PETRONAS Motorsport Demo Run 2014

DCIM100GOPRO

Seronok memang la seronok mana taknya bila dapat peluang menyaksikan PETRONAS Motorsport Demo Run 2014 di KLCC baru-baru ni. Memang sangat teruja, dah lama aku nak merasa pengalaman macam ni sebab aku pun salah seorang peminat sukan permotoran. Banyak juga yang aku belajar kat sini, maklumlah sebelum ni setakat minat F1 je tapi tak begitu mendalam dan mengetahui di sebalik peranan dan kejayaan dalam bidang F1 itu sendiri.

Screen Shot 2014-04-14 at 4.58.35 PM

Antara pameran yang dibuka kepada orang ramai untuk melihat sendiri model-model kereta dan motor. Di sini anda dapat melihat dengan lebih dekat pelbagai jenis model kereta Mercedes dan ia mampu menarik minat orang ramai untuk lebih mengetahui perkembangan terkini mengenai sukan permotoran.

DCIM100GOPRO

Mercedes AMG Petronas F1 Team menampilkan pertunjukkan kereta Mercedes yang dipanduk oleh Lewis Hamilton, Nico Rosberg dan Daniel Juncadella. Pertunjukkan ini membolehkan orang ramai dapat melihat lebih dekat aksi pelumba Formula 1.

Screen Shot 2014-04-14 at 5.01.09 PM

Orang ramai juga dapat mengambil gambar dengan kereta Mercedes yang dipandu oleh jaguh Formula 1 ini. Selain itu, pelumba motosikal Asia Cup series turut menampilkan aksi menarik yang memukau penonton yang hadir.

Dalam pertunjukkan tersebut, Lewis Hamilton dan Nico Rosberg turut menunjukan aksi beliau membawa kereta dan berhenti mengisi minyak petrol PETRONAS PRIMAX.

DCIM100GOPRO

Untuk makluman korang ,Lewis Hamilton kini telah dilantik sebagai perunding prestasi teknikal bagi rangkaian petrol PETRONAS PRIMAX. Beliau bersama rakannya telah memberi beberapa maklumat data dan kajian untuk mempertingkatkan prestasi ketika perlumaan Formula 1 yang kini semakin mencabar.

Screen Shot 2014-04-14 at 5.03.35 PM

Antara salah satu kejayaan prestasi kajian beliau adalah membuktikan teknologi yang hebat di perlumbaan Formula 1 ke jalan raya bagi keuntungan pengguna pemandu di Malaysia. Kini petrol PETRONAS PRIMAX boleh di dapati lebih 1000 buah stesen minyak di seluruh negara dan kecekapan petrol menjadi pilihan para pemandu di Malaysia.  Lewis Hamilton sebelum ini merupakan Perunding Prestasi Teknikal untuk produk pelincir PETRONAS Syntium pada 2013 akan memberi faedah yang baik kepada semua pemandu serta kemajuan dalam menyesuaikan kereta Formula 1 dengan enjin kereta biasa.

DCIM100GOPRO

Secara keseluruhannya aku dan rakan-rakan blogger lain memang berpuas hati dengan anjuran PETRONAS Motorsport Demo Run 2014. Moga-moga tahun depan akan adalah lagi anjuran sebegini.

Meet & Greet Bersama Nico Rosberg & Lewis Hamilton

Minggu lepas memang best, sebabnya diundang ke satu event anjuran PETRONAS di mana dalam event tu aku dan beberapa blogger hebat serta pemenang bertuah dapat berjumpa dan beramah mesra dengan Nico Rosberg dan Lewis Hamilton.

DCIM100GOPRO

Lebih menarik apabila para blogger dan super fan dapat bermain permainan Facebook PETRONAS PRIMAX CHALLENGE di https://www.facebook.com/PETRONASBrands/app_675490522493882 dan 2 peserta yang mendapat markah paling banyak dapat bermain bersama Nico Rosberg dan Lewis Hamilton.  Memang satu pengalaman yang tak dapat dilupakan dan pengalaman yang paling indah. Mana nak dapat pengalaman bertuah ni kat tempat lain kan..

