DiGi Bawakan Sony Ericsson W8 Walkman Smartphone

 

Menarik kalau bercerita pasal smartphone terbaru Sony Ericsson W8 ni sebab ianya mempunyai pelbagai fungsi dan rekaan yang menarik dan stylo bagi aku. Kini sesiapa saja dapat mengekspresikan diri masing-masing dengan pelbagai cara sekalipun asalkan semuanya mudah dan berbaloi. Sebut pasal Sony Ericsson W8 Walkman Smartphone kini DiGi Telecommunications Sdn Bhd (DiGi) dengan bangganya membawakan sesuatu yang berbaloi dan menarik untuk pelanggan semua.

Bagi aku ini adalah tawaran termurah daripada pihak DiGi untuk rangkaian smartphone Android terbaru Sony Ericsson W8 ni dan ianya didatangkan dengan aplikasi DiGiMusic Play untuk anda. Harga yang ditawarkan DiGi adalah RM799 (RRP) termasuk Sony Ericsson W8 + DiGi® Easy Prepaid + reload percuma RM50  + FREE DiGiMusic™ Play, Memang berbaloikan tawaran ni? selain dari itu ianya juga boleh didapati dalam pakej DG Smart Plan kontrak pembelian smartphone selama 12 bulan iaitu RM399 (Jimat RM400) dan kontrak 24 bulan sebanyak RM99 (Jimat RM700). Satu penjimatan yang sangat berbaloi untuk penggemar setia Sony Ericsson Walkman dan Android.

Bukan itu saja sekiranya anda beli sekarang dari 5 Julai – 5 September 2011, DiGi menawarkan secara ekslusive pelanggannya untuk mendapatkan Sony Ericsson W8 bewarna Metalic Red dan juga didatangkan bersama Unlimited Internet dengan tanpa minimum call usage, percuma 12 bulan langganan DiGiMusic Play, percuma 5 MP3 ringtones, percuma 2 CallerTunes vouchers, percuma wallpaper,  percuma metallic red Sony Ericsson portable stereo speakers dan percuma Opera Mini untuk kelajuan melayari internet. Sah untuk DG Smart Plan 68 dan DG Smart Plan 88.

 

Spesifikasi Sony Ericsson W8 Walkman Smartphone

  • Network : GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 UMTS/HSPA 900/2100 UMTS/HSPA 850/1900/2100
  • Dimensions : 99.0 x 54.0 x 15.0 mm 104g
  • Display : 320 x 480 pixels (HVGA), 16,777,216 colour TFT
  • Memory : Phone memory up to 128MB*, MicroSD™ support (up to 16 GB)
  • Data : Bluetooth 2.1 , MicroUSB 2.0
  • Camera : 3.2MP
  • Others : Android™ 2.1 (Éclair), Walkman™ player, Wisepilot™, virtual QWERTY keyboard, Timescape™
  • Message : SMS (threaded view), MMS, Email, Push email, IM (GoogleTalk)

 

Jadi apa tunggu lagi jom dapatkan Sony Ericsson W8 Walkman Smartphone pertama didunia ini bersama DiGi dan rasai kehebatannya. Kalau berminat boleh datang ke cawangan DiGi yang terdekat atau datang ke road show mereka di Sunway Pyramid, Queensbay Mall, Penang dan EC Mall Kuantan  jam 10am – 10pm pada 08 – 10 Julai 2011.

 

 

Mr. Kakit Tan – Product Manager DiGi Music menerangkan tentang  Sony Ericsson W8 dan DiGi Music semasa sidang medianya di Mist Club Bangsar semalam. Terima kasih kepada @NuffnangMY dan @DiGi_Telco sebab sudi jemput aku ke majlis ni.. memang best dapat jumpa anda semua dan makanan pun sedap :) nanti kalau ada event jemput lagi ye..

Wakaka Crew dan ermmm aku lupa pula nama yang main violin dan beatbox tu..

Kugiran Tepi Pantai juga membuat persembahan.. lu orang memang roccckkkssss…

Pelbagai aktiviti menarik yang diadakan.. pemenang dapat bawa pulang dan review  Sony Ericsson W8 di blog mereka.. wahhh bestnyaaa…

Blackberry Serendah RM3.00 Menanti Anda!

