Tag Archives: ChurpChurp

Berbuka Puasa Bersama Churp Churp

Tahun ini sekali lagi @Churp2 Malaysia mengadakan Majlis Berbuka Puasa Bersama Churp Churp #ChurpOut di Songket Restaurant beralamat No. 29, Jalan Yap Kwan Seng,  50450 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur. Kehadiran para Churpers dan Alphas memeriahkan lagi majlis berbuka puasa … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 7 Comments

Comelnya Churpie Plushie Nih

Comel tak Churpie Plushie nih?… atau tuan yang empunya lagi comel? hahaha.. yang penting kedua-duanya sentiasa comelkan.. apa keheynye yoppp main anak patung pulak aku ni kan.. ceritanya gini.. hari tu pergi ofis Nuffnang ambil barang untuk di review kemudian … Continue reading

Posted in Nuffnang | Tagged , , , , | 6 Comments

Bagaimana Nak Buat “Random ads by ChurpChurp.com” Menggunakan Plugin WordPress!

  Hari ni aku dapat satu idea macam mana nak tambahkan lagi pendapatan duit menggunakan ChurpChurp di blog selain buat promosi di Twitter dan Facebook. Tapi aku buat ni untuk pengguna WordPress Self host je tau untuk blogger dan WordPress … Continue reading

Posted in Tips | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 25 Comments

RM167.77 – My First ChurpChurp Cheque Has Arrived

Alhamdulillah dengar je pasal duit sah ramai yang masuk blog aku hehe, memang lah siapa yang tak nak duit kan?.. mula-mula dulu aku tak berapa percaya sangat dengan Twitter dan Facebook ni boleh buat duit. Setelah aku join @Churp2 ni … Continue reading

Posted in Blog | Tagged , , , , , , , , , , | 24 Comments

Be Part of ChurpChurp Today!

Salam sejahtera semua kawan-kawan, apa cerita hari ni?. Wahh ramai sungguh yang tanya kat aku pasal ChurpChurp ni, baguslah ini menunjukkan bahawa entry aku sebelum ni pasal @Churp2 dapat perhatian ramai. Oh ye sudahkah korang baca entry tentang @Churp2 yang … Continue reading

Posted in Blog | Tagged , , , , , , | 13 Comments

Main Layang-Layang Bersama Churp2

Seronok sangat sabtu lepas sebab dapat pergi Nuffnang Glitterati Plus Open Meeting , Lawatan Ke Taylor’s University (Lakeside Campus) , dan belah petangnya dapat main layang-layang dengan staff dan kawan-kawan @Churp2 . Memang berbaloi-baloilah event hari sabtu hari tu.. walaupun … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 15 Comments

Apa Yang Terbaru?

Apa yang terbarunya?.. tak adalah semuanya lama je, aku sekarang ni tak banyak event macam dulu, kalau ada pun mesti kena time kerja so susah sikit nak pergi. Elok jugalah kasi peluang kat kawan-kawan blogger yang lain rasa macam mana aku … Continue reading

Posted in Blog | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , | 4 Comments