Tag Archives: MasterChefMY

Blogger MasterChef Malaysia Finale – Part 2

Selepas diorang buat Invention Test masak Avocado semua peserta kena buat skill test pulak lepas tuh. Dalam cabaran Skill test ni peserta kena potong bawang dengan betul supaya tak membazirkan bawang yang dipotong tuh. Chef Kertley akan tunjukkan cara yang … Continue reading

Posted in Promo | Tagged , , | 3 Comments

Suka-Suka Masuk Blogger MasterChef Malaysia

Amacam? rasanya ramai yang dah tahu aku join Blogger MasterChef Malaysia ni kan? Hari ni baru aku sempat nak update sebab banyak sangat kerja yang tertangguh dan perlu disiapkan dulu. Memang best tau join Blogger MasterChef Malaysia ni. Pada mulanya … Continue reading

Posted in Promo | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , | 4 Comments

MasterChef Malaysia – Profile Juri Chef Priya

CHEF PRIYA   Name Penuh    :           Priya Menon Umur               :           53 Tahun Tarikh Lahir    :           3 Januari 1958   Pendidikan Diploma Lanjutan Undang Undang dari Anglia Polytech University   Pengalaman Chef Masakan India, Carcosa Seri Negara … Continue reading

Posted in Promo | Tagged , , , | Add A Comment

MasterChef Malaysia – Profile Juri Chef Yahaya

  CHEF YAHAYA   Nama Penuh    :           Yahaya bin Hassan Umur                  :           49 tahun Tarikh Lahir    :           11 Disember 1962   Pendidikan Shatec Singapore Cooking Culinary School (Diploma in Culinary)   Pengalaman Rasa … Continue reading

Posted in Promo | Tagged , , , | Add A Comment

MasterChef Malaysia – Profile Juri Chef Zubir

  CHEF ZUBIR   Nama Penuh    :           Zubir Bin Md.Zain Umur               :           45 tahun Tarikh Lahir    :           14 Julai 1966   Pendidikan Diploma Latihan Chef, Institut Teknologi Mara (ITM), 1988   Pengalaman Bekerja sebagai Eksekutif Sous … Continue reading

Posted in Promo | Tagged , , , | Add A Comment

MasterChef Malaysia – Profile Juri Chef Jo

  CHEF JO   Nama Penuh    :           Moh Johari Edrus Umur                  :           55 years old Tarikh Lahir    :           31 Disember 1955   Pendidikan Universiti Teknologi Mara (UiTM) Malaysia – Diploma Latihan Chef 1975. … Continue reading

Posted in Promo | Tagged , , , | Add A Comment