Aku Insan Biasa

Category archive

Promo - page 2

BIGBANG Special – My Favourite Korean Things

dalam Promo oleh

I love you baby I’m not a monster, Neon al-janha yejeon nae moseubeul shi-gani, chinamyeon sarajyeo beoril, Tende keu ttaen al tende baby“. Amboi mak jemah sejak dua menjak ni asik nyanyi lagu K-POP kau.. kelass kau mak jemah.. haha kalau mak jemah pun pandai nyanyi lagu dari kumpulan BigBang ni, aku pun pandai gak tau. Maklumlah sekarangkan musim demam K-POP dan terbaru 27 Oktober 2012 ni kumpulan muzik terkenal Korea iaitu Big Bang akan buat persembahan di Stadium Merdeka. Terima kasih banyak kepada SAMSUNG kerana sudi membawakan Big Bang Alive Galaxy Tour 2012 terus ke GALAXY SAMSUNG. Tak sabar rasanya nak pergi tengok konsert mereka nanti. Oh ye ada juga yang tak kenal dengan kumpulan Bigbang ni kan? hokey kalau tak kenal sila Google ye..

My Favourite Korean Things, hokey disebabkan aku sekarang tengah demam K-POP sebab BigBang nak datang Malaysia, jadi hari ni aku nak cerita-cerita sikit pasal Korea kat korang boleh tak haha.. jangan marah sebab aku teringin sangat nak pergi sana. Dah lama aku idam-idamkan percutian musim salji disana. Diorang kat sana mungkin dah bosan kot dengan musim salji, ye la banyak aktiviti terpaksa ditunda tapi bagi aku tidak.. kalau ada salji lagi lah aku suka.. maklumlah orang tak pernah pegang salji katakan..

Kalau diberi peluang ke Korea tempat paling utama aku nak pergi adalah di Pulau Jeju yang terletak dihujung semenanjung Korea Selatan dan antara pulau yang berdekatan dengan Jepun. Orang Korea panggil Pulau Jeju ni Jejudo. Kalau korang peminat cerita Korea mesti korang selalu tengok diorang berlakon kat tempat bunga-bungan, gunung ganang, air terjun yang cantik, laut yang luas.. kebanyakkannya diorang berlakon kat Pulau Jeju lah.. Disini memang sesuai kalau nak bercuti bersama keluarga ataupun nak berbulan madu. Insyaallah kalau ada rezeki aku nak pergi sini satu hari nanti.

Baca Lagi

NESCAFÉ Dolce Gusto : Capsule Flavors

dalam Promo oleh

Siapa yang tak pernah minum coffee sebelum ni? kalau tak pernah memang rugilah korang sebenarnya. Satu kenikmatan yang tak dapat diluahkan kesedapannya. Kalau nak bercakap pasal coffee ni aku bukanlah seorang yang pakar. Lagilah kalau nak buat sendiri coffee pelbagai rasa yang macam kat cafe tuh. Lagi pun harganya agak mahal kalau beli di kedai kalau nak buat sendiri nanti lain pulak rasanya.

Kepada semua penggemar coffee atau bukan penggemar coffee korang patut dengar ini. Sekarang ni kecoh satu seantero dunia tentang kehebatan dan kenikmatan rasa NESCAFÉ Dolce Gusto. Mesti korang ada yang dah faham bila aku cakap Dolce Gusto kan? dan ada juga yang blur apa sebenarnya benda yang aku cakap tu.

Sebenarnya NESCAFÉ Dolce Gusto ni adalah coffee pelbagai rasa yang direka khas untuk kepuasan setiap orang yang merasainya. Jadi sekarang ni tak perlu lagi pergi ke cafe-cafe kat luar sana. Sebab sekarang kita semua dah boleh minum coffee bertaraf class A dengan buat sendiri di rumah serta ianya menjimatkan kos perbelanjaan harian kita. Cuma beli mesin “Krups” macam gambar diatas tu dan Capsule Flavors NESCAFÉ Dolce Gusto saja kita dah boleh buat Cappuccino, Latte Macchiato, Espresso dan banyak lagi. Suka ayat-ayat “Coffee Is Not Just Black”, “Coffee Can Be Art” dan “Coffee Beyond Covention”.

