Jom Sertai Peraduan Astro On-The-Go Unstoppable Explorer

Hari ini semua benda boleh dapat dalam sekelip mata, nak cari barang keperluan, nak shopping, nak beli kereta, semua boleh beli secara online. Termasuk juga nak tengok cerita-cerita best pun boleh dibuat secara online.

Bagi aku yang merupakan seorang pekerja dan blogger separuh masa ni, masa untuk menonton TV memang tak ada. Kalau ada pun mesti masa nak tengok tv tu mak aku sibuk dengan cerita telenovela dia haha. Mujur ada Astro On-The-Go (AOTG), sekarang masa menonton cerita kegemaran aku pada bila-bila masa tak kira tempat tak kira waktu, siang dan malam. Paling syok AOTG ini boleh menonton saluran Astro terpilih dan Video On Demand (VOD) berulang kali.

AOTG-Nuffnang

Bukan alasan lagi bagi aku dan anda semua yang bekerja 24 jam sehari untuk tanpa hiburan, tanpa informasi kerana dengan AOTG ini semua alasan tu boleh tolak ketepi. Melalui langganan Astro-On-The-Go kita boleh menonton siaran secara langsung, blockbuster movies, drama hebat, siaran pendidikan kanak-kanak dan banyak lagi Disini!

Serius hari ini aku dapat satu berita baik lagi bahawa di Nuffnang mereka sedang menjalankan satu peraduan “Explorer-On-The-Go contest” bersama Astro dimana semua Glitterati Nuffnangers layak untuk menyertainya. Peserta yang terpilih akan diberikan beberapa cabaran dalam menguji minda dan cabaran social media.

WOW HEBAT SANGAT NI… Aku sendiri tak sabar nak join peraduan ni sebab hadiah yang ditawarkan sangatlah lumayan. Hadiah yang ditawarkan adalah seperti berikut :-

sgfsgsdfsdf-1024x837

Grand Prize
2 x Samsung Galaxy S4 + (Bonus: RM800 cash each IF you are an *Astro-On-The-Go subscriber)

1st Runner Up
2 x Apple iPad Mini + (Bonus: RM800 cash each IF you are an *Astro-On-The-Go subscriber)

2nd Runner Up
2 x Nexus 7 + (Bonus: RM800 cash each IF you are an *Astro-On-The-Go subscriber)

Bonus prize for top-tweeting team
RM500 cash + (another RM800 cash if you are an *Astro-On-The-Go subscriber)

Bonus Lucky Draw (for ALL Astro-On-The-Go subscribers ONLY)
1 x Apple iPad Mini

*Click here to subscribe to Astro-On-The-Go. The service is available to all Malaysians, even non-Astro subscibers!

Best Buzz Bloggers (Post-event)
1 x Apple iPhone 5
1 x Apple iPad Mini
1 x Nexus 7
Bonus: A mystery prize awaits all post-event buzzers!

Menarikan hadiah yang ditawarkan?.. sangatlah lumayan… Jom lah join sekarang peraduan ni, aku sendiri akan datang masa event ni nanti untuk support anda yang terpilih nanti :) Untuk dapatkan jemputan ke Explorer-On-The-Go event pada 18 May 2013 (Sabtu). Anda perlulah menulis blog dengan tajuk blog I Am The Unstoppable Explorer.

Senang je sebenarnyakan.. tulis kenapa anda gelarkan diri anda sebagai “unstoppable explorer” dan apakah ciri-ciri penjelajahan anda. Apakah cabaran yang anda hadapi dalam pengembaraan baru-baru ini? Dan bagaimana anda mengatasinya? Pada pendapat anda, apakah alat penting yang anda boleh harapkan dalam pengembaraan anda? Telefon mudah alih? Tablet? Kamera?.

