Misleading Titles – Nuffnang Buffered Earnings RM7000 Lagi Bulan Ini

Baru-baru ini satu blog post yang menghentam entry aku buat pada 04-September-2010 yang bertajuk Nuffnang Buffered Earnings – RM7000 Lagi Bulan Ini , untuk pengetahuan semua satu entry susulan iaitu First Time Dapat Featured Posts Di Innit Nuffnang! dan maaflah kepada sesiapa yang terasa tuh.. Sebenarnya aku tak ada niat langsung nak tipu korang sebab aku memang betul bermimpi yang aku dapat RM7k dari Nuffnang!, mungkin tajuk pada entry aku yang tak letak perkataan “MIMPI” telah menjadi isu pada sesetengah pihak yang tak suka misleading titles .

Wahh tak sangka aku ramai gak yang ambil kesempatan dari cerita hangat aku tu untuk meraih hit ke blog mereka.. antaranya A letter to Mr Mohd Zaid dan Mohdzaid.com penipu ada lagi kot.. ntah la malas nak Google, sebab aku tahu kalau aku google “Mohdzaid.com” ada 128,000 results, gile lah nak cari satu-satu… Huh tak apalah biar mereka dapat hit sikit dari blog aku ni pulak. Dah macam artis aku ni kan, baru buat cerita gempak sikit dah heboh satu dunia.. popular gak rupanya aku ni hahaha perasan XD .. apa-apa pun aku berterima kasih kepada korang semua. :)

Merujuk kepada entry Mr Jfook – A letter to Mr Mohd Zaid, aku amat berterima kasih kepada anda kerana mengingatkan aku tentang ini. Walaupun entry anda membuat aku sikit tersinggung hati tapi aku cuba untuk cool down dan tidak memperbesar-besarkan keadaan.. Aku harap anda jangan delete entry anda tu supaya semua orang boleh baca sebagai reference bersama. Ohh malangnya anda sudah buang beberapa perenggan entry anda itu.. tapi tak apa aku ada print screen untuk pembaca-pembaca setia blog Mohdzaid.com ini.. anda semua boleh baca penulisan Mr Jfook dibahagian akhir entry aku ni.. aku dah quote kan.. :)

Tajuk Mengelirukan/ misleading titles – Okey bayangkan kalau korang tengok cerita hantu kat panggung wayang tajuknya “Hantu Jerangkung Puaka Sundal Malam“, korang mesti ingat cerita tu seram kan, buatnya ending cerita tu cuma mimpi belaka?.. adakah korang akan minta pihak panggung wayang atau pihak terbitan cerita tu pulangkan duit korang balik?.. lagi satu contoh kalau korang baca suratkhabar, muka depan tajuknya “Mawis Ceraikan Isteri Dengan Talak 1” tapi bila selak muka surat cerita tu rupanya cerita dia belakon dalam satu siri popular di Astro yang bakal ditayangkan pada tahun 2020.. jadi jalan cerita tentang kes aku ni sama je, aku memang bermimpi sebab aku dapat BE RM7000 hari tu.. cuma tak cakap yang aku mimpi je kat tajuk entry aku tuh. Tak tahu la pula aku ada ke undang-undang blog tak boleh buat title gempak macam tu.. kalau tak boleh, harap pihak pawagam atau suratkhabar ambil perhatian sekali ye..

Aku ok je sebenarnya kalau ada yang tak puas hati ke yang nak marah ke, sebab ini blog aku, aku punya sukalah nak tulis apa, aku bayar tau domain dan hosting blog aku ni.. bukan pakai free dari BLOGSPOT.. tapi kalau aku salah tolong lah bagi tahu kan.. aku paham perasaan sesetengah korang yang tersinggung dengan tajuk mengelirukan ni dan ada juga yang OK JE dengan cerita aku tu.. alah ni blog lah, tak popularnya aku kalau aku letak tajuk yang hit macam tu.. tapi korang pun kalau nak sound orang tu elok-elok la sikit bahasa, jangan nak marah-marah tak tentu pasal nak maki hamun dengan bahasa yang kurang enak didengar. Walaupun aku tak pandai sangat bahasa inggeris tapi aku tahu gak apa makna “F**king” tuh.., ingat dunia ni kecil je mana-mana kita pergi esok lusa jumpa juga. Orang lain pun ada hati dan perasaan, kita rakyat Malaysia penuh dengan budi bahasa dan adat dalam satu masyarakat majmuk yang aman damai. Jangan huru harakan keadaan sudahlah. Aku cakap ni bukan aku tujukan kepada Mr Jfook tetapi kepada anda semua jangan lah sedap-sedap tangan je menghina orang.