Anda penggemar smartphone Blackberry? ya inilah masanya kepada sesiapa yang berhajat nak merasa pakai Blackberry tu, apa lagi pergi dan datang beramai-ramai ke U Mobile Launch Event di Berjaya Times Square (BTS) pada 21-Januari-2011 jam 10pagi. Pastikan korang datang awal dan kalau boleh tidur terus kat pintu masuk BTS supaya korang boleh jadi orang 10 orang pertama membeli Blackberry Bold 9780 Smartphone dengan harga RM3.00 sahaja. Ya memang betul hanya RM3.00 sahaja dan itu antara harga paling murah yang ditawarkan untuk 10 unit pertama, RM33.00 untuk 50 unit pertama Blackberry 9300 – curve dan RM333.00 untuk 50 unit seterusnya dengan.

Huhu harga memang murah, tapi baca dulu T&C dibawah sebelum membeli ya.. :)

Sharing is Caring .. :)

Info lanjut sila ke : http://www.u.com.my/blackberry/launch-promotion

Postpaid Plan : http://www.u.com.my/postpaid-packages/u38-u68-u98

Blackberry Launch Promotion

  1. What’s this promotion about? Promotion is valid till?
  2. This is a launch plan promotion whereby subscriber can purchase devise as low as RM 3. The promotion is only for 1 day, 21st Jan 2011.

  3. How many unit of device is available?
  4. There are 3 type Promotion:

    1. RM 3 : for 1st 10 device (9780 – Bold 3)
    2. RM 33 : for next 50 units (9300 – curve)
    3. RM 333: for following 50 units (9300 – curve)

  5. How many units can one customer purchase?
  6. One customer is only eligible for one (1) unit of device.

  7. Is the promotion come with PAYU rate plan? Can the existing or new customer register other rate plan such as U38,U68 or etc?
  8. The promotion applies for PAYU or new or existing customer rate plan such as U38, U68 and others.

  9. This promotion is eligible for whom?
  10. The promotion is eligible for all Malaysian and 18 years old above. The promotion is offer for both new and existing subscriber.

  11. Is there any requirement in order to get this promotion?
  12. Subscriber is requires to sign a contract of 12 months with any voice plan and BlackBerry service (BIS). In additional, the subscriber is requires to pay an advance payment of RM 250, which will use to knock off with total bill in the following months.

  13. How is it work on advance payment of RM250? For a new customer sign up a new plan, eg U38?
  14. Subscriber is requires to pay an upfront of RM38 for the plan + RM250 + device price. The advance payment will be knock-off total bill on the following months.

  15. Where can I get this promotion?
  16. There is an event at Berjaya Time Square (boulevard) from 10am till 10pm. You may get the promotion from there.

  17. How much do I need to pay if I get the promotion device and decided to terminate the service right after 1 month?
  18. You are made know that if you terminate the service before contract completed or expired you are require to pay the contract penalty; penalty charges is based on total number of remaining days before contract completed.

  19. Is the promotion device come warranty?
  20. Yes, device is come with 18 month warranty period from Brightstar.

  21. What is BlackBerry Internet Service (BIS)?
  22. Blackberry Internet Service (BIS) allows you to use the following service on your BlackBerry device

    • Internet Browsing
    • Email Services (Yahoo, Gmail, Hotmail )
    • Instant Messaging (Live Messenger, Yahoo Messenger, Google Talk, ICQ)
    • Social Networking (Facebook, Twitter)
    • BBM Messenger
    • BlackBerry App World

    * Internet tethering & Streaming services (e.g. Youtube) is not included in this plan. Data usage will be charged at 5 sen/MB

  23. How much does the service cost (BIS Plan)?
  24. Monthly service fee of RM40 is charge for the service usage.

  25. If I subscribe in mid of the month, how much do I need to pay?
  26. Your 1st month service fee will be pro-rated based on the number of days active within that month that you subscribe the service.

DiGi BlackBerry – Apa Kata Mereka?

Ini adalah entey terakhir saya membuat review tentang DiGi BlackBerry dan pengalaman ini membuat saya sangat teruja sekali. Banyak benda yang saya belajar dan menginformasikan diri dalam membuat ulasan tentang DiGi BlackBerry. Tentunya anda telah membaca beberapa artikel saya tentang DiGi BlacBerry sebelum ini kan.. antaranya seperti berikut :-

DiGi Internet Unlimited Plan Paling Murah!

