Astro terpilih dan Video On Demand (VOD) berulang kali.

AOTG-Nuffnang

Bukan alasan lagi bagi aku dan anda semua yang bekerja 24 jam sehari untuk tanpa hiburan, tanpa informasi kerana dengan AOTG ini semua alasan tu boleh tolak ketepi. Melalui langganan Astro-On-The-Go kita boleh menonton siaran secara langsung, blockbuster movies, drama hebat, siaran pendidikan kanak-kanak dan banyak lagi Disini!

Serius hari ini aku dapat satu berita baik lagi bahawa di Nuffnang mereka sedang menjalankan satu peraduan “Explorer-On-The-Go contest” bersama Astro dimana semua Glitterati Nuffnangers layak untuk menyertainya. Peserta yang terpilih akan diberikan beberapa cabaran dalam menguji minda dan cabaran social media.

WOW HEBAT SANGAT NI… Aku sendiri tak sabar nak join peraduan ni sebab hadiah yang ditawarkan sangatlah lumayan. Hadiah yang ditawarkan adalah seperti berikut :-

sgfsgsdfsdf-1024x837

Grand Prize
2 x Samsung Galaxy S4 + (Bonus: RM800 cash each IF you are an *Astro-On-The-Go subscriber)

1st Runner Up
2 x Apple iPad Mini + (Bonus: RM800 cash each IF you are an *Astro-On-The-Go subscriber)

2nd Runner Up
2 x Nexus 7 + (Bonus: RM800 cash each IF you are an *Astro-On-The-Go subscriber)

Bonus prize for top-tweeting team
RM500 cash + (another RM800 cash if you are an *Astro-On-The-Go subscriber)

Bonus Lucky Draw (for ALL Astro-On-The-Go subscribers ONLY)
1 x Apple iPad Mini

*Click here to subscribe to Astro-On-The-Go. The service is available to all Malaysians, even non-Astro subscibers!

Best Buzz Bloggers (Post-event)
1 x Apple iPhone 5
1 x Apple iPad Mini
1 x Nexus 7
Bonus: A mystery prize awaits all post-event buzzers!

Menarikan hadiah yang ditawarkan?.. sangatlah lumayan… Jom lah join sekarang peraduan ni, aku sendiri akan datang masa event ni nanti untuk support anda yang terpilih nanti :) Untuk dapatkan jemputan ke Explorer-On-The-Go event pada 18 May 2013 (Sabtu). Anda perlulah menulis blog dengan tajuk blog I Am The Unstoppable Explorer.

Senang je sebenarnyakan.. tulis kenapa anda gelarkan diri anda sebagai “unstoppable explorer” dan apakah ciri-ciri penjelajahan anda. Apakah cabaran yang anda hadapi dalam pengembaraan baru-baru ini? Dan bagaimana anda mengatasinya? Pada pendapat anda, apakah alat penting yang anda boleh harapkan dalam pengembaraan anda? Telefon mudah alih? Tablet? Kamera?.

Tulis juga kenapa Astro-On-The-Go  membolehkan anda meneroka dan menonton program kegemaran yang terbaik daripada Astro pada bila-bila masa dan di mana sahaja. Maklumat lanjut berkenaan peraduan ini boleh semak di : http://blog.nuffnang.com.my/2013/04/18/astro-on-the-go-are-you-an-unstoppable-explorer/

sdfsfsdfsdfsf

Jangan lupa letakan juga gambar diatas dalam entry blog anda bersama hyperlink – www.astroonthego.com. Tarikh tamat untuk menyertai peraduan ini adalah 13 May 2013 (Isnin) 3.00pm.

Maklumat Event:-
Explorer-On-The-Go contest
Tarikh : 18 May 2013 (Sabtu)
*Masa dan tempat akan diberitahu kepada blogger yang telah disenarai pendek.

Opsss… bagi anda yang masih blur dan tak ada idea hehe.. mari aku share kat anda semua contoh blog post aku nanti :-

“Saya merupakan seorang pekerja yang berdedikasi, melakukan tugasan harian tanpa kenal erti penat 24 jam sehari. Saya juga merupakan seorang blogger separuh masa yang gemar menjelajah ke luar negara menikmati panorama indah alam semulajadi. Jangan tak tahu saya pernah melakukan terjunan bungy dan Canyon Swing di New Zealand yang bagi saya itu merupakan cabaran paling getir yang pernah saya lakukan. Tapi semua ketakutan itu dapat diatasi dengan menonton saluran pendidikan di Astro On-The-Go bagaimana teknik-teknik terjunan yang selamat. Paling menarik ketika melancong pun boleh tengok Astro tau.. dengan Astro On-The-Go lah..”

