DiGi Android – Mudah Cepat Dan Jimat

 

Ingat lagi entry aku DG Smart Plan and my Android Phone? hari ni video yang dijanjikan telah siap diupload ye Youtube.com dan inilah hasilnya.. terbaiklah upload video guna DiGi Internet dengan DG Smartplan ni memang laju gile. So lepas ni kalau ada sesiapa nak khidmat nasihat bolehlah hubungi Bomoh Tok Nok QR ni ye ehehe.. ok enjoy lah layan video aku ni.. maaflah kalau tak best..

JANGAN LUPA dapatkan juga koleksi smartphone terbaru anda di Shop.digi.com.my dan juga kalau senang-senang tu lawat juga Nuffnang.com.my sebab banyak hadiah dan tiket wayang boleh menang.. :) Terbaik

 

 

 

DG Smart Plan and my Android Phone

 

Kadang-kadang bila duduk melepak kat mamak dengan kawan-kawan ramai yang nak menunjuk-nunjuk handphone dan smartphone masing-masing.  Tapi bila aku tanya pada mereka apa kelebihan yang ada pada smartphone tu ramai yang jawab boleh berFacebook, Twitter, Youtube, surf internet dan macam-macam lagi. Bila aku tanya kenapa mereka jarang kemaskini status FB korang melalui mobile semuanya terdiam. Alasannya pekej internet yang mereka pakai tak bagus dan kadang-kadang menyebabkan kelancaran internet terganggu akibat rangkaian yang kurang baik. Apa lah diorang ni pakai je smartphone mahal-mahal tapi tak gunakan sepenuhnya kemudahan yang ada.

Aku sebagai seorang rakan yang baik terus cadangkan DG Smart Plan kepada mereka semua. Pada mulanya mereka tak percaya tetapi apabila melihat aku dengan ghairahnya mengemaskini status Facebook, Twitter dan melayari blog tanpa sebarang gangguan terus mereka terpikat. Akhirnya kesemua rakan aku sekarang sudah pakai rangkaian DiGi untuk Smartphone mereka dan kini kami sentiasa berhubung kerana DiGi  satu-satunya pekej dan pelan yang paling murah di Malaysia.

 

 

Kini aku nak mengorak selangkah lagi dan IMPIAN aku untuk memiliki sebuah SAMSUNG GALAXY NEXUS mungkin akan tercapai suatu hari nanti. Kenapa Samsung Galaxy Nexus menjadi pilihan aku? ada lah.. haha.. ok ni nak cerita sebab sekarang aku tergila-gilakan smartphone ni. Pertamanya kerana aku nak beli di http://shop.digi.com.my/ alasannya sebab ianya sangatlah muraaaaaahhhhhhh gilllleeeeeeee…. ya memang selama ni pun aku pakai DiGi memang muraaaaaahhhhhhh gilllleeeeeeee… dari beli Smartphone, Internet hinggalah panggilan telefon..

Kalau beli diluar harganya RM2,099 (RRP) tapi kalau beli dari DiGi kita dapat diskaun RM100 jadi harganya cuma RM1999 sahaja, dan dapat juga Monthly Bill Rebates sebanyak RM720* (RM30x24 bulan) sekiranya buat auto billing. Jadi keseluruhan penjimatan yang kita dapat sebanyak RM820. Berbaloikan?.. ni bukan berbaloi-baloi lagi.. ni dah kira Jimat Gile Berbaloi-baloi kebabooomm!!… kalau beli online dari DiGi penghantaran adalah percuma dan mengambil masa 3 hari sahaja.

Continue reading

Photo Magnet Lagi …

 

Tak habis-habiskan aku ni cerita pasal photo magnet haha bukan apa aku memang suka sangat photo magnet ni sebab boleh lekat dan tampal kat peti sejuk rumah aku dah peti sejuk rumah orang lain gak haha.. Terbaru aku beli lagi Photo Magnet kat website Milkadeal.com semalam sebab diorang ada buat lagi promosi dari PhotoDelivery.com.my. Harga pun cukup murah cuma RM32.90 (bernilai RM105) untuk 7 keping Magnet Foto 5″ x 3.5″ Berkualiti Tinggi + PERCUMA Templat Tahun Baru Cina dari PhotoDelivery.com.my [Diskaun 69%].

Aku beli lagi photo magnet ni sebab sebelum ni pun aku dah mencuba perkhidmatan yang disediakan PhotoDelivery ni dan produk yang dihasilkan memang berkualiti tinggi dan cantik. So aku pun beli lagi ingat nak buat magnet untuk website pulak so bolehlah jadikan merchandise dan hadiah kepada pelawat blog aku yang bertuah nanti ehehe..