Tulis juga kenapa Astro-On-The-Go  membolehkan anda meneroka dan menonton program kegemaran yang terbaik daripada Astro pada bila-bila masa dan di mana sahaja. Maklumat lanjut berkenaan peraduan ini boleh semak di : http://blog.nuffnang.com.my/2013/04/18/astro-on-the-go-are-you-an-unstoppable-explorer/

sdfsfsdfsdfsf

Jangan lupa letakan juga gambar diatas dalam entry blog anda bersama hyperlink – www.astroonthego.com. Tarikh tamat untuk menyertai peraduan ini adalah 13 May 2013 (Isnin) 3.00pm.

Maklumat Event:-
Explorer-On-The-Go contest
Tarikh : 18 May 2013 (Sabtu)
*Masa dan tempat akan diberitahu kepada blogger yang telah disenarai pendek.

Opsss… bagi anda yang masih blur dan tak ada idea hehe.. mari aku share kat anda semua contoh blog post aku nanti :-

“Saya merupakan seorang pekerja yang berdedikasi, melakukan tugasan harian tanpa kenal erti penat 24 jam sehari. Saya juga merupakan seorang blogger separuh masa yang gemar menjelajah ke luar negara menikmati panorama indah alam semulajadi. Jangan tak tahu saya pernah melakukan terjunan bungy dan Canyon Swing di New Zealand yang bagi saya itu merupakan cabaran paling getir yang pernah saya lakukan. Tapi semua ketakutan itu dapat diatasi dengan menonton saluran pendidikan di Astro On-The-Go bagaimana teknik-teknik terjunan yang selamat. Paling menarik ketika melancong pun boleh tengok Astro tau.. dengan Astro On-The-Go lah..”

Huhu ok tu sebagai contoh je.. anda karanglah cerita yang paling best yang pernah anda harungi dalam penjelajahan anda pula.. Okey kalau nak info lebih lanjut sila semak di http://blog.nuffnang.com.my/2013/04/18/astro-on-the-go-are-you-an-unstoppable-explorer/. Cepat sertai ya.. jumpa anda nanti :)

Mari Sertai Peraduan Petronas Race On: Promosi Kedai Mesra

PETRONAS RACE ON: Mesra Store Promotion

Nak menang kereta mewah dan pelbagai hadiah menarik yang lain? ya saya nak.. Kali ini saya nak share kepada semua pembaca mengenai peraduan terbaru dari PETRONAS Dagangan Berhad iaitu Race On: Promosi Kedai Mesra. Maklumlah saya ni merupakan pelanggan setia di stesen PETRONAS jadi kalau tak sertai peraduan ni memang rugi rasanya. Bila lihat hadiah yang mereka tawarkan memang menarik dan lumayan. Saya sendiri dah sertai peraduan ini dan kalau ada rezeki boleh menanglah hadiah utama Mercedes-Benz A-class. Untuk maklumat semua peraduan Race On: Promosi Kedai Mesra ini berlangsung dari 7hb Mac sehingga 30hb April 2013 di semua stesen PETRONAS di seluruh Malaysia.

Hadiah yang mereka tawarkan bukan calang-calang hadiah tau, sebanyak 101 hadiah yang ditawarkan kepada pemenang bertuah. Mana tahu kalau rezeki anda disini.. Hadiah-hadiahnya seperti berikut :-

  • Hadiah Utama – Mercedes-Benz A-Class baharu X 1 pemenang
  • Hadiah Kedua – LED HD Smart TV X 10 pemenang
  • Hadiah Ketiga – Macbook Air X 20 pemenang
  • Hadiah Keempat – iPhone 5 X 30 pemenang
  • Hadiah Kelima – Gift Card X 40 pemenang

Menarik bukan?.. Mudah sahaja sebenarnya untuk menyertai peraduan ini, terdapat 2 cara untuk menyertainya. Lihat langkah-langkah mudah yang disenaraikan:-

a) Untuk Kedai Mesra : Beli mana-mana kombo sama ada satu atau unit
berganda. Terdapat 5 pilihan kombo seperti dibawah.

