Jom Follow Blog Mohdzaid.com Di @NuffnangX

Screen Shot 2013-02-11 at 12.50.18 PM

Yo wazzap.. wazzap semua followers Mohdzaid.com. Lama kan tak bercakap pasal NuffnangX ni. Hoho sekarang ni Nuffnangx dah macam-macam ada dan banyak kemaskini yang mereka dah buat. Korang dah try? kalau belum cepat-cepatlah download apps untuk iOS dan Android, free je tak kena bayar pun. Lepas dah download jangan lupa juga follow blog aku ni ye kat sini :

http://www.nuffnangx.com/blog/J12222B?utm_source=mohdzaid.com&utm_medium=badge_public&utm_campaign=nnx

oh ye masih blur pasal NuffnangX? jangan risau .. moh le baca beberapa entry aku pasal NuffnangX ni.. :)

So amacam? bestkan apps Nuffnangx ni.. cubalah…

Bayi Dipatuk Ular Cobra (Ophiophagus Hannah)

 

Serius bila tengok video ni rasa seram sejuk satu badan sampai menjerit-jerit aku dibuatnya. Manakan tidak ada ke patut mak bapak budak ni pergi letak kasi main dengan ular Cobra. Rasanya ular Cobra ni dah tak ada bisa kot kalau masih ada bisa sah-sah budak tu dah Inna Lillahi wa inna ilaihi raji’un terus. Peliknya kenapa mak bapak budak ni sanggup biar budak tu main dengan ular cobra ni? tak ada rasa simpati ke kesian ke tengok budak tu kena patuk?.. haiiihhhh malas nak cakap banyak lah korang tengok sendiri video ni.. klik sini kalau nak tengok video http://x.mohdzaid.com/59

Nuffnangx – Aplikasi Terbaik Untuk Blogger


20120918-085411.jpg


Aku tak sabar nak tunggu lagi 4 jam untuk pelancaran sesuatu yang bakal hangat dan meletop untuk semua blogger. Hampir dua minggu aku dan antara 20 blogger terpilih untuk mengguna pakai dan mencuba aplikasi Nuffnangx ni dan ternyata ianya adalah satu aplikasi yang paling hebat aku pernah gunakan.

Opsss aku tak leh nak cakap apa-apa lagi. Korang tunggu la jam 12 tengah hari nanti ye. Apa yang aku nak bocorkan sikit. Nuffnangx ni turut menyediakan aplikasi untuk pengguna iPhone dan Android. Apps tu boleh dimuat turun secara percuma.

So jangan lupa masuk http://x.nuffnangx.com/ jam 12pm nanti.

Senheng’s 23rd Anniversary Real Power

Orang cakap tanpa hiburan tak meriahlah dunia ni. Tanpa TV tak hiduplah suasana. Betul gak sebenarnya cakap orang tu maklumlah sejak rumah aku banjir rumah aku dah tak ada tv sebab rosak. Alhamdulillah hasil dari blogging dapatlah rezeki sikit bulan ni dan dah lama mengidam sangat nak pakai Smart TV yang boleh connect dengan internet tu.

Sekarang ni dunia dah canggih tak ada lagi orang pakai tv yang besar gedabak tuh sekarang ni semua dah pakai Slim TV (LCD, LED, 3D, Plasma, Smart TV). Jadi dengan rasa bangganya hari ni aku ajak keluarga aku pergi cari TV baru kat senQ di One Utama, Bandar Utama.

Terus terang aku cakap sebelum ni boleh dikatakan kesemua perkakasan dan barang elektronik dalam rumah aku di beli di senQ. Kat senQ ni sememangnya banyak pilihan yang boleh dibuat dan harganya juga memang berbaloi dan murah serta barang yang di jual berkualiti dan penuhi citarasa pembeli.

Memang langkah kanan aku ke senQ hari ni sebab aku dapat tahu bahawa senQ dan Senheng sekarang sedang mengadakan promosi 23rd Anniversary. Jadi banyak model TV berjenama di jual dengan potongan harga yang lumayan disamping tawaran hadiah yang menarik kepada pembeli.

