Tag Archives: pelancongan

SEOUL KOREA – Trick Eye Museum

Trick Eye Museum salah satu tempat WAJIB bagi pelancong yang datang ke Seoul Korea. Kenapa wajib sebab anda akan fun giler bila ada disini dan boleh bergambar dengan benda dan gambar 3D  yang diluarjangkaan pandangan mata. Di Trick Eye Museum … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 3 Comments

Terokai Selangor Di #MSS2011

Sebagai seorang anak yang menetap di Selangor saya rasa cukup berbangga dengan negeri Selangor Darul Ehsan kerana disebalik negeri yang cukup pesat membangun dan mempunya kadar penduduk yang ramai ini, kita sebenarnya terlepas pandang tentang sumber pelancongan yang ada disini. … Continue reading

Posted in MSS2011 | Tagged , , , , , , , , | 3 Comments

Destinasi Percutian – Phuket Thailand (001)

Phuket Thailand adalah destinasi percutian yang aku idam-idamkan sejak dari bangku sekolah lagi, sebelum ni hanya dengar cerita rakan-rakan yang telah berkunjung kesana dan semuanya memberikan feedback yang baik dan menarik. Terasa hati ni bertuah sekali sebab berpeluang untuk ke … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 10 Comments

Homestay Kampung Perigi Acheh, Pasir Gudang, Johor Bahru

Pernahkah anda teringin nak pergi bercuti ke kampung atau pernah nak merasa makan masakan kampung yang asli?..  inilah masanya!. Mungkin bagi sesetengah orang mereka tidak suka suasana kampung halaman, bahkan mereka yang berasal dari kampung sendiri mahu hidup dalam hiruk … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Add A Comment

Festival Layang-Layang Sedunia Pasir Gudang

Festival Layang-Layang Sedunia (World Kites Festival) yang ke 16 telah pun berjaya dilaksanakan baru-baru ni bertempat di Bukit Layang-Layang Pasir Gudang Johor. Festival yang mengumpulkan pelayang-pelayang dan peminat dari dalam negeri dan dunia ini telah menjadi satu tarikan bagi negeri … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Add A Comment

Muzium Layang-Layang Pasir Gudang

Muzium Layang-Layang Pasir Gudang sebuah muzium yang menyimpan pelbagai koleksi Wau dan Layang-layang dalam dan luar negara dan juga pertama di Malaysia. Muzium ini telah dibina pada 9hb Februari 2002 semasa Karnival Layang-layang Pasir Gudang yang ke-7. Muzium ini terletak … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 3 Comments

Tuaran Crocodile Farm – Sabah Malaysia

Pernah anda semua melihat buaya?… kalau nak tengok pun mestilah pergi kat Zoo kan, sebab bukan senang nak jumpa buaya di sungai-sungai negara kita lagi. Sungai sekarang pun dah banyak pencemaran dan buaya-buaya ni pun dah malas nak duduk kat … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 7 Comments

Destinasi Pelancongan : Sabah Tea Garden

Pernah minum SABAH TEA yang enak tu?.. kalau korang semua nak tahu kat rumah aku ni memang kami semua minum Sabah Tea kerana ianya bukan sekadar sedap dan menyelerakan bahkan ianya juga dapat menjadikan badan kita sangat bertenaga dan cergas.  … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 12 Comments

Singgah Sebentar Di Jambatan Tamparuli, Sabah

Pak pak kang ku doh, Sumunsui doh jambatan, Jambatan doh Tamparuli, Bakasut tinggi oku… itulah dia antara lirik lagu Jambatan Tamparuli yang dinyanyikan oleh Justin Lusah sekitar tahun 1970 yang popular didalam masyarakat “Kadazandusun”. Lagu ini jugalah yang telah mempopularkan … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 5 Comments

Percutian Ke Kota Kinabalu Sabah – Part1

Ini adalah kali pertama aku jejak kaki ke Negeri Di Bawah Bayu, iaitu Sabah. Destinasi pertama di Sabah aku bersama keluarga adalah di Kota Kinabalu. Terima kasih kepada FireFly kerana sudi bagi tiket penerbangan percuma ke Kota Kinabalu tempoh hari … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 104 Comments