Dua Versi Lagu Putih-Putih Melati Yang Super Awesome

st12 - lentera hati

Serius aku suka sangat lagu Putih-Putih Melati dari kumpulan ST12 ni lebih-lebih lagi sekarang ni kumpulan tu dah ada vokalis baru namanya Ridho Tuah. Sebenarnya aku tak tau kenapa dia pakai vokalis baru dan bila aku search kat internet ada gosip yang cakap vokalis lama ST12 ni dah meninggal dunia dan ada kata dia keluar sebab sakit. Wallahu’alam bissawab. Yang penting sekarang ni ST12 dah ada lagu baru yang sempoi dan super awesome untuk didengar.

Pernah hari tu aku dengar radio era.fm paknil nyanyi lagu ni versi lagu lama.. serius aku tak tahu yang dulu pun dah ada lagu ni versi kanak-kanak tajuknya (Putih-Putih Melati Ali Baba). Maklumlah aku masa budak-budak nyanyi lagi Westlife haha.. Puas gak cari kat Google dan Youtube lagu lama ni tapi tak jumpa.. last-last jumpa kat 4shared.. pastu aku terus tolong uploadkan kat Youtube.. kalau korang nak dengar boleh lah klik kat bawah ni ye..

Putih putih melati alibaba
Merah merah delima pinokio
Siapa yang baik hati Cinderela
Tentu disayang mama
Putri yang sejati ibu Kartini
Putra gagah perkasa pak Sudirman
Siapa yang jahat hati bawang merah
Tentu di marah mama
Mutiara dalam lautan
Cendrawasih burung Irian
Taman mini taman hiburan
Lagu ini main – mainan

Awesome kan?.. haha suka benau aku nak cakap awesome sekarang ni haha.. ok sekarang moh kita dengar lagu versi terbaru ST12 pula.. lagu yang diadaptasi dari versi kanak-kanak tu.. best-best.. bila layan waktu buat kerja memang syok..

Siapa bilang aku seperti dia
Siapa bilang aku cintai dia
Sesungguhnya aku tak benar2 cinta
Karna kau tak seputih melati

Kalau ada hitam pasti ada putih
Jika hatimu kelam tk mungkin bersih
Tak usah kau lanjutkan tuk berbagi kasih
Karna kau tk seperti melati ohhhh

Putih-Putih Melati
Merah-merah Delima
Siapa yg baik hati
Pasti ku terima ahhh…

Aku kan pergi Pergi ku tak akan kembali

Meremang jap bulu roma aku bila baca dan dengar sepatah-sepatah lirik dalam lagu Teman Pengganti dari Malique feat Black ni. Memang penuh dengan makna tersirat dan tersurat. Tak sangka aku Malaysia memang banyak lagu-lagu yang bagus dan penuh dengan seni dan rencah dalamnya. Kenapa bila tiap kali part chorus “Aku kan pergi.. Pergi ku tak akan kembali” aku rasa kerdil sangat dalam dunia ni. Bila kita cakap waktu kita pergi tak akan kembali mesti kita rasa takut kan.. ntah lah.. lagu ni memang terbaik bagi aku.. just nak share dengan korang :)

http://www.youtube.com/watch?v=2kxGlKts15I

Lirik Lagu Teman Pengganti – Black & Malique

Continue reading