Screen Shot 2013-04-13 at 11.11.37 PM
b) Untuk Mini Mesra & Unbranded : Buat pembelian sebanyak RM15 ke atas dalam satu resit (kecuali pembelian Primax 95, Diesel, Kerosin, Touch n Go, Rokok, perkhidmatan e-pay dan barang-barang terkawal seperti tepung, gula dan minyak masak) di stesen PETRONAS yang mengambil bahagian.

1-Puchong-20130412-2711

Selepas pembelian dibuat dapatkan resit pembelian dan isi butir-butir peribadi seperti nama, e-mel, nombor telefon serta jawab 1 soalan mudah di belakang resit.

1-IMG-20130412-02695

Masukkan resit pembelian tadi lengkap dengan butir-butir diri serta jawapan ke dalam kotak yang disediakan di stesen PETRONAS.

WOW jadi apa tunggu lagi jom ramai-ramai kita ke stesen PETRONAS dan sertai Race On: Promosi Kedai Mesra sebelum terlambat. Untuk maklumat lanjut berkenaan peraduan ini sila layari laman sesawang : http://www.mymesra.com.my/index.php?tpl=2013_f1_promosi

 

Santa Claus Is Coming

20121217-205858.jpg

Ho..ho..ho… Apahal tetiba cerita pasal Santa pulak ni kan.. Haha bukan apa petang tadi kat office aku ada buat majlis pre sambutan x-mas. Memang tiap-tiap perayaan kat company tempat aku kerja ni ada buat something istimewa. Tahun ni banyak pula yang si santa ni bawak. Kalau tak tu tiap tahun melopong je tengok orang lain dapat.

Orang cakap kalau dah rezeki tu ambik je la kan.. Sebab bukan aku sorang yang dapat handphone rasanya dekat 300 hp yang company aku bagi kat staff dia… FYI ni pun bukan handphone baru.. Tapi hp recycle atau lebih dikenali handphone 2nd hand je. Sebab sekarang semua staff dah pakai blackberry jadi hp lama ni diorang buat jadikan hadiah.

20121217-210218.jpg

Aku dapat Nokia N77, sekarang kalau nak tolak kat kedai pun tak laku rasanya. Haha.. Aku pun tak berminat untuk jual, ingat nak bagi keluarga je la mana yang hp diorang rosak nanti boleh la pakai hp ni untuk sementara kan..

Apa-apa pun thanks lah kat pengurusan office ni sebab sudi sedekah hp kat staff.. Harap tahun depan boleh bagi iPad mini ke iPad 4 ke iPhone 5 ke kan lagi best hihi..

Jom Follow My NuffnangX

Rasanya dah ramai diantara blogger dah tahu tentang kewujudan sebuah laman portal komuniti yang dipanggil NuffnangX. Merupakan sebuah laman komuniti sosial blogger menggumpul dan berkongsi maklumat dari segenap pelusuk dunia. Sekarang ni kalau nak cari maklumat senang je selain dari Google korang boleh juga cuba search kat NuffnangX ni. Sebab carian dan kumpulan data yang disimpan di NuffnangX ni di ambil dari RSS Feed sesebuah blog itu sendiri. Pengguna boleh mengiktiraf blog masing-masing dengan melekatkan kod (Script) yang telah disediakan oleh pihak NuffnangX.

Hampir sebulan kot aku dah guna aplikasi NuffnangX ni dan ternyata sedikit sebanyak ianya membantu menaikkan lagi jumlah pembaca yang masuk ke dalam blog aku ini. Korang sendiri yang masih belum mencuba boleh daftar blog korang di laman portal berkenaan dan ianya adalah percuma. Menariknya NuffnangX ini selain boleh di layari melalui website, pengguna juga boleh mengakses melalui aplikasi di Smartphone. NuffnangX sendiri telah mereka cipta aplikasi yang sesuai untuk smartphone iOS (Apple Store) dan pengguna Android. Aplikasi ini juga diberikan secara percuma.