 

So kepada sesiapa yang berminat pergilah beli sekarang kat Milkadeal, nanti jangan cakap aku tak bagi tau pulak ye hehe..

http://milkadeal.com/deals/photodelivery-cny-3r

Magnet Foto Kalendar 2012 Sudah Siap

 

Yey! hari ni dah dapat Magnet Foto Kalendar 2012 yang aku beli dari promotion MilkAdeal hari tu. Memang terbaiklah gambar-gambar pilihan aku nih. Untuk maklumat korang kualiti gambar magnet dari PhotoDelivery.com.my ni memang terbaik yang pernah aku buat. Tak sia-sia membeli dari Milkadeal satu sebab murah dan keduanya produk yang di jual disitu semua bagus dan terbaik.

Suka sangat gambar-gambar magnet yang aku tempah ni.. nak bagi orang pun rasa sayang je.. so apa lagi dapat je aku terus lekat kat peti sejuk rumah aku yang comel tuh.. nasib baiklah masih ada ruang untuk lekat foto magnet kalender ni. So kepada korang yang nak buat gak macam ni boleh lah usha-usha promotion kat Milkadeal lagi mana tahu diorang buat promo foto magnet ni lagikan..

 

 

Terima kasih PhotoDelivery sebab buat yang terbaik untuk photo magnet calender tahun baru saya ni.. nanti zaid nak buat lagi nak bagi kat kawan-kawan pulak :)

 

 

Udara Segar Tahun Baru 2012

 

Alhamdulillah dapat gak hirup udara segar tahun 2012 ni. Ini merupakan post blog pertama aku di tahun 2012. Semoga perjalanan tahun 2012 kali ni berjalan dengan lebih bermakna dan lancar hendaknya. Sebut pasal udara, hidup kat KL ni memanglah boleh jadi stress sebab udara sekeliling memang tak bersih. Tambah pula dengan jalan jam dan kereta melambak-lambak kat jalan raya aduiiaaii memang boleh gile dibuatnya.

Nak pergi bercuti dan menikmati udara segar kat kampung pula masa tak mengizinkan. Lagi pun tu semua kos nak pergi bercuti semata-mata nak dapatkan udara segar. Jadi sekarang ni meh kita cari jalan macam mana nak atasi masalah ni dengan pantas dan murah. At least jimat sikit duit dalam poket dan kesihatan pun bertambah baik lepas ni.

Untuk pengetahuan aku baru je membeli 2 unit Penulen Udara Ionik USB dari MLM Vision Enterprise dengan harga RM17.50 (diskaun 50%) dari MilkADeal. Apakah fungsinya benda ni yek? mesti korang nak tahukan? ok fungsi alat ni adalah untuk meningkatkan kualiti udara di sekeliling kita. Cuma perlu plug Penulen Udara Ionik USB ni kat komputer atau laptop dan benda ni akan berfungsi membersihkan udara persekitaran dan menghembus udara segar. Alat ini bebas daripada bekteria, bau busuk, asap rokok dan debu.

 

 

RM17.50 (bernilai RM35) untuk Penulen Udara Ionik USB dari MLM Vision Enterprise [50% OFF] – Klik disini untuk beli : http://milkadeal.com/deals/mlmvision-airpurifier
  • Sistem berus gentian karbon untuk memancarkan zarah anion
  • Menyingkir bahan-bahan toksik termasuk habuk, bau & acuan
  • Menyerap alergen bawaan udara seperti debunga, asap, bulu haiwan & lain-lain zarah kecil
  • Menghapuskan statik & mengurangkan gangguan elektromagnetik
  • Kepadatan anion: 1 juta/cm3
  • Penggunaan kuasa: <0.3W
  • Menggunakan kuasa USB; DC 5V
  • Berat: 22g
  • Dimensi: 89.5 x 21.5 x 21.5mm
  • Termasuk panduan pengguna Bahasa Inggeris & Cina

 

Jadi rasanya tak rugi aku beli benda ni lagipun harganya cukup murah dengan Milkadeal sebab ada promotion 50% dari harga asal iaitu RM35.00. So kepada kengkawan yang nak beli bolehlah beli sekarang sebab promo ni ada 4 hari je lagi. Aku dah beli 2 korang bile lagi hhehe..