Blackberry Crazy Deals Roadshow at Mid Valley Megamall

“DG Smart Plan For Blackberry” Melalui Aplikasi Blackberry Yang GEMPAK!

OH BB! Aku Suka Sangat Blackberry Unlimited!

Tentunya banyak informasi yang telah anda perolehi dari ulasan saya sebelum ini kan…  bagi saya DiGi BlackBerry dengan pakej “DG Smart Plan for BlackBerry” adalah rangkaian dan pekej BlackBerry terbaik setakat ini. Setelah sebulan membuat ulasan tiada sebarang masalah rangkaian yang saya alami. Saya memang puas hati dengan perkhidmatan yang telah direka oleh telco DiGi ini. Tidak adil sekiranya saya seorang memuji-muji perkhidmatan ini kepada anda, oleh itu saya telah menemuramah beberapa rakan yang turut menggunakan DiGi Blackberry ini.

Shahrizal : Bagi saya DiGi BlackBerry sanggat pantas dan murah, mula-mula saya tak suka pakai BlackBerry tapi bila dah tengok Zaid pakai saya mula tertarik. Lebih-lebih lagi DiGi telah membuat promosi BlackBerry di MidVally tempoh hari, jadi saya tidak lepaskan peluang ini untuk merebutnya. Sekarang saya hanya BBM rakan-rakan untuk ajak lepak dikedai mamak, tak perlu sms lagi..

Rabiatul Adawiyah : Kenapa saya pakai DiGi BlackBerry?.. masuk ni dah ramai yang tanya kenapa.. tapi saya hanya cakap sebab saya percaya pada DiGi.. rangkaian telekomunikasinya yang tiada tandingan, saya melayari Twitter, Facebook dan mengupdate blog setiap hari setiap saat. Lagi pun plan DG Smart Plan menawarkan internet unlimited. Saya sukakan DiGi..!!

Aby : Saya tertarik dengan pakej yang ditawarkan oleh DiGi, BlackBerry Curve 8520 hanya RM1199 dan sangat berguna seperti saya yang gilakan Facebook. 24Jam Internet tanpa henti dengan DG Smart Plan hanya RM58 sebulan. Lagi satu saya kuat bersembang jadi dengan pekej ini saya dapat diskaun dari penggunaan kredit saya tau.. wahhh sambil BlackBerry sambil borak-borak hasilnya dapat diskaun.. murahh..murah.. Semua orang boleh pakai, semua orang boleh rasai kehebatannya.

Siti : Ingat Siti Nurhaliza je boleh pakai BlackBerry?? silap lah… Saya siti juga tapi saya pun mampu beli BlackBerry tau… “BlackBerrryyyyyyy” (sebut dengan nada manja…) heheheh.. Saya pula sukakan DiGi BlackBerry sebab saya suka tengok video online seperti Youtube.. memang pantas dan tak pernah lagi saya tension tengok video kegemaran saya selepas saya menggunakan DiGi BlackBerry… tak ada buffering langsung… ini bukan berbaloi lagi tapi ni dah berbaloi-baloi-baloi tau….

Zaimi : Saya seorang yang BZ man … saya kadang-kadang tak sempat nak berlawak kat tempat kerja, tapi selepas saya pakai DiGi BlackBerry saya dah boleh berlawak di Twitter dan Facebook. Duit bukan segalanya tapi kepuasan berhibur dengan DiGi BlackBerry adalah kepuasan sebenar. Sebelum ini saya menggunakan Telco lain untuk BlackBerry saya.. tapi mahalah… tak mampu saya.. dengan DG Smart Plan yang direka oleh DiGi memang puas hatilah.. murah gile.. tak tipu tau..

 

Itulah gelagat mereka yang menggunakan DiGi BlackBerry, tiada pun komen yang tak elok… sebab apa sebab ianya memang bagus.. tak percaya cubalah sendiri.. pasti anda rasai kelainannya..Okeylah ini entry terakhir saya untuk ulasan DiGi Blackberry, sekiranya anda berminat untuk mencuba, sila layari http://www.digi.com.my/blackberry/index.do dan dapatkannya satu hari ini juga..