Huhu ok tu sebagai contoh je.. anda karanglah cerita yang paling best yang pernah anda harungi dalam penjelajahan anda pula.. Okey kalau nak info lebih lanjut sila semak di http://blog.nuffnang.com.my/2013/04/18/astro-on-the-go-are-you-an-unstoppable-explorer/. Cepat sertai ya.. jumpa anda nanti :)

Jom Tengok #GangsterCelop Bersama Mohdzaid.com

GC_PosterGANGSTER CELOP ~ cammonnn lahh perhhh akhirnya filem yang aku nanti-nantikan dah tiba dan telah bermula ditayangkan di pawagan bermula 21 Feb 2013. Memang kelakar habis cerita ni lebih-lebih lagi ada Kamal Adli yang digandingkan bersama Syamsul Yusof dan penampilan baru Hanis Zalikha.

Serius aku cakap kalau nak korang yang rasa tengah stress, sedih, murung or whatever yang seangkatan dengannya, korang memang perlu pergi tengok filem ni. 100% puas hati dan aku jamin bila korang keluar panggung mesti korang akan tergelak terbahak-bahak sampai tak ingat dunia.

Ok ok .. cakap banyak tak guna korang kena pergi tengok sendiri filem Gangster Celop ni di pawagam berdekatan sekarang. Kalau nak tengok sinopsis boleh klik kat sini : Sinopsis Gangster Celop.

Ini ada BERITA BAIK untuk aku bagi tau korang semua… aku nak belanja korang tengok filem Gangster Celop ni korang nak tak?… apa-apa pun terima kasih dulu kepada Skop Productions dan Excellent Pictures kerana sudi sponsor tiket bertuah kepada pembaca blog Mohdzaid.com ni ye..  So sesiapa yang teringin nak tengok cerita ni boleh pergi ke pawagam sekarang dan supportlah filem melayu kita.. jadi lepas tengok kat panggung boleh la join Movie day out aku pulak ye..

Movie Day Out bersama Mohdzaid.com :-

  • Filem : Gangster Celop
  • Pawagam : MBO ,  KL Festival City, Setapak.
  • Tarikh : 02 Mac 2013
  • Waktu : Petang (akan dimaklumkan kemudian)
  • Hadiah : 8 x pemenang tiket wayang filem Gangster Celop. Setiap pemenang akan mendapat sepasang tiket.
  • Tiket wayang ini telah ditetapkan waktu dan hari tontonannya.. harap anda free pada waktu yang telah saya tetapkan itu.

Cara-caranya menyertai Movie Day Out Mohdzaid.com ni mudah je.. :-

1. Tulis komen disini : Saya nak tengok #Gangstercelop kerana : ….

Mudah kan…. just tulis komen je.. sebab apa nak tengok filem ni.. komen terbaik akan dipilih sebagai pemenang bertuah. Jadi apa tunggu lagi sila lah komen sekarang…

 

Pemenang Giveaway RM50 – Mohdzaid.com

Screen Shot 2013-02-11 at 1.52.22 AM

Pertama sekali aku nak minta maaf sebab lambat umumkan pemenang Giveaway RM50 – Mohdzaid.com ni atas sebab-sebab tertentu. Jadi hari ni aku dah kira semua entries yang masuk untuk contest ni dan pemenang pun dah ada. Terima kasihlah kepada semua yang sudi join contest ni, dan kepada yang tak menang tu jangan putus asa ya.. banyak lagi GA yang aku nak buat untuk tahun 2013 ni nanti. Kalau ada rezeki lebih nanti lebih lah hadiahnya.

Okey disini aku nak umumkan jumlah penyertaan untuk GA RM50 Mohdzaid ni sebanyak 47 penyertaan dan jumlah keseluruhan entries adalah sebanyak 1362. Alhamdulillah sedikit sebanyak atas bantuan semua peserta dapat juga blog ni mendapat jumlah UV yang meningkat untuk 2 bulan ni.

Untuk tidak melengahkan lagi aku umumkan senarai peserta dan jumlah penyertaan yang dibuat. Penyertaan tertinggi akan memenangi Ringgit Malaysia RM50.00 Tunai.