Hari ini aku nak cerita sikit yang aku baru je dapat mesin Krups dan 8 jenis rasa Capsule Flavors NESCAFÉ Dolce Gusto yang comel tu. Oh ye ada yang tanya pasal mesin Krups kat aku, yang tu nanti entry kedua aku cerita tapi kali ni aku nak cakap pasal flavors NESCAFÉ Dolce Gusto dulu ye. Jom kita tengok video ini dulu..

Baca Lagi

NESCAFÉ Dolce Gusto @ Espresso Lab

dalam Promo oleh

Sabtu lepas bertempat di Espresso Lab Publika, aku dapat jemputan untuk tengok sendiri dan rasai apakah yang diorang asik sebut Dolce Gusto tu. Memang menarik dan bagi penggemar coffee macam aku ni memang sesuai sangatlah. Event petang tu adalah undangan khas beberapa orang blogger dan semua blogger yang datang dapat free machine pembuat coffee NESCAFÉ Dolce Gusto.

So korang tengok dulu video kat bawah ni, sebab aku akan update secara keseluruhan apakah sebenarnya NESCAFÉ Dolce Gusto ini.

A Thousand Years with the Christina Perri and Celcom

dalam Promo oleh

Cantik, Comel, dan Cun adalah empat “C” untuk Christina Perri yang menarik bagi aku. Aik kenapa aku cakap empat sedangkan hanya Cantik, Comel, dan Cun mana lagi satu “C”.. Okey “C” yang lagi satu tu adalah kerana CELCOM lah aku dapat menonton konsert Christina Perri live in Malaysia 7 June 2012 ini di KL Live, Jalan Sultan Ismail. Hanya kerana Celcom Di Tangan Anda kini pilihan terbaik untuk berhibur sakan bersama Christina Perri. Waduhh serius aku happy giler bila dapat tahu Christina Perri akan beraksi di sini. Mula dulu aku tak berapa nak kenal dia ni tapi lepas dengar lagu Jar of Hearts, A Thousand Years dan Arms buat jiwa dan raga aku ni dah ngam dengan melodi yang dinyanyikan.

Korang semua sebenarnya kenal ke tak yek dengan Christina Perri ni? Kalau yang dah tonton cerita Twilight Saga mesti pernah dengar lagu A Thousand Years kan kan.. lagu ni bagi aku memang lagu yang menusuk kalbu, hati, jiwa dan raga lah.. memang best dan penuh dengan maksud tersendiri. Sesuailah kalau yang tengah cintan cintun tuh kan kan..  Ok ini aku paste sedikit info pasal Christina Perri dari Wikipedia.

 

Christina Judith Perri (born August 19, 1986)is an American singer-songwriter and musician from Philadelphia. Her song “Jar of Hearts” charted in the United States after it was featured on the Fox television show So You Think You Can Dance in 2010. Rolling Stone named her the “Band of the Week” on October 26, 2010. On May 10, 2011, Perri’s “Jar of Hearts” was featured on Glee (Season 2, Episode 20 “Prom Queen”).Also, on June 27, 2011, Perri’s “Jar of Hearts” was featured on Switched at Birth (Season 1, Episode 4 “Dance Amongst Daggers”). One of her songs, “A Thousand Years”, has been in the Twilight saga movie Breaking Dawn.

 

I have loved you for a Thousand years I’ll love you for a Thousand more … yaaa saya pun cintakan awak Christina Perri sampai bila-bila.. haha apa yang aku dah meroyan ni.. ok aku berharap sangat supaya dapat tiket ke konsertnya nanti sebab aku nak abadikan saat indah dan romantis sambil dengar lagu-lagu dia ni..  kan best kalau boleh bawa awek sekali mesti awek aku pun suka nanti.. apa-apa terima kasih kepada Nuffnang kerana memberikan peluang kepada semua blogger menang tiket ke konsert Christina Perri live in Malaysia dan khasnya kepada CELCOM dan XPAX kerana membawakan Christina Perri secara exclusive kepada semua rakyat Malaysia.

