Hanya Satu Nombor Untuk Order GAS PETRONAS

Pernah tak terjadi kat korang bila tengah masak lauk pauk untuk keluarga atau orang tersayang tiba-tiba gas kat rumah tu habis?.. mesti pernahkan terjadi pekara macam tu?.. Bagi aku satu pekara yang paling aku benci nak buat adalah bila mak aku suruh beli gas masak. Sebabnya aku malas nak angkat tong gas yang berat dan menyeksakan tu. Satu lagi bila bawa masuk dalam bonet kereta habis berhabuk kereta aku jadinya. Lagi malang bila dah penat-penat angkat tong yang berat tu dan sampai je kat kedai runcit tiba-tiba gas yang diidamkan habis, kan dah rosak hari bahagia tu. Mulai saat ini pekara macam tu tak lagi jadi igauan hidup aku dan mungkin akan menjadi fenomena baru dalam hidup korang semua.

 

 

Petang tadi bertempat di Mandarin Oriental Hotel telah berlangsungnya satu majlis perasmian dan memperkenalkan Gas PETRONAS Delivery (GPHD) dan satu nombor khas yang mudah diingati. Apa yang bestnya dengan GPHD ni? ok ni nak habak sikit yang sekarang PETRONAS telah melancarkan satu nombor khas iaitu 1-300 888 GAS (427) untuk para pelanggannya. Nombor ini adalah hotline untuk semua pelanggan buat pesanan gas terus ke rumah pada bila-bila masa. Pelancaran dibuat oleh Pengarah Urusan Petronas Dagangan Berhad, Amir Hamzah Azizan dan menurut beliau ini merupakan usaha Petronas dalam memberikan perkhidmatan terbaik dan menjadi pembekal gas no 1 di Malaysia.

 

 

Selain menyediakan perkhidmatan satu nombor untuk order Gas Petronas ke rumah. Mereka juga menyediakan extra service untuk para pelanggan termasuklah Mesra Points. Dengan setiap pembelian GAS PETRONAS pelanggan boleh mengumpul mata ganjaran Mesra Points dan boleh menebus mata ganjaran tersebut untuk pembelian minyak di Stesen Petronas atau di Kedai Mesra. GAS PETRONAS akan dihantar kerumah bersama dengan staff terlatih yang akan memeriksa tahap keselamatan gas di tempat masak rumah. Jadi masa diorang hantar gas tu diorang akan cek sekali kalau-kalau ada kebocoran gas pada saluran dan akan memaklumkan kepada pelanggan.

 

 

Korang dah tengok tak video GAS PETRONAS Home Delivery (GPHD) kat Youtube? memang sempoi video tu. Masa majlis perasmian ni pun diorang ada buat gimik petugas/staff mereka dengan cekap menghantar gas ke rumah dengan gaya back flip. Haha memang terbaiklah abang-abang gas ni..

 

 

Buat masa sekarang ni perkhidmatan GPHD hanya di kawasan terpilih sahaja dan akan berkembang dari masa ke semasa. Kalau nak tahu kawasan rumah korang ada ke tak boleh cek kat www.mymesra.com.my/beyondgasdelivery  atau call 1 300 888 GAS (427). Bukan Sekadar Menghantar Gas.