First Name Last Name Entries
Salwa Mahdi 144 (Pemenang)
Mona Ali 101
Kharia Hassan 92
Sara Mol 90
Duha Al-bazi 82
Nona Noor 80
Anamen Kolara 76
Suhad Mahdi 76
Prince King 73
Emad Shakori 60
Mohammed Emad 57
Morom Arman 55
Siti Nur Syuhada Salleh 44
Robin Slott 22
Mat Felda 21
Emily Kok 21
Nik Muhammad Firdaus Wahab 21
Zarif Hazmi 18
John Cab 18
Zahra Zooz 14
Myra Myra 13
Ashlyn Chan 12
Jessica Burke 12
Ikhwan Wann 10
AMer Jaya 10
Shaun Sugrue 10
Ridhuan Rashid 9
Fiza Noor 9
Kimmie Mylife 8
Maros Haulik 8
RuBy Are-tun 8
Lee Gatenby 8
alex gomea 8
Steve Cooper 8
Ian Morris 8
Zara Aluwi 7
Krista Kasprick 7
Gary Hor 7
Gail Bradford Wilson 6
Craig Edgin 6
Jessica Burke 5
Nura Fizi 4
Aidil Azlan 4
Dave Dawood 3
Hing Yeung 3
shawn ingels 3
Corey Olomon 1
1362

Tahniah kepada Salwa Mahdi atas penyertaan anda. Anda adalah pemenang RM50 untuk GA ini. Saya akan menghubungi anda melalui FB untuk penerahan hadiah. Terima kasih sekali lagi kepada semua yang sudi menyertai peraduan ini. Semoga dimasa akan datang lebih banyak lagi GA yang akan dibuat. :)

 

Senarai Peserta Terkini : Menang RM50 Mohdzaid.com

Screen Shot 2012-12-30 at 8.48.03 PMBerikut adalah senarai peserta terkini dengan jumlah penyertaan yang diterima sehingga ke hari ini 30-Dec-12 8.40PM. Masih ada 31 hari lagi untuk anda menambah jumlah penyertaan dengan Like, Share dan menang dari Mohdzaid.com. Jumlah peserta setakat ini yang saya terima adalah seramai 25 orang dan peserta dengan mata tertinggi setakat ini adalah Salwa Mahdi dengan 55 penyertaan.

Kepada sesiapa yang masih belum join pertandingan ini boleh sertai sekarang. Klik disini  http://www.mohdzaid.com/2012/12/18/menang-rm50-dari-mohdzaid-com.html untuk menyertai dan menang RM50 dari Mohdzaid.com

Good luck kepada semua peserta ya.. tingkatkan lagi usaha mana tahu anda yang menang :)

First Name Last Name Jumlah Penyertaan
Salwa Mahdi 55
Siti Nur Syuhada Salleh 31
Kharia Hassan 25
Mona Ali 24
Sara Mol 21
Suhad Mahdi 21
Mat Felda 20
Zarif Hazmi 18
Mohammed Emad 16
Emad Shakori 16
Prince King 14
Myra Cordero 13
Ashlyn Chan 12
Jessica Burke 11
Anamen Kolara 11
Ikhwan Wann 10
Nona Noor 10
Duha Al-bazi 10
Ridhuan Rashid 9
Robin Slott 9
Kimmie Mylife 8
Zara Aluwi 7
Nura Fizi 4
Dave Dawood 3
Emily Kok 1

Jam Tangan Swatch Menggoda Kat Hassan

Swatch SUOP 100 Malaysia

Inilah dia jam tangan Swatch SUOP 100 menggoda Kat Hassan. Kenapa Kat Hassan? sebab aku menang jam ni sebab masuk contest album terbaru “Menggoda” dia hari tu. Tak sangka pula boleh menang sebab jam tangan ni untuk perempuan. Tapi ada aku tengok kat Google kata ni jam Unisex.. tapi dapat pun kaler pink tak kan lah aku nak pakai pulak. Belum ada hajat nak bagi sesiapa jam Swatch SUOP 100 (Gent Pink Lacquered) ni atau mungkin akan buat GA (Giveaway) nanti kot, tapi tak pastilah lagi.. tengok la macam mana nanti.

Tengok kat Google jam ni bernilai RM245 pasaran di Malaysia. Mahal jugakan.. rasa sayang pulak nak bagi orang.. nak pakai sendiri malu pulak hihi.. apa-apa pun thanks kepada GuaMalaysia dan Kat Hassan sebab pilih saya sebagai pemenang bertuah. Untuk pengetahuan semua sekarang Kat Hassan dah ada album yang berjudul “Menggoda”. Suka sangat lagu-lagu dia yang meletop tuh.. antara lagu dalam album ni yang aku suka adalah Chiki, Hilang dan Menggoda.