Serius aku terpesona kejap tengok model-model display Slim TV kat senQ ni dan masa kedatangan aku, aku dilayan dengan mesra oleh seorang wakil jualan senQ yang peramah ni. Bagus juga ada wakil jualan yang menerangkan serba sedikit tentang promosi dan spesifikasi tv yang sesuai dengan budget yang aku ada. Menurut wakil jualan disini kalau nak pilih TV mestilah sesuai dengan kedudukan ruang tempat kita nak letak tv tu. Kalau ruang kecil jangan pula beli tv yang besar sangat dan kalau ruang tamu yang luas sesuailah kalau beli TV 40 – 60 inci atau 3D Led TV.

Menurut wakil jualan ini sekarang di senQ mereka sedang menawarkan promosi 23rd Anniversary dengan potongan harga hebat untuk model-model terpilih. Jadi kalau datang ke sini boleh semak sendiri harganya yang cukup murah.

Yang bestnya di senQ aku boleh pakai Kad Ahli Plus One yang aku beli dengan harga RM12 setahun. Keistimewaan Kad Ahli Plus One ini pelanggan dapat 1 tahun perlindungan ekstra (Warranty) di atas jaminan pembelian, dapat harga istimewa bagi kebanyakan produk, pengumpulan mata ganjaran, promosi dan tawaran eksklusif yang diadakan tiga kali setahun, perkhidmatan penghantaran percuma dengan setiap pembelian melebihi RM500 seluruh negara.

Pelanggan juga boleh pilih untuk dapatkan program senQ’s V-care untuk produk yang dibeli. Kelebihan V-Care Program ini pelanggan dapat tambahan lanjutan jaminan keselamatan (Warranty) dan one to one exchange untuk perkakasan kecil serta banyak keistimewaan yang lain.

SAMSUNG 43″ Plasma TV model PS43E491 ini berharga RM 1,999.00 (Normal Price) dan di senQ harganya selepas diskaun ialah RM 1,699.00 (Member Price). Memang terbaik dapat penjimatan sehingga RM300, sangat berbaloi. Mengidam gak nak pakai TV ni sebab harganya murah dan berkemampuan dengan budget yang aku ada.

SAM-PS43E491
Normal Price  :  RM 1,999.00
Member Price  :  RM 1,699.00
  • 3D, Resolution: 1024 x 768 pixels,
  • 600Hz Subfield Motion,
  • ConnectShare™ (USB2.0) – Movie,
  • HDMI x2,
  • Digital Noise Filter,
  • Real Black Filter,
  • Screen Burn Protection

Sony Internet TV 46″ ni pun jadi pujaan hati aku, di senQ harga asal RM3799.00 dan lepas diskaun untuk ahli harganya RM3699.00 dan dapat hadiah percuma seperti Spiderman Movie Collection dan Wireless LAN Adaptor. So kalau aku beli TV ni boleh la surf internet dan update blog dengan selesa kan?..

SNY-KDL46EX650
Normal Price  :  RM 3,799.00
Member Price  :  RM 3,699.00
  • Full HD
  • Resolution: 1920 x 1080 pixels
  • X-Reality picture engine
  • USB 2.0
  • USB x 2
  • HDMI x 4
  • Wifi
  • Skype Ready

SNY-KDL40HX750
Normal Price  :  RM 3,999.00
Member Price  :  RM 3,899.00
  • Full HD
  • X-Reality™ Picture Engine
  • Motionflow™ XR 400
  • 4X High Speed 3D Panel
  • Wi-Fi Integrated
  • HDMI x 4
  • USB 2.0 x 2

Harga eksklusif untuk pelanggan senQ, Samsung 3D LED TV 40″ ini cuma RM1999.00 sahaja. Siap ada hadiah percuma 4 x 3D Glasses. Memang murahkan? jadi jom serbu senQ hari ni juga haha..

UA40EH6030
Member Price  :  RM 1,999.00

Dalam aku sedang mencari TV baru untuk rumah aku, sempat jugak mak dan anak buah aku try Smart TV Samsung ni. Boleh tahan gak Smart TV ni kan? nasib baik harganya murah dekat senQ ni. Sesiapa pun boleh beli..