Menariknya lagi NuffnangX ini, apabila korang telah mengiktiraf laman blog korang di website NuffnangX, sistem komen di blog korang akan terus menjadi kepada NuffnangX Conversations dimana fungsi bagi aku adalah fungsi komunikasi yang sangat efektif. Pembaca blog boleh terus komen di blog dan sekaligus akan disimpan di dalam sistem NuffnangX. Kita (blogger) pula boleh terus membalas komen berkenaan secara cepat dan pantas melalui aplikasi NuffnangX di Smartphone. Jadi tak ada lagi alasan untuk tidak membalas komen pembaca blog dan sebagai blogger kita boleh terus balas mesej pembaca dimana saja tak kira masa. Best kan?..

Terbaharu kini NuffnangX menyediakan hadiah lumayan kepada blogger dan pembaca yang mendaftar di laman mereka. Hadiah bermula dari USD 100 untuk 100 (Influential Bloggers yang mendapat 1000 followers) yang terawal, USD 500 untuk 50 (Aplha Bloggers yang mendapat 10,000 followers) terawal dan hadiah utama USD 10,000 (First Superblogger yang mendapat jumlah followers tertinggi sebanyak 100,000). Menarik bukan? jadi apa tunggu lagi.. aku sendiri dah ada 31 orang followers dan harap-harap sebelum tarikh tutup nanti boleh la dapat sekurang-kurangnya 200 followers.

So aku harap sangat korang daftar di NuffnangX dan berkomunitilah dengan hebat. Jangan lupa follow blog aku ni ye.. sayang korang.. Masih belum terlambat lagi ni.. jom follow aku kat sini http://www.nuffnangx.com/blog/J12222B

Senheng’s 23rd Anniversary Real Power

Orang cakap tanpa hiburan tak meriahlah dunia ni. Tanpa TV tak hiduplah suasana. Betul gak sebenarnya cakap orang tu maklumlah sejak rumah aku banjir rumah aku dah tak ada tv sebab rosak. Alhamdulillah hasil dari blogging dapatlah rezeki sikit bulan ni dan dah lama mengidam sangat nak pakai Smart TV yang boleh connect dengan internet tu.

Sekarang ni dunia dah canggih tak ada lagi orang pakai tv yang besar gedabak tuh sekarang ni semua dah pakai Slim TV (LCD, LED, 3D, Plasma, Smart TV). Jadi dengan rasa bangganya hari ni aku ajak keluarga aku pergi cari TV baru kat senQ di One Utama, Bandar Utama.

Terus terang aku cakap sebelum ni boleh dikatakan kesemua perkakasan dan barang elektronik dalam rumah aku di beli di senQ. Kat senQ ni sememangnya banyak pilihan yang boleh dibuat dan harganya juga memang berbaloi dan murah serta barang yang di jual berkualiti dan penuhi citarasa pembeli.

Memang langkah kanan aku ke senQ hari ni sebab aku dapat tahu bahawa senQ dan Senheng sekarang sedang mengadakan promosi 23rd Anniversary. Jadi banyak model TV berjenama di jual dengan potongan harga yang lumayan disamping tawaran hadiah yang menarik kepada pembeli.

Serius aku terpesona kejap tengok model-model display Slim TV kat senQ ni dan masa kedatangan aku, aku dilayan dengan mesra oleh seorang wakil jualan senQ yang peramah ni. Bagus juga ada wakil jualan yang menerangkan serba sedikit tentang promosi dan spesifikasi tv yang sesuai dengan budget yang aku ada. Menurut wakil jualan disini kalau nak pilih TV mestilah sesuai dengan kedudukan ruang tempat kita nak letak tv tu. Kalau ruang kecil jangan pula beli tv yang besar sangat dan kalau ruang tamu yang luas sesuailah kalau beli TV 40 – 60 inci atau 3D Led TV.

Menurut wakil jualan ini sekarang di senQ mereka sedang menawarkan promosi 23rd Anniversary dengan potongan harga hebat untuk model-model terpilih. Jadi kalau datang ke sini boleh semak sendiri harganya yang cukup murah.