Photo on 12-20-12 at 12.55 AM #2

Pink pun pink lah.. boleh buat koleksi jam aku juga.. hoyeyyy…

Susah Rupanya Buat Video Stop Motion

Salam, sekarang pukul 4.23 pagi waktu aku update blog ni.. dah biasa tak tidur malam sebab kerja jadi hari ni mata tak mau tidur pulak. Ok tu pekara biasa sebenarnya kalau orang yang keje 24 jam macam aku ni. Tidur tak tidur tu tolak tepi haha.. Disebabkan aku tak boleh nak tidur jadi hari ni aku buat kerja gile sikit haha.. dah lama sebenarnya mengidam nak buat video stop motion sendiri tapi tak pandai nak edit mengedit ni. Kalau nak buat video stop motion ni kena snap gambar dan jadikan gambar tu sebagai video. Nampak menarik gak tengok diorang buat video stop motion kat Youtube, bajet senang je kan sekali aku buat ambik 4 jam baru siap satu video yang berdurasi 1.29 saat.

Perrhhh sakit nak snap gambar satu-satu pergerakkan. Bayangkan video stop motion kat bawah ni aku ambil kira-kira 331 keping gambar. Tu tak pro yang ambik tu cuba kalau yang dah pro mesti beribu gambar kena ambil hanya untuk berapa saat je.. Okey ini video stop motion yang aku buat.. sebenarnya buat video ni untuk contest kat blog Airasia (AirAsia X Samsung Galaxy Tab Contest). Kalau menang dapat sebiji Samsung Galaxy Tab 10.1. Saja-saja je try nasib, manalah tahu kalau ada rezeki untuk menang. Kalau tak menang pun at least aku dah belajar satu benda baru iaitu buat video stop motion yang aku idamkan hihi..

taddaaa… itulah videonya.. simple je.. BI pun berterabur.. maklumlah aku tak pandai sangat Bahasa Inggeris. Tak pe cuba je nasib..

Untuk buat video stop motion ni aku gunakan apps iMotion for iPad dengan harga $1.99. Rasa mudah sikit guna apps ni snap-snap-snap dah siap haha cuma aku kena upload dulu dalam Macbook aku untuk diedit balik kat iMovie sebab nak tambah lagu latar sikit.

Mungkin satu hari nanti bila aku dah pro selalu main dengan stop motion video ni aku nak buat video macam kat bawah ni pulak..

Terbaik lah bagi aku video kat atas ni.. memang best dan teliti gambarnya.. cayorrrkk..

Senheng’s 23rd Anniversary Real Power

Orang cakap tanpa hiburan tak meriahlah dunia ni. Tanpa TV tak hiduplah suasana. Betul gak sebenarnya cakap orang tu maklumlah sejak rumah aku banjir rumah aku dah tak ada tv sebab rosak. Alhamdulillah hasil dari blogging dapatlah rezeki sikit bulan ni dan dah lama mengidam sangat nak pakai Smart TV yang boleh connect dengan internet tu.

Sekarang ni dunia dah canggih tak ada lagi orang pakai tv yang besar gedabak tuh sekarang ni semua dah pakai Slim TV (LCD, LED, 3D, Plasma, Smart TV). Jadi dengan rasa bangganya hari ni aku ajak keluarga aku pergi cari TV baru kat senQ di One Utama, Bandar Utama.

Terus terang aku cakap sebelum ni boleh dikatakan kesemua perkakasan dan barang elektronik dalam rumah aku di beli di senQ. Kat senQ ni sememangnya banyak pilihan yang boleh dibuat dan harganya juga memang berbaloi dan murah serta barang yang di jual berkualiti dan penuhi citarasa pembeli.

Memang langkah kanan aku ke senQ hari ni sebab aku dapat tahu bahawa senQ dan Senheng sekarang sedang mengadakan promosi 23rd Anniversary. Jadi banyak model TV berjenama di jual dengan potongan harga yang lumayan disamping tawaran hadiah yang menarik kepada pembeli.

Serius aku terpesona kejap tengok model-model display Slim TV kat senQ ni dan masa kedatangan aku, aku dilayan dengan mesra oleh seorang wakil jualan senQ yang peramah ni. Bagus juga ada wakil jualan yang menerangkan serba sedikit tentang promosi dan spesifikasi tv yang sesuai dengan budget yang aku ada. Menurut wakil jualan disini kalau nak pilih TV mestilah sesuai dengan kedudukan ruang tempat kita nak letak tv tu. Kalau ruang kecil jangan pula beli tv yang besar sangat dan kalau ruang tamu yang luas sesuailah kalau beli TV 40 – 60 inci atau 3D Led TV.

Menurut wakil jualan ini sekarang di senQ mereka sedang menawarkan promosi 23rd Anniversary dengan potongan harga hebat untuk model-model terpilih. Jadi kalau datang ke sini boleh semak sendiri harganya yang cukup murah.