Jurujual senQ ni memang ramah mulut sampai aku tak tahu nak pilih yang mana sebab semuanya murah di senQ ni.

Sebenarnya banyak lagi produk yang di jual di senQ ni. Datang lah tengok sendiri lagi-lagi sekarang sedang ada promotion 23rd Anniversary ni so boleh datang mana-mana cawangan Senheng dan senQ di Malaysia untuk rebut peluang keemasan ni. Terima kasih kepada senQ kerana selalu menjimatkan pembelanjaan harian aku. Disamping dapat TV baru boleh juga simpan duit untuk masa depan. Murah.. murah… Feel it! Test it! ..

Oh ye sebelum aku lupa, sekarang ni pun senQ sedang menjalankan peraduan senQ Snap & Win Contest bermula dari 1 Sept – 30 Nov 2012. Kalau berminat bolehlah Like Facebook https://www.facebook.com/senQDigitalStation dan join apps https://apps.facebook.com/senQ_snapnwin. Peraduannya sangatlah mudah, pergi kemana-mana cawangan senQ berhampiran dan cari shooting board pemain Badminton dan ambil gambar dengan gaya yang paling menarik. Kemudian upload gambar di apps https://apps.facebook.com/senQ_snapnwin. Invite kawan dan minta mereka vote gambar anda. Hadiah yang ditawarkan adalah Samsung Galaxy Tab 2 10.1 untuk dimenangi.

Facebook Viral – 3 Apps Terbaru

Sebelum nak cerita panjang aku nak minta maaf dulu kat semua pembaca blog ni sebab 2-3 hari ni blog ni dalam proses pemindahan ke server yang baru. Sekarang ni tinggal nak kemas kini kepada fungsi Cloudflare je tapi tu nanti-nanti lah buat. Hoho hurray sekarang blog ni dah ada fungsi https (SSL Certificate) alasan aku beli SSL ni sebab nak cuba program Viral Facebook.

Aku tak beli pun script Viral Facebook ni sebab harganya agak mahal. Buat viral apps ni pun saja-saja je tujuan nak belajar coding facebook dan php. Jadi aku pun search la Google berminggu-minggu belajar cam ne sebenarnya nak buat Viral ni. Sampai sekarang sebenarnya masih blur lagi tapi Alhamdulillah sekarang dah 3 apps aku berjaya install kat Fanpage Facebook aku dan fanpage adik aku.. so korang trylah dulu 3 apps ni sebab aku tengah buat yang lain pulak.. kalau ok bagi tau.. kalau tak ok pun bagi tau.. kalau ada cadangan pun bagi tau ye..

Apps 1 – Ucapan Kad Raya : https://www.facebook.com/pages/MohdZaidcom/341257750422?sk=app_435599166485498

Apps 2 – Berapa Ringgit Duit Raya : https://www.facebook.com/pages/MohdZaidcom/341257750422?sk=app_340336439388129

Apps 3 = Berhari Raya Bersama Pemain Bola Sepak : https://www.facebook.com/pages/Uzairothmancom/142539885826171?sk=app_201459831602

 

Mari Beramal Bersama Colgate

Salam Ramadhan Al-Mubarak kepada semua muslimin dan muslimat sekalian. Apa khabar kita semua hari ni pastinya Ramadhan kali ini membawa seribu satu erti kemanisan dalam hidup setiap insan. Dalam bulan yang penuh barakah inilah kita sama-sama menambah ilmu dan meningkatkan lagi kebajikan kepada yang memerlukan

Tatkala kita gembira dalam meraikan suasana ramadhan dan Aidilfitri yang bakal kunjung tiba tidak lama lagi. Janganlah kita lupa kepada mereka yang memerlukan bantuan. Setiap insan pastinya ingin merasai saat-saat keriangan yang jarang kita laluli bersama. Dalam kemanisan yang dikecapi janganlah lupa pada insan yang tidak berdaya. Ramai diantara kita sudah bersiap sedia untuk sambutan Aidilfitri tidak lama lagi. Tetapi bagi insan ini mereka menanti belas ikhsan dari segenap masyarakat untuk menghulurkan bantuan.

