Tag Archives: blackberry

Jom Pasang Widget Kalendar Hijrah

Salam Ramadhan buat semua pembaca blog Mohdzaid.com dan semoga di bulan yang mulia ini kita sama-sama tingkatkan taqwa, sucikan niat, ikhlaskan ibadah kepadaNya. Ramai diantara blogger kat luar sana yang suka pasang widget kalender di blog masing-masing. Tak dinafikan tujuan … Continue reading

Posted in Tips | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 11 Comments

MYDISTRESS – Aplikasi iPhone Dari PDRM

  Terbaharu dari PDRM mereka menyediakan satu aplikasi khas yang diberi nama MyDistress untuk pengguna iPhone. Aplikasi ini bertujuan membantu rakyat apabila menghadapi situasi mencemaskan dan berada didalam keadaan yang merbahayakan. Bagi aku aplikasi ini sangat bagus dan menyediakan perkhidmatan … Continue reading

Posted in Tips | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 14 Comments

Blackberry Serendah RM3.00 Menanti Anda!

Anda penggemar smartphone Blackberry? ya inilah masanya kepada sesiapa yang berhajat nak merasa pakai Blackberry tu, apa lagi pergi dan datang beramai-ramai ke U Mobile Launch Event di Berjaya Times Square (BTS) pada 21-Januari-2011 jam 10pagi. Pastikan korang datang awal … Continue reading

Posted in Promo | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Add A Comment

Kod-Kod Rahsia BLACKBERRY

Rasanya ramai je pengguna Blackberry kat Malaysia ni kan, huhu aku pun pakai Blackberry gak.. ye lah BB ni kan penting untuk blogger-blogger macam kita ni, senang nak bawa sana sini.. Tapi tahukah korang bahawa Blackberry ada kod-kod rahsia tersendiri?.. … Continue reading

Posted in Tips | Tagged , , , , , , , , , , , , , | 5 Comments

Pelancaran Blackberry Torch Celcom di Pavillion

Anda penggemar Blackberry? huhu aku pun sukakan Blackberry sebab ianya amat ringat dan penuh dengan ciri-ciri sosial network bagi seorang blogger inginkan. Hari Khamis lepas bertempat di Pavilion Kuala Lumpur berlangsungnya pelancaran Blackberry Torch dari Celcom untuk peminat-peminat Blackberry. Model … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

Nuffnang DiGi Angels Berbuka Puasa @ The Apartment KLCC

Petama sekali aku nak ucapkan terima kasih banyak-banyak kepada pihak DiGi dan Nuffnang kerana sudi jemput aku untuk memeriahkan lagi majlis berbuka puasa bersama DiGi Angels di The Apartment KLCC petang tadi. Walaupun aku tengah bekerja petang tadi, sempat gak … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 10 Comments

Why Smartphones can be Dumbphones

Why Smartphones can be Dumbphones atau pun dalam bahasa melayunya, kenapa telefon pintar boleh menjadi telefon dungu… huhu ye ke boleh jadi dungu?.. ermmm ntah la mari kita selidik. Kajian mendapati bahawa hanya 20% pengguna Smartphone seperti BlackBerry®, HTC, Nokia, iPhone dan lain-lain … Continue reading

Posted in Blog | Tagged , , , , , , , , , , , , | 10 Comments

DiGi 360 @ SoHo KL – Blackberry Registration

Lepas je balik dari repair kereta siang tadi, petangnya aku dan Alice pergi DiGi 360 kat SoHo KL Montkiara, untuk pendaftaran Blackberry review aku tempoh hari tu… best gak kat DiGi 360 ni,… sangat interaktif… bila masuk je kat dalam … Continue reading

Posted in Uncategorized | Tagged , , , , , , , | 2 Comments

DiGi BlackBerry – Apa Kata Mereka?

Ini adalah entey terakhir saya membuat review tentang DiGi BlackBerry dan pengalaman ini membuat saya sangat teruja sekali. Banyak benda yang saya belajar dan menginformasikan diri dalam membuat ulasan tentang DiGi BlackBerry. Tentunya anda telah membaca beberapa artikel saya tentang … Continue reading

Posted in Promo | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 8 Comments

DiGi Internet Unlimited Plan Paling Murah!

Kajian MCMC mendapati bahawa pengguna internet di Malaysia seramai 15,868,000 orang  pada tahun 2008 dan jumlah ini sedang meningkat sehingga tahun 2010. Internet banyak manafaat dan unsur positif jika penggunaannya untuk benda-benda yang baik, kita boleh mendapatkan pelbagai maklumat dan … Continue reading

Posted in Promo | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , | 10 Comments