TUNE HOTELS SET TO OPEN IN IPOH, PERAK IN MARCH 2012

 

IPOH, 4 November 2011 – The City of Ipoh in Perak will have another impressive landmark when the pioneering value hotel brand Tune Hotels opens its latest property here slated for March 2012.

Tune Hotels today inked an agreement with developer Liew Yin Yin Group for the establishment of Tune Hotel Ipoh that will be part of The Host commercial development on a site belonging to the Ipoh City Council. Located within the vicinity of the city centre, Tune Hotel Ipoh is currently 60% completed and is on track for the March 2012 opening.

In a ceremony at the Ipoh City Council here, Tune Hotels’ Group CEO Mark Lankester signed the agreement on behalf of the hotel chain while Liew Yin Yin Group was represented by its Director Ir. Dr. Don Liew Mun Hon. It was witnessed by Ipoh Mayor Dato’ Roshidi Hassan.

In lauding the development, Dato’ Roshidi says: “This is such a momentous occasion for Perak as we welcome Tune Hotels to open its first hotel in the State. It will benefit the tourism industry not only in Ipoh but in Perak as a whole. The opening of Tune Hotel Ipoh in March 2012 cannot be more timely as we celebrate the Visit Perak Year next year. I sincerely hope the establishment of Tune Hotel will not only escalate the growth of tourism in the State but also help promote other relevant industries and businesses such as food and restaurants, travel and tours, handicraft, transportation and many others.”

Dato’ Roshidi adds: “The opening of Tune Hotel Ipoh is very much anticipated and it will give tourists and visitors to Ipoh a world class accommodation option at affordable rates. It will be a catalyst for further development and increase the profile and reputation of the City. ”

Tune Hotel Ipoh will have 121 rooms including 84 doubles, 36 twins and one wheelchair-friendly room. As an added convenience especially for families with underaged children, there will be interconnecting rooms, a new feature introduced by Tune Hotels at the Ipoh property. The hotel will also house commercial retail outlets including an AirAsia Travel & Service Centre that will cater to the residents of Ipoh and the surrounding areas.

Including Ipoh, Tune Hotels would have opened eight new hotels from December 2011 up to the first quarter of 2012. These include Hat Yai, Thailand (December 2012), Liverpool Street, London (January 2012), Angeles City, the Philippines (February 2012), Pattaya, Thailand (February 2012), Cebu Island, the Philippines (February 2012), Ermita, Manila, the Philippines (March 2012), Pasar Baru, Jakarta (March 2012) and Ipoh (March 2012).

Tune Hotels currently operates 10 hotels in Malaysia, two in Bali, Indonesia and one in London, England. Tune Hotel Ipoh will be the chain’s 11th hotel in Malaysia with the others being Kuala Lumpur, Penang, KLIA-LCCT Airport, Kota Kinabalu, Kuching, Johor Bahru, Kota Damansara, Bintulu, Kota Bharu and Kulim. In Bali, Tune Hotels are located at Kuta and Legian while in London it is at Westminster.

Tune Hotels Group CEO Mark Lankester said: “We are very proud and honoured to be in Ipoh and we look forward to actively participating in the local travel and tourism scene. We have always said that within Malaysia we want to provide the most complete coverage for travellers and businesses and the establishment of Tune Hotel Ipoh is a further step in that direction. We look forward to serving the needs of tourists and business travelers to Ipoh and Perak as whole. Tune Hotels is pleased to be working with the Ipoh City Council and Liew Yin Yin Group on this project.”

Dr. Don Liew of Liew Yin Yin Group said: “As a renowned developer in Perak, we are extremely delighted to deliver this project for Tune Hotels. To see a Tune Hotel in Ipoh is much awaited by the residents as well as visitors.’Tune Hotels has successfully pioneered a branded value hotel brand with the concept of pay-as-you-use that has become hugely popular amongst travelers from across the world. Under the concept, guests only pay for room rates with the option of adding on other amenities like towels & toiletries, air-conditioning, in-room wifi and satellite tv service at selected hotels.

By adding more rooms to its network, Tune Hotels has significantly improved its operational efficiency and thus decided to cease administration fee that it previously charged for each booking, since January this year. Guests enjoy even more savings of 20% when pre-book Comfort Package that includes towels, toiletries and air conditioning credits online. Selected hotels are offering the Plus Package that bundles television and in-room wifi, representing 30% savings for online booking.

Lankester also noted that about 30 new Tune Hotels will be opening in the next 15 months. “I would like to encourage guests to stay connected with Tune Hotels via our Facebook page to keep tab of the latest openings and promotions. More Tune Hotels are scheduled for opening in the UK, the Philippines, Thailand, Indonesia, India and Australia, that will give our guests even more options for travel destinations and it’s going to be really exciting.”