Saban hari ramai yang tampil kehadapan untuk memberikan tanggungjawab sosial dengan melakukan kerja amal membantu mereka yang memerlukan dari segi sumbangan mahupun tenaga. Tahniah diucapkan kepada Colgate-Palmolive Marketing (Colgate) kerana sekali lagi pada tahun ini menjayakan salah satu kempen amal yang sedang berlangsung iaitu “Mari Beramal Bersama Colgate”. Melalui kempen Mari Beramal Bersama Colgate ini dapat mengumpul dana yang akan disumbangkan kepada 15 rumah anak yatim terpilih daripada Jabatan Kebajikan Masyrakat Malaysia bagi meringankan beban mereka dan menceriakan lagi lebaran yang bakal menjelma tidak lama lagi.

Kempen “Mari Beramal Bersama Colgate” mensasarkan sejumlah RM25,000 sehingga akhir Ramadhan untuk disumbangkan kepada kumpulan sasar yang terlibat. Pengguna harian Colgate khususnya juga dapat bersama-sama membantu kempen ini menerusi pembelian pek amal yang ditawarkan Colgate. Selain itu masyarakat juga boleh menyertai Kempen “Mari Beramal Bersama Colgate” menerusi Facebook www.facebook.com/ColgateMY. Pengguna juga boleh berinteraksi dengan halaman sosial Facebook Colgate untuk meningkatkan jumlah sumbangan kepada kempen ini.

Continue reading

Manjakan Diri Di The Royal Malaysian Traditional Spa

Layanan Bak Permaisuri. Itulah yang membuatkan aku tertarik benar nak beli kempen yang tengah berjalan di laman MilkAdeal.com ni. Untuk pengetahuan aku beli deal ni bukan untuk aku tapi sebab nak hadiahkan kepada kakak aku yang baru menimang cahaya matanya yang pertama dan seorang lagi nak hadiahkan kepada seseorang yang banyak membantu dan memahami diri aku ni tak lain tak bukan kekasih aku lah siapa lagi.

Sebelum tu nak cerita sikit tentang MilkADeal yang mereka sekarang sudah melancarkan aplikasi terbaru untuk pengguna Apple Appe store dan Android Market dan aplikasi ini dibekalkan secara percuma untuk dimuat turun. Sekiranya anda berminat untuk mencuba boleh download pada link ini : iPhone Apps / Android. Buat pertama kalinya aku nak try guna apps dari iPhone Milkadeal ni untuk pembelian dari The Royal Malaysian Traditional Spa. Wah sekarang lagi mudahkan.. klik sana klik sini dah dapat beli barang. Tak payah lagi nak beratur panjang atau susah-susah nak keluar rumah, lagi bagus gunakan Milkadeal sebab kat sini kita boleh dapat diskaun dari 50-90% tau untuk setiap pembelian.

 

Bagi pengguna iPhone boleh klik icon Milkadeal dan pengguna perlulah memilih bandar dan tawaran yang berdekatan dengan anda. Ada 3 kawasan yang disediakan buat masa ini iaitu Kuala Lumpur, Johor Bahru dan Pulau Pinang.

Selepas memilih bandar pilihan anda akan dibawa ke page “Today’s Deal” dimana page ini akan memaparkan tawaran/deal yang terbaru dan terkini dari Milkadeal. Sekiranya anda ingin melihat tawaran yang lain anda boleh klik ke tab “Side Deals” untuk maklumat lanjut.

Pengguna Milkadeal sedia ada boleh log masuk menggunakan email dan katalaluan dan sekiranya anda bukan ahli anda boleh memilih untuk membuat pendaftaran. Melalui apps MilkAdeal ini juga anda boleh membuat hebahan dan berkongsi maklumat serta tawaran yang anda beli.