Ini adalah satu mimpi buruk aku sebab pertama kali ada yang gelarkan aku “The lousiest featured blogger of Nuffnang ever“. Terima kasih dan saya amat menghargainya, untuk pengetahuan korang semua, aku dipilih sebagai Featured Blogger Nuffnang – August adalah dari jemputan pihak Nuffnang sendiri bukan aku yang hantar resume untuk jadi atau nak dapat TITLE berkenaan. Pihak Nuffnang mempunyai kredibeliti untuk memilih siapa yang mereka rasa layak untuk mendapat title berkenaan.

Ok aku ulang sekali lagi tujuan aku buat entry ni bukanlah untuk memperbesar-besarkan cerita atau pun ISU ini, yang pastinya aku telah buat ramai orang rasa tertipu dengan entry yang aku buat sebelum ni dan aku WAJIB untuk meminta maaf kepada korang semua. Jadi aku menyusun sepuluh jari tangan dan kaki untuk minta maaf kepada sesiapa yang tersinggung dengan entry Nuffnang Buffered Earnings – RM7000 Lagi Bulan Ini tu ye.. Aku harap lepas ni aku tak lagi yang buat entry yang tajuknya mengelirukan orang ramai..

KEPADA MR.JFOOK

Kita sudahpun bermaaf-maafan kan dalam twitter.. so lepas ni kalau saya ada salah boleh terus tweet atau facebook saya ye.. tujuan saya buat entry ni bukan nak besarkan lagi keadaan tapi nak bagi tau masyarakat 1Malaysia supaya kalau nak update blog tu kalau boleh jangan misleading title dan jangan mencarut tak tentu pasal. XD

A letter to Mr Mohd Zaid

If you haven’t read about my blog entitled “Be Honest when you’re writing a Blog, don’t Cheat”, please read here. It’s so f**king sickening to get cheated by “kua zhang”(exaggerating) blog tittle AGAIN. This time is by a rather famous blogger in the blogosphere- the author of mohdzaid.com.
I don’t care he is one of the featured bloggers of Nuffnang or he has how many thousands visitors per day, but now seriously I think he is the lousiest featured blogger of Nuffnag ever. Before that, when I knew this fellow was featured as the Nuffnang Featured Blogger of August, I was like “Ok lor…” and I seriously didn’t know whatever wonders his blog has to being featured. Then, I was thinking that perhaps his blog has some kinda attraction and aura that I couldn’t see, and others could actually see, that’s why he is that popular. XD Anyway, back to why I’m so unhappy with this fellow until I write a whole long blog post to contaminate my blog.  He wrote an entry entittled “Nuffnang Buffered Earning- RM 7000 lagi”. It’s sort of like attracting every single inniters to click and read this blog. So naturally it has become the top 8 featured blog in Nuffnang that day.
Teehee..Curi this pic from his blog.
I was like the others as well, because of my “kepo-ness”, I clicked and read, omg, a misleading entry again, I was like “Wtf” when I read this:-
Wahhh ni nak bagi tahu.. gempak kan aku dapat buffered earning Nuffnang sebanyak RM7000.00 semalam, haaaa ada sesiapa jealous-melous?.. mesti ramai yang cemburu-burukan.. alahai kengkawan janganlah cemburu tak tentu pasal dengan aku, rezeki masing-masing, hari ni hari aku esok hari korang pulak, bak kata orang cemburu tu tandanya sayang tul tak?.. oklah sebenarnya aku saja je gimik kat korang bulan-bulan puasa ni, kasi hit sikit blog aku bulan ni hehehee.. mana ada aku dapat buffered earning sampai RM7000.00, sebenarnya semalam aku bermimpi aku dapat RM7000.00 dari buffered Nuffnang… sampai terbawak-bawak pula ke alam realiti. Sebenarnya bulan ni aku dapat 7 buffered earning bukan RM7000.00 tau..  Alhamdulillah rezeki hari raya lagi, lepas je aku cashout semua duit NuffnangNuffnang yang sentiasa menjaga kebajikan para bloggernya. I love U Nuffnang!! hari tu, aku dapat lagi 7 buffered earning untuk bulan ni termasuk 1 advertorial yang masih belum di cashout. Rezeki tuhan bagi siapa yang tak nak, boleh lah simpan untuk backup duit gaji aku yang selalu tak cukup tuh. Terima kasih la
1# I’m not discriminating over people writing blog post in languages other than English. But please if you were to use English in your blog, please use proper English ok? What is “jealous-melous”?? Why I can’t see this word in Oxford dictionary?
2# Your blog entry title is “Nuffnang Buffered Earning- RM 7000 lagi”. It’s totally misleading. All you wish to do is attracting blog readers and disappoint them with “sebenarnya aku bermimpi aku dapat RM 7000 buffered earning”. I’m not sure whether you are that obsessed with earning through Nuffnang or not, but if I were to attract readers, I can dream about anything about blogging, like “Xiaxue visited my blog”, “my unique visitors hit 10k in one day”, and whatever shits that I could actually create. Ok, perhaps you really “siao” cos you dream about that, butplease don’t mislead your blog readers with that title.
3# Initially I didn’t plan to write about this entry. So I just commented in this fellow’s blog that “Can your blog entitled “Saya mimpi Nuffnang Buffered Earning- RM 7000″ instead of “Nuffnang Buffered Earning- RM 7000 lagi”? And I don’t like your way of blogging.” But after you deleted your comment, and mentioned that I danged you (yes I danged you, cos you deserve to get danged XD) I decided to write this entry now.
4# I always hear people say those keep on shouting “they love Nuffnang” will always get more benefits as in more buffered earnings and stuffs, now I finally belive it! Thanks for making me believing it! I LOVE NUFFNANG TOO! (LIKE HOW YOU LOVE)
To Mr Mohd Zaid,

