Aku Insan Biasa

Tag archive

indonesia

st12 - lentera hati
Album Lirik Video

Dua Versi Lagu Putih-Putih Melati Yang Super Awesome

Serius aku suka sangat lagu Putih-Putih Melati dari kumpulan ST12 ni lebih-lebih lagi sekarang ni kumpulan tu dah ada vokalis baru namanya Ridho Tuah. Sebenarnya aku tak tau kenapa dia pakai vokalis baru dan bila aku search kat internet ada gosip yang cakap vokalis lama ST12 ni dah meninggal dunia dan ada kata dia keluar… Baca Lagi

Shae7-1024x1024
Album Lirik Video

Dulu Menyampah Sekarang Suka

Actually bukan pekara besar pun.. cuma aku nak cakap dulu aku kemain menyampah dengan lagu Shae Sayang tu.. tak tau kenapa mungkin sebab aku belum pernah tengok muka penyanyi tu kot dan kali pertama aku dengar lagu ni masa kat kedai mamak, adalah sekumpulan budak-budak “Punk” pasang lagu ni berulang kali kat hand phone diorang.… Baca Lagi

1-DSC_0133
Percutian

Semarang Indonesia – Lawang Sewu 1001 Pintu

Percutian ke Semarang Indonesia adalah angan-angan yang dah lama aku idamkan. Sebabnya Semarang merupakan sebuah tempat pelancongan dunia yang sangat cantik dan banyak tinggalan sejarah didalamnya. Walaupun percutian aku kesini mengalami sedikit kesulitan tapi aku sempat juga terjah ke salah sebuah bangunan peninggalan sejarah iaitu Lawang Sewu atau lebih dikenali dengan panggilan Seribu Pintu oleh… Baca Lagi

Placeholder
Diriku

Pertama Kali Masuk Hospital

Isnin lepas sampai je ke Malaysia selepas percutian singkat ke Semarang Indonesia, aku terus ke hospital kajang untuk dapatkan rawatan berkenaan keracunan makanan yang menyebabkan aku mengalami cirit birit yang serius. Ini merupakan kali pertama aku pergi ke hospital untuk dapatkan rawatan. Selalu pergi klinik panel je. Tapi disebabkan terlalu sakit terus lah ke hospital… Baca Lagi

Placeholder
Percutian

Travelers’ Diarrhea Mencacatkan Percutian Kali Ini

Sabtu lepas seperti dalam perancangan awal aku sebenarnya pergi bercuti ke Semarang Indonesia. Selamat sampai di tanah Jawa Tengah pada awal pagi sabtu dan terus mencari makanan di sekitar bandar Semarang. Pertama kali menjejakkan kaki ke Indonesia membuatkan hati aku melonjak ghairah. Disini kaya dengan wisatanya yang indah serta bangunan-bangunan peninggalan sejarah. Tak ketinggalan juga… Baca Lagi

Placeholder
Percutian

Destinasi Libur Warisan Di Putrajaya Dan Kuala Lumpur

Petang Sabtu hari tu secara tidak sengaja aku dan blogger si cantik manis Jardness jadi Tourist Guide (Pemandu Pelancong) untuk dua orang rakan dari Jakarta, Indonesia. Helga dan Singgih baru je sampai kat Kuala Lumpur, Malaysia dan ini adalah pertemuan kedua aku bersama Helga dan kali pertama bertemu dengan Singgih. Aku kenal Helga masa MSS2011… Baca Lagi

1 2 3 12
Kembali Ke Atas