Hiburan Tanpa Henti Bersama DiGi Deezer

DiGi Deezer

Muzik tanpa henti. Muzik tanpa batas. Muzik dimana-mana saja bila-bila masa… Muzik itu sendiri universal sesiapa sahaja berhak menikmati alunan muzik kegemaran masing-masing sama ada Rock, Pop, R&B, Hip Hop, Indie dan banyak lagi. Wow itulah yang menarik sebenarnya bila aku dapat tahu bahawa DiGi merupakan syarikat telekomunikasi pertama di Malaysia menjalinkan hubungan kerjasama bersama Deezer yang menawarkan perkhidmatan aliran muzik global dalam talian kepada semua.

Bertempat di D’House Shah Alam khamis lepas, aku sempat menghadirkan diri ke majlis DiGi Deezer Media Launch dimana pada majlis itu DiGi telah mengumumkan kerjasama bersama pihak Deezer dan merupakan sebahagian daripada strategi berterusan untuk memacu gaya hidup internet mudahalih kepada pelanggan. Antara yang menarik, para pelanggan DiGi berpeluang menikmati langganan Deezer Premium+ ini secara percuma dengan pakej terpilih.

Aku sendiri merupakan pelanggan setia DiGi yang menikmati Deezer Premium+ secara percuma dan secara peribadi aku rasa perkhidmatan muzik mudahalih seperti Deezer ini sangat bagus. Bayangkan kini aku boleh dengar muzik kegemaran melalui telefon pintar, komputer dan juga tablet secara online dan offline.

DiGi Deezer

Pengalaman mendengar muzik kini tanpa sempadan. Pelanggan DiGi berpeluang menikmati lebih 20 juta lagu dan lebih 30,000 saluran radio di dalam talian Deezer dengan kualiti bunyi tinggi, bebas iklan, tawaran ciri mixing desk dan boleh membina senarai lagu (playlist) sendiri. Melalui kerjasama ini mereka menawarkan langganan secara percuma Deezer Premium+ selama 3 bulan pelanggan boleh memilih diantara DG SmartPlan 88 atau DG SmartPlan 148 untuk telefon pintar dan pelan jalur lebar pascabayar. Pelanggan yang melanggan pakej kontrak juga boleh menikmati langganan Deezer Premium+ secara PERCUMA sepanjang tempoh kontrak.

Menarik tak? memang bestlah DiGi Deezer ni.. rugi siapa tak cuba.. bukan itu saja, DiGi juga menyediakan satu lagi pakej khas yang dipanggil “Deejay Package” dimana pelanggan boleh menikmati Deezer Premium+ dan CallerTunes dengan kadar RM8/sebulan dengan menghantar “DEEJAY” melalui SMS ke 2016.

DiGi Deezer pakejUntuk maklumat lanjut sila ke http://www.digi.com.my/deezer

1-DSC_0313

Ketua Produk Internet & Perkhidmatan DiGi, Praven Rajan dan Clement Gosse Pengurus Pembangunan Perniagaan Asia Pasifik Deezer bersama Aizat Amdan menunjukkan aplikasi Deezer. Menurut Praven, dalam usaha memanafaatkan muzik tempatan, DiGi berhasrat memperkenalkan bakat-bakat tempatan Malaysia ke peringkat antarabangsa melalui platform global Deezer. Sehubungan itu melalui Sahabat DiGi, mereka membawakan Aizat Amdan yang merupakan artis pertama dibawah sokongan mereka dimana pelanggan DiGi khususnya akan menjadi pendengar pertama lagu-lagu terkini dari album terbaru Aizat.

Aizat amdan digi deezer

Aizat Amdan turut membuat persembahan 2 buah lagu pada majlis ini :) wow semakin macho abang aizat kita ni ye.. aku pun baru je download lagu-lagu terbaru Aizat di Deezer.. anda semua bila lagi.. jom dapatkan Deezer bersama DiGi sekarang juga.

1-DSC_0351

“Discover new music and the other side of you”.. yeaahhh.. masa untuk berubah.. ceriakan hidupmu dengan DiGi Deezer..

1-digi deezer adv1

Aplikasi Deezer boleh dinikmati melalui PC atau dimuat turun ke telefon pintar, tablet, tv, HiFi disini http://www.deezer.com/en/devices

1-digi deezer adv-001Aku boleh share lagu-lagu kegemaran aku kepada semua rakan melalui social media (Twitter/Facebook) dan berkongsi lagu-lagu kegemaran yang lain melalui platform Deezer. Bestkan.. atleast aku tahu kawan-kawan aku suka lagu apa :)

1-digi deezer adv2

Boleh dengar lagu secara online dan dan offline. Jadi kalau tak ada internet pun masih boleh menikmati lagu-lagu kegemaran. Tengok lah lagu-lagu dalam playlist aku tu .. kalau berminat follow lah aku di Deezer ye.