Anyway, I’m just a tiny blogger, so what I wrote here won’t affect your popularity after all. So take a chill pill! Next time don’t mislead your blog readers again! You got a huge bunch of supporters I know! Don’t chase them away! XD

Regards,
Jfook

Kakitangan Awam Dapat RM500 Duit Raya, Aku Dapat RM509.13 Duit Nuffnang!

Tahniah kepada semua kakitangan awam dan pesara-perasa kerajaan (Mak jangan lupa belanje) sebab dapat duit raya tahun ni dari Kerajaan Malaysia. Wahhh RM500 tu bukan sikit-sikit tau, baiknya hati PM kita… ini barulah dikatakan 1Malaysia.. Peliklah aku ada juga orang yang tak bersyukur dapat duit terpijak macam ni kan.. ada lah telinga aku dengar diorang membebel sebab dapat RM500 je… korang ingat RM500 tu ciput ke hah?.. makcik cleaner tempat aku bekerja tu gaji dia tak sampai pun RM500 tapi dia tetap bersyukur pada rezeki Allah.. huhu orang cakap duit jangan tamak. Aku nak nasihatkanlah kat korang semua kalau dah dapat duit tu nanti janganlah terlalu boros ye, nak beli kuih raya lah, baju raya lah.. beli itu ini lah… kalau boleh simpanlah sikit dalam bank untuk kegunaan emergency ke nanti.. pasti lepas raya nanti korang bengkok kan nak bayar hutang… so duit ni gunakanlah sebaik yang mungkin.. jimat cermat itukan amalan mulia..

KUALA LUMPUR, 25 Ogos — Lebih 1.24 juta petugas awam dan 590,000 pesara kerajaan mendapat durian runtuh apabila kerajaan hari ini mengumumkan akan membayar Bantuan Khas Kewangan sebanyak RM500.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak berkata dalam satu kenyataan hari ini bahawa bayaran itu adalah untuk petugas dalam Gred 1 hingga 54 dan pesara kerajaan dan akan dibuat sebelum 1 Syawal.

“Keputusan ini diambil setelah mengambil kira kebajikan kakitangan awam dan pesara Kerajaan terutamanya bagi meringankan beban kos persediaan bagi menyambut Hari Raya Aidilfitri,” kata Najib yang juga Menteri Kewangan.

Menurut beliau bayaran itu melibatkan perbelanjaan sebanyak RM934.6 juta iaitu RM639.6 juta bagi petugas awam dan RM295 juta bagi pesara.

Dalam pada itu, Kongres Kesatuan Pekerja-pekerja Di Dalam Perkhidmatan Awam (Cuepacs) dan Persatuan Pesara Kerajaan berterima kasih kepada kerajaan atas pemberian bantuan khas kewangan RM500 kepada penjawat awam dan golongan pesara seperti yang diumumkan hari ini.