Screen Shot 2014-04-08 at 1.31.03 PM

Dalam masa yang sama para bloggers, super fans dan juga krew diberi peluang untuk bergambar kenang-kenangan bersama Nico Rosberg dan Lewis Hamilton.

DCIM100GOPRO

Acara kemuncak apabila diberi peluang beramah mesra bersama En. Raja Mazhar Mohar Bin Raja Tun Mohar (the head of PETRONAS Customer Experience Department)

DCIM100GOPRO

Dalam sesi ini para bloggers dapat bertanyakan pelbagai soalan dan berkongsi pengalaman dalam penggunaan PETRONAS Fuel dan lubricant. Boleh dikatakan penggunaan minyak dan pelincir PETRONAS dapat menjimat dan menjaga kenderaan. Ini memang pengalaman aku sendiri yang selama ni sentiasa menjadi pilihan nombor 1 menggunakan minyak PETRONAS PRIMAX. Alasan yang terbaik kenapa aku menggunakannya adalah sebab menjimatkan dalam pemanduan, lebih berkuasa dan berprestasi unggul.

Alasan kedua kerana Minyak petrol PETRONAS PRIMAX dan PETRONAS SYNTIUM ini hasil pembangunan daripada teknologi F1. Kiranya macam mana kita tengok teknologi F1 yang canggih tu diserap dalam minyak terbaru ini untuk kenderaan biasa. Jadi dengan rasa enjin yang lebih lancar dan dapat mengubah gaya pemanduan kita dengan lebih selamat. PETRONAS merupakan pengeluar minyak bagi F1 Team yang digunakan untuk Mercedes engines. Lebih banyak R&D untuk enjin baru dan dari segi teknikal

Kualiti dalam PETRONAS PRIMAX ni memang tak dinafikan lagi sebab ianya mempunyai pakej bahan api berbilang fungsi dan memberi tindakan pembakaran yang cekap dalam menurangkan geseran dan mencapai prestasi maksimum.

Memang bestlah dapat berborak-borak santai bersama En. Raja Mazhar Mohar Bin Raja Tun Mohar banyak cerita yang dia kongsikan bersama. Ada juga cadangan yang kami lontarkan antaranya bina lebih banyak drive thru ATM macam kat Kota Damansara dan antara lain supaya meneruskan Coffee Break yang merupakan salah satu inisiatif PETRONAS

Semoga event macam ni dapat diteruskan lagi di masa akan datang supaya lebih banyak input dapat dipelajari. Mana tahu tahun depan PETRONAS akan keluarkan bahan api yang lebih gempak dan lebih power.

Pandu Uji Di KIA Roadshow

Kesempatan cuti hujung minggu lepas aku habiskan masa terluang untuk pergi “Test Drive” kereta idaman aku KIA Picanto dekat The Curve. Alhamdulillah dengan rezeki Allah yang terbentang luas ni dan masa yang tepat untuk aku membeli kereta baru.

DCIM100GOPRO

 

Sebenarnya dah lama mengidam kereta KIA Picanto ni sebab design yang comel dan sesuai untuk orang bujang macam aku ni yang inginkan gaya pemanduan yang hebat. Tiga aspek utama aku nak mencuba kereta ni adalah sebab rupa bentuk, keselamatan dan fungsi yang ada.

Kalau bercakap pasal rupa bentuknya memanglah sangat mengancam dan terbaik. Selain didatangkan dalam bentuk sporty, dengan 5 pintu, lampu LED waktu siang, Electric Folding Side Mirror dan dikemaskini bersama lampu LED Side Turn Signal.

DCIM100GOPRO

Penting dalam memiliki sesebuah kerendaan idaman tu mestilah pandang dari sisi keselamatan juga. Untuk KIA Picanto ni tersiap sedia 6 Airbag System, Electronic Stability Control (ESC), Hill-Start Assist Control (HAC) dan Vehicle Stability Management (VSM). Aku paling suka kat bahagian kunci kereta ni sebab kereta ni menggunakan sistem kunci pintar dan butang menghidupkan enjin. Kalau tak ada kunci pintar tu tak ada dalam kereta, jadi kereta pun tak boleh dihidupkan, dan kalau kunci tak dikeluarkan dari kereta maka kereta tak boleh dikunci. Memang sesuailah untuk orang macam aku ni yang suka tertinggal kunci dalam kereta.

