Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Negeri-Negeri Seluruh Malaysia Tahun 1433H/2012M

Sumber Gambar : Google.com

Salam kepada semua pembaca blog Mohdzaid.com tak lama lagi dah nak masuk bulan Ramadhan 1433H dan sampainya waktu umat Islam seluruh dunia menunaikan Rukun Islam yang ke 3 iaitu Berpuasa pada bulan Ramadhan. Semoga perjalanan Ramadhan pada tahun ini dipermudahkan Allah S.W.T dan sama-samalah kita meningkatkan lagi amal ibadat kepada Nya.

Berikut adalah senarai Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Negeri-Negeri Seluruh Malaysia Tahun 1433H/2012M sumber dari http://www.islam.gov.my/

Continue reading

Percutian Singapura – Penginapan Murah

Semasa bercuti ke Singapura baru-baru ini aku sekeluarga memilih untuk menginap di Tune Hotel Danga Bay, Johor Bahru sahaja. Kenapa kami memilih Tune Hotel sebagai tempat penginapan adalah kerana sebelum ni pun kami pernah tinggal di Tune Hotel 1 Borneo Sabah. Semestinya Tune Hotel menjadi tempat penginapan pilihan kami kerana service dan kualiti hotelnya yang tak ada bandingan. Selain tu harga yang cukup murah sesuai untuk sesiapa sahaja yang berhasrat untuk bercuti ke Singapura.

Bagi mereka yang ingin melancong ke Singapura dan inginkan hotel budget pilihan terbaik. Aku cadangkan menginap sahaja di Tune Hotel Danga Bay. Tak jauh dari lebuh raya dan tak jauh juga untuk ke Jb Sentral. Hanya lebih kurang 10-15 minit sahaja dari Tune Hotel untuk ke jambatan yang menghubungkan Malaysia – Singapura. Disini juga terdapat parking kereta untuk para tetamu secara percuma. Parking pun banyak jadi tak perlu risau akan keselamatan kereta yang diletakkan di dalam kawasan Tune Hotel sebab ada pengawal keselamatan 24 jam yang jaga.

Antara yang menarik di Tune Hotel Danga Bay ni ada juga kedai serbaneka 24 jam 7-Eleven. Jadi kalau terlupa nak bawa ubat gigi ke nak beli makanan ringan ke tak perlu nak pergi bandar cari.. turun je kat bawah boleh pergi 7-Eleven terus. Kat sini juga ada sediakan kaunter shuttle bus transfers ke Resorts World Sentosa & Universal Studios Singapore. Kalau beli walk-in tiket bus ke USS harganya RM30.00 dan kalau beli online terus dari Tune Hotel boleh dapat dalam RM26.00. Di Tune Hotel Danga Bay ini juga menyediakan perkhidmatan internet percuma untuk pelanggan di lobby. Kalau nak internet wifi dalam bilik boleh beli dengan harga yang cukup murah.

Aku suka tinggal kat sini sebab bilik dia luas sikit dan ada tingkap. Kalau nak cakap pasal kebersihan tu Tune Hotel memang hotel yang bersih dan selesa. Mereka juga dah dapat pengiktirafan dari Tripadvisor dan memenangi Certificate of Excellence pada tahun 2012. Customer Service kaunter dia memang baik dan peramah, banyak juga yang mereka tolong kita orang sebab kita orang pergi bawa Alia yang masih baby lagi.

Kalau pasal nak cari makan tu memang senang kat sini. Kiri kanan depan belakang ada kedai makan dari ala masakan melayu, ikan bakar, masakan western dan sebagainya ada di sekeliling Tune Hotel Danga Bay. Jadi memang aku cadang kat semua orang kalau nak bercuti ke Singapura korang tinggal je kat sini tak jauh dan murah.

Percutian Ke Singapore Semakin Hampir

Diam tak diam dah dekat setahun menunggu saat untuk pergi bercuti ke Singapore hujung bulan 6 ni nanti. Tak sabar rasanya nak tengok negara orang disana. Walaupun Kuala Lumpur ngan Singapore taklah sejauh perjalanan aku ke New Zealand tapi negara jiran ni tak pernah aku kunjungi. Apa yang menarik sangat kat Singapura ni ye? aku rasa biasa-biasa je macam Malaysia juga kan? ehh tak boleh la nak cakap macam tu sebab aku tak pernah pergi sana lagi. Yang aku pasti currency kat sana 2 kali ganda dari Malaysia. So nak shopping tu tak kot cuma nak pergi melawat tempat-tempat menarik kat sana je nanti.