Presiden Cuepacs Omar Osman berkata pemberian bantuan khas kewangan bagi Gred 1 hingga 54 dan pesara kerajaan itu akan meringankan beban mereka ketika menyambut Aidilfitri bulan depan.

“Kami berterima kasih kepada kerajaan atas pemberian itu, ini sebagai bantuan sumbangan perayaan yang bakal menjelang.

“Kami sebelum ini memohon bonus sekurang-kurang RM1,000 atau dua bulan gaji kepada semua penjawat awam,” kata ketika dihubungi Bernama, di sini hari ini.

Beliau juga berharap kerajaan akan mempertimbangkan bonus yang lebih tinggi pada pembentangan Bajet 2011 pada 15 Oktober ini.

Sementara itu, Presiden Persatuan Pesara Kerajaan Datuk Paduka Raja Wan Mahmood Pawanteh berkata pihaknya amat berpuas hati kerana golongan pesara tidak dipinggirkan.

“Kita ucapkan terima kasih dan menghargai keprihatinan Perdana Menteri yang mana setiap kali pemberian bonus atau bantuan khas, kerajaan tidak melupakan golongan pesara yang telah berkhidmat kepada negara,” katanya.

Raja Wan Mahmood berkata pemberian itu menunjukkan keprihatinan Najib terhadap golongan pesara selain meringankan beban yang ditanggung oleh golongan berpendapatan rendah. — Bernama

Apalah nasib aku ni yang berkerja swasta tak dapat apa pun, melopong je tengok kengkawan yang kerja kerajaan shopping sakan untuk hari raya tak berapa lama lagi. Tapi tak apalah tak ada rezeki la tuh untuk aku nih.. selalu company tempat aku bekerja tu kasi bonus masa Gong Xi Fa Cai..  baguslah juga tak dapat duit sekarang sebab kalau dapat nanti gerenti habis licin aku kerjakan… hahahaha…

Disebabkan aku amat terasa dengan penjawat jawatan kerajaan yang dapat durian runtuh duit berkepuk-kepuk tu.. aku sedapkan hati aku dengan meng’Cash-outkan duit Nuffnang aku yang terkumpul sebanyak RM509.13, hahahaha… walaupun tak banyak untuk bulan ni tapi boleh la sikit-sikit untuk backup duit gaji untuk bulan akan datang.. nasib baik duit advertorial dan ada tiga lagi buffered earning yang belum di Meteredkan lagi.. adalah dalam rm200.. tak pe tu simpan kasi banyak lagi hujung tahun baru cashout…

Walaupun Nuffnang Earning aku ni tak sehebat top-top blogger yang lain tapi aku bersyukur sangat.. sebab tanpa Nuffnang ni tak berduitlah aku tiap hujung bulan.. so duit ni nanti aku nak repair kereta dan motor aku yang dah semakin uzur… huhu…

Nota : So makcik pakcik aku yang kerja kerajaan tu apa lagi tahun ni kasi up sikit lah duit raya untuk anak-anak buah yang dah kertu ni yek.. tua-tua gak tapi duit raya jangan lupa diberi tau kat aku nih hehehe..


Nuffnangers who recently read your blog – Minggu Ini Jatuh Kepada!

Senarai Nuffnangers yang terpilih dan kerap membaca blog mohdzaid.com pada minggu ini jatuh kepada… jeng..jeng..jeng..

Munn : http://wen-m.blogspot.com/
easy-dll : http://jiwakacau.com/
eyriqazz : http://eyriqazz.com/
nordaleela : http://nordaleela.blogspot.com/
alaopz : http://alaopz.blogspot.com/
Loyar Lawa : http://vidalarasta.blogspot.com/
nat2447 : http://noryuslan.blogspot.com/
mas_joe83 : http://maslinamansor-life.blogspot.com/
ynaaohynaa : http://ynaaohynaa.blogspot.com/
tina sofea : http://tinasofea.tumblr.com/
bingkisanilahi : http://mohdsharil.com/
ezummi018 : http://kupas2.blogspot.com/
meng : http://sha-hir.blogspot.com/
labulabee : http://amilesinmyshoes.blogspot.com/
m.anis : http://domesomefavour.blogspot.com/
suhaimy : http://bloglelaki.com/
budakjawa : http://budakjawa.getokubi.com/
bubbles182 : http://bubblesgoestravel.com/
zulsyamin : http://onlyzul.blogspot.com/
mjdetroit83 : http://jmrblackfinger.blogspot.com/
iylia89 : http://embunmenitis-yaya.blogspot.com/
sarahshafie : http://sarahshafie.blogspot.com/
minty : http://9teen86.blogspot.com/
azreeceli : http://komuniti-blogger.com/

Terima kasih kepada semua senarai blogger diatas yang menjadikan laman blog Mohdzaid.com sebagai aktiviti persinggahan dan tempat riadah korang.. terima kasih juga kepada semua blogger yang sudi masuk blog saya ni tetapi tidak tersenarai, jangan risau masuk lah selalu blog ini mungkin anda minggu depan giliran anda pula..

