Jom Pasang Widget Kalendar Hijrah

Salam Ramadhan buat semua pembaca blog Mohdzaid.com dan semoga di bulan yang mulia ini kita sama-sama tingkatkan taqwa, sucikan niat, ikhlaskan ibadah kepadaNya. Ramai diantara blogger kat luar sana yang suka pasang widget kalender di blog masing-masing. Tak dinafikan tujuan pasang kalendar ni mengingatkan kita kepada tarikh penting dan menghargai masa. Hari ini tergerak kat hati untuk aku pasang widget Kalendar Hijrah dari dari website kalendarhijrah.com yang memaparkan tarikh dan kalendar dalam tahun Hijrah dan Masihi.

Sememangnya widget macam nilah yang perlu kita pasang kat blog ataupun website-website rasmi kerajaan dan bukan kerajaan supaya kita tidak alpa dengan tarikh-tarikh penting dalam kalender Islam. Tahniah kepada pengaturcara Kalendarhijrah.com kerana menyediakan aplikasi terbaru yang sesuai untuk dilayari melalui smartphone iPhone  dan mana-mana telefon pintar (Android, Blackberry, Windows Mobile, Symbian, etc). Pengguna boleh melayari http://touch.kalendarhijrah.com melalui smartphone dan paparan kalendar hijrah dalam bentuk Web Apps yang ringkas dan kemas.

Continue reading

MYDISTRESS – Aplikasi iPhone Dari PDRM

 

Terbaharu dari PDRM mereka menyediakan satu aplikasi khas yang diberi nama MyDistress untuk pengguna iPhone. Aplikasi ini bertujuan membantu rakyat apabila menghadapi situasi mencemaskan dan berada didalam keadaan yang merbahayakan. Bagi aku aplikasi ini sangat bagus dan menyediakan perkhidmatan terpantas apabila didalam kesusahan. Ye lah kan bila seseorang berada dalam keadaan cemas dah tak ingat dah nak call polis kadang-kadang tu sampai nombor polis 999 pun boleh lupa. Apabila menggunakan aplikasi ini korang tak perlu nak mendail atau bercakap dengan polis cuba hanya menekan satu butang dan segala maklumat tentang lokasi anda akan disambungkan ke Polis PDRM.

Aplikasi ini dibekalkan kepada pengguna secara percuma oleh NKRA Polis Selangor dan buat masa ini kawasan liputan hanya untuk Selangor sahaja. Mungkin ini baru permulaan dan aku percaya jika aplikasi ini mendapat sambutan pihak mereka pasti akan meluaskan liputan ke seluruh Malaysia.

Download Apps MYDISTRESS : http://itunes.apple.com/my/app/mydistress/id449839694?mt=8

 

 

Penting apabila ada aplikasi seperti ini adalah bertujuan membantu kita dalam keadaan kecemasan dan meminimakan ancaman jenayah terdahap diri kita. Perlu diingatkan aplikasi ini supaya berhati-hati apabila menggunakannya. Jangan sesekali klik butang bantuan jika tiada apa-apa masalah yang berlaku. Ianya sama juga kita membuat panggilan palsu ditalian 999 kalau kita salah gunakannya. Ingatkan pada anak-anak yang dibawah umur dan bantu mereka bagaimana untuk menggunakan aplikasi ini.

Jom muatturun sekarang : http://itunes.apple.com/my/app/mydistress/id449839694?mt=8

 

Free

Category: UtilitiesUpdated: 22 August 2011
Current Version: 1.2
1.2 (iOS 4.0 Tested)
Size: 6.3 MB
Language: English
Developer: Convep Mobilogy Sdn. Bhd.
© Convep Mobilogy 2011
Rated 4+

Remark : Pengguna iPhone, Andriod, BlackBerry dan J2ME  turut boleh memuat turun aplikasi ini secara percuma disini

http://www.mydistress.net/download.html

 

Blackberry Serendah RM3.00 Menanti Anda!

Anda penggemar smartphone Blackberry? ya inilah masanya kepada sesiapa yang berhajat nak merasa pakai Blackberry tu, apa lagi pergi dan datang beramai-ramai ke U Mobile Launch Event di Berjaya Times Square (BTS) pada 21-Januari-2011 jam 10pagi. Pastikan korang datang awal dan kalau boleh tidur terus kat pintu masuk BTS supaya korang boleh jadi orang 10 orang pertama membeli Blackberry Bold 9780 Smartphone dengan harga RM3.00 sahaja. Ya memang betul hanya RM3.00 sahaja dan itu antara harga paling murah yang ditawarkan untuk 10 unit pertama, RM33.00 untuk 50 unit pertama Blackberry 9300 – curve dan RM333.00 untuk 50 unit seterusnya dengan.