Blackberry Crazy Deals Roadshow at Mid Valley Megamall

Anda mengidam nak pakai Blackberry?.. inilah masanya! DiGi sedang menawarkan penjimatan “DG Smart Plan for Blackberry” di Mid Valley Megamall dari 3 – 7 March 2010. Jangan lepaskan tawaran hebat ini dan pastinya sesuatu yang menarik buat anda disana semperna pelancaran BlackBerry Bold 9700 Smartphone yang lebih gempak dan lebih terkini. Harga yang ditawarkan sangat berpatutan dan diskaun sebanyak RM700 menanti anda, lagi gempak DiGi menawarkan BlackBerry Internet Service untuk bulan pertama… WOW memang menarik ni!!

- Blackberry Bold 9700 Smartphone

- 3.2 MP Camera

- Trackpad Navigation & Full QWERTY Keyboard

- WiFi Enabled

- Bluetooth Enabled

- Integrated GPS & Maps

- 3G

 

- BlackBerry Curve 8520 Smartphone

- 2 MP Camera

- Dedicated Media Keys

- WiFi Enabled

- Bluetooth Enabled

- 256MB Flash Memory

- EDGE

 

Pastinya anda sudah membaca artikel saya yang bertajuk

 

OH BB! Aku Suka Sangat Blackberry Unlimited!

“DG Smart Plan For Blackberry” Melalui Aplikasi Blackberry Yang GEMPAK!

 

Dalam artikel tersebut telah saya terangkan tentang kebaikan dan kegunaan aplikasi BlackBerry ini.. Sekarang tibalah masa untuk anda membeli dan merasai sendiri kehebatannya. Saya amat sukakan DiGi BlackBerry Unlimited kerana internet dan saya tidak dapat dipisahkan, dengan “DG Smart Plan for Blackberry” saya dapat akses internet tanpa had setiap hari tanpa sekatan dan kepantasan internetnya yang sangat lancar dan pantas. “DG Smart Plan for Blackberry” antara pekej internet unlimited yang termurah di Malaysia yang menawarkan kadar RM58/bulan . Jadi jangan lepaskan peluang ini dan dapatkan DiGi BlackBerry anda sekarang.

Jadi apa tunggu lagi dapatkan sekarang BlackBerry Curve 8520 dan BlackBerry Bold 9700 Smartphone di Mid Valley Megamall @ Blackberry Crazy Deals Roadshow, dan dapatkannya dengan harga yang berpatutan dan penjimatan yang hebat. Untuk maklumat lanjut sila lihat

Untuk maklumat lanjut sila rujuk : http://www.digi.com.my/blackberry/index.do

“DG Smart Plan For Blackberry” Melalui Aplikasi Blackberry Yang GEMPAK!

Dah baca artikel berkenaan Blackberry beberapa hari yang lepas?.. kalau belum silalah baca artikel OH BB! Aku Suka Sangat Blackberry Unlimited!. Untuk pengetahuan semua sekarang saya sedang menggunakan Blackberry Curve 8520 dan saya memilih “DG Smart Plan for Blackberry “. Tahukah anda bahawa anda boleh berinternet, email, IM, Facebook, Twitter dengan pantas, tanpa had, cepat dan berkesan?.. Jawapannya memang YA! dengan menggunakan perkhidmatan Blackberry dari DiGi iaitu “DG Smart Plan for Blackberry ” anda akan mendapat kepuasan berinternet tanpa had dari RM58/bulan hanya dihujung jari (T&C).

Macam-macam benda kita boleh buat dengan Blackberry ni, banyak aplikasi yang boleh dimuaturun dan diguna pakai, disini saya ulaskan beberapa aplikasi (Wajib Ada) yang sedang saya gunakan untuk Blackberry Curve 8520 saya. Diharap anda dapat mengetahui serba sedikit tentang aplikasi yang menarik dan mudah ini.

#1 : UberTwitter (http://www.ubertwitter.com/)

Perisian UberTwitter ini adalah perisian Twitter untuk Blackberry yang paling bagus, cepat dan ianya adalah percuma. Disini saya dapat bertwitter dengan kawan-kawan tak kira masa, yang bestnya UberTwitter ada function yang kita perlukan antaranya kecilkan url (short URL), muatnaik gambar dan video yang diambil dari kamera Blackberry dengan pantas. Ia juga dilengkapi sistem GPS yang dapat mengenalpasti dan mengesan lokasi secara automatik. Tambahan Ubertwitter juga boleh mengemaskini status dari Google Talk. Wahhh saya sangat sukakan Ubertwitter!

