Ariel Peterpan Comeback Isnin Ini

Nazril Irham atau Ariel merupakan seorang vokalis dari kumpulan terkenal Peterpan di Indonesia dan Malaysia. Selepas peristiwa hitam yang dialami dengan tersebarnya video dan gambar perlakuan lucahnya dengan seorang artis wanita beliau telah disabitkan kesalahan dan di penjara untuk terima hukuman.

Ariel yang kini telah selesai menjalani hukuman di Rumah Tahanan (Rutan) Kebon Waru bakal mula menikmati hidup yang baru dan akan dibebaskan bersyarat pada 23 Julai 2012 (Isnin) ini dan bakal mendapat liputan meluas media tempatan dan antarabangsa. Mungkin selepas kontroversi yang melanda Ariel ini, namanya kian melonjak naik dan lebih dikenali ramai. Tidak salah jika saya katakan selepas ini mungkin Ariel akan lebih popular dan diterima oleh peminat-peminatnya. Menurut sumber peminat-peminat Ariel Peterpan dari Kuala Lumpur, Johor Bahru Kota Bharu dan Makassar pun dah ada kat sana menanti Ariel dengan harapan dan memberi semangat kepada Ariel.

Ariel bukan saja mempunyai rupa paras yang kacak malah berbakat dalam nyanyian dan menghasilkan lagu yang berkualiti dan terbaik sering diterima peminat. Pembebasan bersyarat Ariel Peterpan mendapat sambutan media antara yang bakal membuat liputan secara langsung adalah Global TV, dan dikhabarkan 3 lagi media tempatan disana turut menyiarkan peristiwa ini secara live iaitu Metro TV, tvOne dan Trans7.  Menurut info ada juga wartawan salah sebuah portal hiburan (Malaysia) turut berkampung disana untuk dapatkan laporan terkini. Wahh memang nama Ariel menjadi HOT lah lepas ni kan..

Continue reading

Aksi Panas Ariel Peterpan Dan Luna Maya

Aku pelik lah sejak 3-4 hari ni banyak pulak keyword “Aksi Panas Ariel Peterpan Dan Luna Maya” masuk blog aku, ni semua gara-gara entry aku dulu yang bertajuk 18SX SAJAHA : Skandal Ariel Peterporn & Cut Tari (Gambar/Video), Download Video Lucah Ariel Peterpan dan Luna Maya dan PANAS!! : Aksi Porno Ariel Peterpan Dan Bunga Citra Lestari Pula!. Aku rasa keyword dan carian terbanyak ni adalah kerana kes Ariel dan Luna Maya telah dibicarakan dan hukuman pun telah dijalankan, tu yang ramai peminat Peterpon nak cari info pasal artis hot ni.

Pada pengetahuan aku, Nazril Irham atau lebih dikenali sebagai Ariel Peterpan atau lebih mesra dengan panggilan Ariel Peterpon telah pun di jatuhkan hukuman penjara selama 3 tahun 6 bulan atas kesalahan penyebaran video pornography beliau dibawah akta “ 29 UU No 44/2008 tentang Pornografi,  27 UU No 11/2008 tentang Informasi dan Transaksi Elektronik (ITE), dan  282 KUHP karana telah menyiarkan sesuatu bentuk pornografi dan asusila” Ariel juga didenda sebanyak Rp250 juta atau sekurang-kurangnya penjara 3 bulan jika tidak dapat melunaskan denda tersebut.

Ramai yang aku dengar ada yang bersetuju dengan hukuman yang dikenakan kepada Ariel tu, ada juga yang cakap hukumannya tak setimpal. Bagi aku keputusan mahkamah adalah adil dan tepat sekali, dan aku harap supaya Ariel dan mana-mana artis lain yang bergelumang dengan maksiat ni dapat insaf dengan apa ketelanjuran yang diorang dah buat.

PANAS!! : Aksi Porno Ariel Peterpan Dan Bunga Citra Lestari Pula!

Belum lagi habis dengan cerita kononnya ada 32 video porno yang dibintangi oleh wajah seiras dan mirip dengan Nazriel Ilham atau nama glamornya Ariel Peterpan bersama Luna Maya dan Cut Tari, kini Info yang baru aku baca di website Inilah.com mengatakan bahawa satu lagi video panas wajah seiras dan mirip dengan penyanyi terkenal Indonesia Bunga Citra Lestari bersama Ariel Peterpan pula.. perhhh giler lah..

Video panas antara mereka berdua ternyata sudah berada dipasaran dalam bentuk VCD di Kota Manado, Sulawesi Utara. Huhu kalau nak tengok pergi la sana beli tak mahal harga yang dijual dalam Rp 60.000 sekeping, difahamkan juga video lain mirip Ariel, Luna Maya, dan Cut Tari juga diperdagangkan tetapi jualan untuk video mirip Ariel-BCL lebih hebat macam goreng pisang panas disana. Pihak Polisi Indonesia masih menyiasat dan saat ini masih belum diketahui dari mana mereka dapat video tersebut dan menyebarkannya di Internet dan dalam bentuk VCD.

Apa-apa pun ini gosip semata sebab belum ada lagi dalam internet video mirip Ariel-BCL ni.. kalau dah ada baru boleh buat penilaian.

Download :- vid1_ArielBCL.flv (shuuuttt jangan kasi tau orang tau)