RM 7,638.89 – Terima Kasih Nuffnang Malaysia

 

Ingat lagi tak entry Nuffnang Buffered Earnings – RM7000 Lagi Bulan Ini haha tu entry lama tuh. Lepas pada aku tulis cerita MIMPI yang aku dapat buffered earning ni adalah 2-3 orang blogger yang tak puas hati. Habis aku dimaki hamun dalam blog diorang. Tapi tu tak patahkan semangat aku sebab aku tak menipu pun kat mereka cuma mereka je yang ingat aku ni seorang penipu.. pelik juga aku tengok 2 orang blogger tu yang terlalu emo dengan kejayaan aku.. tak apalah mereka pun berhak menulis apa yang tersirat dalam hati diorang tapi berpada-padalah kalau nak nasihatkan orang jangan sampai keluar perkataan yang tak sedap didengar.. kalau tak percaya boleh tengok kat sini Misleading Titles – Nuffnang Buffered Earnings RM7000 Lagi Bulan Ini.

Hari ni Alhamdulillah aku nak tulis lagi berkenaan duit Nuffnang. Kali ni bukan nak menunjuk atau nak menipu sesiapa tapi hari ni nak cakap yang aku dah berjaya kumpul RM7,638,89. Semuanya ini dari hasil blogging sejak 4 tahun lepas sampailah sekarang. Alhamdulillah juga Nuffnang sentiasa bagi sokongan dan tunjuk ajar kat aku untuk menulis blog dengan betul dan berhemah. Tak bolehlah aku nak challenge blogger popular yang lain.. diorang lagi power sebulan je boleh dapat RM10k. Cukuplah dan aku amat bersyukur apa yang dah aku perolehi sekarang ni. Satu pendapatan yang sanggat lumayan bagi aku.

Kalau nak dikatakan RM7k ni bukanlah semata-mata dari iklan yang pelawat klik tapi ianya juga termasuk dari buffered earning dan sponsor post yang aku dapat. Syukur kepada Allah kerana sentiasa murahkan rezeki aku. Terima kasih juga kepada Nuffnang kerana sentiasa berikan iklan yang terbaik untuk pembaca blog mohdzaid.com. Semoga Nuffnang dan Mohdzaid.com terus maju jaya sampai bila-bila.

Bila tengok angka duit sampai RM7k ni bertambah-tambah semangat aku nak update blog. Ok lepas ni lebih banyak aksi dan cerita hangat kembali di Mohdzaid.com.. korang tunggu je la sebab sekarang ni aku bz sikit dengan kerja.. lepas ni aku mungkin free dan banyak masa terluang untuk update blog so tunggu ye cerita-cerita hangat dari blog ni okey..

Misleading Titles – Nuffnang Buffered Earnings RM7000 Lagi Bulan Ini

Baru-baru ini satu blog post yang menghentam entry aku buat pada 04-September-2010 yang bertajuk Nuffnang Buffered Earnings – RM7000 Lagi Bulan Ini , untuk pengetahuan semua satu entry susulan iaitu First Time Dapat Featured Posts Di Innit Nuffnang! dan maaflah kepada sesiapa yang terasa tuh.. Sebenarnya aku tak ada niat langsung nak tipu korang sebab aku memang betul bermimpi yang aku dapat RM7k dari Nuffnang!, mungkin tajuk pada entry aku yang tak letak perkataan “MIMPI” telah menjadi isu pada sesetengah pihak yang tak suka misleading titles .

Wahh tak sangka aku ramai gak yang ambil kesempatan dari cerita hangat aku tu untuk meraih hit ke blog mereka.. antaranya A letter to Mr Mohd Zaid dan Mohdzaid.com penipu ada lagi kot.. ntah la malas nak Google, sebab aku tahu kalau aku google “Mohdzaid.com” ada 128,000 results, gile lah nak cari satu-satu… Huh tak apalah biar mereka dapat hit sikit dari blog aku ni pulak. Dah macam artis aku ni kan, baru buat cerita gempak sikit dah heboh satu dunia.. popular gak rupanya aku ni hahaha perasan XD .. apa-apa pun aku berterima kasih kepada korang semua. :)