Thanks Nuffnangers Who Recently Read My Blog.

Terima kasih tak terhingga kepada semua pelawat dan Nuffnangers yang tersenarai dalam list dashboard Nuffnang aku ni.. jasamu akan ku kenang sampai bila-bila.. minta komen ye blog aku ni apa yang perlu tambah dan apa yang perlu dibuang..  :)

kengkawan sekalian.. jom kita skodeng blog mereka pula ye.. :)

mas_joe83 : http://maslinamansor-life.blogspot.com/

ynaaohynaa : http://ynaaohynaa.com/

safiyyaulfah : http://safiyyaulfah.blogspot.com/

ayongshima : http://ayongshima.blogspot.com/

FearTech : http://scromix.net/

rabiatul87 : http://rabiatuladawiyah.com/

pseudowrec : http://ouhstory.blogspot.com/

aion : http://aionlalala.blogspot.com/

yatienas : http://santaisini.blogspot.com/

kamalazrul : http://myblog.upsr-5a.com/

are_realize : http://arealcelebrity.blogspot.com

fairuzaimi : http://mightbebalderdash.blogspot.com/

mierahana : http://mia-fuad09.blogspot.com/

AsyrafHamasa : http://asyrafhamasaki.blogspot.com/

afra yuri : http://afrayuri.blogspot.com/

ciksuani : http://mzhany.blogspot.com/

madulebah : http://alkiram.net/

genetic_gen : http://toha.co.cc/

Aesyanadyra : http://akuzealous.blogspot.com/

shaxx : http://kisahberuang.com/

vivianchin : http://missvlubes.blogspot.com/

TianChad : http://tianchad.com/

gkau : http://itczones.co.cc/

zulsyamin : http://onlyzul.blogspot.com/

Alamak Nuffnang Dah Hantar Surat!

Hari ni aku dapat satu berita yang mengejutkan dari Nuffnang, tiba-tiba posmen datang rumah bagi salam dan abang posman tu terus menghulurkan surat. Aku ingatkan surat dari bank suh aku bayar kad kredit. Rupa-rupanya surat dari pihak Nuffnang.

Alamak aku ada buat salah ke?.. sampai dapat surat dari Nuffnang.. ehehehe.. tak lah, saja je gempak.. :P sebenarnya aku dapat surat ni sebab aku dah cashout duit terkumpul Nuffnang aku tu.. ada la sikit untuk buat belanja bulan ni. Ada satu lagi cheque yang belum sampai dan masih pending lagi.. yang tu duit Advertorial aku dulu.. harap-harap bulan depan dapat lah tuh..

So ini adalah cheque kedua aku dari Nuffnang, nilainya lagi banyak dari cheque pertama dulu. Alhamdulillah rezeki tuhan tak baik aku tolak. Aku terima dengan ucapan Alhamdulillah…

Kawan-kawan aku yang baru nak daftar Nuffnang tu amatlah aku alu-alukan.. Sambil berblogger sambil kita mencari rezeki. Banyak atau sikit tu perkara kedua janji kita ikhlas dalam sesuatu kerja yang kita buat tu, insyaalah ada hasilnya.

Selamat Hari Jadi Nuffnang!

Hari ini genap 3 tahun hari jadi Nuffnang, ditubuhkan pada 27 February 2007 dan bergiat aktif sebagai platform pengiklanan internet yang paling popular di Asia. Bagi aku Nuffnang dah macam keluarga sebab ianya dekat bersama blogger. Nuffnang jugalah yang menjadikan aku rajin berblog walaupun penulisan aku bukanlah seorang blogger yang baik dan bagus. Oleh itu aku nak hadiahkan lagu Happy Birthday ini kepada Nuffnang dan staffnya atas kejayaan anda semua selama 3 tahun ini. Saya cukup bangga dengan kamu semua yang sentiasa menjaga dan prihatin kepada semua blogger dibawah anda. Terima kasih sekali lagi.. banyakkan lagi event bersama blogger dimasa akan datang ye..