Yang bestnya di senQ aku boleh pakai Kad Ahli Plus One yang aku beli dengan harga RM12 setahun. Keistimewaan Kad Ahli Plus One ini pelanggan dapat 1 tahun perlindungan ekstra (Warranty) di atas jaminan pembelian, dapat harga istimewa bagi kebanyakan produk, pengumpulan mata ganjaran, promosi dan tawaran eksklusif yang diadakan tiga kali setahun, perkhidmatan penghantaran percuma dengan setiap pembelian melebihi RM500 seluruh negara.

Pelanggan juga boleh pilih untuk dapatkan program senQ’s V-care untuk produk yang dibeli. Kelebihan V-Care Program ini pelanggan dapat tambahan lanjutan jaminan keselamatan (Warranty) dan one to one exchange untuk perkakasan kecil serta banyak keistimewaan yang lain.

SAMSUNG 43″ Plasma TV model PS43E491 ini berharga RM 1,999.00 (Normal Price) dan di senQ harganya selepas diskaun ialah RM 1,699.00 (Member Price). Memang terbaik dapat penjimatan sehingga RM300, sangat berbaloi. Mengidam gak nak pakai TV ni sebab harganya murah dan berkemampuan dengan budget yang aku ada.

SAM-PS43E491
Normal Price  :  RM 1,999.00
Member Price  :  RM 1,699.00
  • 3D, Resolution: 1024 x 768 pixels,
  • 600Hz Subfield Motion,
  • ConnectShare™ (USB2.0) – Movie,
  • HDMI x2,
  • Digital Noise Filter,
  • Real Black Filter,
  • Screen Burn Protection

Sony Internet TV 46″ ni pun jadi pujaan hati aku, di senQ harga asal RM3799.00 dan lepas diskaun untuk ahli harganya RM3699.00 dan dapat hadiah percuma seperti Spiderman Movie Collection dan Wireless LAN Adaptor. So kalau aku beli TV ni boleh la surf internet dan update blog dengan selesa kan?..

SNY-KDL46EX650
Normal Price  :  RM 3,799.00
Member Price  :  RM 3,699.00
  • Full HD
  • Resolution: 1920 x 1080 pixels
  • X-Reality picture engine
  • USB 2.0
  • USB x 2
  • HDMI x 4
  • Wifi
  • Skype Ready

SNY-KDL40HX750
Normal Price  :  RM 3,999.00
Member Price  :  RM 3,899.00
  • Full HD
  • X-Reality™ Picture Engine
  • Motionflow™ XR 400
  • 4X High Speed 3D Panel
  • Wi-Fi Integrated
  • HDMI x 4
  • USB 2.0 x 2

Harga eksklusif untuk pelanggan senQ, Samsung 3D LED TV 40″ ini cuma RM1999.00 sahaja. Siap ada hadiah percuma 4 x 3D Glasses. Memang murahkan? jadi jom serbu senQ hari ni juga haha..

UA40EH6030
Member Price  :  RM 1,999.00

Dalam aku sedang mencari TV baru untuk rumah aku, sempat jugak mak dan anak buah aku try Smart TV Samsung ni. Boleh tahan gak Smart TV ni kan? nasib baik harganya murah dekat senQ ni. Sesiapa pun boleh beli..

Jurujual senQ ni memang ramah mulut sampai aku tak tahu nak pilih yang mana sebab semuanya murah di senQ ni.

Sebenarnya banyak lagi produk yang di jual di senQ ni. Datang lah tengok sendiri lagi-lagi sekarang sedang ada promotion 23rd Anniversary ni so boleh datang mana-mana cawangan Senheng dan senQ di Malaysia untuk rebut peluang keemasan ni. Terima kasih kepada senQ kerana selalu menjimatkan pembelanjaan harian aku. Disamping dapat TV baru boleh juga simpan duit untuk masa depan. Murah.. murah… Feel it! Test it! ..

Oh ye sebelum aku lupa, sekarang ni pun senQ sedang menjalankan peraduan senQ Snap & Win Contest bermula dari 1 Sept – 30 Nov 2012. Kalau berminat bolehlah Like Facebook https://www.facebook.com/senQDigitalStation dan join apps https://apps.facebook.com/senQ_snapnwin. Peraduannya sangatlah mudah, pergi kemana-mana cawangan senQ berhampiran dan cari shooting board pemain Badminton dan ambil gambar dengan gaya yang paling menarik. Kemudian upload gambar di apps https://apps.facebook.com/senQ_snapnwin. Invite kawan dan minta mereka vote gambar anda. Hadiah yang ditawarkan adalah Samsung Galaxy Tab 2 10.1 untuk dimenangi.