 

Magnet Foto Kalendar 2012

Tahun 2012 semakin hampir jadi azam baru pun dah kembali membuak dalam fikiran ni. Haha padahal azam lama pun masih tak terlaksana lagi..  Tak apalahkan.. azam tetap azam, laksana atau masih tak terlaksana tu perkara kedua. Janji kita ada azam dan wawasan yang nak dilakukan sepanjang tahun. Tul tak?..

Selalu kalau masa hujung tahun ni bila pergi shopping kat kedai mesti nak minta kalender tahun baru. Tapi sekarang ni tak lagi, sebab aku dah buat kalender kenangan aku sendiri. Mujurlah ada MilkAdeal.com yang sekarang ni tengah buat Promosi Krismas PhotoDelivery.com.my. Promosi yang aku maksudkan adalah RM29.90 (bernilai RM114) untuk 6 Magnet Foto dengan Kalendar 2012 [Diskaun 74%].

Untuk pengetahuan ini pertama kali aku tempah dan cetak kalender kenangan untuk diri sendiri. Sebab utama aku beli promosi ni kerana ianya sangat murah. Sebab kedua dengan harga RM29.90 aku dapat 6 set kalender kenangan dan bolehlah aku bagi kat sedara mara dan keluarga aku sempena tahun baru nanti. Sebab ketiga adalah kualiti dari PhotoDelivery.com.my ni sangat bagus, lihat saja testimoni mereka semua cakap perkhidmatan meraka bagus dan pantas. Sebab keempat perkhidmatan penghantaran kerumah percuma disediakan.

Okey ni nak bagi tau sikit, promosi ni tinggal 2 hari je lagi kat MilkAdeal.com, jadi kepada sesiapa yang berminat bolehlah tempah dan beli promosi ni kat MilkAdeal.com sekarang. Aku dah beli dah.. korang bila lagi?

 

 

Promosi Krismas PhotoDelivery.com.my! RM29.90 (bernilai RM114) untuk 6 Magnet Foto dengan Kalendar 2012 [Diskaun 74%]

 

Apa Yang Anda Dapat

6 Magnet Foto dengan Kalendar 2012
PERCUMA penghantaran dalam Semenanjung Malaysia

Tarikan Utama

Magnet Foto di atas. Kalis cap jari
Kalendar susun atur bulanan untuk tahun 2012
12 halaman tunggal dengan cuti umum & cuti sekolah
Cantik & tahan lama untuk paparan
Saiz yang amat berpatutan: +/- 5 “x 7″ (13cm x 18cm)
Saiz magnet: +/- 5″ x 3.5″ (13cm x 9cm)
Boleh digunakan sebagai Kalendar Meja, Kalendar Peti Sejuk atau Kalendar Kereta

Nak Buat Photobook Dari Phototalkz – Milkadeal

 

Serius aku cakap aku ni seorang yang pelupa dan sampai bertahun-tahun janji ngan orang tapi tak tunaikan.. sebenarnya ceritanya begini. Aku dah janji ngan kakak aku nak siapkan photobook kawin dia, tapi aku ni bukan jenis yang pandai nak design-design gambar bagai sampailah dia dah beranak kini photobook dia tak ku siap-siapkan lagi haha.. sorry ye along nanti aku siapkan secepat mungkin okey..

Hari ni bila masuk website MilkAdeal.com ternampak satu promosi photobook dari Phototalkz. Harganya boleh tahan murah gak kalau nak bandingkan dengan syarikat lain. Mujurlah ada Milkadeal yang buat promosi ni bolehlah aku beli dan design sendiri photobook kawin kakak aku nanti. Untuk pengetahuan sekarang di Milkadeal tengah buat promosi RM52 (bernilai RM208) untuk Satu Album Buku Foto Image Wrap Bersaiz 8 x 6 inci – Laminasi Pusam di Phototalkz [Diskaun 75%].

Memang boleh dikatakan ini adalah tawaran yang paling murah aku jumpa. Tengok testimoni dan komen dari mereka yang telah menggunakan perkhidmatan Phototalkz ni semua cakap service mereka bagus dan kualiti gambar yang di cetak sangat memuaskan. Baguslah! harga murah tapi service menarik.

Aku tanpa segan silu telah membeli 2xRM52 untuk promosi ni. Ini saja hadiah hari perkahwinan yang boleh aku bagi pada kakak aku dan suaminya. Walaupun dah lambat tapi memori indah tetap dan kekal abadi sampai akhir hayatkan.. Melalui gambar jugalah kita boleh ingat dan mengeratkan kasih sayang antara satu sama lain..