huhu aku nak cerita banyak pasal Nuffnang ni pun dah tak boleh sebab bro eyriqazz dah cerita semuanya kat blog dia, lihatlah entry jeles dia dengan aku pasal advertorial kat sini http://eyriqazz.blogspot.com/2010/02/happy-birthday-nuffnang.html hehehe.. dia tak tau yang aku pun jeles dia dapat TV/Astro B.yond tu… tak pe bro rezeki masing-masing kan… janji kita happy kan..kan..kan…

Aku ingat lagi aku mula-mula berblog aktif 2 tahun lepas, masa tu tak berapa tahu sangat pasal Nuffnang ni sebab masa tu aku dengan Advertlets, dengan Advertlets aku dah kumpul duit dekat RM80 sampai hari ni… tapi slowlah tak boleh dipercayai langsung… lepas pada tu aku terus tukar kepada Nuffnang.. dan sampai hari ni alhamdulillah rezeki aku dengan Nuffnang melimpah-limpah ruah. Lagi satu aku tak anggap aku akan jadi kaya bersama Nuffnang ni.. tapi kalau rezeki tu tak boleh tolak lah kan… aku sentiasa ingatkan diri aku supaya jangan membazir.. jadi aku jadikan pendapatan aku bersama Nuffnang tu macam aku menabung dalam bank… bayangkan kalau sehari aku dapat RM1 simpan sikit-sikit lama-lama jadi bukit kan… bila dah banyak baru lah keluarkan.. , bulan lima ni aku nak cashout duit aku yang bertimbun-timbun dalam akaun Nuffnang tu sebab bulan 6 nak pergi melancong ke Hong Kong… haaa tengok tu dengan duit iklan Nuffnang je aku dah boleh pergi ke Hong Kong tau…

Jadi kepada sesiapa yang masih belum menjadi ahli geli-geli (Nuffnang Glitterati) tu harap pergi daftar dan berblog sambil menjana pendapatan bersama Nuffnang.. klik http://www.nuffnang.com.my/ tak rugi apa-apa pun.. sambil berblog, sambil berhibur, sambil dapat duit dari Nuffnang…

Muka Depan Laman Nuffnang Semperna Hari Jadinya yang ke 3.

Im Always With Nuffnang! Not Innity!

hoho tujuan aku buat entry ni bukan nak menunjuk-nunjuk atau nak buruk-burukkan sesiapa, tetapi ini kerana aku adalah ahli SETIA Nuffnang!  YA!! ahli setia Gliteratti Nuffnang (geli-geli)!! sampai bila-bila… Baru-baru ni aku banyak baca entry blog kawan-kawan bercerita pasal Innity sebuah rangkaian iklan berbayar terbaru di asia. Wah.. wah.. wah.. ramai benor aku tengok orang siok dengan Innity ni… tapi aku still dengan Nuffnang! I Ilove Nuffnang

Ramai aku baca diorang suka sangat dengan hasil income dari Innity ni.. sehari boleh dapat RM10-20 ringgit, sebulan ada yang sampai ribu riban.. Aku dah 3 tahun buat blog, income tak banyak mana pun janji ada.. aku tak tamak.. nak cepat kaya…, tapi terpulanglah.. aku still dengan Nuffnang!… aku ada masuk web innity baca dia punya TOSS, wah bukan main lagi kene ada 15,000 Pageviews per month, 3,000 Unique Visitors per month, Quality Content and will be updated frequently.. perrhhhh aku tau aku tak layak… cuba bayangkan bulan pertama korang dapat 3k unique visitor tapi 2bulan lepas tu dapan 1-2k je, adakah iklan korang akan ditarik balik?.. so duit terkumpul tu macam mana?.. haaa sebab tu aku cinta Nuffnang, senang dan boleh dipercayai… yang bestnya aku tengok ramai bloggers dari blogspot register Innity ni… tapi kat TOSS dia ada pulak cakap Websites must be hosted under a root domain. No sites hosted on free providers will be considered, bukan blogspot tu free blog providers ke?… orang Innity.. please explain

Aku tahu nuffnang punya iklan keluar kejap-kejap.. berbanding dengan innity yang sentiasa keluar menunggu mangsa klik iklan mereka.. tapi cuba korang buat entry yang berkualiti pasti iklan Nuffnang korang tu asik keluar je.. tak gitu.. hehehe alamatnya lepas ni orang Innity mesti hentam aku.. :-p jangan marah ye orang Innity sebab aku masih setia dengan Nuffnang. Bukan tak nak mencuba nasib tapi aku tak rela menduakan Nuffnang yang selama ni banyak bantu aku, cukuplah beristerikan satu.. tak sanggup aku nak kawin 2 mahupun 3 mahupun 4… satu pun dah cukup bagus.

