Category Archives: Percutian

SEOUL KOREA – Seoul Central Mosque

Percutian ke Seoul Korea sudah lama aku idam-idamkan. Mujurlah dapat harga promosi AAX hari tu jadi dari tak mampu pergi akhirnya mampu juga aku jejakkan kaki di bumi Allah yang indah tu. Percutian kali ni bukan pergi sebagai backpackers tapi … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

SEOUL KOREA – Incheon International Airport

Perjalanan ke Seoul Korea bermula di Incheon International Airport, dalam banyak-banyak negara yang aku pernah lawati aku rasa Incheon International Airport merupakan lapangan terbang terbaik yang pernah aku tengok. Bersih, selesa, besar, dan teratur sistem diorang ni. Satu yang aku … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , | Add A Comment

Travel Itinerary AirasiaX Ke Seoul – Incheon

Wazzapp!! tak sampai 10 hari lagi aku akan terbang melancong ke Seoul – Incheon menaiki pesawat D7504 AirasiaX. Rasanya ini itinerary paling rumit aku dapat.. pertama aku tersalah nama anak buah aku, pastu tambah makanan dalam flight pulak.. sekarang last … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , | Add A Comment

Akhirnya… Seoul Aku Datang…

Macam tak percaya je lagi beberapa hari aku akan ke Seoul Korea. Ini semua gara-gara adik aku lah yang mengajak jenjalan satu asia. Berderet dari bulan March ni sampai ke bulan November penuh dengan aktiviti pelancongan. Mentang-mentanglah aku baru beli … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , | Add A Comment

Seronok BBQ Bersama Keluarga

Bila berkumpul satu keluarga memanglah seronok lebih-lebih lagi kalau dapat keluarga yang sporting dan peramah. Siapa yang masuk dalam keluarga Halimah sure akan sentiasa happy selalu. Kali ini dapat berkumpul ramai-ramai dan tinggal kat homestay di Melaka. Memang dah rancang … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , | Add A Comment

Percutian Ke Semarang Indonesia – Mari Cuba Lumpia Semarang

Kalau melancong ke negara orang memang tak sah kalau tak mencuba makanan yang ada. Di Semarang sempat jugalah merasa makanan unik yang dipanggil Lumpia Semarang ni. Rasanya cukup enak dan rangup makan dengan sos gula merah dan cili padi yang … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Add A Comment

Percutian Ke Semarang Indonesia – Lawang Sewu

Percutian ke Semarang Indonesia adalah angan-angan yang dah lama aku idamkan. Sebabnya Semarang merupakan sebuah tempat pelancongan dunia yang sangat cantik dan banyak tinggalan sejarah didalamnya. Walaupun percutian aku kesini mengalami sedikit kesulitan tapi aku sempat juga terjah ke salah … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 4 Comments

Bercuti Ke Melaka Wonderland Theme Park

Percutian kali ni lain sikit sebab dah dirancang 2 bulan sebelumnya. Aku ni jenis kalau nak pergi bercuti main redah je tapi kali ni rancang awal-awal sebab bukan aku pergi seorang tapi ramai. Semuanya adalah ahli keluarga aku, kita orang … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 8 Comments

Travelers’ Diarrhea Mencacatkan Percutian Kali Ini

Sabtu lepas seperti dalam perancangan awal aku sebenarnya pergi bercuti ke Semarang Indonesia. Selamat sampai di tanah Jawa Tengah pada awal pagi sabtu dan terus mencari makanan di sekitar bandar Semarang. Pertama kali menjejakkan kaki ke Indonesia membuatkan hati aku … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , | 2 Comments

Destinasi Libur Warisan Di Putrajaya Dan Kuala Lumpur

Petang Sabtu hari tu secara tidak sengaja aku dan blogger si cantik manis Jardness jadi Tourist Guide (Pemandu Pelancong) untuk dua orang rakan dari Jakarta, Indonesia. Helga dan Singgih baru je sampai kat Kuala Lumpur, Malaysia dan ini adalah pertemuan … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 4 Comments