 

Apa Yang Anda Dapat

Satu 8″ x 6″ Album Buku Foto – Laminasi Pusam (38 muka surat)
Termasuk caj penghantaran kepada Semenanjung MalaysiaDitawarkan buat masa yang terhad sahaja, anda boleh mendapatkan buku foto anda sendiri dari PhotoTalkz pada harga hanya RM52! Saiz album adalah 8 inci x 6 inci. Muka depan buku foto adalah laminasi kusam, di mana kesan jari-jemari tidak akan melekat padanya. Anda tidak perlu gusar untuk menunjukkan buku foto anda kepada rakan-rakan lagi! Perkhidmatan penghantaran adalah percuma bagi Semenanjung Malaysia. Namun, bagi mereka yang berada di Malaysia Barat (Sabah & Sarawak), anda dikehendaki membayar bayaran tambahan sebanyak RM15 untuk menerbangkan buku foto anda ke sana!

 

Pembelian boleh dibuat melalui laman MilkAdeal.com sekarang. Cepat tawaran dah nak tutup jadi siapa cepat dia dapat okey.. Lepas beli voucher ni korang boleh masuk laman web Phototalkz dan download software yang diorang sediakan.. memang senang nak design sendiri photobook korang dengan software ni.. so bila dah design korang boleh email mereka dan tunggu penghantaran dirumah. Penghantaran adalah percuma.. kira okeylah kan harga murah dan siap ada free delivery lagi..

 

MilkADeal – Jom Rehatkan Badan Di Malacca Spa

Tahun 2012 semakin hampir dan pasti ianya diikuti dengan azam baru untuk majukan lagi diri untuk terus success dimasa akan datang. Kerja sememangnya memerlukan minda dan fizikal berfungsi dan sentiasa bekerjasama antara satu sama lain. Jika kita antara golongan mereka yang workaholic dan tidak menjaga kesihatan pasti akan mengundang segala jenis penyakit dimasa akan datang. Orang cakap, cari duit pun berpada-padalah jangan sampai sakit-sakit kan.. kalau dah sakit lagilah banyak kos untuk bayar perubatan. Betul tak?

Untuk golongan workaholic ni dinasihatkan untuk sentiasa manjakan diri. Bukan manja bermaksud malaskan diri untuk bekerja tetapi yang dimaksudkan disini adalah menjaga dan merehatkan badan supaya kekal cergas dan aktif sepanjang masa. Salah satu cara untuk mereka merehatkan minda adalah pergi bercuti bersama keluarga pada setiap hujung tahun. Ini membolehkan minda kita tidak terbatas untuk memikirkan hal-hal pejabat semata-mata, tetapi ianya juga dapat menyegarkan saluran-saluran darah dan mengurangkan kadar tekanan tension dalam otak.

Selain itu, cara terbaik untuk merehatkan otak adalah dengan menjalani sesi rawatan Spa. Satu cadangan yang baik bukan di waktu hujung tahun ni.. selain dapat beriadah bersama keluarga apa kata kita pergi rawatan Spa pula. Tak mahal pun kalau pandai berjimat dengan MilkADeal. Untuk pengetahuan semua, aku memang selalu buat pembelian kat @MilkADeal dan aku akan sentiasa membeli disini sebab segala yang aku inginkan ada serta dapat penjimatan (Diskaun) lagi.

 

 

Kali ni aku nak hadiahkan satu sesi rawatan Spa di Malacca Spa yang terletak di Sri Rampai, Kuala Lumpur kepada seorang rakan yang sangat bekerja keras sampai tak rehat-rehat ni.. Harga yang ditawarkan memang cukup murah dan lumayan. Hanya RM38 dari harga sebenar RM371 dimana anda akan mendapat penjimatan sehingga 90%. WOW murah gile kan?.. Harga yang ditawarkan termasuklah pekej Hot Stone Massage, Full Back Body Massage, Vitamin C Facial, Eye Treatment, Neck Treatment, Face Massage dan 67% Off on Hand Paraffin + Foot Treatment (Np: RM90). Huhu sayangnya tawaran ni untuk wanita je.. tak apalah kita kasi kawan-kawan rehat dulu.. sebab kat MilkADeal memang banyak lagi tawaran menarik setiap hari..

