Category Archives: Percutian

Apa Yang Korang Perlu Tahu Sebelum Melancong Ke Jepun

Semua orang nak pergi melancong ke Jepun ye la boleh tengok 4 musim kat sana. Tepuk dada tanya selera pilih la tarikh yang sesuai untuk korang ke sana. Apa yang korang perlu tahu orang-orang Jepun ni sebenarnya baik-baik belaka dan … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , | Leave a comment

5 Gambar Terkini Taman Tema 20th Century Fox Genting

Seperti yang kita semua tahu, Taman Tema Genting telah ditutup dan kini Twentieth Century Fox World, taman tema terbaru yang sedang giat dibina di Genting Highlands, pahang yang meliputi keluasan 25 ekar serta mempunyai 25 permainan berdasarkan filem-filem yang mendapat … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , | Leave a comment

Percutian Ala Kampung di Eight Acres

Bila bercakap pasal percutian ada antara kita yang mengidamkan percutian di kawasan bergunung ganang, di pulau, pantai, tempat bersalji dan macam-macam lagi. Tapi pernah tak anda terfikir untuk bercuti dan alami suasana kampung yang indah, udara yang nyaman, kehijauan hutan dan … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 5 Comments

Percutian Ke Sri Aman Sarawak – Teksi Terlalu Mahal

Alhamdulillah, syukur sangat sebab dapat bercuti dan melancong ke Sri Aman Sarawak baru-baru ni. Untuk pengetahuan semua di Malaysia khususnya Sarawak mempunyai banyak tempat-tempat menarik. Ramai yang tak tahu di sebalik kemeriahan pusat pelancongan di Sarawak terdapat satu daerah iaitu Sri … Continue reading

Posted in Percutian, Sarawak - Sri Aman | Tagged , , , , , , | 2 Comments

Jom Ke Pesta Benak Sri Aman, Sarawak

Pada bulan May ini akan bermulanya pesta besar di Sri Aman, Sarawak. Pesta itu dipanggil Pesta Benak. Ianya berlangsung pada 16 May 2014 hingga 18 May 2014. Hanya terdapat di Sri Aman Sarawak je tau. Sebab apa? Kerana ombaknya yang … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , | 4 Comments

Little Red Cube Di Nusajaya Johor

Little Red Cube secara rasmi telah beroperasi sepenuhnya di Puteri Harbour, Nusajaya Johor. Sebuah mercu tanda terbaru yang menyediakan pelbagai aktiviti, hiburan dan hospitality terbaik dunia untuk semua ianya merupakan sebuah pusat gaya hidup dan hiburan untuk seisi keluarga. Jangan … Continue reading

Posted in Percutian, Sponsored Post | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 13 Comments