Its popularity and high service quality have earned Tune Hotels numerous accolades. It was recently named among Top 20 Most Innovative Brands in Indonesia by MIX magazine, the country’s leading marketing communication publication. Standing at number nine, Tune Hotels was the only hotel brand on the list. Tune Hotel Westminster in London was awarded a Certificate of Excellence by the world’s largest travel website TripAdvisor, as a “result of consistently great feedback” from the hotel guests while the guide portal About.com ranked Tune Hotel Westminster as No 1 among Top 10 Cheap London Hotels.

For real-time updates and promotion alerts, guests can stay connected with Tune Hotels via Facebook at www.facebook.com/tunehotelsand on Twitter via www.twitter.com/tunehotels.

For booking and further information, visit www.tunehotels.com.

JADUAL WAKTU IMSAK DAN BERBUKA PUASA TAHUN 1432H / 2011M BAGI WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR/PUTRAJAYA DAN LABUAN

Salam, wahh tak lama lagi kita nak puasa kan, pejam celik dah nak masuk tahun 1432H dan beberapa hari lagi semua umat islam sedunia akan mengerjakan rukum islam iaitu berpuasa di bulan ramadhan.. insyaallah tahun ni kita dapat sekali lagi berpuasa dengan suasana harmoni dan tenteram di Malaysia. Ok ini aku nak share jadual berbuka puasa bagi kawasan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur / Putrajaya dan Labuan untuk semua. Semoga dibulan yang mulia ini dapatkan kita hindarkan diri dari melakukan pekara-pekara yang tak baik dan banyakkan ibadah kepada Allah ya…

Lafaz Niat Puasa Ramadhan
 

 
Ertinya: “Sahaja aku berpuasa esok hari kerana menunaikan fardu Ramadhan tahun ini kerana Allah Taala. ”

 

JADUALWAKTUBERBUKA2011

 
 
Waktu bagi kawasan lain akan dikemaskini dari masa ke semasa..

 

Beli Tiket Wayang Golden Screen Cinemas (GSC) Melalui Aplikasi iPhone

Pasti ramai diantara korang semua yang gemar menonton wayang kan?.. perkara pertama yang paling aku tak suka ketika nak menonton wayang kegemaran adalah ketika membeli tiket. Lebih-lebih lagi kalau cerita yang nak tengok tu adalah cerita yang best pasti waktu membeli tiket adalah waktu yang paling azab nak beratur panjang semata-mata nak beli 2 tiket. Satu sebab yang tak best ialah aku rasakan membazir masa je nak beratur sedangkan waktu itu boleh aku gunakan untuk makan-makan bersama awek atau keluarga haha.

Seperti yang korang sedia maklum, Golden Screen Cinemas (GSC) ada menyediakan pembelian tiket secara online di websitenya. Ianya amat mudah dan pantas untuk membeli tiket dan melihat senarai-senarai cerita terbaru yang akan dan sedang ditayangkan. Aku memang suka dengan website GSC ni sebab ianya tak berat dan pantas. Tapi apa yang aku lebih suka adalah kini mereka telah keluarkan satu aplikasi khas untuk pengguna iPhone. Sekarang tak kiralah korang berada diceruk pelusuk dunia mana pun korang boleh beli tiket dengan pantas. Buat apa nak beratur panjang lagi kan, tu zaman tok kadok dulu boleh lah haha..

Bercakap pasal aplikasi GSC iPhone Apps ni korang boleh download melalui iTunes atau melalui iPhone korang dan apps ini disediakan secara PERCUMA oleh SINO Dynamic Solutions Ltd. Menarik bukan.. apa lagi korang yang ada iPhone tu boleh download apps ni sekarang di http://itunes.apple.com/hk/app/golden-screen-cinemas/id413024972?mt=8# . Aplikasi ini menyediakan banyak fungsi antaranya korang boleh tengok senarai cerita terbaru di pawagan GSC, real-time seating plan bermakna korang boleh pilih tempat duduk yang korang nak, senarai pawagam berhampiran, beli tiket, promosi terkini dan banyak lagi.

Untuk permulaan pembelian tiket boleh dibuat dengan menggunakan PayPal sahaja, pada pandangan aku mungkin pihak pengeluar aplikasi ini perlu menambah lagi cara-cara pembayaran, contohnya melalui kredit kad (direct) ataupun melalui debit dari bank-bank seperti Maybank, CIMB, Eonbank dan sebagainya. Sebab penggunaan Paypal di Malaysia tidak berapa meluas dan tak semua orang kat Malaysia ni pakai kredit kad tul tak.. harap pihak pengeluar aplikasi ni dapat menitik berat cadangan bernas aku ni :)

Antara yang menarik perhatian aku pada aplikasi ni adalah cara pembelian tiket amat pantas, boleh pilih seat terus dan pengesahan tiket amat sistematik. Lepas je korang berjaya buat pembelian tiket korang akan dapat nombor kod pengesahan dan barkod 2D. Jadi bila sampai je dekat pawagan korang boleh terus scan barkod 2D tu dan terus dapat tiket.. mudah bukan..? kira canggih jugalah aplikasi ni rugi kalau tak mencuba benda baru ni.