Huhu harga memang murah, tapi baca dulu T&C dibawah sebelum membeli ya.. :)

Sharing is Caring .. :)

Info lanjut sila ke : http://www.u.com.my/blackberry/launch-promotion

Postpaid Plan : http://www.u.com.my/postpaid-packages/u38-u68-u98

Blackberry Launch Promotion

  1. What’s this promotion about? Promotion is valid till?
  2. This is a launch plan promotion whereby subscriber can purchase devise as low as RM 3. The promotion is only for 1 day, 21st Jan 2011.

  3. How many unit of device is available?
  4. There are 3 type Promotion:

    1. RM 3 : for 1st 10 device (9780 – Bold 3)
    2. RM 33 : for next 50 units (9300 – curve)
    3. RM 333: for following 50 units (9300 – curve)

  5. How many units can one customer purchase?
  6. One customer is only eligible for one (1) unit of device.

  7. Is the promotion come with PAYU rate plan? Can the existing or new customer register other rate plan such as U38,U68 or etc?
  8. The promotion applies for PAYU or new or existing customer rate plan such as U38, U68 and others.

  9. This promotion is eligible for whom?
  10. The promotion is eligible for all Malaysian and 18 years old above. The promotion is offer for both new and existing subscriber.

  11. Is there any requirement in order to get this promotion?
  12. Subscriber is requires to sign a contract of 12 months with any voice plan and BlackBerry service (BIS). In additional, the subscriber is requires to pay an advance payment of RM 250, which will use to knock off with total bill in the following months.

  13. How is it work on advance payment of RM250? For a new customer sign up a new plan, eg U38?
  14. Subscriber is requires to pay an upfront of RM38 for the plan + RM250 + device price. The advance payment will be knock-off total bill on the following months.

  15. Where can I get this promotion?
  16. There is an event at Berjaya Time Square (boulevard) from 10am till 10pm. You may get the promotion from there.

  17. How much do I need to pay if I get the promotion device and decided to terminate the service right after 1 month?
  18. You are made know that if you terminate the service before contract completed or expired you are require to pay the contract penalty; penalty charges is based on total number of remaining days before contract completed.

  19. Is the promotion device come warranty?
  20. Yes, device is come with 18 month warranty period from Brightstar.

  21. What is BlackBerry Internet Service (BIS)?
  22. Blackberry Internet Service (BIS) allows you to use the following service on your BlackBerry device

    • Internet Browsing
    • Email Services (Yahoo, Gmail, Hotmail )
    • Instant Messaging (Live Messenger, Yahoo Messenger, Google Talk, ICQ)
    • Social Networking (Facebook, Twitter)
    • BBM Messenger
    • BlackBerry App World

    * Internet tethering & Streaming services (e.g. Youtube) is not included in this plan. Data usage will be charged at 5 sen/MB

  23. How much does the service cost (BIS Plan)?
  24. Monthly service fee of RM40 is charge for the service usage.

  25. If I subscribe in mid of the month, how much do I need to pay?
  26. Your 1st month service fee will be pro-rated based on the number of days active within that month that you subscribe the service.

Kod-Kod Rahsia BLACKBERRY

Rasanya ramai je pengguna Blackberry kat Malaysia ni kan, huhu aku pun pakai Blackberry gak.. ye lah BB ni kan penting untuk blogger-blogger macam kita ni, senang nak bawa sana sini.. Tapi tahukah korang bahawa Blackberry ada kod-kod rahsia tersendiri?.. mungkin kod-kod ini berguna kepada korang juga, jadi aku nak kongsilah kat korang. Rasanya ini kod biasa je mungkin ada kod-kod yang tersembunyi lagi kan contohnya macam mana nak letupkan BB korang haha,..