Yang bestnya di senQ aku boleh pakai Kad Ahli Plus One yang aku beli dengan harga RM12 setahun. Keistimewaan Kad Ahli Plus One ini pelanggan dapat 1 tahun perlindungan ekstra (Warranty) di atas jaminan pembelian, dapat harga istimewa bagi kebanyakan produk, pengumpulan mata ganjaran, promosi dan tawaran eksklusif yang diadakan tiga kali setahun, perkhidmatan penghantaran percuma dengan setiap pembelian melebihi RM500 seluruh negara.

Pelanggan juga boleh pilih untuk dapatkan program senQ’s V-care untuk produk yang dibeli. Kelebihan V-Care Program ini pelanggan dapat tambahan lanjutan jaminan keselamatan (Warranty) dan one to one exchange untuk perkakasan kecil serta banyak keistimewaan yang lain.

SAMSUNG 43″ Plasma TV model PS43E491 ini berharga RM 1,999.00 (Normal Price) dan di senQ harganya selepas diskaun ialah RM 1,699.00 (Member Price). Memang terbaik dapat penjimatan sehingga RM300, sangat berbaloi. Mengidam gak nak pakai TV ni sebab harganya murah dan berkemampuan dengan budget yang aku ada.

SAM-PS43E491
Normal Price  :  RM 1,999.00
Member Price  :  RM 1,699.00
  • 3D, Resolution: 1024 x 768 pixels,
  • 600Hz Subfield Motion,
  • ConnectShare™ (USB2.0) – Movie,
  • HDMI x2,
  • Digital Noise Filter,
  • Real Black Filter,
  • Screen Burn Protection

Sony Internet TV 46″ ni pun jadi pujaan hati aku, di senQ harga asal RM3799.00 dan lepas diskaun untuk ahli harganya RM3699.00 dan dapat hadiah percuma seperti Spiderman Movie Collection dan Wireless LAN Adaptor. So kalau aku beli TV ni boleh la surf internet dan update blog dengan selesa kan?..

SNY-KDL46EX650
Normal Price  :  RM 3,799.00
Member Price  :  RM 3,699.00
  • Full HD
  • Resolution: 1920 x 1080 pixels
  • X-Reality picture engine
  • USB 2.0
  • USB x 2
  • HDMI x 4
  • Wifi
  • Skype Ready

SNY-KDL40HX750
Normal Price  :  RM 3,999.00
Member Price  :  RM 3,899.00
  • Full HD
  • X-Reality™ Picture Engine
  • Motionflow™ XR 400
  • 4X High Speed 3D Panel
  • Wi-Fi Integrated
  • HDMI x 4
  • USB 2.0 x 2

Harga eksklusif untuk pelanggan senQ, Samsung 3D LED TV 40″ ini cuma RM1999.00 sahaja. Siap ada hadiah percuma 4 x 3D Glasses. Memang murahkan? jadi jom serbu senQ hari ni juga haha..

UA40EH6030
Member Price  :  RM 1,999.00

Dalam aku sedang mencari TV baru untuk rumah aku, sempat jugak mak dan anak buah aku try Smart TV Samsung ni. Boleh tahan gak Smart TV ni kan? nasib baik harganya murah dekat senQ ni. Sesiapa pun boleh beli..

Jurujual senQ ni memang ramah mulut sampai aku tak tahu nak pilih yang mana sebab semuanya murah di senQ ni.

Sebenarnya banyak lagi produk yang di jual di senQ ni. Datang lah tengok sendiri lagi-lagi sekarang sedang ada promotion 23rd Anniversary ni so boleh datang mana-mana cawangan Senheng dan senQ di Malaysia untuk rebut peluang keemasan ni. Terima kasih kepada senQ kerana selalu menjimatkan pembelanjaan harian aku. Disamping dapat TV baru boleh juga simpan duit untuk masa depan. Murah.. murah… Feel it! Test it! ..