Apa-apa pun kalau ada sesiapa yang berminat boleh muatturun di iTunes ye.. http://itunes.apple.com/hk/app/golden-screen-cinemas/id413024972?mt=8#
-

Category: Entertainment
Released: 22 January 2011
Version: 1.0
Size: 10.5 MB
Language: English
Developer: SINO Dynamic Solutions Limited
© 2010 SINO Dynamic Limited

Requirements: Compatible with iPhone, iPod touch and iPad. Requires iOS 4.0 or later

Description

GSC iPhone App brings you a complete movie listings with showtimes, real-time seating plan, ticketing, cinema information, hence gives you the swiftest and safest experience in purchasing movie tickets, directly from your iPhone. It takes less than 5 minutes and you’re in.

Golden Screen Cinemas (GSC) is the largest chain of cinemas in Malaysia. The biggest cinema is located at Mid Valley Megamall. It houses 18 screen cinemas and has 2899 seats which is the largest in Malaysia.

GSC has a total of 180 screens in 22 locations nationwide, which include Klang Valley, Penang, Sungai Petani, Ipoh, Seremban, Melaka, Johor Bharu, Kuantan and K. Kinabalu.

GSC also operates Malaysia’s first-ever boutique cinema with only Gold Class and Premiere Class halls– GSC Signature in the Gardens Mall, together with three F & B outlets (Paradiso, Cafe Caro and Dessert Bar). GSC Signature provides an enriching experience via the spacious interiors, thick plush carpet, luxurious surroundings and attentive staff. The 18-screen GSC Mid Valley, currently the largest multiplex in South East Asia and other flagship cinemas (Pavilion KL and 1 Utama) offers cinema-goers the ultimate movie going experience with a Gold Class auditorium, International Screens and an Audio Visual convention auditorium.

GSC introduced digital 3-D films in June 2008 and digital 2-D films in May 2009. At current, GSC has 28 digital halls nationwide.

We hope our GSC iPhone App delivers not only the information, but also the cinematic experience of movies which they supposed to have.

ENJOY!

Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Negeri-Negeri Seluruh Malaysia Tahun 1431H/2010M

Wahh puasa dah nak dekat lagi berapa hari je kan, ingat tak sebelum ni aku ada letak jadual berbuka puasa dan imsak bagi kawasan Kuala Lumpur dan Labuan, hari ni laman http://www.islam.gov.my/ dah update untuk semua negeri di Malaysia. Jadi gunakanlah sebaik mungkin ye mana tahu korang memerlukan jadual berbuka dan imsak ni.. aku just share je kat korang.. Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Negeri-Negeri Seluruh Malaysia Tahun 1431H/2010M .


Ok kesempatan ni aku nak ucapkan selamat berpuasa kat korang semua, harap Ramadhan kali ini kita tingkatkan lagi amal ibadah kepadaNya. Jangan puasa main-main ye.. jangan curi makan.. kang kena tangkap masuk van mayat baru tau hehehe..

Bil

NEGERI

ZON

1

MELAKA

MELAKA

2

JOHOR
ZON 1- PULAU AUR DAN PULAU PEMANGGIL
ZON 2- DAERAH JOHOR BAHRU,KOTA TINGGI,MERSING DAN PULAU BERDEKATAN
ZON 3-DAERAH PONTIAN DAN KLUANG
ZON 4-BATU PAHAT,MUAR,SEGAMAT DAN GEMAS JOHOR

7

PERAK

ZON 1- TAPAH, SLIM RIVER DAN TANJUNG MALIM
ZON 2- IPOH, BATU GAJAH, KAMPAR, SG. SIPUT DAN KUALA KANGSAR
ZON 3- PENGKALAN HULU, GRIK DAN LENGGONG
ZON 4- TEMENGOR DAN BELUM
ZON 5- TELUK INTAN, BAGAN DATOH, KG. GAJAH, SRI ISKANDAR, BERUAS, PARIT, LUMUT, SITIAWAN DAN PULAU PANGKOR
ZON 6- SELAMA, TAIPING, BAGAN SERAI DAN PARIT BUNTAR
ZON 7- BUKIT LARUT