Ok, kat bawah ni ada beberapa kod yang mungkin membantu.. tapi ingat kalau terjadi apa-apa kat smartphone korang tu tanggung sendiri ye.. aku tak nak bertanggungjawab :)

Hidden Functions (HOLD ALT)

Code Function
ALT+NMLL Changes the signal meter from the standard bars to a decibel display, entering the code again will revert back to the bars
ALT+LSHIFT+H The Techinical information menu, if you are trying to get support or help you will probably need the information displayed here
ALT+VALD Validates the address book, can only be used in the address book
ALT+RBLD Forces the address book to rebuild, can only be used in the address book
*#06# Displays the IMEI (home screen)
ALT+RBVS Used in the browser to view the page source code, useful if you are developing applications
ALT+LGLG Displays the devices event log, if you are struggling to get BES/BIS working the information here can be very useful
ALT+SHIFT+DEL Soft reset a blackberry device, this is not a format or hard reset. Just a rebo

Smart System Codes (Type these in a message box for example while composing a new e-mail)

Code Function
MYVER Displays the Software Version and Model Number of the device
LD Local Date is displayed
LT Local Time is displayed
MYSIQ Displays the device owner information
MYPIN Device PIN is displayed

Other Codes

Code Function
ALT+LEFTCAPS Displays the Language Selection Screen
LOLO Use on the Date/Time screen to display the network date and time
ALT+VIEW Displays the ID’s in the messages menu
ALT+THMN Use in the themes menu to disable themes
ALT+THMD Use in the theme menu to return to the default blackberry theme
ALT+SMON Enables the simulated WLAN wizard (WLAN Menu)
ALT+SMOF Disables the simulated WLAN wizard (WLAN Menu)
BUYR Display data and voice usage, enter at the status screen (options>status)
TEST Performs a full device test, enter at the status screen (options>status)

Sim Card Shortcuts (no ALT required, found under Options>Advanced>Sim Card)

Code Function
MEP1 Enable/Disable Sim personalization
MEP2 Enable/Disable Network personalization
MEP3 Enable/Disable Network subset personalization
MEP4 Enable/Disable Service provider personalization
MEP5 Enable/Disable Corporate personalization
MEPD MEP Information Display – Shows Status

-

Pelancaran Blackberry Torch Celcom di Pavillion

Anda penggemar Blackberry? huhu aku pun sukakan Blackberry sebab ianya amat ringat dan penuh dengan ciri-ciri sosial network bagi seorang blogger inginkan. Hari Khamis lepas bertempat di Pavilion Kuala Lumpur berlangsungnya pelancaran Blackberry Torch dari Celcom untuk peminat-peminat Blackberry. Model baru Torch ini amat menarik sekali minat dan perhatian anak muda masa kini.

Pihak media dan blogger Nuffnang berkesempatan dan diberi peluang menyaksikan sendiri pelancaran model OS Blackberry Torch ini di La Bodega @ Pavilion KL, Jalan Bukit Bintang, Kuala Lumpur. Huh cantikkan model ni.. ehhh silap model BB nih hehe.. :)

Majlis dirasmikan oleh Mr. Chee Pok Jin iaitu Chief Marketing Officer Celcom Axiata Berhad dan En. Zalman Aefendy Zainal Abidin iaitu Celcom’s Director Marketing.

Pada hari tu orang ramai boleh beli dan langgan terus pakej yang ditawarkan oleh pihak Celcom dengan harga promosi. Memang berbaloi-baloi kalau pakai Celcom ni, sebab apa bagi pelanggan yang datang awal dan 10 yang terawal pada hari tersebut boleh beli 1 unit Blackberry Torch 9800 Smartphone yang bernilai RM2500 ini dengan harga RM8 sajaha. Perhhhh tak boleh belah la RM8 je, tapi tahu tak 10 orang yang terawal tu dah beratur kat depan Pavillion ni sejak dari pukul 4 pagi lagi. Memang berbaloi lah beratur dari pagi. Bagi 100 pelanggan seterusnya boleh beli dengan harga RM488 dan 100 seterusnya boleh beli dengan harga RM888, siapa cepat dia dapatlah.

Ini dia 10 pelanggan bertuah yang dapat beli Celcom Blackberry Torch 9800 Smartphone yang bernilai RM2500 ini dengan harga RM8 sajaha. Tahniah..

Aku dengan model terbaru Blackberry Torch 9800 Smartphone. Memang canggih smartphone terbaru ni rasa nak tukar je Blackberry Curve aku yang dah tak canggih ni..

http://luckystrike14.blogspot.com/ dan http://dustyhawk.net/

http://www.kakinakl.com/


Blogger-blogger NuffnangMY yang turut memeriahkan majlis.. kami kalau dah berjumpa program tak meriah pun jadi meriah tak gitu hehehe..

Banyak persembahan untuk pengunjung pada petang itu. Best pulak tengok orang tonggeng-tonggeng nih..