Hotel aku dah booking awal-awal tahun lepas, kita orang akan bermalam di Tune Hotels, Johor Bahru sebab aku dapat harga murah kat sana. Percaya tak aku dapat booking harga RM7.02 untuk 2 malam dan 3 bilik.. tapi bilik tak ada aircond lah.. haha.. sengaja je beli hotel murah dan area Johor sebab Johor Bahru ngan Singapore taklah jauh mana pun kan.. Lagi satu beli murah sebab kita orang bukan nak pergi tidur pun tapi pergi nak berjalan sakan haha..

Cuma sekarang ni aku buntu sebab aku tak pernah pun pergi sana dan tak tahu jalan-jalan kat sana. Sebab pergi ni pun main redah je bukan pakai agent mana-mana. Mula-mula ingat nak pergi naik bus tapi memikirkan keselamatan nak bawak mak, adik, kakak, anak buah yang masih baby dan abang ipar jadi niat nak naik bus tu terpaksa dibatalkan. Risaulah nak naik bus takut tengok diorang bawa laju giler. Nak naik keretapi ok jugak.. tapi.. bila sampai sana nanti terbangak-bangak pulak nak cari kereta sewa.. mesti kos nak sewa kereta kat sana mahalkan? jadi lebih baik aku bawa kereta sendiri lagi puas hati. Tapi.. amboi banyaknya tapi.. ye lah tempat orang aku bukannya tahu jalan kat sana.. nak bawa kereta bukan tak boleh tapi takut sesat.. aku pulak tak ada GPS.. kalau ada sesiapa nak pinjamkan boleh tak? haha..

Sekarang ni aku masih mencari dan baca blog-blog kawan-kawan yang dah pernah pergi Singapura antaranya blog :-

Budget Akak Ke Universal Studios Singapore

Bawa Kereta Masuk Singapura

Panduan Untuk Ke Universal Studio Singapore (USS)

Rancang Percutian Ke Singapura Dengan Your Singapore!

Trippin South East Asia: Singapore Part 1.

at least blog diorang ni sebenarnya banyak gak bantu aku untuk pergi ke Singapura nanti. Senang sikit perjalanan bila ada travel guide dari blogger-blogger tersohor ni kan.. Ok tempat-tempat di Singapura yang aku ingin sangat pergi adalah Sentosa Island, Orchard Road, Bugis Street, China Town, Little India, Kampung Arab, Kampung Glam, nak tengok pemandangan malam di Marina Bay, Universal Studio Singapore, Singapore DUCKtours, Singapore merlin park, Jurong Bird Park, Singapore Zoo, Wild Wild Wet, Underwater World Singapore, Peranakan Museum .. amboi banyaknya tempat nak pergi.. tah larat tah tidak la kitaorang ni kan.. haha bukan masalah larat berjalan ke tak tapi larat ke nak bayar semua tu haha.. tak pe tu perancangan awal je pergi tak pergi tu lain cerita.

So kawan-kawan yang dah pergi ke Singapore boleh tak tolong share tempat-tempat menarik lain yang WAJIB aku lawati bila sampai ke Singapore nanti?.. kalau ada tolong share ye.. :) Muah..muah sayang korang..

 

Saya Nak Satu – Samsung Galaxy Note Wajib Dimiliki

Gempak! Menawan! dan penuhi ciri-ciri apa yang aku idamkan! itulah penangan Samsung Galaxy Note yang bakal berada di pasaran Malaysia tidak lama lagi. Whooooaaaaahhh!! memang menawan kalbu sesiapa saja yang memilikinya dan aku WAJIB! dapatkan satu unit nanti untuk keperluan diri sendiri. Rasanya ramai yang sudah tahu tentang kewujudan Samsung Galaxy Note yang boleh dikatakan kacukan antara Tab dan handphone ini. Memang sesuailah untuk penggunaan blogging dan mereka yang lasak kerana bagi aku produk keluaran Samsung ini memang terbaik di pasaran. Apa yang menarik tentang Samsung Galaxy Note ni? mari kita lihat!

Perkara yang paling menarik sekali kalau bercerita tentang gadget ni adalah spesifikasinya. Saban hari teknologi kian canggih dan kecanggihan itu membuatkan kerja harian mahupun kehidupan semakin mudah dan selesa. Samsung Galaxy Note khususnya membawakan inovasi dan kecanggihan tersebut dalam siri peranti smartphone ini.