DCIM100GOPRO

KIA Picanto ni didatangkan dalam 2 fungsi enjin iaitu Picanto 1.2 AT dan 1.2 MT. Harganya pun sangatlah berpatutan dan mampu milik semua orang.

DCIM100GOPRO

Untuk makluman semua, kalau kita test drive mana-mana kenderaan KIA di road show mereka kita berpeluang untuk mendapat 1 cabutan bertuah bagi menyaksikan perlawanan akhir World Cup 2014 di Brazil, kalau korang beli kereta pula dapat lagi 2 cabutan bertuah. Manalah tahu kalau ada rezeki dapat pergi tengok World Cup 2014 kan..

Sesiapa yang tak sempat untuk dapatkan cabutan bertuah dan test drive di The Curve minggu lepas jangan risau sebab peluang masih ada. Mereka yang tinggal di kawasan JB bolehlah datang ke KIA Roadshow di KSL City pada 4 April – 6 April dan lokasi seterusnya pada 16-21 April 2014 di KLCC atau boleh datang ke mana-mana KIA Showroom yang berhampiran.

PETRONAS Coffee Break – Berehat Seketika

Balik kampung… oooooohh… balik kampung… nah nak nyanyi sangat.. macam la kampung kau tu jauh sangat zaid oii.. sebab aku happy sangat nak menyanyi ni sebabnya aku dah tak sabar nak pergi bercuti bersama keluarga sempena cuti Tahun Baru Cina ni. Bukan senang nak dapat cuti panjang tau lagi-lagi kerja dalam bidang broadcasting ni, tak ada istilah cuti dalamnya.

So bila nak bercuti waktu public holiday ni especially waktu cuti Tahun Baru Cina, korang faham je lah mesti jam teruk kat lebuh raya dan semua jalan. Mengantuk dan penat tu sudah tentu bila berjalan dengan jarak jauh. Tapi setiap tahun yang bestnya ada PETRONAS Coffee Break. Sambil memandu jauh tu boleh lah singgah ke PETRONAS stations yang mengambil bahagian.

 

Screen Shot 2014-01-29 at 11.49.22 AM

 

So tak perlu risau lah ada lebih kurang 39 PETRONAS Stations yang mengambil bahagian dalam kempen PETRONAS Coffee Break ni so kalau rasa letih rasa haus tu boleh singgah terus. Tahun ni PETRONAS akan memberi red goodie pouches yang mengandungi Wonda Premium Coffee,  Julie’s Love Letters crackers dan PETRONAS branded CNY ang pow packets kepada pengguna jalan raya. Perhh best tuh.. lagi best ianya PERCUMA sehh~ Kempen PETRONAS Coffee Break ni bermula 29 Januari hingga 30 Januari 2014 ini dan fasa kedua akan bermula pada 2 Februari 2014 hingga 3 Februari 2014.

PETRONAS will also contribute RM20,000 to fuel up St John Malaysia’s ambulances that are patrolling the major highways. Memang bestlah PETRONAS ni.. banyak betul sumbangan mereka ni kan.. aku harap sangat sumbangan macam ni akan diteruskan sampai bila-bila.

petronas-coffee-break

Kalau nak lebih mudah nak tahu kat mana PETRONAS Stations yang mengambil bahagian dalam kempen PETRONAS Coffee Break ni lagi senang download aplikasi PETRONAS Pitstop. Ada untuk iPhone dan Android.. so sambil memandu tu bolehlah singgah mana-mana PETRONAS yang mengambil bahagian. Lagi mudah layari je www.mymesra.com.my

Malaysia Resume : Syamsul Yusof Pengarah Muda & Pelakon Hebat!

syamsul

Evolusi KL Drift, Bohsia: Jangan PilihJalan Hitam, Khurafat, KL Gangster, Aku Bukan Tomboy, siapa yang tak pernah tengok cerita ni? Mesti semua orang dah tengok kan! Filem terhebat di Malaysia arahan Syamsul Yusof. Pastinya Syamsul Yusof ni merupakan seorang anak muda yang berjiwa kental dan dan sangat kreatif dalam bidang perfileman dan lakonan. Mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi, itulah ibarat pepatah yang secocok dengan Syamsul Yusuf ni kerana beliau merupakan anak kepada pengarah tersohor Malaysia Dato’ Yusof Haslam.

