Tag Archives: murah

Pandu Uji Di KIA Roadshow

Kesempatan cuti hujung minggu lepas aku habiskan masa terluang untuk pergi “Test Drive” kereta idaman aku KIA Picanto dekat The Curve. Alhamdulillah dengan rezeki Allah yang terbentang luas ni dan masa yang tepat untuk aku membeli kereta baru.   Sebenarnya … Continue reading

Posted in Sponsored Post | Tagged , , , , , , , , , , , , | 1 Comment

Luaskan Kuasamu di Tesco Online Shopping

Nak kata aku ni seorang yang kaki shopping tu tak lah sangat tapi setiap bulan mesti nak kena shopping barang dapur dan barang keperluan lain. Sibuk bekerja dan jarang berada di rumah kekadang membantutkan lagi urusan pembelian barang dapur.  Sebab … Continue reading

Posted in Sponsored Post | Tagged , , , , , , , , | Add A Comment

Kini Aku Seorang Pembela Sugar Glider

Sebenarnya dah lama aku mengidam nak bela Sugar Glider (SG). Bukan sebab nak ikut-ikut orang bela aku pun nak bela tapi sebab SG ni sangat comel dan manja dan naluri aku sendiri yang nak sangat jaga Suggies ni. Sugar Slider … Continue reading

Posted in Diriku | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , | Add A Comment

Scaling Gigi Tak Sakit Pun..

Antara benda yang paling aku takut nak buat ialah kalau nak buat scaling gigi.. hoho fobia masa kat sekolah dulu masih terpahat dalam jiwa rasa sanubari.. masa sekolah dulu kalau scaling mesti sampai tersedak-sedak air liur tambah air pelincir yang … Continue reading

Posted in Diriku | Tagged , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

Cara Buat Durian Crepe & Resepi

Sekarang ni kan sana-sini tengok blog tengok facebook tengok twitter diorang semua update padal Durian Crepe ni.. memula dulu rasa pelik gak apa bendalah makanan crepe crepe ni.. sebab sekarang dah jadi fenomena pasal Durian Crepe. Lagilah sekarang musim durian … Continue reading

Posted in OMG | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 18 Comments

Klinik Kesihatan Kerajaan

Sekarang doktor sah kan aku penghidap penyakit darah tinggi. Mulai hari ini aku kena kawal pemakanan aku dan mulakan senaman. Nak suruh bersenam tu la yang paling susah aku nak buat. Tapi nak tak nak aku kena juga buat demi … Continue reading

Posted in Diriku | Tagged , , , , , , , | Add A Comment

Cappuccino Ice..

Cappuccino Ice satuuuu…. haha boleh pulak main order kat rumah.. ehem..ehem.. ye memang boleh order pun kat rumah kita.. sebab rumah kita ada Nesface Dolce Gusto sebab tu kita boleh main order je Cappuccino Ice kat rumah.. tak yah lagi … Continue reading

Posted in Promo | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , | 3 Comments

Percutian Singapura – Penginapan Murah

Semasa bercuti ke Singapura baru-baru ini aku sekeluarga memilih untuk menginap di Tune Hotel Danga Bay, Johor Bahru sahaja. Kenapa kami memilih Tune Hotel sebagai tempat penginapan adalah kerana sebelum ni pun kami pernah tinggal di Tune Hotel 1 Borneo … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

Percutian Singapura – Beli Souvenirs Murah

  Kalau ke luar negara atau tempat-tempat pelancongan dalam dan luar Malaysia memang tak sah kalau tak beli Souvenirs atau cenderamata untuk kawan-kawan atau keluarga. Disebabkan kadar matawang Ringgit bila di convertkan ke matawang Dollar Singapore agak mahal jadi rasa … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , | 4 Comments

Tips : Beli Online Tiket Universal Studios Singapore (USS)

Ramai yang dah tahu yang aku akan pergi bercuti ke Universal Studios Singapore (USS) hujung bulan ni. Ramai juga tanya kat aku dah beli tiket ke belum sebab banyak respond yang aku dapat diorang suruh beli tiket awal takut bila … Continue reading

Posted in Percutian, Tips | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 37 Comments