Okey kepada sesiapa yang berminat untuk dapatkan sebiji Blackberry Torch boleh dapatkan di cawangan Celcom yang berhampiran dan pilihlah pakej yang sesuai dengan wang anda.


Ciri-Ciri yang ada pada Blackberry Torch 9800 Smartphone ini.

Inilah ciri-ciri yang aku cari pada Smartphone Blackberry selama ni, sebab paparan skrin sentuhnya berukuran 3.2 inci dan juga memiliki papan kunci keyboard yang unik. Lihat ciri-ciri lain yang ada pada Smartphone ini:-

General

Closed                                                     Open
Height     4.37 in / 111 mm     5.83 in / 148 mm
Width     2.44 in / 62 mm         2.44 in / 62 mm
Depth     0.57 in / 14.6 mm     0.57 in / 14.6 mm
Weight     5.68 oz / 161.1 g     5.68 oz / 161.1 g

Camera & video
recording

• 5 MP camera
• 2X digital zoom
• Continuous auto-focus
• Image stabilization
• Flash
• 11 scene modes
• Video recording

Media Player

• Video formats: MPEG4, H.263, H.264, WMV3
• Audio formats: MP3, AMR-NB

Wi-Fi

• 802.11 b/g/n
• WPA / WPA2 Personal and Enterprise
• Cisco CCX certified
• Wi-Fi® access to BlackBerry® Enterprise Server
• Wi-Fi access to BlackBerry® Internet Bundle
• Support for UMA (carrier-dependent)

Display

• 3.2″ HVGA+ 480×360 pixel color display
• 3.18″ (measured diagonally)
• Light-sensing, proximity-detecting screen
• User-selectable font size

Carrier networks

• Tri-band 3G UMTS networks: 2100/1900/850/800MHz
• Quad-band GSM/GPRS/EDGE networks: 850/900/1800/1900MHz

Battery & battery life

1300 mAHr removable / rechargeable lithium-ion battery
• Talk time: up to 5.5 hours (GSM®), up to 5.8 hours (UMTS®)
• Standby time: up to 18 days (GSM), up to 14 days (UMTS)
• Music playback: up to 30 hours
• Video playback: up to 6 hours

Audio & Voice

• 3.5 mm stereo headset jack
• Built-in speakerphone
• M3/T3 (open position only) rating for hearing aids

Memory

512 MB onboard memory
4 GB eMMC + 4 GB media card included
Expandable memory with support for microSDcards up to 32 GB

Bluetooth

• Bluetooth® v2.1 + EDR
• Mono/stereo headset
• Hands-free operation
• Messaging access profile
• Serial port profile
• SIM access profile
• Stereo audio (A2DP/AVCRP)
• Dial-up networking (DUN)

Ringtones & notifications

• Polyphonic/MIDI ringtones
• MP3 ringtones
• Vibrate mode
• On-screen
• LED indicator
• User configurable

Security

• Password protection with keyboard lock
Sleep mode
AES or Triple DES encryption with BlackBerry® Enterprise Server
Optional support for S/MIME
FIPS validation

Typing & navigation
Trackpad
Touch screen with on-screen keyboard: portraitSureType®, QWERTY and multi-tap, landscape QWERTY
Slide-out QWERTY
ESC key to right of trackpad
Menu key to left of trackpad
Keyboard backlighting

Modem

• RIM® wireless modem
• Tethered modem capability

Nuffnang DiGi Angels Berbuka Puasa @ The Apartment KLCC

Petama sekali aku nak ucapkan terima kasih banyak-banyak kepada pihak DiGi dan Nuffnang kerana sudi jemput aku untuk memeriahkan lagi majlis berbuka puasa bersama DiGi Angels di The Apartment KLCC petang tadi. Walaupun aku tengah bekerja petang tadi, sempat gak aku luangkan sedikit masa bertemu dan beramah mesra dengan kawan-kawan dan warga kerja DiGi dan Nuffnang yang sentiasa senyum dan baik-baik belaka. Sebab itulah DiGi dan Nuffnang pilihan yang tepat untuk kita semua. Semuanya ada bak kata pak meon belakang rumah aku ni “Macam-Macam ada ooo” hehe..