Aku mula meminati lakonan dia ni sejak dari filem Gila-Gila Pengantin Popular masa tu dia ni melakonkan watak pembantu je. Masa tu aku dah nampak bakat yang ada kat Syamsul ni. Nak rasa jeles sebab lahir tahun yang sama dengan aku? Oh TIDAK!! Sama sekali!! bahkan aku nak jadikan dia sebagai mentor aku dalam bidang entertainment ni. Maklumlah sekarangkan aku bekerja dalam bidang hiburan jadi kene cari seorang mentor yang boleh aku ikut jejak langkah dia.

Kejayaan demi kejayaan dalam filem-filem lakonan dan arahan beliau. Baru berumur 29 tahun tetapi dah boleh dibanggakan oleh rakyat Malaysia khususnya belia-belia negara menjadikan beliau ikon untuk terus berjaya. Jangan pandang kalau dia berasal dari keluarga berada atau mempunyai wang tetapi pandang dari sudut bagaimana kejayaan dan kesusahan dia menaikkan taraf dan satu lagi anjakan kehadapan kualiti filem Malaysia.

Memang salut dengan Syamsul ni sebab filem yang dia hasilkan memang “first class” mencetus idea baru dan buka mata pengarah filem lain untuk dapatkan mood baru dalam industri perfileman. Hasilnya! melalui filem Evolusi KL Drift 2, Syamsul telah pun memenangi Anugerah Pengarah Filem Terbaik FFM23 dengan mendapat sambutan hebat di pawagam dengan kutipan mencecah RM6 juta setanding dengan filem bapanya Sembilu 2 yang mendapat box-office suatu ketika dulu. Nah!! Bayangkan seorang anak muda yang baru setahun jagung dah boleh buat duit banyak macam tu.. perhh!! Salutlah..!!

Syamsul Yusof mempunyai kreativiti tersendiri yang tinggi. Dari perspektif pengarahan, beliau mampu mengeluarkan sebuah filem yang begitu menarik dan disenangi penonton. Ini adalah faktor utama yang mampu menarik penonton ke pewagam di samping mengajar penonton menjadi seorang yang lebih baik. Pada waktu yang sama, menjadi penyumbang kepada ekonomi menerusi industri perfileman tempatan. Syamsul Yusof adalah seorang pengiat filem muda tempatan yang aktif berkarya secara komersial dan kesungguhan beliau patut dicontohi. Apa yang diusahakan itu, dilakukan bersungguh-sungguh demi untuk mencapai kejayaan. Kejayaannya itu menjadi inspirasi supaya anak-anak muda penggiat filem mampu bersaing dan menghasilkan karya yang lebih baik selepas ini.

Terdetik nak tulis pasal Syamsul Yusof ni sebab hari tu terbaca di Malaysiaresume.com kisah kejayaan anak muda Malaysia dalam beberapa bidang antaranya dalam bidang perniagaan, seni, hiburan, fesyen dan gaya, masyarakat, alam sekitar, sukan, teknologi dan lain-lain lagi. Bagi aku kisah Syamsul Yusof ni memang patut dikongsi dan memang layak untuk dijadikan motivasi dan inspirasi kepada semua termasuk diri aku sendiri.

Rokok Haram? Rokok Seludup? Tak Main Lah!!

Rokok seludup dekat Malaysia sekarang dah makin banyak terjual dah, senang je nak beli rokok seludup sekarang nie. Tahu tak, bila dah banyak sangat rokok haram atau rokok seludup ni masuk dalam pasaran, nanti lagi banyak jenayah terancang yang berlaku.. seperti yang berlaku di seluruh dunia termasuk juga di Malaysia. Bila kita beli rokok seludup nie kita sebenarnya membantu atau mendorang mereka supaya menjual lagi rokok seludup ni di Malaysia, pada masa yang sama lebih banyak lagi pendatang asing yang masuk ke Negara kita.