1-digi deezer adv3

Dalam aplikasi Deezer ni ada 20 juta lagu pilih je mana nak dan dengar bila-bila masa ikut kesesuaian sendiri. Boleh juga tengok di What’s Hot dimana disini ada senarai lagu-lagu terkini dan paling ramai orang dengar. Yang paling best lagu kegemaran aku Breakaway dari Kelly Clarkson pun ada.. huhu hari-hari dengar ni beb..

Jadi apa tunggu lagi.. jom dapatkan Deezer bersama DiGi sekarang.. maklumat lanjut sila layari www.digi.com.my/deezer

Sijil Penghargaan Blogger of the Year DiGi WWWOW Awards

1-Photo on 1-16-13 at 1.58 AM

Hari ni balik rumah dapat satu bungkusan dari DiGi bila buka terkejutz sebab dapat Sijil Penghargaan Blogger of the Year DiGi WWWOW Awards 2012 hari tu. Dah lama dah DiGi WWWOW Awards ni dan hari ni baru dapat. Alhamdulillah lah walaupun hanya top 20 ehh.. top 10 lah.. dapat gak sijil penghargaan.

Yang bestnya sijil ni diorang siap frame dengan frame besi lagi. Terbaiklah walaupun dapat lambat tapi puas hati.. haha aku dah gantung kat rumah dah sijil ni nak tunjuk kat sedara mara yang datang rumah. Actually sijil macam ni pembakar semangat gak kat aku untuk terus menulis blog. Sekarang ni rasa macam dah lemau je nak menuliskan.. tulis pun ciput-ciput je.. tak pe Insya Allah lepas ni aku akan turbokan lagi usaha. :)

Curi Nombor PIN Topup

20120926-213100.jpg

Nak share satu cerita ni. Korang pun rasanya tahu kan aku kerja bahagian helpdesk kat satu syarikat 24 jam terkemuka di Malaysia ni. Pernah satu ketika tu aku dapat banyak call complain nombor topup yang customer beli tak dapat digunakan.

Mulanya ingat salah pihak MOL yang salah cetak atau syarikat telco punya masalah. Rupanya nombor topup yang dicetak tu telah dicuri oleh perompak.

Nak tahu macam mana perompak ni boleh curi nombor topup? Kebanyakkannya yang curi ni orang berbangsa asing. Mula-mula diorang mintak kat cashier nak topup contohnya DiGi RM50. Bila mesin MOL tu print diorang akan tenung nombor yang telah dicetak dengan cepat. Bila staff cashier tu nak jual si bangsa asing ni terus tak jadi nak beli dan terus keluar dari kedai.

Rupanya si bangsa asing ni dah hafal nombor topup tadi. Aku kekadang pelik gak macam manalah dia boleh hafal 16 digit nombor topup tu dengan sekelip mata. Mesti ada pakai ilmu kot? Memang pelik dan banggang si bangsa asing yang merompak tu. Pasal diorang aku jadi banyak kerja nak buat. Pernah gak sekali tu aku trylah nak hafal nombor topup yang aku beli. Jangan katakan nak hafal 16 nombor nak hafal 4 nombor pun tak lepas haha.

Aku sebagai customer sebenarnya takut nak beli topup yang jenis tak tutup nombor pin dan lebih suka pakai topup yang gores macam dulu tu. Bukan apa takut bila dah terbeli nanti tak boleh pakai pulak dek dah kena kebas dengan bangsa asing. Nanti bila nak return balik kat kedai kang orang kedai tu tak percaya kang tak pasal-pasal diorang ingat kita nak menipu pulak. Sekadar nak kongsi cerita dan peringatan kat diri aku je..

Iftar DiGi Untuk DiGi Super Bloggers

Semalam meriah sakan pergi berbuka puasa kat Café Marmalade, Bangsar Village II sebab dapat jemputan terhormat dari Nuffnang dan DiGi bagi meraikan bulan Ramadan bersama-sama DiGi Super Bloggers yang lain. Orang cakap rezeki manusia siapa yang tahu, ya memang betul kata pepatah tu sebab rezeki aku semalam menang hadiah-hadiah dari DiGi termasuk Traveller Bag Special Edition dari DiGi. Perhh memang tengah cari beg besar sekarang ni maklumlah aku ni suka sangat pergi melancong. Selalu melancong pun pinjam beg orang tapi kini tidak lagi sebab dah ada beg sendiri.