Pembayaran tawaran boleh dibuat menggunakan PayPal dan eWallet. Selepas membuat pembayaran anda akan menerima voucher tawaran anda serta merta. Mudah bukan, selepas dapat voucher pembelian anda dah boleh menikmati penjimatan yang dikehendaki.

Okey bercakap mengenai tawaran yang aku beli baru-baru ni iaitu The Royal Malaysian Traditional Spa aku harap kakak dan kekasih aku happy dengan hadiah yang aku berikan ini. Bukan setakat murah semurah RM39 (harga asal RM373) iaitu penjimatan sebanyak 90% diskaun. Dengan hanya RM39 aku dapat Rawatan Menegang Kulit Wajah + Sauna + Skrub Badan dan Spa Kaki. The Royal Malaysian Traditional Spa sangat bagus dan mereka pernah memenangi anugerah “Asia-Pacific Excellence – Outstanding Beauty & Wellness Products”. Jadi jangan risaulah dengan kualiti dan perkhidmatan yang mereka sediakan kerana semua adalah terbaik untuk para pelanggannya. Selain dari itu spa ini diinspirasi oleh rawatan tradisional Malaysia dan rawatan disini menggunakan produk unik yang dirumus khas secara semulajadi tanpa pewarna tiruan, pewarna tiruan, bahan kimia aktif atau pengawet dan 100% bebas hydroquinone & diperkaya dengan AHA.

Sekiranya korang pun berminat dengan tawaran ini jom beli sekarang.. kalau bukan untuk diri sendiri pun kita boleh hadiahkan kepada orang yang tersayang..

Syarat-syarat

Tempoh Penebusan: 20 September 2011 – 20 Disember 2011
Tiada Had Pembelian & Tiada Had Penebusan Seorang
Untuk Lelaki & Wanita
Anggaran Tempoh Perkhidmatan: 135 minit.
Pecahan Tempoh Perkhidmatan: Rawatan Tegang Kulit Wajah (45 minit) + Sauna (15 minit) + Urut Badan (45 minit) + Skrub Badan (15 minit) + Spa Kaki (15 minit)
Perlu membuat temujanji sekurang-kurangnya 3 hari sebelum.
Hubungi Eve di +6014 3865873 / +603 6203 4448 / +603 6203 1844 to make an appointment
Waktu Operasi: Isnin – Ahad (10am – 11pm)
Baucar harus diserahkan ketika Proses Penebusan bagi pengesahan
Cara untuk mendapatkan tawaran:

1) Beli baucar
2) Dapatkan baucar dalam akaun anda di “My Stuff” di MilkADeal
3) Hubungi Royal Malaysian Traditional Spa untuk membuat temujanji
4) Serahkan baucar anda di lokasi penebusan
5) Nikmatinya!
Sila lihat syarat-syarat yang diguna pakai untuk setiap tawaran

Jom kalau berminat sila klik sini : http://www.milkadeal.com/deals/royalmalaysianspa-completeexperience

MYDISTRESS – Aplikasi iPhone Dari PDRM

 

Terbaharu dari PDRM mereka menyediakan satu aplikasi khas yang diberi nama MyDistress untuk pengguna iPhone. Aplikasi ini bertujuan membantu rakyat apabila menghadapi situasi mencemaskan dan berada didalam keadaan yang merbahayakan. Bagi aku aplikasi ini sangat bagus dan menyediakan perkhidmatan terpantas apabila didalam kesusahan. Ye lah kan bila seseorang berada dalam keadaan cemas dah tak ingat dah nak call polis kadang-kadang tu sampai nombor polis 999 pun boleh lupa. Apabila menggunakan aplikasi ini korang tak perlu nak mendail atau bercakap dengan polis cuba hanya menekan satu butang dan segala maklumat tentang lokasi anda akan disambungkan ke Polis PDRM.

Aplikasi ini dibekalkan kepada pengguna secara percuma oleh NKRA Polis Selangor dan buat masa ini kawasan liputan hanya untuk Selangor sahaja. Mungkin ini baru permulaan dan aku percaya jika aplikasi ini mendapat sambutan pihak mereka pasti akan meluaskan liputan ke seluruh Malaysia.