Dengan memiliki Samsung Galaxy Note, kini segala urusan kerja pejabat mahupun blogging menjadi lebih mudah. Ianya direka khas untuk penggunaan tersebut dan sebab itulah peranti ini digelarkan “Note” jadi lepas ni tak perlu lagi menggunakan notebook atau laptop, senang je dengan Samsung Galaxy Note boleh dibawa kemasa saja dimana jua kerana ianya sangat menawan dan ringan.

 

Continue reading

JADUAL WAKTU IMSAK DAN BERBUKA PUASA TAHUN 1432H / 2011M BAGI WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR/PUTRAJAYA DAN LABUAN

Salam, wahh tak lama lagi kita nak puasa kan, pejam celik dah nak masuk tahun 1432H dan beberapa hari lagi semua umat islam sedunia akan mengerjakan rukum islam iaitu berpuasa di bulan ramadhan.. insyaallah tahun ni kita dapat sekali lagi berpuasa dengan suasana harmoni dan tenteram di Malaysia. Ok ini aku nak share jadual berbuka puasa bagi kawasan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur / Putrajaya dan Labuan untuk semua. Semoga dibulan yang mulia ini dapatkan kita hindarkan diri dari melakukan pekara-pekara yang tak baik dan banyakkan ibadah kepada Allah ya…

Lafaz Niat Puasa Ramadhan
 

 
Ertinya: “Sahaja aku berpuasa esok hari kerana menunaikan fardu Ramadhan tahun ini kerana Allah Taala. ”

 

JADUALWAKTUBERBUKA2011

 
 
Waktu bagi kawasan lain akan dikemaskini dari masa ke semasa..

 

Homestay Kampung Perigi Acheh, Pasir Gudang, Johor Bahru

Pernahkah anda teringin nak pergi bercuti ke kampung atau pernah nak merasa makan masakan kampung yang asli?..  inilah masanya!. Mungkin bagi sesetengah orang mereka tidak suka suasana kampung halaman, bahkan mereka yang berasal dari kampung sendiri mahu hidup dalam hiruk pikuk kota yang sesak dan semakin kekurangan oksigen ini. Apa nak jadi dengan mereka semua ni ermmm perkara itu tidak mungkin berlaku bagi diri aku kerana aku yang lahir di Kuala Lumpur dan kampung aku juga di Kuala Lumpur nak sekali lari dari suasana bising dibandar dan nak hidup dalam suasana kampung yang aman permai.

Pernah suatu ketika, aku meroyan nak pergi dan ikut kawan-kawan beraya dikampung halaman mereka. Yelah aku “City boy” ni mana pernah merasa mandi sungai, panjat pokok kelapa, mengait buah langsat, memancing, menjala dan macam-macam lagi kita boleh buat dikampung. Semasa program ekspidisi bersama media di Karnival Layang-layang Sedunia tempoh hari, kami berkesempatan untuk pergi melawat ke perkampungan Homestay Kampung Perigi Acheh, Pasir Gudang, Johor Bahru bersama-sama pelayang yang mengambil bahagian. Untuk pengetahuan semua, Homestay Kampung Perigi Acheh diusahakan bersama-sama dengan Majlis Perbandaran Pasir Gudang dan sekiranya berminat untuk bermalam disini bolehlah menghubungi pihak majlis perpandaran di mppg@johor.gov.my

Bukan senang untuk aku pergi dan berpeluang untuk bersama mereka ni, jadi aku gunakan kesempatan ini untuk bercuti dan merasai sendiri suasana kampung nelayan yang aku idam-idamkan selama ini. Kali pertama menjejakkan kaki ke perkampungan ini aku sudah merasa seperti disambut bagai diraja. Semua orang kampung disini baik-baik dan peramah belaka. Inilah sifat orang kampung di Malaysia, semua tetamu tak kira pelancong dalam negeri mahupun orang luar negara disambut dengan penuh mesra dan senyuman. Itulah yang kira harapkan kepada semua pengusaha homestay di Malaysia dan wajar mencontohi warga Homestay Kampung Perigi Acheh ni.