#2 : BlackBerry Messenger (BBM) (http://na.blackberry.com/)

Blackberry Messenger atau nama singkatannya (BBM) adalah satu aplikasi pesanan ringkas untuk semua keluaran model Blackberry yang baru. Aplikasi BBM ini digunakan sebagai medium chatting dalam device anda dan hanya berhubung melalui sistem Blackberry PIN dan barcode, jadi pengguna perlulah mengetahui pin rakan ataupun barcode 2D mereka sebelum boleh berchatting. BBM memudahkan pengguna Blackberry kerana service untuk berchatting dalam rangkaian ini adalah percuma.

Ini adalah barcode 2D untuk BlackBerry PIN saya…

scan pin ini melalui BBM kamera anda

dan mula berchatting

dengan saya secara percuma dan pantas…

Mudah Bukan..??!!

-

#3 : Google Mobile (http://m.google.com)

Apa yang menariknya dengan Google Mobile ini?… seperti yang kita sedia maklum Google adalah satu enjin carian yang paling popular didunia selain itu mereka juga telah mengeluarkan pelbagai aplikasi internet, komputer dan mobile. Mereka juga telah mengeluarkan satu sistem aplikasi khas diberi nama Google Mobile App untuk pengguna Blackberry. Terdapat pelbagai fungsi didalam Google Mobile App ini antaranya Google Talk, Google Maps, Gmail, Google Sync, Read Feed News, Google Sync dan lain-lain. Saya amat sukakan aplikasi ini… ianya user friendly dan sangat senang digunakan. Tahu saja saya ni memang takut kalau sesat… sekarang tidak lagi dengan adanya Google Maps saya dapat mengetahui dimana kedudukan koordinat saya, cari dimana LRT dan kedai makan terdekat secara langsung.

#4 : Facebook Blackberry (http://www.blackberry.com/facebook/)

 

Facebook.. Siapa yang tidak kenal dan mengetahui tentang Facebook. Laman network dan komunikasi sosial ini memang happening. Blackberry Facebook Application merupakan aplikasi mudah alih percuma yang dibangunkan untuk perisian Blackberry. Melalui aplikasi Facebook ini ia memudahkan pengguna untuk mengetahui update terkini di Wall Post, menerima pesanan peribadi atau poke, upload gambar melalui Blackberry, Tags gambar, melihat status rakan dan senarai rakan, dan macam-macam lagi… semuanya hanya melalui Blackberry. Mudah bukan kini anda boleh mengemaskini Facebook anda setiap masa tanpa had tanpa gangguan dan sangat pantas dengan “DG Smart Plan for BlackBerry”

#5 : Yahoo Messanger Blackberry (http://www.blackberry.com/)

Siapa kaki YM kat sini angkat tangan?… saya pun salah seorang kaki YM sejak dari dulu lagi.. dengan Blackberry ini anda semua dapat berhubung bersama rakan di Yahoo Messanger, berchatting sambil berhibur. Klik link diatas untuk memuat turun aplikasi ini atau pun pergi ke Blackberry App World anda.

#6 : WordPress Blackberry (http://blackberry.wordpress.org/)

Dalam banyak-banyak aplikasi Blackberry ni.. saya paling teruja dengan aplikasi WordPress for Blackberry. Kenapa? sebab saya sukakan sangat WordPress, Blog saya ni pun menggunakan platform WordPress. Kini saya boleh mengemaskini 2 blog saya iaitu mohdzaid.com dan live.mohdzaid.com setiap masa, setiap saat, setiap hari dimana saja saya berada.. Aplikasi ini sangat ringkas dan berguna untuk blogger tegar macam saya ni. Dalam aplikasi ini kita boleh menulis artikel, mengupload gambar dan video, membaca dan membalas komen, dan membuat halaman “Pages” yang baru. Aplikasi ini dibangunkan oleh WordPress sendiri dan sentiasa dikemaskini. Lepas ni makin galak la saya menulis blog kesayangan ini.