Download Apps MYDISTRESS : http://itunes.apple.com/my/app/mydistress/id449839694?mt=8

 

 

Penting apabila ada aplikasi seperti ini adalah bertujuan membantu kita dalam keadaan kecemasan dan meminimakan ancaman jenayah terdahap diri kita. Perlu diingatkan aplikasi ini supaya berhati-hati apabila menggunakannya. Jangan sesekali klik butang bantuan jika tiada apa-apa masalah yang berlaku. Ianya sama juga kita membuat panggilan palsu ditalian 999 kalau kita salah gunakannya. Ingatkan pada anak-anak yang dibawah umur dan bantu mereka bagaimana untuk menggunakan aplikasi ini.

Jom muatturun sekarang : http://itunes.apple.com/my/app/mydistress/id449839694?mt=8

 

Free

Category: UtilitiesUpdated: 22 August 2011
Current Version: 1.2
1.2 (iOS 4.0 Tested)
Size: 6.3 MB
Language: English
Developer: Convep Mobilogy Sdn. Bhd.
© Convep Mobilogy 2011
Rated 4+

Remark : Pengguna iPhone, Andriod, BlackBerry dan J2ME  turut boleh memuat turun aplikasi ini secara percuma disini

http://www.mydistress.net/download.html

 

Apa Itu Google Goggles?

Tahukah anda apakah itu Google Goggles?.. Google Goggles adalah sebuah aplikasi carian maya seaca visual melalui telefon bimbit, kalau sebelum ni kita hanya menaip kata cari ataupun melalui suara tapi kini boleh buat carian melalui gambar pula. Pastinya ramai pembaca blog ini mempunya aplikasi Google di iPhone atau Android anda kan.. untuk pengetahuan anda Google Goggles boleh dimuatturun untuk telefon bimbit yang menggunakan system Android dan kini telah dilancakan untuk pengguna iOS (iPhone) dan aplikasi ini dibekalkan oleh Google secara percuma.

Fungsi utama adalah untuk memudahkan pencarian melalui telefon mudah alih dengan tanpa menulis kata kunci didalam kotak carian Google. Pengguna hanya perlu mengambil gambar dan sistem Google Goggles akan menganalisa gambar yang diambil dan ditejemahkan kepada teks, melalui teks berkenaan akan membantu carian Google mencari didalam database mereka. Sebagai contoh anda pergi ke negara China dan anda tidak faham akan papan tanya yang menulis perkataan didalam bahasa Cina. Apa yang anda perlu lakukan cuma mengambil gambar papan tanda berkenaan dan Google Goggles akan mentejemahkannya kepada pelbagai bahasa yang anda faham.

Saya telah mencuba mentejemahkan duit RM50.00 Malaysia kedalam Google Goggles dan hasilnya adalah seperti berikut

Memang mudah dengan menggunakan Google Goggles, cuma ambil gambar dan aplikasi ini akan membuat analisa terlebih dahulu sebelum membuat terjemahan. Kini tak perlulah kita nak menaip lagi kat kotak Google Search tu :)

 

Selepas dianalisa oleh Google Goggles, jawapan carian kata kunci untuk gambar tersebut akan dikeluarkan dan pilihlah mana yang berkenaan.

 

Ini adalah jawapan  carian kata kunci untuk gambar duit RM50.00 tu.. sistem Google telah menjumpaai keyword Bank Negara Malaysia. Anda boleh mencubanya dengan pelbagai gambar lain seperti Menara KL, Bangunan KLCC, alamat rumah, buku, gambar, lukisan, logo, barkod dan macam-macam lagi..

Buat masa ini Google Goggles sesuai dan ada barang yang tidak sesuai untuk membuat carian. Sila rujuk gambar diatas.

 

 

Cubalah pasti anda teruja selepas menggunakannya. Untuk memuatturun sila ke http://www.google.com/mobile/goggles/#text dan pilihlah sama ada untuk Android atau iPhone. Aplikasi ini adalah percuma jadi selamat mencuba :)

-Sharing Is Caring- Mohdzaid.com