Oh ye sebelum aku lupa, sekarang ni pun senQ sedang menjalankan peraduan senQ Snap & Win Contest bermula dari 1 Sept – 30 Nov 2012. Kalau berminat bolehlah Like Facebook https://www.facebook.com/senQDigitalStation dan join apps https://apps.facebook.com/senQ_snapnwin. Peraduannya sangatlah mudah, pergi kemana-mana cawangan senQ berhampiran dan cari shooting board pemain Badminton dan ambil gambar dengan gaya yang paling menarik. Kemudian upload gambar di apps https://apps.facebook.com/senQ_snapnwin. Invite kawan dan minta mereka vote gambar anda. Hadiah yang ditawarkan adalah Samsung Galaxy Tab 2 10.1 untuk dimenangi.

Rezeki.. Menang Lagi RM100 Duit Raya

Alhamdulillah. Orang kata kalau dah rezeki tak kemana pun asalkan kita sendiri pandai cari rezeki yang Allah bagi. Petang tadi dapat panggilan dari radio Era.FM yang aku menang peraduan Horlicks Sering Di Hati Saya Bersama Era. Rasanya baru minggu lepas aku join peraduan ni dan hari ni diorang umumkan aku pemenang bertuah. Peraduan ni senang je cuma tuliskan ucapan Horlicks kepada orang yang tersayang samaada ibu ke bapa ke, boyfriend girlfriend, adik abang atau sesiapa saja.

Alhamdulillah syukur hadiah yang aku dapat berupa wang tunai RM100 dan hamper Horlicks bernilai RM150. Orang yang kita sampaikan ucapan tu pun dapat hadiah hamper Horlicks bernilai RM150.. siapa nak bagikan.. boleh lah buat untuk sahur dan buka puasa dengan ho..ho..hooorlicks nanti.

Okey ini adalah ucapan yang melayakkan aku menang peraduan ni.. ucapan ni aku tujukan kepada mak aku yang tercinta.. :-

Setiap detik setiap saat, jatuh dan bangun, tika ceria tika duka engkaulah pengubat engkaulah sahabat engkaulah segalanya. Engkaulah ibuku yang selalu berikan Horlicks untuk aku menjadi seorang yang hebat. Ibu.. terima kasih.. engkau dan Horlicks sering di hati saya.

Petang tadi gak Adi dan Zahid dari radio Era call aku dan onair kat radio.. sempat gaklah aku rakam kat ipad sebab rumah aku tak ada radio haha.. so meh la dengar perbualan kita orang kat radio petang tadi.. :)

Apa-apa pun terima kasihlah kepada Horlicks dan Era.fm sebab pilih aku dan mak aku sebagai pemenang.. rezeki.. amin..

Percutian Singapura – Beli Souvenirs Murah

 

Kalau ke luar negara atau tempat-tempat pelancongan dalam dan luar Malaysia memang tak sah kalau tak beli Souvenirs atau cenderamata untuk kawan-kawan atau keluarga. Disebabkan kadar matawang Ringgit bila di convertkan ke matawang Dollar Singapore agak mahal jadi rasa agak terbantut sedikit untuk beli Souvenirs yang banyak. Untuk tidak menghampakan kawan-kawan aku pun beli Souvenirs murah di Bugis Street. Kalau naik MRT di Singapura boleh turun di Stesen City Hall (N25) dan kemudian tukar train ke laluan LRT menuju ke Bugis (EW12).

 

 

Harga baju dan Souvenirs disini memang murah belaka. Baju t-shirt boleh dapat 4 helai $10.00 tapi aku tak beli sebab kualiti bajunya sangatlah tak bagus. Memanglah cap ayam tapi at least bagilah kualiti sikit.. so aku hanya beli key chain je untuk kawan-kawan.

 

 

Kat sini boleh dapat key-chain cam gambar kat atas ni $10.00 untuk 18pcs .. kira murah gak lah kan.. tapi bila convert duit Malaysia jadi mahal balik haha.. tak pelah at least ada juga Souvenirs untuk dibawa pulang untuk kasi kawan-kawan yang mengidam nak pergi Singapore. So kalau korang nak shopping Souvenirs aku sarankan pergi ke Bugis Street sebab kat sini kira macam kat Petaling Street di Malaysia lah..

