Tag Archives: Blog

Kehidupan Adalah Perjuanganku

Kehidupan Adalah satu perjuangan Perjuangan dari hitam menjadi putih Perjuangan dari gelap menjadi terang Perjuangan dari buruk menjadi indah Perjuangan dari salah menjadi benar Walau setakat mana rintangan melanda Walau setakat mana badai menimpa Walau sekencang mana taufan mengganas Aku … Continue reading

Posted in Blog, Kehidupan, Nukilan, Perjuangan | Tagged , , , , , , | Add A Comment

Imotiv [ee-moh-tiv]

Boom meletup kebabommm..!! Imotiv atau¬†pronunciation yang lebih tepat iaitu [ee-moh-tiv] siapa pernah dengar? opsss mungkin ada ramai diantara pembaca blog mohdzaid.com ni dah kenal apa itu Imotiv atau Nuffnangx sebelumnya kerana fungsi komen di blog ini menggunakan platform Imotiv. Kepada … Continue reading

Posted in Nuffnang | Tagged , , , , , | Add A Comment

Photo : Surat BR1M 2.0 Sudah Diterima

Yahoo!! sukacita dimaklumkan permohonan BR1M 2.0 kali pertama aku berjaya dan layak untuk terima sumbangan RM250 dari pihak kerajaan. YES! memang janji ditepati semua rakyat yang layak dapat. Macam tau-tau je kan sekarang ni tengah tak ada duit. Duit BR1M … Continue reading

Posted in Politik | Tagged , , , , , , , | Add A Comment

Tahun Baru 2013 Melompat Lebih Tinggi

Yey ini adalah entry blog pertama di tahun 2013. Macam mana sambutan tahun baru korang malam tadi? Aku tak sambut pun sebab malam tadi kena kerja sekarang baru balik rumah. So sementara nak dapat mood tidur ni aku tulis la … Continue reading

Posted in Diriku | Tagged , , | Add A Comment

Google Zeitgeist 2012 – Search Trends Malaysia

Tadi usha-usha blog dan sesaja tengok Google Zeitgeist 2012 diorang dah update ke belum. Rupanya dah updated senarai Search Trends Malaysia. Wah-wah banyak juga carian yang dibuat oleh orang Malaysia kat Google ni ye.. Aku sendiri pun 100% kalau nak … Continue reading

Posted in OMG | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Add A Comment

Susah Rupanya Buat Video Stop Motion

Salam, sekarang pukul 4.23 pagi waktu aku update blog ni.. dah biasa tak tidur malam sebab kerja jadi hari ni mata tak mau tidur pulak. Ok tu pekara biasa sebenarnya kalau orang yang keje 24 jam macam aku ni. Tidur … Continue reading

Posted in OMG | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 7 Comments

Jom Follow My NuffnangX

Rasanya dah ramai diantara blogger dah tahu tentang kewujudan sebuah laman portal komuniti yang dipanggil NuffnangX. Merupakan sebuah laman komuniti sosial blogger menggumpul dan berkongsi maklumat dari segenap pelusuk dunia. Sekarang ni kalau nak cari maklumat senang je selain dari … Continue reading

Posted in Nuffnang | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , | Add A Comment

Nuffnangx – Aplikasi Terbaik Untuk Blogger

Aku tak sabar nak tunggu lagi 4 jam untuk pelancaran sesuatu yang bakal hangat dan meletop untuk semua blogger. Hampir dua minggu aku dan antara 20 blogger terpilih untuk mengguna pakai dan mencuba aplikasi Nuffnangx ni dan ternyata ianya adalah … Continue reading

Posted in Nuffnang | Tagged , , , , , , , | 11 Comments

The Need for Speed with Michelin Pilot Experience

Kat bawah ni adalah gambar kereta aku… tak lah selaju mana pun tapi cukup untuk bawa aku kehulu-kehilir sampai sekarang. Masuk tahun ni dah 6 tahun aku pakai kereta ni dan satu pekara yang buat aku suka bawak kereta adalah … Continue reading

Posted in Nuffnang | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , | 3 Comments