Rata-rata yang menjual rokok seludup ini adalah dari pendatang asing yang masuk secara haram ke Negara kita, iyalah kalau mereka masuk secara normal macam mana pulak mereka boleh bawa rokok-rokok nie kan. Rokok seludup ni memanglah murah, tapi kesannya sangat banyak pada pengguna dan Negara kita.

BAT-blogger-v3-1

Apa kesan pada pengguna ini, kesan pada pengguna atau kita yang membeli rokok seludup ni. Kita tidak tahu apa kandungan dalam rokok seludup yang dijual ni, kemungkinan ada bahan-bahan yang terlarang atau bahan-bahan yang melebihi dari had yang boleh menyebabkan kita mendapat penyakit. Iya memang rokok yang terjual di Malaysia ini tidak elok untuk kesihatan kita, tapi kandungan bahan dalam rokok tersebut dikawal.

Baru-baru nie aku ada baca tentang artikel rokok seludup nie di New Strait Times (NST). Dalam artikel tersebut ada menggatakan kerajan Malaysia rugi hampiri RM 2 Billion disebabkan penjualan rokok seludup nie. RM 2 Billion itu satu jumlah yang besar, tak kan kita nak buat ekonomi Negara kita jatuh kot, piker-pikirlah sebelum membeli rokok. Beli lah rokok yang sah di pasaran, jangan beli rokok seludup.

Apa-apa pun merokok tu sebenarnya membahayakan kesihatan. Fikirlah kalau beli rokok pun pastikan ianya bukan rokok haram yang diseludup. Merokok tu pun dah sah-sah tak baik selain dapat berjimat ianya juga dapat membantu menjana ekonomi sendiri gak.

Bergaya Dengan Ford Fiesta

1-firdfiesta1

Ford bekerjasama dengan hitz.fm, stesen radio berbahasa Inggeris nombor 1 di Malaysia baru-baru ini melancarkan Ford Fiesta di Taylors University Lakeside. Para tetamu yang hadir dihiburkan oleh penyampai radio Hitz.fm termasuk Ean, Jinny Boy, RD, Ryan & Denise mereka juga dihidangkan dengan persembahan dari Chester See dan Estranged, James Baum, They Will Kill Us All, K-Town Clan, Da Vagabonds, Joe Flizzow, Mizz Nina dan Pop Shuvit & Project EAR.

201309291854

Ford Fiesta baru ini bercirikan penampilan bergaya, teknologi keselamatan dan pintar yang mengagumkan, penjimatan bahan api, pretasi serta kualiti yang tinggi. Ford Fiesta yang baru ini dikuasakan dengan engine 1.5 Liter Twin Independent Variable Camshaft Timing (Ti-VCT), transmisi Automatik 6 Kelajuan PowerShift dan 4 silinder DOHC.

Dengan kuasa engine yang sangat bagus, Ford Fiesta juga mementingkan ciri-ciri keselamatan yang tinggi. Antara ciri-ciri keselamatan yang ada pada Ford Fiesta ini, Anti Braking System (ABS), Emergency Brake Assist (EBA), Traction Control System (TCS), Passive Anti-Theft System (PATS), Rear Parking Aid with Park Pilot.

1-Desktop

Ford Fiesta terbaru ini didatangkan dengan pelbagai ciri-ciri seperti Powershift 6 Kelajuan Automatik dengan Selectshift,, Arahan suara untuk panggilan, muzik dan bacaan SMS  melalui Ford Sync, bantuan parkir belakang, dan ciri hidup enjin tanpa kunci….. siapa tak tertarik? Pemanduan akan lebih selamat dengan adanya sistem ini, pemandu boleh menjawab panggilan telefon, memilih lagu dan juga boleh mendengar teks mesej menggunakan arahan suara. Tidak lupa juga Ford Fiesta ini didatangkan dengan banyak ciri yang memudahkan pengguna. Dengan adanya sistem Smart Keyless Entry, kita tidak lagi perlukan kunci untuk membuka kereta atau hidupkan enjin. Bila kita dekat dengan kereta, Smart Keyless Entry akan membuka kunci pintu secara automatik.

