Selamat Hari Raya & Selamat Hari Merdeka

Dikesempatan ni aku nak ucapkan selamat menyambut Hari Raya & selamat Hari KeMerdekaan yang ke 54 tahun. 1Malaysia Transformasi Berjaya, Rakyat Sejahtera. Kepada yang balik kampung tu berhati-hati dijalan raya ye, pandu cermat jiwa selamat. Kalau aku ada salah dan silap dalam pergaulan semasa event or apa-apa yang menyinggung hati dan perasaan korang aku nak minta maaf dari hujung rambut hinggalah ke hujung kaki. Semoga Aidilfitri ini mengeratkan talian silaturrahim kita sesama insan ye.

[Nota Pendek - Mohdzaid.com]

Update :

Hari ni perasan kat Google ada logo Merdeka Raya punya Doodle … Meriah sakan Google sekarang kan…

20110831-011012.jpg

Sambutan Merdeka dan Berbuka Puasa @ Redbox Sogo

Selamat menyambut hari kemerdekaan kepada semua pelawat blog zaid nih.. huh apa la erti merdeka kalau tak merdeka kan.. hahaha… apo aku cakap nih.. tak masuk akal tul.. Hari ni aku, kak sal, rina, a.bob, kecik, yus, a.zaimi dan kak yati 290, memilih Redbox Sogo untuk berbuka puasa dan celebrate hari merdeka.

huh salah ke berbuka kat pusat karaoke?… tak salah kan.. huhu janji kitaorang makan makanan yang halal tul tak. Memula rancang nak berbuka kat hotel radius tapi si yusri ada plan lain nak berbuka kat Redbox. Memula aku malas gak nak pergi sebab ramai yang tak nak, tapi atas dasar kawan aku ikutkan juga. Best gak berbuka sambil karaoke ni, lagi pun aku dah lama tak ke Redbox. Cuma aku bila makan kat Redbox mesti tak habis.. nak kata sedap sangat tu tak la.. tapi masakan dia biasa-biasa je..

Yang bestnya si yusri pilih lagu final countdown huhu nak count detik 12 tengah malam dah lepas dah.. tapi saje je pilih lagu tu.. nyanyi ramai-ramai sampai nak pecah bilik exclusive tuh.. hahahah, budak-budak yang kerja kat Redbox ni pun baik-baik.. siap buat lawak lagi suh pakaikan kondom kat mic tu… hahahaha (kak sal jangan gelak lebih ye ni rahsia kita berdua..)

Antara juadah yang kami rembat… huhu rembat ke?… bayar tau!!… satu kepala RM36++ korang makan la sampai kenyang…

DSC_0015

Yang ni hidangan Rina dan kecik.. boleh tahan gak diorang ni melantak…

DSC_0014

Yang ni untuk aku dan kak sal… sebenarnya ada banyak lagi.. tapi tak cukup ruang meja so terpaksa la letak kat kerusi..

DSC_0013

Nak tau tak… udang ni aku rembat banyak… sampai orang yang beratur belakang aku bengang sebab tak tinggalkan untuk orang belakang… hahahah nasib la kan.. siapa cepat dia dapat.. aku bayar tau..

DSC_0017

Karipap dia suck… tak sedap langsung… sedap lagi karipap rina… hehehehe

DSC_0026

Lepas makan apa lagi sambung memekak sampai tak ingat dunia…. uihhh yus ko lupa sembahyang yek?…. hahahaha

DSC_0047

Inilah pasangan sehati berdansa musim terbaru ni… sepadan tak?…

sebenarnya banyak lagi gambar yang nak diletak.. cukup la ni yek.. kang buat penuh server hosting aku jek… hehehe… ok la next time aku nak berbuka kat Menara KL pulak.. amacam.. ada yang nak belanje?… aku on je..

I LOVE Malaysia

Semperna hari kemerdekaan yang ke 52 ni aku nak ucapkan terima kasih kepada Perdana Menteri baru kita Y.A.B. Dato’ Sri Mohd Najib Tun Razak dan semua mantan perdana menteri Malaysia Y.T.M Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj, Tun Abdul Razak bin Haji Dato’ Hussein, Tun Hussein bin Dato’ Onn, Tun Dr. Mahathir Mohamad dan Tun Abdullah Ahmad Badawi yang selama ini berhempas pulas membangunkan negara Malaysia tercinta.

Apa sumbangan aku terhadap negara?..dari segi ekonomi mungkin ya la sebab aku seorang pekerja. Jadi sedikit sebanyak dapat memantapkan ekonomi negara, tak la jawatan aku sekarang ni disandang oleh orang indon atau banggla.. kalau aku nak pilih isteri pun aku nak pilih orang Malaysia… buat apa nak kahwin orang asing?.. apa tak cukup cantik ke awek melayu sekarang?… hahahaha  tak kesah la orang melayu ke, orang india ke, orang cina ke, orang kadazan, ke orang dusun ke,… janji orang Malaysia tak gitu… jangan kita dok membangga orang asing sana tuh… tak kemana pun… tapi kalau dah jodoh nak kawin dengan Britney Spears ke Avril ke nak buat macam mana kan.. aku terima je la hahaha…

Teringat masa Merdeka tahun 2003, masa tu aku join projek Yayasan Salam buat perarakan Merdeka kat Putrajaya, waaa bangga dowh masa tuh.. siap suruh mak aku tengok tv lagi.. hahaha walaupun muka aku tak masuk tv, tapi aku bangga jadi anak Malaysia yang sanggup turun padang masa tuh..

Aku juga ada sehelai baju I Love Malaysia yang aku beli dengan harga 50 ringgit kat Giordano, apa yang bestnya aku dan kawan-kawan aku pun beli gak. Bukan nak menunjuk tapi bangga sebagai anak Malaysia… Baju ni kami selalu pakai bersama kalau nak outting kat mana-mana.. huhu mesti orang pandang-pandang… tapi ada aku kesah!.. aku anak Malaysia lah!.. kalau malu duduk Malaysia sila ke negara lain… Indonesia ke, Thailand ke, mahupun ke Iraq.. aku tak kesah!..

Rasanya ramai diantara korang yang tahu nyanyi lagu Negaraku kan… tapi ingatkah lagi korang dengan lirik lagu tersebut?… almaklumlah kadang-kadang usia semakin meningkat.. otak pun dah beku… tapi aku harap sangatlah walaupun korang tak nyanyi lagi lagu Negaraku tu sekarang tapi bila dengar lagu tu cubalah bangun dan bediri tegak sebagai tanda hormat boleh kan…

Okelah kepada semua rakyat Malaysia, aku ucapkan selamat menyambut Hari Kemerdekaan yang ke 52 tahun, bagi belia remaja tu, jangan nak gaduh-gaduh ye.. lupakan lah refomasi lah perarakan haram la.. tu semua buang masa je… apa kata korang buat kerja yang berfaedah… buat sesuatu yang membanggakan negara Malaysia..oke…

DSC_0178