Nokia Lumia 610 Untuk Ibu Tercinta

Dah lama rasanya aku tak merasa pakai smartphone baru kan? setiap kali nak cari smartphone baru aku akan pastikan ianya pelbagai guna, cool dan bergaya. Teringin nak cari smartphone yang sesuai untuk golongan muda macam aku ni dan sesuai juga untuk digunakan oleh semua lapisan golongan usia. Jadi apakah smartphone yang terbaik sekarang ni ye?..

Ermm.. tak lama lagi 13-May-2012 merupakan Hari Ibu yang akan disambut di Malaysia. Jadi aku rasa nak mencari sesuatu yang menarik untuk di hadiahkan kepada ibu tercinta siapa lagi kalau bukan Pn. Zaharah. Tapi selalunya bila sampai waktu hari ibu ni aku mesti blur nak bagi hadiah apa. Kadang-kadang bila dah blur sampai aku terlupa untuk bagi hadiah mahupun ucapan hari ibu.  Alhamdulillah tahun ini rezeki bertambah-tambah jadi tak salah untuk aku membalas jasa ibu yang selama ni dah mendidik aku dan menjaga makan dan minum aku selama 28 tahun ni.

Jadi apakah hadiah terbaik untuk dihadiahkan pada ibu kita nanti? Okey untuk makluman mak aku ni memang suka dengan teknologi terkini. Pantang nampak sesuatu yang menarik dan cantik pasti nak dirakamnya. Smartphone amat penting bagi setiap insan tak kiralah untuk yang muda atau yang tua sebab dari situ kita boleh dapat pelbagai sumber maklumat, ilmu ada dimana-mana dan di hujung jari. Biasalah ibu alaf baru sekarang ni sentiasa mencari ilmu supaya tidak ketinggalan dengan teknologi. Jadi dalam fikiran aku sekarang ni aku macam nak hadiahkan kat mak aku sebuah smartphone yang ada ciri-ciri istimewa dan pelbagai guna.
Continue reading

Masih Ada Yang Tak Dapat Hadiah?

20120424-161910.jpg

Pelik gak sebab semua hadiah GA sebelum ni telah aku selamat poskan kepada semua pemenang. Tapi hari ni dapat email dari seorang peserta cakap dia masih tak dapat CD yang dia menang tu.

Aduaii macam mana boleh tercicir ni sebab aku memang dah pos hadiah diorang semua. Ni mesti posmen tak dapat kesan alamat dia pastu hadiah tu tah mana-mana lah si posmen tu campak.

Kepada yang masih belum dapat hadiah sila maklumkan kat aku ye aku akan cuba pos balik hadiah yang korang menang.

Tapi agak kecewa sikit sebab email sorang pemenang ni cakap hadiah dia tak dapat. Siap ada ayat “demi menjaga nama baik anda”. Apakah maksudnya? Kenapa kalau tak dapat hadiah nak buruk-burukkan nama aku ke?

Gunalah ayat yang sopan sikit kalau tak dapat hadiah silalah email aku. Bukan aku tak kasi hadiah sebab semua yang masuk kontest aku tu semua dapat hadiah. Walaupun terpaksa guna duit sendiri aku tetap kasi hadiah kan..

Rasanya lepas ni aku malas lah nak buat GA lagi. Takut pekara macam ni berulang lagi. Diharap kepada semua pemenang yang masih belum dapat hadiah sila inform aku secepat mungkin ya. Lepas ni aku pos guna pos laju je at least aku boleh track kat mana barang tu dah sampai atau belum sampai.

DiGi WWWOW Awards 2012

DiGi WWWOW Awards 2012 kini kembali lagi pada tahun ini dan pastinya kali ini lebih banyak pencalonan baru dan lama akan berentap untuk memenangi pelbagai kategori yang telah disediakan. Seperti yang semua sedia maklum sebelum ini pihak DiGi telah mengadakan DiGi WWWOW Awards buat kali pertama pada tahun lepas di KLPAC dan sambutan amatlah menggalakkan. Harapan pada tahun ini setiap pencalonan dapat bersaing dengan cara yang lebih sihat dan teratur.