Sebab tu I Love Nuffnang! banyak event dapat jumpa blogger lain.. dapat mengeratkan silaturrahim sambil buat duit, sambil blog, sambil-sambil tu mengajar kita untuk bersabar, bukan senang nak jadi senang.

so sesiapa yang masih belum tahu apa itu Nuffnang boleh skodeng web ini yew : http://www.nuffnang.com.my/

P/s : ada tak orang yang dah cashout duit dari Innity?…

Check my 1st cash out with Nuffnang! : http://mohdzaid.com/2009/10/14/terima-kasih-nuffnang.html

Why I Like It Longer


Saya cintakan sungai, jadi anda juga perlu menjaga dan mencintai sungai.  Ia manjadi sumber minuman, pengairan tanaman, pengangukutan air dan mata pencarian bagi masyarakat nelayan dan petani. Sungai  merupakan jalan air yang mengalir panjang menuju ke Samudera, danau, ataupun ke laut.

Sumber sungai datangnya dari aliran sungai-sungai kecil yang lain, dari tasik, mata air dan juga hujan yang turun.  Mulut, ataupun hujung sungai di laut dipanggil muara, manakala puncanya di panggil ulu.  Dari kedua-dua permukaan ini dapat menentukan berapa panjangnya sungai berkenaan.

Saya tertarik pada Sungai Nil.  Punca sungai ini mengalir merentasi negara Mesir bermula dari utara hingga ke selatan dan merupakan sungai yang terpanjang di dunia. Sungai Nil mengalir hingga ke empat buah negara utama iaitu Sudan, Etopia, Uganda dan Tanzania. Ia juga menjadi pusat peradaban manusia yang melintasi tiga benua dunia iaitu benua Afrika, Eropah dan Asia.  Khazanah peradaban Mesir masa lalu sememangnya telah mengangkat Mesir ke pentas tertinggi sejarah ketamadunan dunia.

Kalau ingin mengukur ketinggian Bangunan Berkembar Petronas cara kuno, tentu memerlukan tali yang panjang untuk mengukurnya.  Pastinya berapa utas tali panjang diperlukan untuk mengukur dari puncak menara hingga ke tanah.  Tapi sekarang sudah moden, ketinggian Bangunan Berkembar Petronas yang setinggi 210 m itu, diukur bersekali naiknya pembinaan bangunan.

Terdapat sebatang jejantas angkasa KLCC SkyBridge yang menyambungkan kedua-dua menara di tingkat 41 dan 42, iaitu jejantas dua tingkat tertinggi di dunia. Jambatan ini telah dibuka kepada pelancong sejak dari tahun 2000, dan yang paling penting, tiket masuk adalah percuma..

Betapa kerdilnya ku rasa berada di atas sana. Ya,  terlalu kerdil jika hendak di bandingkan dengan dunia, dengan angkasa, dengan galaksi bima sakti, cakerawala dan pastinya yang paling agung.  Pencipta kepada semua ini.

Menara Berkembar Petronas merupakan bangunan intelligence tertinggi di dunia dan menjadi mercu tanda Bandar Raya Kuala Lumpur.  Juga menjadi  satu identiti  kebanggaan bagi Malaysia.

Being tall means, it is very eye catching.  See how beautiful  the Petronas Twin Towers by night.   So do LG Chocolate BL40

This is my mother, Zara Aluwi. Saya sayangkan dia sebab mak saya baik dan sporting..

Dulu-dulu semasa saya masih bersekolah, emak saya rajin menulis nota ringkas dan menampalkannya ke cermin almari solek, sebelum meninggalkan rumah untuk ke tempat kerja.  Ada-ada saja peringatan untuk saya lakukan selepas pulang dari sekolah.  Bangah, lepas makan jangan lupa solat.  Buat kerja sekolah. Begitulah hari-hari berlainan nota untuk saya dan adik beradik lain.  Kami lakukannya tanpa membantah.