Makanan kat Café Marmalade memang best dan sedap. Berkali-kali aku tambah siap boleh bungkus bawak balik lagi. Terbaik lah.. harap tahun depan DiGi dan Nuffnang buat lagilah iftar bersama bloggers. Malam tu pihak DiGi ada buat sikit intro/info pasal pekej DiGi Perantaun dan DiGi Smart Plan so bloggers yang datang turut dimeriahkan lagi dengan kuiz dan games yang diorang buat. Happening sangat.

Continue reading

Nak Minta Tolong Semua Orang

 

Nak minta tolong semua kawan-kawan Facebook, Twitter, blog, dan semua lah yang sudi untuk mengundi blog Mohdzaid.com di DiGi WWWOW Awards dalam katergori Nuffnang Blogger Of The Year. Terima kasihlah kepasa semua yang sudi vote ye.. sehari boleh vote sekali so datang hari-hari dan vote ya.. muah… muah.. sayang korang semua..

 

Cara nak vote blog Mohdzaid.com :-

1. Klik link pantas ini http://www.wwwow.my/submission.aspx?response=http://www.wwwow.my/display_entry.aspx?ID=0313fccd-cbf8-416d-a4d8-ca302eeeb3f1

2. Login menggunakan rangkaian Facebook atau Twitter akaun anda

3. Klik butang Vote Now

 

DiGi WWWOW Awards 2012

DiGi WWWOW Awards 2012 kini kembali lagi pada tahun ini dan pastinya kali ini lebih banyak pencalonan baru dan lama akan berentap untuk memenangi pelbagai kategori yang telah disediakan. Seperti yang semua sedia maklum sebelum ini pihak DiGi telah mengadakan DiGi WWWOW Awards buat kali pertama pada tahun lepas di KLPAC dan sambutan amatlah menggalakkan. Harapan pada tahun ini setiap pencalonan dapat bersaing dengan cara yang lebih sihat dan teratur.

Sabtu lepas bertempat di D’House DiGi HQ berlangsungnya satu majlis DiGi WWWOW Awards Reunion & Launching. Aku berpeluang untuk mengikuti majlis ini walaupun jadual aku agak padat pada minggu ni. Memang rugilah kalau tak join DiGi WWWOW Awards pada tahun ni sebab semasa pelancaran tersebut, pihak DiGi memberitahu bahawa hadiah yang ditawarkan sejumlah hampir RM200 ribu ringgit dan bakal meningkat atas sumbangan penaja. Pada tahun ni terdapat penaja baru dan kategori baru yang dipertandingkan. Jadi kepada semua bloggers, photographers dan lain-lain memang rugilah kalau tak join.

 

Best sangat dapat join event launching dan workshop DiGi WWWOW Awards ni sebab dapat jumpa kawan-kawan lama dan kawan baru. Terima kasihlah kepada Nuffnang dan DiGi yang sudi menjemput. Kalau korang nak tahu Nuffnang merupakan penaja untuk kategori Bloggers Of The Year pada kali ini. Pastinya ramai yang tertanya-tanyakan kalau menang kategori ni dapat hadiah apa?.. haha jangan terkejut okey sebab hadiah yang ditawarkan memang lumayan. Untuk kategori Nuffnang Blogger Of The Year, pemenang akan menerima :- Lihat Senarai hadiah DiGi WWWOW Awards 2012

Gambar Ikhsan : https://www.facebook.com/Nuffnang

  • A sponsored getaway for two (2) pax to Krabi Island for 3 Days, 2 Nights (inclusive of flight and accommodation) worth RM5,000
  • One (1) return ticket to Sydney via AirAsia X
  • One (1) Samsung Galaxy W with
    DGSmart Plan™
  • One (1) Simple MasterCard preloaded with RM1,000 prepaid
  • RM1000 Cash Prize courtesy of Chartis Insurance

 

Memang berbaloi kalau join. Aku dah daftar untuk cuba nasib. Manalah tahu kalau-kalau boleh menang kategori ni. Kalau ada rezeki tak kemana kan?..

 

Taklimat dan penerangan DiGi WWWOW Awards dibuat bersama media pada majlis tersebut.

Barisan penaja dan bloggers yang hadir pada majlis tersebut.

Yang bestnya pada majlis ni kami dibahagikan kepada beberapa kumpulan. Pada Workshop bersama TwitterJayaTV. Kami diminta untuk merosakkan lagu (parody).

Lagu dari Bruno Mars – Grenade telah di Parodykan sebagai IM Malay.. haha lirik sangat spontan..