Semasa program lawatan sehari ni, aku dapat belajar macam-macam permainan orang kampung serta dapat makan makanan yang sedap-sedap dan fresh lagi. Memang rugi kalau sesiapa yang tidak mencubanya maklumlah dapat makan free siapa tak nak kan haha.. Di Homestay Kampung Perigi Acheh korang boleh buat macam-macam aktiviti dan disini disediakan perkhidmatan untuk perkhemahan, aktiviti menyusuri Sg. Kopok, mengenali cara hidup masyarakat setempat, merasai pengalaman memancing dan menjala di laut bersama keluarga angkat dan macam-macam lagi. Harga untuk bermalam dan merasai pengalaman ini tidaklah semahal mana pun kerana harganya amat berpatutan sekali. Jadi kepada sesiapa yang berminat bolehlah menghubungi alamat dan talian dibawah.

 

Info Homestay Kampung Perigi Acheh

[mappress mapid="18"]

Alamat
Tanjung Langsat
81700 Pasir Gudang , Johor Bahru
Johor, Malaysia

Hubungi untuk maklumat lanjut
012-828 2108 / 019-603 0019

 

 

Perkampungan nelayan Homestay Kampung Perigi Acheh, Pasir Gudang, Johor Bahru.

 

Makanan yang dihidangkan memang fresh.. pilih saja nak yang mana..

 

Demo membuat kuih hijau ni oleh penduduk kampung.. kuih apa ni ye lupa pula namanya.. tapi sedap..

 

Tempeyek kacang dan ikan bilis.. pertama kali aku cuma masak tempeyek.. sedap tau..

 

Jangan ingat kita orang melayu tapi pandai anyam ketupat.. haha tengok pelayang dari China ni sedaya upaya belajar cara mengayam ketupat supaya boleh dipamerkan dinegara mereka nanti

 

Permainan tradisional

 

Permainan tradisional

 

Permainan tradisional

 

Permainan tradisional

 

Seni memarut kelapa oleh penduduk kampung..

 

Jom Naik Beca Di Bandar Johor Bahru

Kalau sebut pasal beca perkara pertama yang terlintas dalam fikiran adalah beca di Melaka dan di Penang betul tak?.. tapi pernahkah anda dengar dan menaiki beca di negeri yang kaya dengan sumber nanas suatu ketika dahulu iaitu negeri Johor?.. Kini di Johor Bahru pelancong bukan saja dapat menikmati percutian yang memukau pandangan bahkan kini kita dapat merasai pengalaman yang tidak dapat dilupakan iaitu menaiki beca mengelilingi beberapa tempat menarik di bandar Johor Bahru.

 

Anda suka artikel ini?.. sila klik like..

 

Hasil usaha seorang anak tempatan dari Syarikat Prima Sierra Holidays Sdn Bhd yang menaikkan lagi sumber ekonomi dan sektor pelancongan negeri Johor iaitu Tuan Chua Poh Kok  mengambil inisiatif untuk mewujudkan penggunaan beca di sini dan menjadi pengangkutan ‘Quadricycle’ untuk bersiar-siar. Menurut pemilik beca ini, barang-barang untuk merekacipta beca ini adalah dari barangan terbuang dan diubah suai semua menjadi sebuah beca yang sangat cantik. Pengayuh beca terdiri daripada anak muda tempatan dan dalam masa yang sama ianya dapat mengisi masa terluang mereka mencari nafkah halal dari terjebak ke kancah yang tidak baik.

Untuk permulaan operasi beca ini hanya pada waktu malam setiap hari Jumaat hinga Ahad dari jam 6 petang hingga larut malam di laluan tertentu di bandaraya Johor Bahru dan mungkin akan diperluaskan sekiranya mendapat sambutan. Sekiranya anda berminat untuk mencuba dan merasai sendiri pengalaman menaiki beca diwaktu malam mengelilingi persisiran laut apa kata datang sendiri dan cuba kelainannya. Untuk maklumat lanjut anda boleh menghubungi di talian 07-5217087 atau dilaman http://www.psholidays.com.

 

 

Tuan Chua Poh Kok pemilik beca.

 

Barisan beca yang menanti kehadiran para pelancong.. jom cuba..

 

Pengayuh beca yang terdiri dari anak muda tempatan.

 

Inilah adik yang mengayuh aku dan seorang rakan.. jangan ingat dia kecik tak larat nak bawa aku yang berat berapa tan ni ye.. haha untuk pengetahuan adik ni cakap dia seorang atlet olahraga.. padanlah bawa aku yang berat ni steady je dia.. aku pulak yang cuak takut dia tak larat nak kayuh hehe..

 

Para pelancong yang mencuba dan merasai pengalaman menaiki beca diwaktu malam..

 

Kalau ke Johor Bahru jangan lupa singgah menaiki beca ye..

