Tag Archives: apps

Jom Follow Blog Mohdzaid.com Di @NuffnangX

Yo wazzap.. wazzap semua followers Mohdzaid.com. Lama kan tak bercakap pasal NuffnangX ni. Hoho sekarang ni Nuffnangx dah macam-macam ada dan banyak kemaskini yang mereka dah buat. Korang dah try? kalau belum cepat-cepatlah download apps untuk iOS dan Android, free … Continue reading

Posted in Nuffnang | Tagged , , | Add A Comment

Bayi Dipatuk Ular Cobra (Ophiophagus Hannah)

  Serius bila tengok video ni rasa seram sejuk satu badan sampai menjerit-jerit aku dibuatnya. Manakan tidak ada ke patut mak bapak budak ni pergi letak kasi main dengan ular Cobra. Rasanya ular Cobra ni dah tak ada bisa kot … Continue reading

Posted in OMG | Tagged , , , , , , , , , , , , , , | Add A Comment

Nuffnangx – Aplikasi Terbaik Untuk Blogger

Aku tak sabar nak tunggu lagi 4 jam untuk pelancaran sesuatu yang bakal hangat dan meletop untuk semua blogger. Hampir dua minggu aku dan antara 20 blogger terpilih untuk mengguna pakai dan mencuba aplikasi Nuffnangx ni dan ternyata ianya adalah … Continue reading

Posted in Nuffnang | Tagged , , , , , , , | 11 Comments

Senheng’s 23rd Anniversary Real Power

Orang cakap tanpa hiburan tak meriahlah dunia ni. Tanpa TV tak hiduplah suasana. Betul gak sebenarnya cakap orang tu maklumlah sejak rumah aku banjir rumah aku dah tak ada tv sebab rosak. Alhamdulillah hasil dari blogging dapatlah rezeki sikit bulan … Continue reading

Posted in Sponsored Post | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

Facebook Viral – 3 Apps Terbaru

Sebelum nak cerita panjang aku nak minta maaf dulu kat semua pembaca blog ni sebab 2-3 hari ni blog ni dalam proses pemindahan ke server yang baru. Sekarang ni tinggal nak kemas kini kepada fungsi Cloudflare je tapi tu nanti-nanti … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , | 9 Comments

Mari Beramal Bersama Colgate

Salam Ramadhan Al-Mubarak kepada semua muslimin dan muslimat sekalian. Apa khabar kita semua hari ni pastinya Ramadhan kali ini membawa seribu satu erti kemanisan dalam hidup setiap insan. Dalam bulan yang penuh barakah inilah kita sama-sama menambah ilmu dan meningkatkan … Continue reading

Posted in Sponsored Post | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

Manjakan Diri Di The Royal Malaysian Traditional Spa

Layanan Bak Permaisuri. Itulah yang membuatkan aku tertarik benar nak beli kempen yang tengah berjalan di laman MilkAdeal.com ni. Untuk pengetahuan aku beli deal ni bukan untuk aku tapi sebab nak hadiahkan kepada kakak aku yang baru menimang cahaya matanya … Continue reading

Posted in Promo | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 9 Comments

MYDISTRESS – Aplikasi iPhone Dari PDRM

  Terbaharu dari PDRM mereka menyediakan satu aplikasi khas yang diberi nama MyDistress untuk pengguna iPhone. Aplikasi ini bertujuan membantu rakyat apabila menghadapi situasi mencemaskan dan berada didalam keadaan yang merbahayakan. Bagi aku aplikasi ini sangat bagus dan menyediakan perkhidmatan … Continue reading

Posted in Tips | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 14 Comments

Apa Itu Google Goggles?

Tahukah anda apakah itu Google Goggles?.. Google Goggles adalah sebuah aplikasi carian maya seaca visual melalui telefon bimbit, kalau sebelum ni kita hanya menaip kata cari ataupun melalui suara tapi kini boleh buat carian melalui gambar pula. Pastinya ramai pembaca … Continue reading

Posted in Tips | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , | 1 Comment