Kecewa Dengan Burger Bakar Abang Burn

20120921-233935.jpg

Hari ni tergerak rasanya nak makan Burger Bakar dan tempat paling dekat dengan rumah aku adalah di Burger Bakar Abang Burn di Ramal Food Junction Kajang. Ini sebenarnya first time aku makan burger bakar sejak dah lama diperkenalkan di Malaysia.

Ok nak jadikan cerita, aku sampai kat Ramal Food Junction ni lebih kurang jam 9.40 malam dan sampai je terus ke kedai Abang Burn nak order burger. Masa aku beratur tu tak lah berapa ramai sangat orang. Sistem order di Ramal Food ni kita kena pergi kat gerai dan berikan nombor meja. Ok yang ni aku memang tahu sebab aku selalu pergi sini makan Sate Willy. Lepas order 2 burger daging dan 1 burger ayam, ketiga-tiganya ada topup cheese. Perempuan yang ambik order burger burn aku tu minta nombor meja. Ok aku cakap nombor meja aku nombor 62.

Hampir satu jam aku tunggu burger yang aku order tak sampai-sampai. Pelik juga orang yang order di belakang aku dah licin makan. Aku masih tak dapat burger yang digembar-gembur sesedap sangat tuh. Aku perasan gak tukang hantar burger tu dok tercari-cari meja. Yang peliknya si penghantar burger tu cari kat area kedai dia je tak pula nak cari meja aku yang betul-betul depan pintu gerbang masuk Ramal Junction ni.

Akibat rasa tak sedap hati aku pun pergi balik kat kaunter dan tanya kalau burger aku dah siap ke belum. Sadisnya burger bakar aku dah terkulai layu kat atas meja kaunter tu dengan dah sejuk dan cheese pun dah mengeras. Bila aku tanya kak mana burger saya? Memasing baru terhegeh-hegeh cari order. Rupanya burger aku diorang tak dapat cari meja dan biarkan je sejuk kat kaunter.

Hello aku beli tau bukan percuma. Kalau service macam ni rasanya ni first dan last la aku makan burger bakar Abang Burn ni. Alasan si penghantar burger tu cakap dia tak jumpa meja aku. Sebab meja dah beralih tempat. Itu salah aku ke? Sebab aku datang meja tu memang dah terletak kat situ dan aku terus duduk. At least kalau tak dapat cari dengan mata, mulut kan ada? Tak boleh ke panggil atau jerit “meja 62″.

So aku harap abang burn ambik iktibar dari kes aku ni untuk memantau dan memperbaiki service dan mutu kesedapan burger bakarnya. Kalau dah sejuk burgernya tu bukan nama burger bakar lagi. Tu dah jadi burger kejung..

Serius aku dah tak ada hati nak makan kat sini kalau service diorang masih lemah. Harap pihak Burger Bakar Abang Burn dapat komen blog aku ni. Sekian terima kasih.

Diseksa, Dipukul, Dibakar Sehingga Mati (VIDEO)

Apalah yang nak jadi dengan dunia ni kan, macam-macam hal yang berlaku. Kat suratkhabar macam-macam berita yang keluar dengan kekejaman yang tak pernah abis sampai kiamat ni. Apalah manusia yang tak punya akal fikiran sanggup bakar, siat, pukul, seksa sesama manusia sehingga begini rupa. Baru-baru ni pun kita dikejutkan dengan berita gempar Sosilawati Dibunuh Mayatnya Bersama Tiga Yang Lain Dibakar? , bengang betul aku dengan haiwan yang bertopengkan manusia yang tidak ada perasaan sanggup berbuat sedemikian rupa kepada mangsa. Semoga Allah mencucuri rahmat kepada semua mangsa dan sekalung ucapan takziah kepada mangsa.

Baru-baru ni aku ada tengok video yang ngeri ni kat dalam Facebook. Ngeri gila sampai aku sendiri tak berani nak tengok. Video ni tak tahu lah dari negara mana, tapi kat dalam video ni mungkin diorang ada buat kesalahan kot tu yang diorang bakar dan pukul mangsa sehingga mati.. korang berani tak nak tengok?.. kalau berani tengok lah video kat bawah ni..