Category Archives: Percutian

SEOUL KOREA – Trick Eye Museum

Trick Eye Museum salah satu tempat WAJIB bagi pelancong yang datang ke Seoul Korea. Kenapa wajib sebab anda akan fun giler bila ada disini dan boleh bergambar dengan benda dan gambar 3D  yang diluarjangkaan pandangan mata. Di Trick Eye Museum … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 3 Comments

SEOUL KOREA – 63 Wax Museum

Salah satu tempat tarikan pelancong di Seoul Korea yang boleh dilawati adalah di 63 Building yang teletak di  Yeouido, bersebelahan dengan Han River dan Yeouido Park. Bangunan tertinggi di Korea suatu ketika dulu (63 Building) diberi nama berkenaan kerana ianya … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Add A Comment

SEOUL KOREA – Hotel Sarangbang Yongsan

Percutian bersama aku dan keluarga telah dirancang dari awal lagi. Hotel dibeli melalui Airasiago.com bersama-sama dengan penerbangan Airasia sekali. Seperti biasa aku kalau pergi melancong ke luar negara hotel bukanlah yang paling penting sebab aku pergi berjalan bukan sekadar nak … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , , | 12 Comments

SEOUL KOREA – Seoul Central Mosque

Percutian ke Seoul Korea sudah lama aku idam-idamkan. Mujurlah dapat harga promosi AAX hari tu jadi dari tak mampu pergi akhirnya mampu juga aku jejakkan kaki di bumi Allah yang indah tu. Percutian kali ni bukan pergi sebagai backpackers tapi … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

SEOUL KOREA – Incheon International Airport

Perjalanan ke Seoul Korea bermula di Incheon International Airport, dalam banyak-banyak negara yang aku pernah lawati aku rasa Incheon International Airport merupakan lapangan terbang terbaik yang pernah aku tengok. Bersih, selesa, besar, dan teratur sistem diorang ni. Satu yang aku … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , | Add A Comment

Travel Itinerary AirasiaX Ke Seoul – Incheon

Wazzapp!! tak sampai 10 hari lagi aku akan terbang melancong ke Seoul – Incheon menaiki pesawat D7504 AirasiaX. Rasanya ini itinerary paling rumit aku dapat.. pertama aku tersalah nama anak buah aku, pastu tambah makanan dalam flight pulak.. sekarang last … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , | Add A Comment