Nuffnang Glitterati Plus Open Meeting

Sabtu lepas aku dan Alice dijemput oleh pihak Nuffnang untuk menghadiri Open Meeting bagi bakal ahli-ahli baru Nuffnang Glitterati Plus di Taylor’s University. Kalau sebelum ni mesti ramai yang tertanya-tanya kenapa aku selalu tweet kat @GPlusmy tentang hashtag #GPlusMY ni kan.. haha hari ni dah terjawab semuanya siapa yang join meeting sabtu lepas tu. Seramai hampir 80 orang yang hadir pada meeting terbuka #GPlusMY ni. Aku dan ahli-ahli sedia ada sebelum ni amat bangga sekali sebab ramai gak yang hadir dan ingin tahu apa bendanya #GPlusMY .

Untuk pengetahuan korang Glitterati Plus ini adalah sebuah kelab yang secara exclusive untuk Glitterati Nuffnangers sedia ada yang rajin datang event dan contest yang dianjurkan oleh pihak Nuffnang. Kelab ini terbuka kepada sesiapa saja asalkan mereka sememangnya berstatus Glitterati, kalau bukan status selain Glitterati tak boleh join kelab ni okey. Apa yang bestnya #GPlusMY ni korang dapat pergi lebih banyak lagi event-event yang menarik macam press screenings, media launches, dapat tegok wayang lebih awal dari orang lain dan macam-macam lagilah. Senang je kalau nak jadi ahli Glitterati Plus ni korang hanya perlu memiliki kriteria ini sebelum mendaftar. Ahli perlulah sekurang-kurangnya memiliki 2 kriteria seperti yang dimaklumkan didalam meeting hari tu antaranya adalah perlu sekurang-kurangnya memiliki 5 entry blog dalam sebulan. Pernah pergi sekurang-kurangnya 30% event dan telah menyertai sekurang-kurangnya 50% contest anjuran NuffnangNuffnang. Kalau korang ada kriteria-kriteria tu korang amatlah dialu-alukan untuk mendaftar :)

Mr. Timothy Tiah membuat penerangan tentang Nuffnang dan #GPlusMY

Fresh , Timothy Tiah dan Tehtarik Memories menjawab pertanyaan blogger tentang #GPlusMY

Perbezaan antara Glitterati dan Glitterati Plus ..

Council members Sha, TianChad, Atreyu, Suresh dan Serge


Lepas sesi penerangan, apa lagi ada light refreshment disediakan oleh pihak Nuffnang.. sedaplah muffin tuh.. nak lagi boleh..

Sesiapa yang nak jadi ahli kelab Gplusmy ni mestilah baca, mengisi dan tandatangan borang ini terlebih dulu.

Tu dia Alice perkenalkan kat kawan-kawan semua.. dialah peneman hidup aku.. comelkan macam aku.

Selamat Hari Jadi Nuffnang!

Hari ini genap 3 tahun hari jadi Nuffnang, ditubuhkan pada 27 February 2007 dan bergiat aktif sebagai platform pengiklanan internet yang paling popular di Asia. Bagi aku Nuffnang dah macam keluarga sebab ianya dekat bersama blogger. Nuffnang jugalah yang menjadikan aku rajin berblog walaupun penulisan aku bukanlah seorang blogger yang baik dan bagus. Oleh itu aku nak hadiahkan lagu Happy Birthday ini kepada Nuffnang dan staffnya atas kejayaan anda semua selama 3 tahun ini. Saya cukup bangga dengan kamu semua yang sentiasa menjaga dan prihatin kepada semua blogger dibawah anda. Terima kasih sekali lagi.. banyakkan lagi event bersama blogger dimasa akan datang ye..

huhu aku nak cerita banyak pasal Nuffnang ni pun dah tak boleh sebab bro eyriqazz dah cerita semuanya kat blog dia, lihatlah entry jeles dia dengan aku pasal advertorial kat sini http://eyriqazz.blogspot.com/2010/02/happy-birthday-nuffnang.html hehehe.. dia tak tau yang aku pun jeles dia dapat TV/Astro B.yond tu… tak pe bro rezeki masing-masing kan… janji kita happy kan..kan..kan…

Aku ingat lagi aku mula-mula berblog aktif 2 tahun lepas, masa tu tak berapa tahu sangat pasal Nuffnang ni sebab masa tu aku dengan Advertlets, dengan Advertlets aku dah kumpul duit dekat RM80 sampai hari ni… tapi slowlah tak boleh dipercayai langsung… lepas pada tu aku terus tukar kepada Nuffnang.. dan sampai hari ni alhamdulillah rezeki aku dengan Nuffnang melimpah-limpah ruah. Lagi satu aku tak anggap aku akan jadi kaya bersama Nuffnang ni.. tapi kalau rezeki tu tak boleh tolak lah kan… aku sentiasa ingatkan diri aku supaya jangan membazir.. jadi aku jadikan pendapatan aku bersama Nuffnang tu macam aku menabung dalam bank… bayangkan kalau sehari aku dapat RM1 simpan sikit-sikit lama-lama jadi bukit kan… bila dah banyak baru lah keluarkan.. , bulan lima ni aku nak cashout duit aku yang bertimbun-timbun dalam akaun Nuffnang tu sebab bulan 6 nak pergi melancong ke Hong Kong… haaa tengok tu dengan duit iklan Nuffnang je aku dah boleh pergi ke Hong Kong tau…

Jadi kepada sesiapa yang masih belum menjadi ahli geli-geli (Nuffnang Glitterati) tu harap pergi daftar dan berblog sambil menjana pendapatan bersama Nuffnang.. klik http://www.nuffnang.com.my/ tak rugi apa-apa pun.. sambil berblog, sambil berhibur, sambil dapat duit dari Nuffnang…

Muka Depan Laman Nuffnang Semperna Hari Jadinya yang ke 3.