1-firdfiesta

Ford Fiesta ini mempunyai dua jenis, iaitu Ford Fiesta Sport (Hatchback) dan Ford Fiesta Titanium (Sedan). Pilihan warna yang segar dan sofistikated disediakan bagi Ford Fiesta ini, bagi Fiesta Sport (Hatchback) terdapat warna biru (Celestial Blue), putih (Arctic White), kelabu (Metropolitan Grey), merah (True Red) dan oren (Chili Orange). Bagi Fiesta Titanium (Sedan) pula warna merah (True Red), putih (Arctic White), perak (Highlight Silver) dan kelabu (Metropolitan Grey) sahaja.

Apa yang menarik lagi tentang Ford Fiesta ni? jom tengok video kat bawah ni..

Untuk maklumat lanjut mengenai Ford Fiesta baru, sila layari laman web www.ford.net.my atau kunjungi laman Facebook Fiesta Malaysia https://www.facebook.com/#!/fordfiestamy

Luaskan Kuasamu di Tesco Online Shopping

Nak kata aku ni seorang yang kaki shopping tu tak lah sangat tapi setiap bulan mesti nak kena shopping barang dapur dan barang keperluan lain. Sibuk bekerja dan jarang berada di rumah kekadang membantutkan lagi urusan pembelian barang dapur.  Sebab itulah selama ni aku memang suka shopping secara online. Bukan saja mudah dan cepat ianya juga menjimatkan duit dan tenaga sebab tak perlu lagi nak berpanas bersesak dengan orang ramai untuk dapatkan barang terbaru dan barangan promosi yang ditawarkan.

Mujur sekarang ni Tesco Malaysia telah menyediakan perkhidmatan online shopping yang mudah untuk pelanggan dengan menawarkan harga murah sama seperti di cawangan Tesco termasuk harga promosi serta pelbagai produk yang disenaraikan di http://eshop.tesco.com.my/ seperti barangan Fresh food, Grocery, Baby products, Chilled & Frozen, Drinks, Health & Beauty, Household, Pets, Home, Office & Gifting. Penghantaran barangan juga meluas di kawasan area Klang Valley dan akan diperluaskan lagi di masa akan datang.

1

Jadi lepas ni tak perlulah nak susah payah lagi nak jalan cari barang yang kita nak, just search je kat website Tesco Online. Dalam banyak-banyak pembelian online yang pernah aku buat, rasanya Tesco Online ni yang paling mudah cepat. Segala jenis maklumat pembelian dan segala jenis barang ada disenaraikan dalam laman web ni besertakan gambar sekali.

3

Sebelum buat pembelian pengguna mestilah buat pendaftaran dulu, kena masukkan nama penuh, alamat, nombor telefon dan Clubcard number. Pembelian Tesco Online ni pun menyediakan perkhidmatan Clubcard tau jadi sambil bershopping boleh juga collect point Clubcard tu sekali. So masa pendaftaran boleh isi nombor kad untuk menikmati ganjaran sama seperti di cawangan Tesco.

5

Macam-macam jenis barang ada di jual di Tesco Online ni. Pilih jangan tak pilih.. huhuu.. inilah masa untuk aku luasankan kuasaku.. cewahhh.. ye lah tak ada siapa nak halang aku untuk berbelanja jadi pilihh..pilihh.. pilihh…

6

Makanan basah, makanan kering, ikan semua ada.. boleh beli mengikut kuantiti atau ikut berat. Dalam website ni juga ada tulis kalau barang tu ada promotions. Macam harga ikan Siakap tu sekarang RM11.99/kg so jimat RM5.00 kat situ.

4

Bahagian (Promotions) adalah senarai semua barangan yang telah di diskaunkan. So boleh terus semak kat bahagian promotions tu untuk semua barang promosi. So kalau nak beli just letak berapa kuantiti yang nak di beli kemudian tekan je Add button tu.. nanti dekat sebelah kanan akan ada senarai Trolley items serta harga supaya memudahkan pembelian dan semak balik barang yang kita beli. Dekat sebelah kanan tu juga kita boleh buang barang-barang dalam troli tu kalau tak nak.