Fuhhh lega siut sampai gak aku kat KLCC naik public transport dari office, bukan apa aku ni jarang sejarangnya naik public transport kalau nak kemana-mana, selalu tu aku bawa kereta atau motor je ke event-event yang aku dijemput hadir. Tapi hari ni rasa malas pula nak bawa kereta sebab sah-sah lah jalan sesak waktu petang dengan orang nak balik kerja dan nak balik berbuka. Jadi aku ambil keputusan nak naik Monorail, LRT dan Putra untuk ke KLCC. Bagi yang baru-baru nak belajar macam aku ni, kalau nak ke KLCC dari Plaza Imbi senang je, kalau korang dari Plaza Imbi korang boleh pilih samaada nak jalan kaki atau menaiki monorail dari Plaza Imbi ke stesen LRT (Hang Tuah).. macam aku yang malas ni monorail adalah pilihan yang tepat haha.. murah tak murah lah.. dari Imbi ke Hang Tuah naik monorail RM1.20, kalau jalan kaki melalui Penjara Pudu tu free je.. :P , dari LRT Hang Tuah korang boleh pilih sama ada nak terus ke KL Sentral atau ke Masjid Jamek, aku memilih untuk ke stesen Masjid Jamek dan tukar train Putra ke KLCC .. dari Masjid Jamek ke KLCC tiket Purta RM1.60 jew.. Ohhh aku ingat naik public transport ni senang, tapi memang senang pun.. cuma orang terlalu ramai dan bersesak-sesak kat dalam train yang buat aku tak suka, kan best kalau kat Cheras bt9 ada monorail.. hari-hari aku naik haha..

Sampai je kat KLCC dalam pukul 7.10pm, terserempak dengan bro beautifulnara tengah mencari The Apartment tempat yang aku nak tuju gak.. aku ni jarang lah lepak KLCC tu yang terbangak-bangak jap.. nampak je bro nara terus aku follow dia.. walaupun dia sama macam aku tercari-cari kat manalah The Apartment ni.. nasib baik senang je nak cari tempat yang nak dituju tu.. sampai-sampai tempat sudah dipenuhi dengan para blogger.. nampaknya aku kena cari tempat lain lah.. nasib baik ada lagi tempat kosong kat belakang-belakang tu.. apa lagi aku pun cari geng lah haha.. nasib baik ada Ruby, Naim, Tehtarikmemoirs, Akak duk sebelah (lupa nama blog..) dan beberpa blogger lain termasuk Nicholas (Nuffnang) dan warga kerja DiGi sorry saya terlupa nama.. kami duduk dalam satu meja dan banyak info tentang DiGi dan Nuffnang kami bincangkan.. hoho bro jangan lupa nanti bagi ADV lagi kat saya ye haha.. bagi yang tak pernah tahu, aku pernah buat advertorial DiGi Blackberry sebelum ni, sesiapa yang berminat nak tahu pasal DiGi Blackberry boleh lah refer kat link ni..  OH BB! Aku Suka Sangat Blackberry Unlimited!

Okey kat bawah ni gambar-gambar yang sempat aku snap kat Majlis berbuka puasa nih.. apa-apa pun bagi yang tak dapat pergi tu jangan la terasa hati ye.. next time korang mesti dapat punya peluang macam ni.. haha..

Encik-Encik dari DiGi dan Nic dari Nuffnang.. senyummmmm cayalah diorang ni memang sporting abis..

Ruby, Naim dan Tehtarikmemoirs .. amboi3x.. naim kalau dapat makan sampai tak nampak camera haha

Aku dan… alamak akak saya lupa nama blog akak.. :( maafkan saya.. akak tolong komen nanti saya edit entry ni balik hehe..

Exclusive di Mohdzaid.com : Peminat-peminat bro Tehtarikmemoirs kalau nak tahu dia ni tak makan pedas.. katanya allergic.. haha memang ye pun, baru makan pedas sikit dah cari air hehe.. kelakarlah bro ni.. anyway salam perkenalan ya..

Warga kerja Nuffnang dan DiGi .. Robb u look so cute today haha.. ayat bodek :)

One more.. group photo with Nuffnang and DiGi staff..

Huhu Anak Perak dan Sis bedtimestorie.. memang sepadan.. tapi sudah berpunya kot.. haha pepandai je aku nak menggosipkan orang..

Bersama Nuffies yang paling comel iaitu Firdauz Haris dan Jestina

Bersama DiGi Staff yang sangat ceria.. bro nanti kita lepak-lepak minum teh tarik yaa..

Group Photo .. ni semua top-top blogger tau.. kecuali saya.. saya blogger biasa je hihi..