Merujuk kepada entry Mr Jfook – A letter to Mr Mohd Zaid, aku amat berterima kasih kepada anda kerana mengingatkan aku tentang ini. Walaupun entry anda membuat aku sikit tersinggung hati tapi aku cuba untuk cool down dan tidak memperbesar-besarkan keadaan.. Aku harap anda jangan delete entry anda tu supaya semua orang boleh baca sebagai reference bersama. Ohh malangnya anda sudah buang beberapa perenggan entry anda itu.. tapi tak apa aku ada print screen untuk pembaca-pembaca setia blog Mohdzaid.com ini.. anda semua boleh baca penulisan Mr Jfook dibahagian akhir entry aku ni.. aku dah quote kan.. :)

Tajuk Mengelirukan/ misleading titles – Okey bayangkan kalau korang tengok cerita hantu kat panggung wayang tajuknya “Hantu Jerangkung Puaka Sundal Malam“, korang mesti ingat cerita tu seram kan, buatnya ending cerita tu cuma mimpi belaka?.. adakah korang akan minta pihak panggung wayang atau pihak terbitan cerita tu pulangkan duit korang balik?.. lagi satu contoh kalau korang baca suratkhabar, muka depan tajuknya “Mawis Ceraikan Isteri Dengan Talak 1” tapi bila selak muka surat cerita tu rupanya cerita dia belakon dalam satu siri popular di Astro yang bakal ditayangkan pada tahun 2020.. jadi jalan cerita tentang kes aku ni sama je, aku memang bermimpi sebab aku dapat BE RM7000 hari tu.. cuma tak cakap yang aku mimpi je kat tajuk entry aku tuh. Tak tahu la pula aku ada ke undang-undang blog tak boleh buat title gempak macam tu.. kalau tak boleh, harap pihak pawagam atau suratkhabar ambil perhatian sekali ye..

Aku ok je sebenarnya kalau ada yang tak puas hati ke yang nak marah ke, sebab ini blog aku, aku punya sukalah nak tulis apa, aku bayar tau domain dan hosting blog aku ni.. bukan pakai free dari BLOGSPOT.. tapi kalau aku salah tolong lah bagi tahu kan.. aku paham perasaan sesetengah korang yang tersinggung dengan tajuk mengelirukan ni dan ada juga yang OK JE dengan cerita aku tu.. alah ni blog lah, tak popularnya aku kalau aku letak tajuk yang hit macam tu.. tapi korang pun kalau nak sound orang tu elok-elok la sikit bahasa, jangan nak marah-marah tak tentu pasal nak maki hamun dengan bahasa yang kurang enak didengar. Walaupun aku tak pandai sangat bahasa inggeris tapi aku tahu gak apa makna “F**king” tuh.., ingat dunia ni kecil je mana-mana kita pergi esok lusa jumpa juga. Orang lain pun ada hati dan perasaan, kita rakyat Malaysia penuh dengan budi bahasa dan adat dalam satu masyarakat majmuk yang aman damai. Jangan huru harakan keadaan sudahlah. Aku cakap ni bukan aku tujukan kepada Mr Jfook tetapi kepada anda semua jangan lah sedap-sedap tangan je menghina orang.

Ini adalah satu mimpi buruk aku sebab pertama kali ada yang gelarkan aku “The lousiest featured blogger of Nuffnang ever“. Terima kasih dan saya amat menghargainya, untuk pengetahuan korang semua, aku dipilih sebagai Featured Blogger Nuffnang – August adalah dari jemputan pihak Nuffnang sendiri bukan aku yang hantar resume untuk jadi atau nak dapat TITLE berkenaan. Pihak Nuffnang mempunyai kredibeliti untuk memilih siapa yang mereka rasa layak untuk mendapat title berkenaan.

Ok aku ulang sekali lagi tujuan aku buat entry ni bukanlah untuk memperbesar-besarkan cerita atau pun ISU ini, yang pastinya aku telah buat ramai orang rasa tertipu dengan entry yang aku buat sebelum ni dan aku WAJIB untuk meminta maaf kepada korang semua. Jadi aku menyusun sepuluh jari tangan dan kaki untuk minta maaf kepada sesiapa yang tersinggung dengan entry Nuffnang Buffered Earnings – RM7000 Lagi Bulan Ini tu ye.. Aku harap lepas ni aku tak lagi yang buat entry yang tajuknya mengelirukan orang ramai..