7

Lepas selesai pembelian boleh terus checkout dan lihat senarai barangan yang di beli. So senarai ni korang boleh tambah kuantiti barang atau nak kurangkan. Harga akan dipaparkan di sebelah kanan bahagian Order Summary.

8

Selesai check barang-barang dalam troli, lepas tu boleh pilih slot untuk delivery barang. Slot penghantaran disediakan setiap 2 jam setiap hari dari 10 pagi hingga 10 malam. Setiap slot penghantaran mempunyai kapasiti maksimum dan boleh memesan sehingga 3 minggu in advance.

9

Pembayaran adalah melalui debit kad atau kredit kad. So pembayaran dibuat selepas barang dihantar di depan pintu rumah.

10

Selepas pembelian dibuat, korang akan dapat order number dan list barangan yang korang beli. List barangan tersebut juga boleh di semak semula dan buat pertukaran dalam tempoh tertentu. Jadi sekarang pembelian dah dibuat just tunggu orang Tesco datang rumah je hantar barang hehe..

1-20130722_095801

Serius aku cakap memang pantas dan cekap… aku request slot delivery jam 10am – 12pm, mereka sampai tepat pada waktunya.. memang terbaik lah… abang-abang yang hantar barang yang ni pun baik, lengkap dengan pakaian uniform Tesco dan kemas.  Rasa best je barang yang aku order sampai betul-betul kat depan pintu rumah..

1-20130722_100042

So inilah barang-barang yang aku beli.. hehe kebanyakkanya barang untuk mak aku lah.. dia nak buat biskut raya.. dah dapat barang semak dulu sama ada cukup ke tidak.. yang plastik biru tu adalah barangan yang tiada tetapi ditukarkan kepada produk lain yang sama harga. So aku ok je sebab produk yang ditukarkan pun sama kualitinya. Kualiti barangan yang di hantar pun terjamin kesegarannya.. sebab diorang hantar menggunakan lori khas dengan suhu yang terkawal

1-20130722_100002

Selepas touch n count.. abang Tesco tadi akan menunjukkan jumlah bayaran yang perlu dibuat.. so total pembelian perlulah dibayar menggunakan kad debit atau kad kredit sahaja. Jadi pastikan kad ada nilai dalamnya.

1-20130722_101625

Taraaaaa… inilah dia barang-barang yang aku beli dari Tesco Online. Mak aku pun happy sebab dia tak perlu keluar jalan kaki untuk beli barang dapur sebab Tesco boleh hantar terus ke depan pintu rumah. Jadi kepada sesiapa yang nak membeli secara online gak tu bolehlah ke http://eshop.tesco.com.my sekarang juga.

Ada berita baik untuk semua pembaca blog Mohdzaid.com, Zaid nak bagi rebate coupon RM10 untuk semua pembaca yang nak shopping di Tesco Online. Korang perlu masukkan coupon code ini CHTP101M masa pembelian. Pembelian mestilah RM50 keatas. Yey bestkan so apa lagi dah dapat coupon RM10 tu cepat-cepatlah shopping di http://eshop.tesco.com.my.

Rebut Peluang MilkADeal Giveaway

Kalau korang semua memang pembaca setia blog aku ni mesti korang pernah nampakan aku selalu shopping kat website Milkadeal.com sebelum ni. YES!! aku memang sangat suka shopping kat Milkadeal sebab bagi aku ianya sangat cepat, mudah, selamat, mesra dan terbaik untuk shopping online.

Orang cakap sekarang dunia semakin maju, tak lengkap sekiranya kalau kita tak gunakan teknologi yang canggih tu dalam kehidupan seharian kita. Shopping cara lama memang best sebab boleh cuci mata dekat kedai tapi TAHUKAH ANDA bahawa shopping secara online lebih menjimatkan? Aku rasa dah dah ramai yang tahu kot shopping online ni lagi bagus.. Macam aku yang selalu shopping kat Milkadeal ni sebabnya boleh dapat diskaun untuk setiap item yang ditawarkan. Jadi tak payah lagi berpanas dan menghabiskan duit minyak kereta untuk shopping cara lama.