The Apartment memang best dan banyak hidangan yang lazat-lazat belaka semperna Ramadhan ni.. kepada sesiapa yang nak cuba masih ada masa lagi ni.. trylah.. memang best..

Wahhh tak sangka, dalam majlis ni pun ada cabutan bertuah.. bestlah mereka yang menang review MiFi dan HTC phone.. berseronoklah dihari raya ..

Why Smartphones can be Dumbphones

Why Smartphones can be Dumbphones atau pun dalam bahasa melayunya, kenapa telefon pintar boleh menjadi telefon dungu… huhu ye ke boleh jadi dungu?.. ermmm ntah la mari kita selidik.

Kajian mendapati bahawa hanya 20% pengguna Smartphone seperti BlackBerry®, HTC, Nokia, iPhone dan lain-lain sewaktu dengannya menggunakan dan tahu menggunakan fungsi didalam Smartphone mereka.  Selebih 80% pengguna Smartphone yang lain diluar sana tidak menggunakan dan tidak tahu menggunakan sepenuhnya Smartphone mereka?.. YA! memang benar sebabnya mereka hanya menggunakan Smartphone mereka untuk membuat panggilan keluar dan SMS sahaja. Kenapa? ini kerana kos mengakses internet untuk pengguna Smartphone amat tinggi dan sangat mahal. Belum tentu syarikat telco yang mereka langgan bagus dan sesuai dengan Smartphone mereka.

Saya menggunakan Smartphone Blackberry Curve 8250 dan bagi saya Smartphone saya sangat bagus. Tahukah anda bahawa Smartphone mempunyai beribu-ribu aplikasi seperti Email, Facebook, Twitter, YM, ICQ, MSN, Flickr, BBM dan banyak lagi yang boleh dimuaturun dan diguna pakai oleh kita sekiranya kita mempunyai internet tanpa had?..

Sebelum ini saya menggunakan rangkaian telekomunikasi TelcoM dan TelcoC untuk Smartphone saya. Bekalan data dan rangkaiannya ketika saya melayari internet tidak memuaskan dan terlalu mahal. Berani saya katakan sebab saya pernah menggunakannya. Saya sering terlepas email dan update dari rakan-rakan saya di Facebook dan Twitter. Walau secanggih mana Smartphone saya tetapi rangkaian yang lambat dan terlalu mahal sampai buat kepala saya botak dan poket kering tak guna juga.

Kini tidak lagi, Smartphone saya bukan lagi Dumbphones (Dungu) yang sering mereka katakan. Saya bebas menggunakan Smartphone saya dimasa saja, setiap masa tanpa had, tanpa gangguan, tanpa sekatan, tanpa caj yang mahal…. semuanya UNLIMITED dengan DG Smart Plan™ yang direka khas untuk pengguna Smartphone. Tiada caj tersembunyi itulah yang menarik perhatian saya.

Dengan DG Smart Plan™ saya dapat melayari internet, Facebook, Twitter, YM dan apa saja selain berjimat dengan hanya RM68/bulanan, ianya adalah plan yang paling bijak dan termurah berbanding dengan rangkaian telco yang lain.  Bukan itu saja, DG Smart Plan™ menawarkan penjimatan sehingga 50% untuk pembelian Smartphone.

Bebaskan hari anda dengan DG Smart Plan™ Smartphone bukan lagi Dumbphone!. Cuba lihat video ini…

Kini kebebasan terletak pada diri anda.. DiGi menjemput anda semua DiGi Angles ke event DiGi Break Free party pada hari dan masa berikut :-

Date: 29 May 2010 (Saturday)
Time: 6pm – 10pm
Venue: Ecoba, Lot No. B-G-02, Level 1 Menara Bata (Tower B), PJ Trade Centre, No. 8 Jalan PJU 8/8a Bandar Damansara Perdana, 47820 Petaling Jaya (please click here for a location map)

Pelbagai hadiah menarik boleh direbut… untuk maklumat lanjut tentang event ini sila ke http://digi.nuffnang.com.my/2010/05/10/break-free-with-digi/

Sila Lihat artikel lain berkenaan DiGi disini. DiGi Internet Unlimited Plan Paling Murah! | DiGi BlackBerry – Apa Kata Mereka? | Blackberry Crazy Deals Roadshow at Mid Valley Megamall | “DG Smart Plan For Blackberry” Melalui Aplikasi Blackberry Yang GEMPAK!