#7 : Youtube Mobile (http://m.youtube.com/)

Ini pengalaman yang menakjubkan bagi saya, tidak pernah sama sekali saya puas menonton video di laman Youtube tanpa Buffering.. tapi dengan menggunakan DG Smart Plan for Blackberry saya menonton video kegemaran saya tanpa sekatan mahupun gangguan buffering. WOW inilah pengalaman pertama saya bersama DiGi talian internetnya sungguh pantas. Bagi pengguna Blackberry sebelum anda melayari internet khasnya untuk menonton video di Youtube, sila pastikan anda set terlebih dahulu dibahagian TCP/IP caranya, Menu-Options-Advanced Options-TCP-IP-digistrm , anda pasti terpegun dengan kepantasannya. Tak percaya? cubalah DG Smart Plan for Blackberry

 

#8 :Viigo (http://viigo.com/download)

Saya tahu anda mesti peminat saya dan gemar membaca blog bukan?.. kalau tidak masakan anda membaca entry ini betul tak?… haaa ini ada satu lagi aplikasi menarik yang boleh kita muatturun ke Blackberry. Aplikasi yang dimaksudkan adalah Viigo (Beta). Perisian ini direka khas untuk mereka yang gemar membaca blog dan mendapatkan sumber berita terkini melalui Blackberry. Aplikasi ini membenarkan pengguna memuatturun RSS data dari blog atau website kegemaran mereka, dan fungsi Viigo ini adalah untuk memaparkan data yang terdapat didalam RSS file tersebut. Jadi tidak ada alasan lagi anda ketinggalan untuk mendapatkan sumber terkini dari blogger kegemaran anda.

#9 : Blackberry App World (http://na.blackberry.com/)

BlackBerry App World adalah sebuah aplikasi dan service yang dibangunkan oleh Research In Motion (RIM), ia direka untuk kesemua mejoriti  pengguna Blackberry. Perkhidmatan ini tujuannya untuk memuat turun dari aplikasi Third-Party, install, uninstall, mengemaskini aplikasi dan sebagainya. Service ini telah dilancarkan kepada pengguna pada 1 April 2009 yang lalu. Pengguna tidak perlu bersusah payah untuk mencari dikebanyakkan laman web untuk mendownload aplikasi yang diperlukan, hanya dengan menggunakan BlackBerry App World anda boleh terus search dan memuatturun aplikasi yang diminati dengan pantas. Aplikasi didalam Blackberry App world ini dibahagi kepada dua bahagian iaitu Free dan Buy. Pengguna boleh memilih sama ada untuk membeli atau mendownload aplikasi yang disediakan.

Kesemua Applikasi penting ini juga boleh didapati di laman : http://www.digi.com.my/blackberry/app.do

#10 : Email / Reply Email / Reply Facebook via Email?..

Tahukah anda bahawa anda boleh menghantar email, membalas email, membalas mesej dari Facebook melalui email?… dengan Blackberry anda boleh mendapatkan perkhidmatan ini dengan pantas dan cepat. Tak kiralah email anda dari Yahoo, Gmail ataupun email dari domain sendiri tetapi sebelum boleh menggunakan aplikasi ini anda mestilah set default email anda, caranya seperti berikut. Setup-Setup Wizard-Email Setup-Create Email-Pilih dan daftar email. Sekiranya email default anda didaftarkan sama atas akaun Facebook, segala komen yang dikirimkan kepada anda akan diberikan notifikasi melalui email, anda juga boleh terus membalas email tersebut sama seperti anda membalas komen di Facebook anda.

DiGi Sangat Pantas Dan Berkualiti tinggi!!