 

 

Jom Makan Di Senibong @ Corner 6

Hari ni nak cerita pasal makan haha sebab aku suka makan makanan seafood kat Senibong, makanan kat sini semuanya fresh dan menyelerakan sehingga menjilat bibir. Tak tipu kat korang makanan kat sini memang 100% Grade A aku bagi fresh dari laut. Kalau ke Johor Bahru jangan lupa singgah ke Kg. Senibong, Mukim Plentong sebab kat sini terdapat banyak kedai makan seafood yang korang boleh pilih semuanya menyediakan dan menghidangkan makanan seafood terbaik yang di tangkap nelayan tempatan dari laut Selat Melaka dan Selat Johor.

Hari ni nak promosi sikit Restoran Corner 6 dekat Senibong Seafood dan nak ucapkan jutaan terima kasih kepada tuan kedai yang sudi belanja makan malam saya bersama rakan-rakan lain tempoh hari.. Restoran Corner 6 menyediakan layanan mesra kepada setiap pelanggan-pelanggannya. Harga makanan kat sini tidaklah mahal tetapi berpatutan dan murah mengikut harga pasaran. Pelanggan boleh menikmati hidangan makanan yang enak yang dimasak apabila ada permintaan sambil menikmati pemandangan laut yang mengadap ke Singapura. Suasana makan di Restoran Corner 6 sangat tenang dan santai sesuai untuk dilawati oleh semua orang. Jadi jom ramai-ramai kita ke Corner 6 dan rasai kelazatan makanan yang disajikan..

 

MAP ke Corner 6 Senibong

[mappress mapid="16"]

Kasawan ini menyediakan perkhidmatan parking kereta dengan bayaran RM2.00, terdapat juga gerai-gerai bazzar menjual barangan kraftangan, barangan kulit, permainan kanak-kanak dan macam-macam lagi dibahagian luar kedai.

 

Pelbagai khazanah laut yang dijual dengan harga yang berpatutan. Pilih dulu baru masak itulah prinsip mereka.. jadi makanan yang dimakan pun akan menjadi lebih enak dan sodap..

 

Ikan-ikan yang menanti mangsa untuk dimakan.. haha..  semua ikan disini fresh dari ladang tau…

 

Aku suka sangat tengok ketam ni.. tapi jaga-jaga salah pegang kang kena sepit baru tau..

 

Makanan yang kami order.. ni baru sikit tau..

 

Udang goreng tepung ni memang kaw-kaw sedapnya dicicah pula dengan sos cili.

 

Ikan kerapu masak 3 rasa ni memang memukau kalbu sanubari.. sekali cuba pasti nak datang lagi

 

Kepah masak apa ni ye.. lupalah.. tapi memang terbaiklah kepah ni..

 

ketap yang kami makan.. memang terbaik..

 

inilah kawan-kawan aku yang join makan sekali kat Corner 6 Senibong ni.. semuanya wartawan.. aku dan sorang lagi member je blogger..

 

Inilah member aku sorang lagi tu.. siapa tak kenal blogger terhebat di Malaysia iaitu bro www.sixthseal.com/

memang bestlah dapat makan bersama dia.. dia sangat baik dan peramah orangnya..

 

Sebelum balik kami bergambar kenangan bersama rakan-rakan media yang lain.. terima kasih ye kepada Tourism Johor, Tourism Malaysia dan tuan kedai Corner 6 sebab belanja kami makan kat sini ..

 

Saya Bakal POWER Dengan AKPK!

Nak beli kereta baru, nak beli rumah, nak beli iPad.. nak beli itu nak beli ini.. itulah yang berada dalam fikiran aku sekarang. Tapi kalau difikirkan balik perlukah aku semua tu..? ya jawapannya memang YA!! aku perlukan semua itu tapi bila difikir-fikirkan lagi.. mampukah aku?.. dengan gaji aku sekarang dan sara diri yang cukup perit hidup di Kuala Lumpur ni.. ermmmm fikir-fikirkan sejenak..

Jadi aku belum cukup POWER lah untuk dapatkan semua tu. Sekarang ni pun aku terlalu ikutkan nafsu semata-mata untuk perolehi barangan yang aku tidak perlukan. Akhirnya kini aku menanggung hutang yang banyak sehinggakan aku sendiri tidak mampu untuk melunaskannya. Gagi dengan hutang dah sama banyak tiap-tiap bulan, kekadang nak makan pun kena ikat perut.. nasib baik perut aku ni comel boleh la kikis sikit lemak-lemak yang ada tu time tak ada duit tu haha..