Perasaan malu hilang bila tengok orang ramai suka dengan Parody kitaorang. Walaupun tak menang apa-apa hadiah tapi rasa seronok sangat kat event DiGi WWWOW Awards 2012 Workshop ni..

Geng TwitterJaya TV sangat best dan banyak benda yang aku belajar kat Workshop ni. At least lepas ni aku mungkin rasa kurang sikit malu kalau nak buat video blog atau parody sesuatu benda.

Workshop kedua bersama produksi JinnyboyTV. Kat sini kami belajar dan mendengar pengalaman mereka membuat video temuramah dengan artis dan macam-macam lagi.

dan Workshop terakhir bersama Maria Elena. Memang sempoi dia ni kekadang aku kelakar tengok gelagat selamber si Maria Elena ni. Apa-apa pun video Youtube dia memang layan.

Sooooooo…. apa ditunggu lagi.. kalau nak menang hadiah menarik jom calonkan diri dalam pelbagai kategori di DiGi WWWOW Awards 2012 disini : http://www.wwwow.my/ siapa tahu mungkin tahun ni rezeki anda pula kan.?..

DiGi Android – Mudah Cepat Dan Jimat

 

Ingat lagi entry aku DG Smart Plan and my Android Phone? hari ni video yang dijanjikan telah siap diupload ye Youtube.com dan inilah hasilnya.. terbaiklah upload video guna DiGi Internet dengan DG Smartplan ni memang laju gile. So lepas ni kalau ada sesiapa nak khidmat nasihat bolehlah hubungi Bomoh Tok Nok QR ni ye ehehe.. ok enjoy lah layan video aku ni.. maaflah kalau tak best..

JANGAN LUPA dapatkan juga koleksi smartphone terbaru anda di Shop.digi.com.my dan juga kalau senang-senang tu lawat juga Nuffnang.com.my sebab banyak hadiah dan tiket wayang boleh menang.. :) Terbaik

 

 

 

DG Smart Plan and my Android Phone

 

Kadang-kadang bila duduk melepak kat mamak dengan kawan-kawan ramai yang nak menunjuk-nunjuk handphone dan smartphone masing-masing.  Tapi bila aku tanya pada mereka apa kelebihan yang ada pada smartphone tu ramai yang jawab boleh berFacebook, Twitter, Youtube, surf internet dan macam-macam lagi. Bila aku tanya kenapa mereka jarang kemaskini status FB korang melalui mobile semuanya terdiam. Alasannya pekej internet yang mereka pakai tak bagus dan kadang-kadang menyebabkan kelancaran internet terganggu akibat rangkaian yang kurang baik. Apa lah diorang ni pakai je smartphone mahal-mahal tapi tak gunakan sepenuhnya kemudahan yang ada.

Aku sebagai seorang rakan yang baik terus cadangkan DG Smart Plan kepada mereka semua. Pada mulanya mereka tak percaya tetapi apabila melihat aku dengan ghairahnya mengemaskini status Facebook, Twitter dan melayari blog tanpa sebarang gangguan terus mereka terpikat. Akhirnya kesemua rakan aku sekarang sudah pakai rangkaian DiGi untuk Smartphone mereka dan kini kami sentiasa berhubung kerana DiGi  satu-satunya pekej dan pelan yang paling murah di Malaysia.

 

 

Kini aku nak mengorak selangkah lagi dan IMPIAN aku untuk memiliki sebuah SAMSUNG GALAXY NEXUS mungkin akan tercapai suatu hari nanti. Kenapa Samsung Galaxy Nexus menjadi pilihan aku? ada lah.. haha.. ok ni nak cerita sebab sekarang aku tergila-gilakan smartphone ni. Pertamanya kerana aku nak beli di http://shop.digi.com.my/ alasannya sebab ianya sangatlah muraaaaaahhhhhhh gilllleeeeeeee…. ya memang selama ni pun aku pakai DiGi memang muraaaaaahhhhhhh gilllleeeeeeee… dari beli Smartphone, Internet hinggalah panggilan telefon..

Kalau beli diluar harganya RM2,099 (RRP) tapi kalau beli dari DiGi kita dapat diskaun RM100 jadi harganya cuma RM1999 sahaja, dan dapat juga Monthly Bill Rebates sebanyak RM720* (RM30x24 bulan) sekiranya buat auto billing. Jadi keseluruhan penjimatan yang kita dapat sebanyak RM820. Berbaloikan?.. ni bukan berbaloi-baloi lagi.. ni dah kira Jimat Gile Berbaloi-baloi kebabooomm!!… kalau beli online dari DiGi penghantaran adalah percuma dan mengambil masa 3 hari sahaja.

Continue reading