Sabtu lepas bertempat di D’House DiGi HQ berlangsungnya satu majlis DiGi WWWOW Awards Reunion & Launching. Aku berpeluang untuk mengikuti majlis ini walaupun jadual aku agak padat pada minggu ni. Memang rugilah kalau tak join DiGi WWWOW Awards pada tahun ni sebab semasa pelancaran tersebut, pihak DiGi memberitahu bahawa hadiah yang ditawarkan sejumlah hampir RM200 ribu ringgit dan bakal meningkat atas sumbangan penaja. Pada tahun ni terdapat penaja baru dan kategori baru yang dipertandingkan. Jadi kepada semua bloggers, photographers dan lain-lain memang rugilah kalau tak join.

 

Best sangat dapat join event launching dan workshop DiGi WWWOW Awards ni sebab dapat jumpa kawan-kawan lama dan kawan baru. Terima kasihlah kepada Nuffnang dan DiGi yang sudi menjemput. Kalau korang nak tahu Nuffnang merupakan penaja untuk kategori Bloggers Of The Year pada kali ini. Pastinya ramai yang tertanya-tanyakan kalau menang kategori ni dapat hadiah apa?.. haha jangan terkejut okey sebab hadiah yang ditawarkan memang lumayan. Untuk kategori Nuffnang Blogger Of The Year, pemenang akan menerima :- Lihat Senarai hadiah DiGi WWWOW Awards 2012

Gambar Ikhsan : https://www.facebook.com/Nuffnang

  • A sponsored getaway for two (2) pax to Krabi Island for 3 Days, 2 Nights (inclusive of flight and accommodation) worth RM5,000
  • One (1) return ticket to Sydney via AirAsia X
  • One (1) Samsung Galaxy W with
    DGSmart Plan™
  • One (1) Simple MasterCard preloaded with RM1,000 prepaid
  • RM1000 Cash Prize courtesy of Chartis Insurance

 

Memang berbaloi kalau join. Aku dah daftar untuk cuba nasib. Manalah tahu kalau-kalau boleh menang kategori ni. Kalau ada rezeki tak kemana kan?..

 

Taklimat dan penerangan DiGi WWWOW Awards dibuat bersama media pada majlis tersebut.

Barisan penaja dan bloggers yang hadir pada majlis tersebut.

Yang bestnya pada majlis ni kami dibahagikan kepada beberapa kumpulan. Pada Workshop bersama TwitterJayaTV. Kami diminta untuk merosakkan lagu (parody).

Lagu dari Bruno Mars – Grenade telah di Parodykan sebagai IM Malay.. haha lirik sangat spontan..

Perasaan malu hilang bila tengok orang ramai suka dengan Parody kitaorang. Walaupun tak menang apa-apa hadiah tapi rasa seronok sangat kat event DiGi WWWOW Awards 2012 Workshop ni..

Geng TwitterJaya TV sangat best dan banyak benda yang aku belajar kat Workshop ni. At least lepas ni aku mungkin rasa kurang sikit malu kalau nak buat video blog atau parody sesuatu benda.

Workshop kedua bersama produksi JinnyboyTV. Kat sini kami belajar dan mendengar pengalaman mereka membuat video temuramah dengan artis dan macam-macam lagi.

dan Workshop terakhir bersama Maria Elena. Memang sempoi dia ni kekadang aku kelakar tengok gelagat selamber si Maria Elena ni. Apa-apa pun video Youtube dia memang layan.

Sooooooo…. apa ditunggu lagi.. kalau nak menang hadiah menarik jom calonkan diri dalam pelbagai kategori di DiGi WWWOW Awards 2012 disini : http://www.wwwow.my/ siapa tahu mungkin tahun ni rezeki anda pula kan.?..