Bercakap pasal hutang dan duit, aku pandang sekeliling aku contohnya ditempat kerja.. ada juga kawan-kawan aku yang menanggung beban hutang yang melampau. Keinginan  lebih banyak dari kemampuan, akhirnya sampai satu tahap ada yang kena BLACK LIST dan sebagainya.

Kini aku sedar yang semua itu nafsu semata-mata, tapi aku masih belum sedar 100% sebab keinginan nak iPad masih terngiang-ngiang dalam kepala ni. Jadi apa perlu aku buat?.. perlukah aku tambah lagi hutang kad kredit dan sebagainya?.. Oh My Goshhhh!!.. cam mana ni.. siapa yang boleh HELP aku untuk mengatasi masalah ni?..

Haaaahhhh.. YA inilah masanya aku perlu lebih POWER untuk pengurusan wang ringgit aku.. jangan membazir itulah pesanan mak aku sampai sekarang dan aku rasakan pesanan itu begitu berharga sampai sekarang. POWER!! POWER!! YESS GIVE ME MORE POWER!! Oh ya bercakap pasal POWER aku baru je tahu program ni yang diberi nama POWER (Pengurusan Wang Ringgit Anda). Dengan kerjasama Bank Negara Malaysia via AKPK (Agensi Kewangan dan Pengurusan Kredit) mereka menyediakan program khas untuk kita semua belajar bagaimana menguruskan wang ringgit kita. Aku amat berminat untuk join program macam ni, lebih-lebih lagi sekarang mereka menyediakan 7 lokasi terpilih seluruh Malaysia untuk kita join dan yang paling best ianya FULLY SPONSORED.

Aku akan pergi program POWER ni pada 9-Feb-2011 di Seri Pacific, Kuala Lumpur dengan harapan aku boleh belajar sesuatu yang baru bagaimana untuk mengatasi masalah kewangan dan berbelanja dengan lebih berhemat lepas ni, dan aku sarankan kepada kawan-kawan aku gak yang berminat untuk join sekali program POWER ni.. kalau ada sesiapa yang berminat boleh join mereka dilokasi-lokasi berikut :-

Negeri Tarikh Tempat Program
Kuala Lumpur 9 February 2011 Seri Pacific,
Kuala Lumpur
Penang 16 February 2011 Cititel Hotel,
Pulau Pinang
Melaka 23 February 2011 Renaissance Hotel,
Melaka
Johor 2 March 2011 Mutiara Hotel,
Johor Bahru
Sabah 9 March 2011 Promenade Hotel,
Kota Kinabalu
Sarawak 16 March 2011 Imperial Hotel,
Kuching
Terengganu 30 March 2011 Primula Beach Resort,
Kuala Terengganu

Cara pendaftaran boleh dibuat melalui 3 cara iaitu call AKPK ditalian 1800-88-25-75, layari website AKPK atau buat tempahan tempat duduk dilaman http://www.lvg.com.my/power/

PS: Buat tempahan awal sebab tempat duduk adalah terhad.. dan yang bestnya workshop ni pun dihadiri oleh beberapa artis terkenal Malaysia antaranya liyana jasmay, Dynas Mokhtar Full, Aizat Amdan, Jaclyn Victor, Aishah Jennifer Sinclair, Yasmin Hani Richardson & Farish Aziz. Sambil kita belajar cara pengurusan wang boleh la kita gila glamour sikit bergambar dengan artis hehehe.. :)

My Selangor Story – Undi Saya Disini

Tahniah kepada semua peserta My Selangor Story, anda semua telah berjaya menulis cerita tentang perjalanan percutian yang sangat menarik sekali. Sekarang tibalah giliran untuk mengundi, sekiranya anda berminat dengan cerita dan video saya semasa perjalanan My Selangor Story ini sila lah klik gambar dibawah dan votelah ikut pilihan hati anda ye. Kalau suka klik 5 bintang, kalau tak suka tak apa tapi kliklah satu bintang ye :D

Kerjasama anda amatlah saya hargai

Day 1

Day 2 p1

Day 2 p2

Day 3 p1

Day 3 p2

Day 4 p1

Day 4 p2

Day 5 p1

Day 5 p2

Day 5 p3

Day 5 p4

Day 6

UNDI CERITA SAYA INI DI http://www.myselangorstory.com

MY SELANGOR STORY BLOGGERS COMPETITION SPONSORS.