Berbuka Puasa Bersama Churp Churp

Tahun ini sekali lagi @Churp2 Malaysia mengadakan Majlis Berbuka Puasa Bersama Churp Churp #ChurpOut di Songket Restaurant beralamat No. 29, Jalan Yap Kwan Seng,  50450 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur. Kehadiran para Churpers dan Alphas memeriahkan lagi majlis berbuka puasa ini malam tadi. Antara Alphas yang hadir ialah Daphne Iking, Redmummy, Budiey, AdiFashla, Yuyu Zulaikha dan Nadhira sememangnya dinantikan para Chupers yang hadir.

Dalam meraikan bulan puasa ChurpChurp juga menyediakan saluran untuk para Churpers memberikan sumbangan antaranya pakaian, kasut, makanan dan minuman untuk mereka yang kurang bernasib baik. Baguslah dalam masa yang sama kita pun boleh menderma kepada mereka yang memerlukan.

Actually aku nak ucapkan terima kasih kepada adik aku Uzairothman.com sebab sudi jemput aku sebagai tetamu pada malam tadi. Tanpa dia aku pun tak sampai kesini tau.. Banyak gak juadah kat Restoran Songket ni kalau ada yang nak berbuka puasa kat sini harganya cuma RM68 ++ Dewasa dan RM34 ++ untuk Kanak-Kanak 3-11 tahun. Antara juadah yang popular disini adalah Ikan Patin Masak Lemak Tempoyak, Sambal Goreng Minang, Ayam Lemak Asam Gelugur dan Kambing Panggang.

Continue reading

Let’s Make Malaysia the FB Capital of the World!

 

Fact #1 – Malaysians have ‘The Most Facebook Friends’ on average.

Fact #2 – Malaysians spend ‘The Most Time’ on Facebook.

Fact #3 – Facebook is ‘The Most Visited site in Malaysia’.

We, orang Malaysia, have THE MOST FACEBOOK FRIENDS on average. We, as a nation, spend THE MOST TIME on Facebook. Wouldn’t it be great if all of us come together as one and do a super duper huge petition to get Facebook to acknowledge Malaysia the Facebook capital of the world? Challenge accepted!! Nothing is impossible so let’s come together hand in hand and start inviting your friends, Churpers!

Just add your profile picture to the Movement gallery. Your picture will help us create the largest FB invite card ever. So large FB won’t ignore us! Pledge your support and you could win an exclusive invite to DiGi’s LIVE FB Party.

C’mon, click for more info, share them & make us the top of the world! Yeeha!

 

For More Info : Click Here!!~

Hari Ini Saya Cashout Duit ChurpChurp!

Hai diariku ini… aku nak rekodkan kat diari online yang aku telah cashout duit ChurpChurp sebanyak… opsss rahsia.. pada jam ini 15-Sept-2010 03.09AM .. lepas ni aku tak akan bagi tahu lagi berapa nilai aku dapat kang ada yang hangin kat #innit tak puas hati dengan aku.. hahaha ini bukan entry mimpi atau gimik macam entry Misleading Titles – Nuffnang Buffered Earnings RM7000 Lagi Bulan Ini ye ni bebetul punya tau.. fresh dari ladang lagi..

senang je nak cashout duit ChurpChurp ni.. hanya login username dan password korang dan klik button cashout kat tepi nilai duit tu… ingat hanya akaun yang lebih dari RM100 je boleh cashout.. kalau kurang tu korang rajin-rajinlah buat assignments yang ChurpChurp bagi ye..

Seperti biasa transaksi untuk cashout yang berjaya akan dikenakan fee sebanyak RM1 dari akaun ChurpChurp korang, dan proses mengambil masa selama 30 hari selepas hujung bulan pada bulan tersebut. Contohnya kalau korang cashout pada 15 April duit korang akan diproses pada hujung bulan May.. duit pula akan dapat seminggu dua lepas tuh…

Aku saja je cashout awal sebab tangan ni dah gatal-gatal nak dapat duit hehehe… oh ye ingat sebelum korang cashout pastikan korang dah update betul-betul alamat dan nombor telefon korang kat bahagian profile tuh.. kang tak pasal-pasal sampai duit kat rumah orang lain hehe..

Apa-apa pun aku nak ambil kesempata ni nak ucapkan tahniah kepada semua pemenang Spread the Love and Get Rewarded Contest sebab masing-masing dah bekerja keras untuk menjayakan peraduan ini.. tahniah kepada anda semua.. siapa yek yang dapat RM3000 tuh?.. hehe belanje sikit boleh.. nak tahu siapa pemenang untuk peraduan ini?.. sila lihat dibawah.. korang bodek la diorang mana tau diorang nak belanje teh tarik ke tul tak? hehehe..

Dear Churpers,

It was an awesome, much loved month of  ‘Spread the Love and Get Rewarded Contest’ and thanks to YOU – we have now welcomed more family members to our community! Much love! To wrap this up we would like to announce and congratulate the winners of this contest as follows;
@wanmus
@viruspadu
@AmerSaid
@mohdzaid
@tekkaus
@emilayusof
@AnarmNet
@zulseffort
@eyriqazz
@raracandyfloss
@denaihati
@azizwan
Congratulations to all the winners and keep on spreading the love!xoxo
-
-