Kalau korang memang peminat setia Christina Perri mesti korang tak akan lepaskan peluang ni kan?.. apa lagi jomlah kita ramai-ramai mendownload Call Me Tones dan lagu-lagunya kedalam handphone. Kalau nak tahu lagu apa yang best dan macam mana nak download meh tengok kat bawah ni..

Baca Lagi

DiGi Android – Mudah Cepat Dan Jimat

dalam Promo oleh

 

Ingat lagi entry aku DG Smart Plan and my Android Phone? hari ni video yang dijanjikan telah siap diupload ye Youtube.com dan inilah hasilnya.. terbaiklah upload video guna DiGi Internet dengan DG Smartplan ni memang laju gile. So lepas ni kalau ada sesiapa nak khidmat nasihat bolehlah hubungi Bomoh Tok Nok QR ni ye ehehe.. ok enjoy lah layan video aku ni.. maaflah kalau tak best..

JANGAN LUPA dapatkan juga koleksi smartphone terbaru anda di Shop.digi.com.my dan juga kalau senang-senang tu lawat juga Nuffnang.com.my sebab banyak hadiah dan tiket wayang boleh menang.. :) Terbaik

 

 

 

DG Smart Plan and my Android Phone

dalam Promo oleh

 

Kadang-kadang bila duduk melepak kat mamak dengan kawan-kawan ramai yang nak menunjuk-nunjuk handphone dan smartphone masing-masing.  Tapi bila aku tanya pada mereka apa kelebihan yang ada pada smartphone tu ramai yang jawab boleh berFacebook, Twitter, Youtube, surf internet dan macam-macam lagi. Bila aku tanya kenapa mereka jarang kemaskini status FB korang melalui mobile semuanya terdiam. Alasannya pekej internet yang mereka pakai tak bagus dan kadang-kadang menyebabkan kelancaran internet terganggu akibat rangkaian yang kurang baik. Apa lah diorang ni pakai je smartphone mahal-mahal tapi tak gunakan sepenuhnya kemudahan yang ada.

Aku sebagai seorang rakan yang baik terus cadangkan DG Smart Plan kepada mereka semua. Pada mulanya mereka tak percaya tetapi apabila melihat aku dengan ghairahnya mengemaskini status Facebook, Twitter dan melayari blog tanpa sebarang gangguan terus mereka terpikat. Akhirnya kesemua rakan aku sekarang sudah pakai rangkaian DiGi untuk Smartphone mereka dan kini kami sentiasa berhubung kerana DiGi  satu-satunya pekej dan pelan yang paling murah di Malaysia.

 

 

Kini aku nak mengorak selangkah lagi dan IMPIAN aku untuk memiliki sebuah SAMSUNG GALAXY NEXUS mungkin akan tercapai suatu hari nanti. Kenapa Samsung Galaxy Nexus menjadi pilihan aku? ada lah.. haha.. ok ni nak cerita sebab sekarang aku tergila-gilakan smartphone ni. Pertamanya kerana aku nak beli di http://shop.digi.com.my/ alasannya sebab ianya sangatlah muraaaaaahhhhhhh gilllleeeeeeee…. ya memang selama ni pun aku pakai DiGi memang muraaaaaahhhhhhh gilllleeeeeeee… dari beli Smartphone, Internet hinggalah panggilan telefon..

Kalau beli diluar harganya RM2,099 (RRP) tapi kalau beli dari DiGi kita dapat diskaun RM100 jadi harganya cuma RM1999 sahaja, dan dapat juga Monthly Bill Rebates sebanyak RM720* (RM30x24 bulan) sekiranya buat auto billing. Jadi keseluruhan penjimatan yang kita dapat sebanyak RM820. Berbaloikan?.. ni bukan berbaloi-baloi lagi.. ni dah kira Jimat Gile Berbaloi-baloi kebabooomm!!… kalau beli online dari DiGi penghantaran adalah percuma dan mengambil masa 3 hari sahaja.

Baca Lagi

Kembali Ke Atas