Itulah serba sedikit tentang 10 aplikasi Blackberry yang saya sedang gunakan dan boleh dikatakan paling TOP yang didownload oleh pengguna Blackberry seluruh dunia. Semua ini kerana kepantasan melayari internet dan memuat turun aplikasi dengan menggunakan plan Digi “DG Smart Plan for Blackberry“, selain dari kepantasan berinternet yang sangat laju dan pantas, saya amat berpuas hati dengan kualiti panggilan, SMS, MMS dari syarikat telekomunikasi DiGi ini. Ianya sangat jelas dan murah berbanding dengan telco yang lain. Untuk pengetahuan semua, saya tinggal dikawasan yang banyak pokok tinggi dan sukar untuk membuat panggilan keluar (call out), sudah banyak syarikat telekomunikasi telah saya cuba tetapi semuanya slow connection, selalu terputus talian dan tak berapa clear, berbanding dengan DiGi walaupun kawasan rumah saya terpinggir dari bandar tetapi saya tetap mendapat kelajuan internet dan kualiti panggilan yang amat baik sekali. Tak tipu ni tau dan tak bodek DiGi pun, sebab ini dari pengalaman saya sendiri bersama DiGi.

Kadar panggilan untuk perkhidmatan Digi ini sangat murah, serendah RM0.15 sen seminit untuk Video/Voice Call kesemua rangkaian, SMS RM0.10 sen / SMS untuk kesemua rangkaian, MMS sebanyak RM0.20/mms ke semua rangkaian, 6 Friends And Famaly (FNF). Saya juga berjimat sambil berBlackberry bersama DiGi dengan kadar penjimatan sebanyak 25% penggunaan bil dari RM100-199.99 . WOW dapat diskaun… dah murah dapat diskaun lagi.. jadi apa tunggu lagi bertukarlah ke DiGi dan “DG Smart Plan for Blackberry” adalah plan yang paling bijak.

DiGi Privilages™!

Ingin jimat dan diskaun lagi dari DiGi?… jangan risau banyak lagi diskaun yang ingin diberikan kepada semua pengguna rangkaian Digi antara lain adalah DiGi Privileges™.  DiGi Privileges™ merupakan diskaun yang diberikan oleh DiGi melalui telefon bimbit. Anda hanya perlu ke laman http://www.digi.com.my/whatshot/promotions/dr/index.do dan muatturun diskaun kod yang telah diberikan. Tunjuk kod diskaun ke rangkain kedai terpilih dan nikmati voucher diskaun tersebut. Antara Merchants yang terlibat di DiGi Privileges™ adalah Fun Hut (25% off Fun Hut Crispy Waffles), Vivo American Pizza & Panini (50% discount on Vivo’s Volcanic Chocolate with ice-cream with minimum spend of RM40 & above), The Body Shop ( 20% off any Invent Your Scent Fragrance), La Senza (30% off on normal merchandise), Tropicana Life & Wild Channel (20% off on Normal Priced items), The Library (15% discount on food & 10% discount on full bottles) dan banyak lagi… cuma klik http://www.digi.com.my/whatshot/promotions/dr/index.do dan dapatkan diskaun kod anda sekarang.

OH BB! Aku Suka Sangat Blackberry Unlimited!

Blackberry?? yes ini adalah Blackberry Curve 8520 yang original okey.. bukan cap ayam tau! diulangi ORIGINAL!.. Best sangat sebab diberi peluang mencuba dan merasai Blackberry Curve 8520 a.k.a (BB) kesayangan dan comel ini. Banyak kelebihan dan kebaikkan yang boleh kita perolehi sekiranya kita pakai Blackberry ni. Lebih-lebih lagi dalam dunia teknologi yang semakin canggih dan moden sekarang ni wajar kita berubah kepada sesuatu yang baru dan terkini dalam hidup kita. Tengok saja ahli politik seperti Presiden Amerika Syarikat Barack Obama dan artis-artis terkenal diluar sana seperti Paris Hilton dan Ashraf Sinclair semuanya pakai Blackberry sebab apa sebab ianya senang dan memudahkan dalam urusan harian.

Kalau semua nak tahu hanya orang-orang yang hensem dan macho je yang pakai Blackberry ni… hehhe belagak la pulak saya ni kan.. tak lah saja je nak sakat korang supaya beli Blackberry ni juga. Untuk pengetahuan semua saya bukanlah seorang yang kaya dan suka menukar telefon bimbit, kali terakhir saya membeli handphone pada tahun lepas tu pun sebab handphone lama dah rosak. Baru-baru ini saya telah mencuba Blackberry Curve 8520 pula dan amat berpuas hati denganya. Bagi seorang blogger tegar seperti saya yang tidak boleh dipisahkan dengan internet 24 jam sehari dan 365 hari setahun, memang sesuai menggunakan Blackberry.