KEPADA MR.JFOOK

Kita sudahpun bermaaf-maafan kan dalam twitter.. so lepas ni kalau saya ada salah boleh terus tweet atau facebook saya ye.. tujuan saya buat entry ni bukan nak besarkan lagi keadaan tapi nak bagi tau masyarakat 1Malaysia supaya kalau nak update blog tu kalau boleh jangan misleading title dan jangan mencarut tak tentu pasal. XD

A letter to Mr Mohd Zaid

If you haven’t read about my blog entitled “Be Honest when you’re writing a Blog, don’t Cheat”, please read here. It’s so f**king sickening to get cheated by “kua zhang”(exaggerating) blog tittle AGAIN. This time is by a rather famous blogger in the blogosphere- the author of mohdzaid.com.
I don’t care he is one of the featured bloggers of Nuffnang or he has how many thousands visitors per day, but now seriously I think he is the lousiest featured blogger of Nuffnag ever. Before that, when I knew this fellow was featured as the Nuffnang Featured Blogger of August, I was like “Ok lor…” and I seriously didn’t know whatever wonders his blog has to being featured. Then, I was thinking that perhaps his blog has some kinda attraction and aura that I couldn’t see, and others could actually see, that’s why he is that popular. XD Anyway, back to why I’m so unhappy with this fellow until I write a whole long blog post to contaminate my blog.  He wrote an entry entittled “Nuffnang Buffered Earning- RM 7000 lagi”. It’s sort of like attracting every single inniters to click and read this blog. So naturally it has become the top 8 featured blog in Nuffnang that day.
Teehee..Curi this pic from his blog.
I was like the others as well, because of my “kepo-ness”, I clicked and read, omg, a misleading entry again, I was like “Wtf” when I read this:-
Wahhh ni nak bagi tahu.. gempak kan aku dapat buffered earning Nuffnang sebanyak RM7000.00 semalam, haaaa ada sesiapa jealous-melous?.. mesti ramai yang cemburu-burukan.. alahai kengkawan janganlah cemburu tak tentu pasal dengan aku, rezeki masing-masing, hari ni hari aku esok hari korang pulak, bak kata orang cemburu tu tandanya sayang tul tak?.. oklah sebenarnya aku saja je gimik kat korang bulan-bulan puasa ni, kasi hit sikit blog aku bulan ni hehehee.. mana ada aku dapat buffered earning sampai RM7000.00, sebenarnya semalam aku bermimpi aku dapat RM7000.00 dari buffered Nuffnang… sampai terbawak-bawak pula ke alam realiti. Sebenarnya bulan ni aku dapat 7 buffered earning bukan RM7000.00 tau..  Alhamdulillah rezeki hari raya lagi, lepas je aku cashout semua duit NuffnangNuffnang yang sentiasa menjaga kebajikan para bloggernya. I love U Nuffnang!! hari tu, aku dapat lagi 7 buffered earning untuk bulan ni termasuk 1 advertorial yang masih belum di cashout. Rezeki tuhan bagi siapa yang tak nak, boleh lah simpan untuk backup duit gaji aku yang selalu tak cukup tuh. Terima kasih la
1# I’m not discriminating over people writing blog post in languages other than English. But please if you were to use English in your blog, please use proper English ok? What is “jealous-melous”?? Why I can’t see this word in Oxford dictionary?
2# Your blog entry title is “Nuffnang Buffered Earning- RM 7000 lagi”. It’s totally misleading. All you wish to do is attracting blog readers and disappoint them with “sebenarnya aku bermimpi aku dapat RM 7000 buffered earning”. I’m not sure whether you are that obsessed with earning through Nuffnang or not, but if I were to attract readers, I can dream about anything about blogging, like “Xiaxue visited my blog”, “my unique visitors hit 10k in one day”, and whatever shits that I could actually create. Ok, perhaps you really “siao” cos you dream about that, butplease don’t mislead your blog readers with that title.
3# Initially I didn’t plan to write about this entry. So I just commented in this fellow’s blog that “Can your blog entitled “Saya mimpi Nuffnang Buffered Earning- RM 7000″ instead of “Nuffnang Buffered Earning- RM 7000 lagi”? And I don’t like your way of blogging.” But after you deleted your comment, and mentioned that I danged you (yes I danged you, cos you deserve to get danged XD) I decided to write this entry now.
4# I always hear people say those keep on shouting “they love Nuffnang” will always get more benefits as in more buffered earnings and stuffs, now I finally belive it! Thanks for making me believing it! I LOVE NUFFNANG TOO! (LIKE HOW YOU LOVE)
To Mr Mohd Zaid,

Anyway, I’m just a tiny blogger, so what I wrote here won’t affect your popularity after all. So take a chill pill! Next time don’t mislead your blog readers again! You got a huge bunch of supporters I know! Don’t chase them away! XD

Regards,
Jfook