Okey kepada sesiapa yang berminat untuk menjalani sesi rawatan Malacca Spa ni boleh terus ke link : http://milkadeal.com/deals/malaccaspa-massagetreatment

 

Menangi Hadiah Lumayan Dalam Cabaran Online MasterChef Malaysia


Hadiah Menarik Di Cabaran Online MasterChef Malaysia

Rancangan realiti masakan terkenal, MasterChef sudah berada di Malaysia. Kini peluang penonton di rumah memenangi hadiah menarik dan lumayan melalui Cabaran Online MasterChef Malaysia menerusi laman sosial Facebook. Penonton hanya perlu masuk ke Laman Facebook MasterChef Malaysia dan bermain permainan yang disediakan.

Hadiah-hadiah mingguan berupa wang tunai RM500 dan Pendrive MasterChef Malaysia sedia untuk dimenangi. Manakala hadiah utama berupa wang tunai berjumlah RM1000, barangan eletrik Panasonic serta barangan Apple seperti iPad dan iPod Nano Touch menjadi rebutan.

Dalam permainan ini, peserta perlu mengumpul bahan-bahan yang diperlukan untuk menyediakan suatu hidangan dalam masa yang diberikan. Setiap bahan yang betul akan diberikan markah manakala yang salah akan ditolak markah. Mereka juga berpeluang mendapatkan masa tambahan dengan “menangkap” gambar jam loceng. Dengan masa tambahan ini, peserta berpeluang mengumpul lebih banyak bahan.

Setiap minggu, satu Kod Rahsia akan diberikan melalui rancangan MasterChef Malaysia. Kod Rahsia ini akan muncul di awal dan akhir rancangan. Sekiranya peserta menggunakan Kod Rahsia ini, markah bonus akan diberikan dan peluang untuk mendapatkan hadiah amat cerah.

Layari www.facebook.com/MasterChefMalaysia sekarang untuk menyertai permainan ini sekaligus memenangi hadiah-hadiah menarik dan lumayan. Saksikan MasterChef Malaysia setiap Sabtu hingga Rabu, 9 malam di Astro Ria (104).

AirAsia ASEAN Basketball League Internship Program Continues In the Philippines

The kids together with Mr. Billy Ray Bates who were present at the Basketball Clinic

 

Manila, Philippines, 8th November 2011 – As part of their ongoing efforts for youth development in the region, the AirAsia ASEAN Basketball League announced the lucky student who was chosen for a two month internship programme with the AirAsia Philippine Patriots. Miss Lavinia R. Venus from the University of Lyceum, Manila was chosen out of a number of interested applicants to join the professional basketball team in its efforts to promote the sport in the country.

Miss Lavinia has been assigned to the marketing department throughout her internship period with the Patriots.  She had her baptism of fire over the weekend when she assisted the Patriots during the AirAsia Airjam Basketball Clinic held at Caloocan City.

“I am honored to be a part of the AirAsia ASEAN Basketball League Internship Program and been given the chance to work with the AirAsia Philippine Patriots in a professional league. This internship will help me grow and it will allow me to apply the skills that i have as well as meet new people” says Lavinia after being interviewed at the Airjam Basketball Clinic.

Lavinia was welcomed on board by the AirAsia Philippines Patriots team manager, Mr. Erick Arejola as well as Assistant Team Manager Mr. Benjo Flores. Also on hand to make her feel at home was PBA legend Mr. Billy Ray Bates, who was recently announced as the AirAsia Philippine Patriots’ new skills coach.

The AirAsia ABL Internship Program was launched in March earlier this year aiming to develop the skills and talents of ASEAN youths, by giving university students the opportunity to gain invaluable professional working experience with one of the many AirAsia ABL’s teams, partners and sponsors.

 

Mr. Erick Arejola, team manager of the AirAsia Philippine Patriots welcoming Miss Lavinia

 

“The unique thing about the AirAsia ABL Internship Programme is that we do not simply offer job placements which are confined within each country, we are offering them regional exposure” Mr. Kuhan Foo, Chief Executive Officer of the AirAsia ASEAN Basketball League commented, “ Although it’s still a relatively young programme, the interns we have found so far has proven its success and we will be continuing this efforts as part of our mission to encourage the development of young adults all across the region”, he added.

The first student successfully chosen to complete AirAsia ABL Internship Program was Miss Editha Botecario from the University of Makati, who was placed for one month at the AirAsia ASEAN Basketball League headquarters in Petaling Jaya, Malaysia in March. During her time with the AirAsia ABL, Editha was exposed to the inner workings of how the professional league is run.

Jacque M. Ruby, from the AirAsia Philppine Patriots commented “This program provides selected students a taste of the real working world, taking them out of their comfort zones. When they graduate and start working full time, it is going to be an easy transition for them. Further, the internship program has been uniquely designed to give them a distinct advantage in sports marketing.”