4

SARAWAK

ZON 1-LIMBANG, SUNDAR, TRUSAN DAN LAWAS
ZON 2-NIAH, BEKENU, MIRI, SIBUTI, DAN MARUDI
ZON 3-TATAU, SUAI, BELAGA, PANDAN, SEBAUH DAN BINTULU
ZON 4-IGAN, OYA, BALINGIAN, MUKAH, DALAT, SIBU,KANOWIT, KAPIT DAN           SONG
ZON 5-, MATU, DARO, SARIKEI, JULAU, BINTANGOR DAN REJANG
ZON 6-KABONG, LINGGA, SRI AMAN, ENGKELILI,   LUBOK ANTU, BETONG,           SPAOH, PUSA, SARATOK, ROBAN DAN DEBAK
ZON 7-SAMARAHAN, SIMUNJAN, SERIAN, SEBUYAU DAN MELUDAM
ZON 8-KUCHING, LUNDU, BAU DAN SEMATAN

5

SABAH

ZON 1-BAHAGIAN SANDAKAN (TIMUR),TOMANGGONG, SUKAU, BANDAR           SANDAKAN,SAMAWANG, KOTA KINABATANGAN DAN BUKIT GARAM.
ZON 2-BAHAGIAN SANDAKAN (BARAT) TERUSAN, BELURAN, KUAMUT,           JAMBONGAN, PAITAN, TELUPID, TONGOD DAN PINANGAH
ZON 3-BAHAGIAN TAWAU (TIMUR) TAMBISAN, SAHABAT, TUNGKU, SEMPORNA,           SILABUKAN,LAHAD DATU DAN KUNA
ZON 4-BAHAGIAN TAWAU (BARAT) BALUNG, BANDAR  TAWAU, PULAU SEBATIK,           MEROTAI DAN  KALABAKAN
ZON 5-(BAHAGIAN KUDAT) PULAU BANGI, PITAS, KOTA MARUDU,           MATUNGGONG DAN KUDAT
ZON 6-GUNUNG KINABALU ( KETINGGIAN 4,101 M)
ZON 7-(BAHAGIAN PANTAI BARAT) RANAU, KOTA BELUD, TUARAN,           PENAMPANG, KOTA KINABALU, PUTATAN DAN PAPAR
ZON 8- BAHAGIAN PEDALAMAN (ATAS) PENSIANGAN, NABAWAN, SOOK,           SEPULUT, TAMBUNAN, DAN  KENINGAU
ZON 9-BAHAGIAN PEDALAMAN (BAWAH) TENOM, LONG PA SIA, MEMBAKUT,           BEAUFORT, KUALA PENYU, WESTON, MENUMBOK DAN SIPITANG

6

TERENGGANU

ZON 1- KUALA TERENGGANU DAN MARANG
ZON 2- BESUT DAN SETIU
ZON 3- HULU TERENGGANU
ZON 4- KEMAMAN DAN DUNGUN

7

KELANTAN

ZON 1-JAJAHAN KOTA BHARU, BACHOK, PASIR PUTEH,TUMPAT, PASIR MAS, TANAH MERAH, MACHANG, KUALA KRAI DAN DAERAH CIKU (JAJAHAN GUA MUSANG)
ZON 2-JAJAHAN JELI DAN GUA MUSANG TERMASUK DAERAH GALAS DAN BERTAM

8

SELANGOR

ZON 1-DAERAH GOMBAK, PETALING/SHAH ALAM, HULU SELANGOR, HULU LANGAT DAN SEPANG
ZON 2-DAERAH KLANG, KUALA LANGAT,KUALA SELANGOR DAN SABAK BERNAM

9

PAHANG

ZON 1-PULAU TIOMAN
ZON 2-KUANTAN, PEKAN, ROMPIN DAN MUADZAM SHAH
ZON 3-TEMERLOH, CHENOR, MARAN, JERANTUT DAN  BERA
ZON 4-RAUB, BENTONG DAN LIPIS
ZON 5-GENTING SEMPAH, JANDA BAIK DAN BUKIT TINGGI
ZON 6-CAMERON HIGHLAND, BUKIT FRASER, GENTING HIGHLAND

10

WILAYAH PERSEKUTUAN

KUALA LUMPUR
PUTRAJAYA

11

WILAYAH PERSEKUTUAN

LABUAN

12

PERLIS

PERLIS

13

NEGERI SEMBILAN

ZON 1-JEMPOL DAN TAMPIN
ZON 2- SEREMBAN,REMBAU, PORT DICKSON, KUALA  PILAH DAN JELEBU

14

KEDAH

ZON 1- DAERAH KOTA SETAR, KUBANG PASU DAN POKOK SENA
ZON 2- DAERAH PENDANG, KUALA MUDA DAN YAN
ZON 3- DAERAH PADANG TERAP, SIK DAN BALING
ZON 4- DAERAH KULIM DAN BANDAR BAHARU
ZON 5- DAERAH LANGKAWI
ZON 6- PUNCAK GUNUNG JERAI

15

PULAU PINANG

PULAU PINANG

Sumber: Bahagian Pengurusan Fatwa, Jakim