Aku Insan Biasa

Tag archive

duit

Placeholder
Macam-Macam

Mulia Sangat Ke Perempuan Ni?

Baca email dari seorang insan yang mulia bernama Pn. Zanzila ni dulu.. Assalamualaikum, Saya adalah seorang insan yang mulia yang tidak dikenali tetapi saya hendak mencari seseorang yang boleh dipercayai untuk mengendalikan sebidang hartanah saya untuk didermakan kepada persatuan Barah Malaysia. Saya baru diberitahu yang saya menghidap penyakit barah tahap terakhir yang tidak ada harapan… Baca Lagi

Placeholder
Diriku

Masih Dapat Duit Raya?

Macam tak percaya je dikala usia 28 tahun masih dapat duit raya. Tahun ni tak lah banyak sangat duit raya yang aku dapat tapi dalam kemeriahan Aidilfitri pakcik-makcik aku masih tak lupakan anak-anak buahnya yang dah besar panjang ni. Tahun ni dikira balik hari raya pertama aku dapat collection duit raya sebanyak RM73.00 ini baru… Baca Lagi

Placeholder
Diriku

Duit Raya RM400

Haha dah macam skim cepat kaya pulak kan show gambar pegang duit.. hahaha.. tapi ni bukan skim cepat kaya or whatever ye ni saja nak tayang yang aku baru tukar duit baru RM400 untuk buat duit raya tahun ni. Alhamdulillah rezeki masyuk so boleh la bagi angpow. Tapi duit raya ni untuk anak buah aku… Baca Lagi

Placeholder
Macam-Macam

Kejadian Rompak Dan Ragut

Baru je lepas saksikan kejadian rompak dan ragut melibatkan seorang wanita cina di kawasan Taman Midah Cheras. Maklumlah sekarang hujung bulan waktu semua orang akan ke bank untuk keluarkan duit gaji. Selalunya peragut ni tak kira siapa lelaki perempuan melayu cina india asalkan mereka dapat apa yang mereka nak. Jadi kepada semua sentiasalah berhati-hati ya… Baca Lagi

Placeholder
Diriku

Hari Yang Malang Menjadi Hari Yang Best

  Aku tak tahu kenapa sejak dua menjak ni hari-hari aku bagaikan ada sesuatu yang tak kena je. Buat apa pun salah tak buat pun salah. Nak kata malang tu sebenarnya agak kasar juga bahasanya tapi nak kata tak malang pun tak juga. Bagi pekerja macam aku ni hujung-hujung bulan poket pun kering kontang. Adalah… Baca Lagi

Placeholder
Blog

Cheque Ke 10 Nuffnang & Cheque Ke 3 ChurpChurp

  Alhamdulillah sejak jadi blogger ni bertambah-tambah rezeki yang datang dan sejak aku join Nuffnang dan ChurpChurp makin melimpah-limpah duit masuk. Alhamdulillah, syukur kepada Allah atas kurniaan rezeki yang Engkau berikan ini. Untuk pengetahuan ini adalah cek yang ke sepuluh dari @NuffnangMY dan cek yang ketiga dari @Churp2 . Nilai jumlah yang aku terima tak… Baca Lagi

1 2 3 6
Kembali Ke Atas