DiGi 360 @ SoHo KL – Blackberry Registration

Lepas je balik dari repair kereta siang tadi, petangnya aku dan Alice pergi DiGi 360 kat SoHo KL Montkiara, untuk pendaftaran Blackberry review aku tempoh hari tu… best gak kat DiGi 360 ni,… sangat interaktif… bila masuk je kat dalam banyak tv screen sentuh kat situ dan boleh main hehehe.. macam bebudak aku ni kan..

Masa pendaftaran Blackberry Curve aku yang comel ni… yahoo main internet unlimited lepas ni.. thanks DiGi..

kan best kalau rumah aku ada TV touch screen macam ni….

Mana aku pergi lepas ni orang kuning tu akan sentiasa follow… korang pulak? dah follow twitter aku? @Mohdzaid

Ok kalau korang nak tahu lebih lanjut tentang DiGi 360 ni sila baca …

Digi one and only freshly brewed concept store using the first of its kind Multisensory Touchless Interactive Screen. Huge screen, small screen available everywhere in there store all with sensory capability adding fresh experience for Digi new and current customers and plus with very friendly (and smartly dressed) Customer Service staff holding a tablet PC ready to help with anything you need related to their service there.

Get indulged in paying your Digi bills with the first class service. It will definitely be an experience like never before.

Find them at:

SoHoKL (DiGi 360°)
K-OG-03 & 04, Solaris Mount Kiara,
No. 2, Jalan Solaris,
50480 Kuala Lumpur.

Operating Hours
Monday – Sunday & Public Holiday : 10.00am – 10.00pm

DiGi BlackBerry – Apa Kata Mereka?

Ini adalah entey terakhir saya membuat review tentang DiGi BlackBerry dan pengalaman ini membuat saya sangat teruja sekali. Banyak benda yang saya belajar dan menginformasikan diri dalam membuat ulasan tentang DiGi BlackBerry. Tentunya anda telah membaca beberapa artikel saya tentang DiGi BlacBerry sebelum ini kan.. antaranya seperti berikut :-

DiGi Internet Unlimited Plan Paling Murah!

Blackberry Crazy Deals Roadshow at Mid Valley Megamall

“DG Smart Plan For Blackberry” Melalui Aplikasi Blackberry Yang GEMPAK!

OH BB! Aku Suka Sangat Blackberry Unlimited!

Tentunya banyak informasi yang telah anda perolehi dari ulasan saya sebelum ini kan…  bagi saya DiGi BlackBerry dengan pakej “DG Smart Plan for BlackBerry” adalah rangkaian dan pekej BlackBerry terbaik setakat ini. Setelah sebulan membuat ulasan tiada sebarang masalah rangkaian yang saya alami. Saya memang puas hati dengan perkhidmatan yang telah direka oleh telco DiGi ini. Tidak adil sekiranya saya seorang memuji-muji perkhidmatan ini kepada anda, oleh itu saya telah menemuramah beberapa rakan yang turut menggunakan DiGi Blackberry ini.

Shahrizal : Bagi saya DiGi BlackBerry sanggat pantas dan murah, mula-mula saya tak suka pakai BlackBerry tapi bila dah tengok Zaid pakai saya mula tertarik. Lebih-lebih lagi DiGi telah membuat promosi BlackBerry di MidVally tempoh hari, jadi saya tidak lepaskan peluang ini untuk merebutnya. Sekarang saya hanya BBM rakan-rakan untuk ajak lepak dikedai mamak, tak perlu sms lagi..

Rabiatul Adawiyah : Kenapa saya pakai DiGi BlackBerry?.. masuk ni dah ramai yang tanya kenapa.. tapi saya hanya cakap sebab saya percaya pada DiGi.. rangkaian telekomunikasinya yang tiada tandingan, saya melayari Twitter, Facebook dan mengupdate blog setiap hari setiap saat. Lagi pun plan DG Smart Plan menawarkan internet unlimited. Saya sukakan DiGi..!!

Aby : Saya tertarik dengan pakej yang ditawarkan oleh DiGi, BlackBerry Curve 8520 hanya RM1199 dan sangat berguna seperti saya yang gilakan Facebook. 24Jam Internet tanpa henti dengan DG Smart Plan hanya RM58 sebulan. Lagi satu saya kuat bersembang jadi dengan pekej ini saya dapat diskaun dari penggunaan kredit saya tau.. wahhh sambil BlackBerry sambil borak-borak hasilnya dapat diskaun.. murahh..murah.. Semua orang boleh pakai, semua orang boleh rasai kehebatannya.