Sejak Januari 2011 MilkADeal.com telah menerima lebih dari 600,000 orang pelanggan untuk menikmati tawaran hebat dalam penjimatan wang. Sekarang ni pun laman Milkadeal.com telah berwajah baru ini semua dibuat untuk memudahkan lagi urusan jual beli pelanggan. Penghantaran barangan yang dibeli juga dihantar pada (next working day). Mudah je kan?

MAD Giveaway

Jangan pening-pening.. Raya pun dah nak dekat apa kata korang semak DEAL terbaru disini http://www.milkadeal.com/ atau subscribe MilkADeal’s newsletters disini untuk dapatkan tawaran terkini daripada mereka. Yeyyy!! sekarang pun mereka sedang jalankan MAD Giveaway yang menawarkan hadiah bernilai lebih RM20,000 termasuk percutian. Hanya berbelanja di Milkadeal.com, dengan setiap pembelian RM1 yang dibelanjakan dari 20 Jun 2013 hingga 20 September 2013 akan mendapat satu penyertaan dalam peraduan ini. Lebih banyak dibelanjakan lebih banyak penyertaan lebih tinggi peluang anda untuk menang.

Ingat Raya nak dekat ni.. jadi sign up sekarang dan pelanggan baru akan menerima RM10 credit untuk berbelanja.. yahooo..!! So lepas beli jangan lupa check penyertaan korang ye kat account dashboard. Mana tahu korang salah seorang pemenangnya :)

Save… Save… Save22

Screen Shot 2013-06-22 at 4.29.42 AM

Ohhhh Shoppinggggg timeeeeee!! oh ini cerita benar.. setiap kali aku pergi shopping mesti masa harga mahal bukan masa sale 70% whatever tuh.. bukan sebab aku orang kaya sebabnya aku tak tahu masa-masa tertentu yang diorang buat sales tu.. jadi sebab tu lah aku selalu shopping online je tu pun harga taklah murah mana pun. Tabiat penduduk di Malaysia mengikut kajian mendapati ramai diantara mereka yang gemar shopping secara online. Sekarang ni pun banyak dah website yang menjual barangan secara online terus kepada pelanggan.

Tapi tahukah anda, kini di Malaysia telah diperkenalkan Save22.com.my  yang membolehkan anda untuk melihat promosi terkini sebelum anda pergi membeli-belah. Save22 menampilkan harga yang komprehensif, promosi dan maklumat jualan yang dikemaskini setiap hari. Jadi semua orang sebelum nak shopping tu apa kata tengok dulu Save22 sebab macam-macam ada disana.

Dengan adanya Save22 ni sekarang aku tak mungkin ketinggalan dengan promosi dan sales terbaru. Bolehlah jimat sakan.. lagipun tak lama lagi nak puasa pastu dah nak raya.. sebelum pergi shopping boleh tengok Save22 dan lihat kat mana ada promosi terbaru sebelum beli. Kalau tak sia-sia je pergi shopping beli hari ni harga mahal esok rupanya ada sales 50-70% kan tak rugi namanya tu.

Oh sekarang ni aku tengah usha-usha Save22 nak tengok kat mana ada promosi sangkar Sugar Glider yang murah.. sebab lain tempat lain harganya padahal bendanya sama. So dekat Save22 lah boleh dapatkan info yang “Awesome” senang.. tak perlu lagi pergi merata pets shop untuk survey harga.. kan mudah tu.. hoho

Jadi kepada semua rakyat Malaysia. INGAT!! sebelum nak pergi shopping lihat dulu Save22.com.my. Banyak kategori pilihan ada disana.. senang je pilih mengikut lokasi dan kedai kesukaan anda.

PS : Opsss nak habaq mai.. nak menang bercuti ke Phuket? jom sertai contest Nuffnang/Save22 disini : http://blog.nuffnang.com.my/2013/06/17/win-a-trip-to-phuket-with-save22/