Tag Archives: duit

Mulia Sangat Ke Perempuan Ni?

Baca email dari seorang insan yang mulia bernama Pn. Zanzila ni dulu.. Assalamualaikum, Saya adalah seorang insan yang mulia yang tidak dikenali tetapi saya hendak mencari seseorang yang boleh dipercayai untuk mengendalikan sebidang hartanah saya untuk didermakan kepada persatuan Barah … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , , , , , | 12 Comments

Masih Dapat Duit Raya?

Macam tak percaya je dikala usia 28 tahun masih dapat duit raya. Tahun ni tak lah banyak sangat duit raya yang aku dapat tapi dalam kemeriahan Aidilfitri pakcik-makcik aku masih tak lupakan anak-anak buahnya yang dah besar panjang ni. Tahun … Continue reading

Posted in Diriku | Tagged , , , , , , , , , , , , | Add A Comment

Duit Raya RM400

Haha dah macam skim cepat kaya pulak kan show gambar pegang duit.. hahaha.. tapi ni bukan skim cepat kaya or whatever ye ni saja nak tayang yang aku baru tukar duit baru RM400 untuk buat duit raya tahun ni. Alhamdulillah … Continue reading

Posted in Diriku | Tagged , , , , , | 18 Comments

Kejadian Rompak Dan Ragut

Baru je lepas saksikan kejadian rompak dan ragut melibatkan seorang wanita cina di kawasan Taman Midah Cheras. Maklumlah sekarang hujung bulan waktu semua orang akan ke bank untuk keluarkan duit gaji. Selalunya peragut ni tak kira siapa lelaki perempuan melayu … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , , , , , | 6 Comments

Hari Yang Malang Menjadi Hari Yang Best

  Aku tak tahu kenapa sejak dua menjak ni hari-hari aku bagaikan ada sesuatu yang tak kena je. Buat apa pun salah tak buat pun salah. Nak kata malang tu sebenarnya agak kasar juga bahasanya tapi nak kata tak malang … Continue reading

Posted in Diriku | Tagged , , , , | 4 Comments

Cheque Ke 10 Nuffnang & Cheque Ke 3 ChurpChurp

  Alhamdulillah sejak jadi blogger ni bertambah-tambah rezeki yang datang dan sejak aku join Nuffnang dan ChurpChurp makin melimpah-limpah duit masuk. Alhamdulillah, syukur kepada Allah atas kurniaan rezeki yang Engkau berikan ini. Untuk pengetahuan ini adalah cek yang ke sepuluh … Continue reading

Posted in Blog | Tagged , , , , , , , , , , | 14 Comments

Rumah Terbuka Tertutup

Hari sabtu lepas rumah aku buat open house tapi rumah terbuka kali ni dibuat secara tertutup untuk ahli keluarga je, bukan tak nak jemput kengkawan semua tapi seperti sedia maklum keluarga nenek aku ni tiap-tiap tiga bulan buat makan-makan (Kenduri) … Continue reading

Posted in Diriku | Tagged , , , , , , , , , , | Add A Comment

[TUTUP] Kontest MohdZaid.com : Saya Nak Menang Hadiah

  Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia kepada semua pembaca blog Mohdzaid.com, hari ni aku teruja sangat sebab nak melancarkan satu peraduan kecil-kecilan khas untuk semua pembaca blog Mohdzaid.com, Alhamdulillah ada beberapa penaja yang sudi memberikan sumbangan hadiah kepada para pemenang … Continue reading

Posted in Blog | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 79 Comments

RM167.77 – My First ChurpChurp Cheque Has Arrived

Alhamdulillah dengar je pasal duit sah ramai yang masuk blog aku hehe, memang lah siapa yang tak nak duit kan?.. mula-mula dulu aku tak berapa percaya sangat dengan Twitter dan Facebook ni boleh buat duit. Setelah aku join @Churp2 ni … Continue reading

Posted in Blog | Tagged , , , , , , , , , , | 24 Comments

Be Part of ChurpChurp Today!

Salam sejahtera semua kawan-kawan, apa cerita hari ni?. Wahh ramai sungguh yang tanya kat aku pasal ChurpChurp ni, baguslah ini menunjukkan bahawa entry aku sebelum ni pasal @Churp2 dapat perhatian ramai. Oh ye sudahkah korang baca entry tentang @Churp2 yang … Continue reading

Posted in Blog | Tagged , , , , , , | 13 Comments