Siti : Ingat Siti Nurhaliza je boleh pakai BlackBerry?? silap lah… Saya siti juga tapi saya pun mampu beli BlackBerry tau… “BlackBerrryyyyyyy” (sebut dengan nada manja…) heheheh.. Saya pula sukakan DiGi BlackBerry sebab saya suka tengok video online seperti Youtube.. memang pantas dan tak pernah lagi saya tension tengok video kegemaran saya selepas saya menggunakan DiGi BlackBerry… tak ada buffering langsung… ini bukan berbaloi lagi tapi ni dah berbaloi-baloi-baloi tau….

Zaimi : Saya seorang yang BZ man … saya kadang-kadang tak sempat nak berlawak kat tempat kerja, tapi selepas saya pakai DiGi BlackBerry saya dah boleh berlawak di Twitter dan Facebook. Duit bukan segalanya tapi kepuasan berhibur dengan DiGi BlackBerry adalah kepuasan sebenar. Sebelum ini saya menggunakan Telco lain untuk BlackBerry saya.. tapi mahalah… tak mampu saya.. dengan DG Smart Plan yang direka oleh DiGi memang puas hatilah.. murah gile.. tak tipu tau..

 

Itulah gelagat mereka yang menggunakan DiGi BlackBerry, tiada pun komen yang tak elok… sebab apa sebab ianya memang bagus.. tak percaya cubalah sendiri.. pasti anda rasai kelainannya..Okeylah ini entry terakhir saya untuk ulasan DiGi Blackberry, sekiranya anda berminat untuk mencuba, sila layari http://www.digi.com.my/blackberry/index.do dan dapatkannya satu hari ini juga..

DiGi Internet Unlimited Plan Paling Murah!

Kajian MCMC mendapati bahawa pengguna internet di Malaysia seramai 15,868,000 orang  pada tahun 2008 dan jumlah ini sedang meningkat sehingga tahun 2010. Internet banyak manafaat dan unsur positif jika penggunaannya untuk benda-benda yang baik, kita boleh mendapatkan pelbagai maklumat dan informasi terkini diserata dunia dengan hanya satu klik saja.

Saya seorang pengguna internet tegar yang tak boleh dipisahkan lagi. Memang pantang diri saya kalau tak berakses internet sehari. Pastinya saya akan rasa tak sedap badan dan bagai nak demam kalau tak berinternet. Ia memang betul tak tipu ni… hari ini saya dah ada BlackBerry dan ianya memang memudahkan saya untuk berurusan di internet, klik-klik saja dah dapat apa yang saya nak..

Sebelum ini saya memang tak berapa suka melayari internet melalui handphone sebab caj yang dikenakan terlalu mahal dan tak setimpal dengan apa yang saya langgani. Kini tidak lagi! dengan adanya plan “DG Smart Plan for BlackBerry” saya dapat berinternet, melayari internet, memuat turun video dan lagu dari artis kegemaran saya, melayari laman video streaming, bermain online games dan macam-macam lagi dengan murah dan pelayaran yang pantas hanya RM58/bulan.

Dengan penggunan download sebanyak 700kbps dan kelajuan upload sebanyak 200kbps serta penggunaan Quota sebanyak 3G sebulan sudah memadai untuk saya mengakses internet melalyi BlackBerry kesayangan saya ni. Memang pantas dan terbukti kelajuan melayari internetnya.

Sekiranya anda berminat sila layari http://www.digi.com.my/internet/3g/plan_rec.html dan pilih plan internet anda hari ini.

Pilih sama ada anda ingin menggunakan Prepaid atau Postpaid ?..

Pilih Smartphone untuk penggunaan internet tanpa had BlackBerry anda.!

Tanda pilihan berikut untuk penggunaan internet di BlackBerry anda… macam saya pilih semua sebab saya memang kaki internet 24jam tanpa henti..

Pilih berapa lama penggunaan internet seharian anda…

Dalam seminggu berapa hari anda melayari internet?..

Lihat dengan Plan DiGi juga anda akan menikmati kemudahan internet 24/7 dengan harga yang paling murah dan berpatutan… hanya RM58 sebulan, saya memang sukakan DiGi BlackBerry saya…jadi anda tunggu apa lagi.. dapatkannya sekarang…

Sekiranya anda berminat untuk dapatkan DiGi Blackberry dan talian internet 24/7 tanpa had “DG Smart Plan for BlackBerry” sila layari laman ini http://www.digi.com.my/blackberry/index.do