Sebelum ini penggunaan internet bagi saya hanya di rumah sahaja, maklumlah saya tidak suka membawa laptop ke luar untuk berinternet. Tapi sekarang dengan menggunakan Blackberry saya dapat segala maklumat dengan pantas dan terkini, antara lain kerana ianya elegant, bergaya, comel dan nipis yang mudah dibawa kemana saja.

Banyak tau functioning yang boleh kita download dan install ke Blackberry ini. Dengan aplikasi yang disedia dan dibangunkan untuk Blackberry ini memudahkan saya mengemaskini dan membalas email dengan pantas, cit cat bersama kawan-kawan dengan YM, ICQ, MSN dan Google talk dalam satu masa, antara pengalaman saya yang menarik adalah menggunakan Blackberry Messenger yang membenarkan kita berkongsi nombor pin Blackberry kepada peminat ataupun rakan-rakan, melalui pin ini kita boleh bersembang melalui mesej dari jarak jauh. Banyak lagi aplikasi yang menarik dan memudahkan saya mengemaskini laman sosial seperti Twitter, Facebook, Blog dan lain-lain lagi… semua tentang aplikasi Blackberry ini akan saya huraikan pada post yang akan datang.

Ini adalah 10 fakta kenapa saya gemarkan dan suka sangat dengan Blackberry Curve 8520 …

Fakta 1 : Saya suka sangat-sangat sebab Blackberry ni ringan dan mudah dibawa kemana saja, Ya Blackberry Curve 8520 hanya seberat 105 gram sahaja. WOW ringankan…

Fakta 2 : Sekarang saya boleh bersembang dan mengemaskini aktiviti di blog dan laman sosial seperti Facebook, Twitter dengan menggunakan aplikasi yang tersedia.

Fakta 3 : Saya suka bercakap, bercakap dan bercakap, dengan Blackberry Unlimited ini saya dapat berbual dan dapat diskaun dari penggunaan panggilan harian saya.

Fakta 4 : Kerana Blackberry ini cantik dan dipakai oleh kebanyakkan artis.. huhu nampak bergaya tau pakai Blackberry ni..

Fakta 5 : Kadar internet unlimited “DG Smart Plan for Blackberry” yang sangat murah dan boleh dikatakan yang paling murah antara telco yang lain.

Fakta 6 : Trand dan teknologi applikasinya yang “UP TO DATE” dan selalu dikemaskini.

Fakta 7 : Saya boleh cek email dan membalas email dengan pantas. Jadi saya tidak lagi terlepas peluang perniagaan yang dikirim melalui email.. sentiasa update beb!!

Fakta 8 : Saya suka bercuti dan travel.. tetapi saya sukakan hiburan juga… dalam masa yang sama saya boleh menonton video klip artis kegemaran saya melalui laman web Youtube mobile tanpa sekatan dan tak ada buffering langsung.. tak percaya cubalah “DG Smart Plan for Blackberry”

Fakta 9 : Saya memang tak boleh hidup kalau tak baca suratkhabar sehari.. setiap hari saya akan abiskan RM3.00 untuk membeli suratkhabar.. sekarang tidak lagi.. saya hanya membaca suratkhabar kegemaran saya melalui Blackberry. Mudah dan yang penting percuma tak perlu beli suratkhabar lagi..

Fakta 10 : Saya suka Blackberry Curve 8520 ini kerana ianya best…best….best… dan besttttt… sangat..sangat… hehehehe

Sekarang saya menggunakan DiGi iaitu “DG Smart Plan for Blackberry” perkhidmatan semua dalam satu yang direka khas untuk Blackberry, ini menjadikan DiGi antara telco yang menawarkan perkhidmaran internet unlimited Blackberry yang paling murah di Malaysia. Dengan hanya RM58/sebulan saya dapat menyemak dan membalas Email tanpa had, Instant Messanging tanpa had, Social Networking tanpa had, dan melayari internet dan mengemaskini blog kegemaran saya tanpa had setiap hari. Dengan plan ini juga saya boleh membuat panggilan, SMS, MMS ke mana-mana dan akan diberikan diskaun kedalam akaun saya. Wahhh menarik dan tertarik bukan?..

Untuk maklumat lanjut sila semak di http://www.digi.com.my/blackberry