Tag Archives: Kerja

Kerja Melampau

Sekadar Gambar Hiasan Sejak kebelakangan ni badan asik sakit memanjang. Buat tu sakit buat ni sakit.. sampai dalam seminggu aku kena 3-4 kali migraine sampai langsung tak boleh nak buat semua kerja. Baru-baru ni pinggang pulak buat hal sampai tak … Continue reading

Posted in Kerja | Tagged , , , , , , , | 5 Comments

Are You Moist Enough?

Adakah kulit korang cukup bagus?.. cukup lembut?.. cukup segalanya?.. haha ye la tuh tahu tak kulit korang tu banyak terdedah dengan segala jenis kuman?.. ya memang benar pun tipulah kalau korang cakap kulit korang dah cukup bagus. Hehe apa yang … Continue reading

Posted in Blog | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

Oh Bontot Panas!

Kali ni aku menulis bukan pasal kipas dinding ataupun KICAP cap kipas tapi cerita pasal kipas bontot orang, mungkin dah menjadi trend masa kini orang lebih suka kipas bontot orang dari kipas sate sendiri. Kipas bontot yang aku maksudkan adalah golongan orang yang … Continue reading

Posted in Diriku | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

Pengajaran Mengajar Kita Erti Kehidupan!

Setiap insan di muka bumi Allah ini ada  melakukan kesalahan, setiap orang ada melakukan dosa tak kira dosa tu kecil atau pun besar, kita hanya merancang tapi tuhan yang menentukan… dosa pahala tu kerja tuhan.. kita hanya mampu berdoa supaya kita menjadi yang … Continue reading

Posted in Diriku | Tagged , , , , , , , | 1 Comment

Blog Kembali Pulih Dari Selsema BABI!

Lama jugakan aku tutup blog kesayangan aku ni, hampir 2 minggu aku tak update apa-apa, bukan apa aku saja bawa diri yang terguris ni dari makhluk-makhluk atau parasit yang tidak diundang. Lantak la semua perkara tu dah aku lupakan, apa … Continue reading

Posted in Diriku | Tagged , , , , , , , | Add A Comment

Kerja… Gaji….

Aku masa umur 7 tahun dah mula bekerja sekadar membantu abah aku berniaga kedai makan kat Bandar Kajang. Masa umur 7 tahun tu dah mula tolong-tolong angkat pinggan lepas orang makan kat kedai abah aku tu, basuh pinggan, kemas meja… … Continue reading

Posted in Diriku | Tagged , , , , , | 10 Comments

Semalam…

- Semalam aku tak ada idea langsung nak update blog, bukak blog dan duk fikir sampai 1jam tak tau nak tulis apa. – Semalam aku baru balik dari bercuti bersama rakan-rakanku – Semalam bila bangun pagi makanan kucing kehabisan, semua … Continue reading

Posted in Diriku | Tagged , , , , , , , , , | Add A Comment

Makan Sup Meletup @ Taman Tasik Permaisuri

Siapa pernah makan sup meletup kat taman tasik permaisuri?… ermmm memang best tau sup kat sini, macam-macam jenis sup ada, sup ayam, sup kambing, sup daging, sup gearbox hehehehe dan sewaktu dengannya. Petang semalam waktu kerja keluar rehat dengan kawan-kawan … Continue reading

Posted in Diriku | Tagged , , , , | 2 Comments