Kini, penulisan menjadi hobi emak saya.  Dahulu dia hanya menulis ringkas tapi sekarang dia menulis panjang lebar.  Hari-hari emak akan menghadap laptopnya mengarang manuskrip untuk novelnya.  Dari nota ringkas ke cerita panjang menjela-jela.  Menjadikan sebuah kisah masyarakat yang boleh dijadikan teladan dan pengajaran.  Novel pertama beliau bersama penerbit NB Kara Sdn Bhd. berjudul ‘BELAHAN JIWA’ dan novel kedua berjudul ‘TIDAKKAH ADA RINDU’ yang  ini bersama penerbit Fajar Pakeer.  Diharap rakan-rakan di luar sana dapat member sokongan kepada beliau.

Ada yang gemar membaca cerita pendek (Cerpen) tapi lebih ramai yang suka membaca novel.  Membaca novel dapat member kepuasan.  Dapat menyelami pelbagai kisah.  Begitu juga kalau memakan coklat.  Coklat kecil tidak puas tapi kalau dapat coklat panjang, tersenyum lebar dibuatnya.  Kepuasan menikmati rasa coklat sebenar.

Dari itu, saya sukakan LG Chocolate BL40 sebagaimana saya sukakan coklat panjang. LG Chocolate BL40 panjang dan bijak .  Sebijak Menara Berkembar Petronas.  Dalam kata lain ianya bijak dengan teknologi Dolby Mobile.  Saya sukakan keunikan bentuk panjangnya yang hitam seksi, permukaan yang licin dan nipis, ringan ditambah dengan skrin sentuh yang cantik.  Menyerupai coklat bar asli yang sungguh lazat. Emm… yummyyy… helo…

Cinta itu indah.  Betapa indahnya dunia  jika didasari oleh kesucian dan kemurnian hati. Cinta tidak hanya kita berikan terhadap pasangan kita saja tapi kepada LG Chocolate BL40

HOHO OKEYlah.. ni nak habaq mai ada contest terbaru di website Nuffnang (Win an LG Chocolate Phone Just Because You Like It Longer) ,  so sesiapa yang nak menang handphone LG ni rajin-rajinla blog ye.. kalau korang nak tahu.. LG Chocolate BL40 ni punya features meh tengok bawah ni.

LG BL40 Chocolate Specification:

  • General: GSM 850/900/1800/1900 MHz, UMTS 1900/2100 MHz, EDGE class 10, HSCSD, GPRS, HSDPA 7.2 Mbps
  • Form factor: Candy Touchscreen bar
  • Dimensions: 128 x 51 x 10.9 mm ( 5×2×0.4 inch )
  • Weight: 4.6 oz.
  • Display: Unique 4″ TFT 16 million colors capacitive touchscreen with 21:9 aspect ratio and 800 x 345 pixels resolution, Multi-touch input method,
  • scratch resistant glass
  • Camera: 5-megapixels auto-focus camera with Schneider-Kreuznach lens, LED flash, geo-tagging, image stabilization, face detection, Smile Shot,
  • Blink detection, Intelligent shot, Beauty and Art shot, VGA video recording at 30 fps
  • Connectivity: Wi-Fi (WLAN), Bluetooth 2.1 with A2DP, standard microUSB v2.0 port, GPS receiver with A-GPS, 3.5mm audio jack
  • Messaging: SMS, MMS, T9 text function, E-mail, Internet browsing
  • Entertainment: FM radio, Java, Audio player ( eAAC, MP3, WAV ), Video player ( DivX, H263, MP4, xVID )
  • Platform: Latest S-Class Touch UI
  • Other features: UI auto-rotate, Auto turn-off, Gesture controls, 3.5 mm audio jack, DMSE, Games, TV out
  • Internal Memory: 1GB internal memory
  • External Memory: microSD card slot ( up to 32GB )
  • Battery: Standard battery, Li-Ion 1000 mAh
  • Talk time: about 3.2 hours
  • Standby time: up to 250 hours

Tengok kecanggihan LG Chocolate BL40

amacam ok tak… 5 megapixel dan 1.1GB internal storage sudah memadai bagi aku… handphone ni sungguh istimewa sebab mobile phone wide screen pertama dan ianya nipis dan panjang… ya ianya panjang dengan dimensi 128mm x 51mm x 10.9mm. tak terliur korang menengoknya?… why i like it longer?… dengan screen panjangnya memang puas kalau nak tengok movie dan youtube.. apa lagi jom sama-sama menang handphone ini.. thanks to Nuffnang dan LG (Life’s Good)

more info : http://www.nuffnang.com.my/