Category Archives: Novel Pilihan

Mak Saya Adalah Miss James Bond

  Sekalung TAHNIAH kepada ibuku Zara Aluwi atas kelahiran novel terbaru Miss James Bond yang kini telah berada dipasaran. Bangga seh anakmu ini dengan hasil karya ibunya sendiri. Kalau korang semua nak tahu mak saya adalah rakan dan ibu yang paling … Continue reading

Posted in Novel Pilihan | Tagged , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

Pesta Buku Kanak-Kanak Kuala Lumpur 2010

Musim cuti sekolah ni jom bawa anak-anak dan sanak saudara anda ke Pesta Buku Kanak-Kanak Kuala Lumpur bertempat di PWTC (Tun Razak Hall 3) pada 22 Disember hingga 26 Disember ini dari jam 10.00pagi hingga 9.00 petang selama lima hari. … Continue reading

Posted in Novel Pilihan | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , | 3 Comments

Novel – Tidakkah Ada Rindu – Zara Aluwi (PESTA BUKU ANTARABAGSA 2010, PWTC KL, 19-28 MAC 2010)

Tempat : Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) Kuala Lumpur, Malaysia Tarikh : 19-28 Mac 2010 Booth : Fajar Pakeer Sdn. Bhd. Penulis : Zara Aluwi Harga Semenanjung : RM 21.90 Harga Sabah/Sarawak : RM 24.90 [ Dapatkan Novel Tidakkah Ada … Continue reading

Posted in Novel Pilihan | Tagged , , , , , , , | 3 Comments

Novel – Tidakkah Ada Rindu – Zara Aluwi

Akhirnya penantian mak aku akan berakhir tak lama lagi, Novel kedua terbarunya Tidakkah Ada Rindu terbitan Fajar Pakeer akan berada dipasaran tak lama lagi.. tahniah mak.. teruskan menulis lagi.. biar apa orang nak kata janji mak happy ye.. menulis bukan … Continue reading

Posted in Novel Pilihan, Uncategorized | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 6 Comments

Info : NBKara.com.my

Laman www.NBKara.com.my dah boleh diakses macam biasa mulai hari ini, kerja-kerja menaik taraf hosting dari Windows ke Linux dan upgrade dari HTML ke PHP (Joomla) telah dijalankan dengan selamat. So lepas ni dah boleh akses terus ke alamat domain tu … Continue reading

Posted in Novel Pilihan | Tagged , , , | Add A Comment

Beli Novel Belahan Jiwa di eBay.com.my

Salam, hari ni aku mula berjinak-jinak dengan program jualan online melalui eBay.com.my , huh memang best la ebay ni aku pernah beli Oakley Sunglasses Ice Pick Jet Black Iridium New 12-956 ni memang best pulak beli secara online ni, mudah, tak … Continue reading

Posted in Novel Pilihan | Tagged , , | Add A Comment

Novel Pilihan : Lagu Cinta (Iejay Zakaria)

Salam semua hari ni nak introduce kat kawan-kawan satu lagi novel terbaru keluaran syarikat kak yati NB Kara Sdn. Bhd.  Saya baru je update website www.nbkara.com.my dan sesiapa yang nak dapatkan cara-cara pembelian buku ni boleh masuk web tersebut dan … Continue reading

Posted in Novel Pilihan | Tagged , , , | Add A Comment

Belahan Jiwa – National Libary Board Singapore

Assalamualaikum, kini warga Singapura boleh dapatkan Novel Belahan Jiwa dari ZaraAluwi di  National Libary Board Singapore ataupun klik link ini untuk membuat reservation Maklumat lanjut sila ke : http://newarrivals.nlb.gov.sg/item_holding.aspx?bid=13104520 Juga boleh didapati di : No. Library Location Call No Status … Continue reading

Posted in Novel Pilihan | Tagged , , | Add A Comment

Novel Pilihan – Chinta (Norhayati Berahim) Terbitan Disember 2008

Tag – Rahsia itu dipendamnya sehingga menyakitkan dirinya sendiri ++ Klik untuk besarkan image ++ Blurb – Zahirnya dia lelaki yang sempurna, ada gaya ada harta. Sedangkan tiada sesiapa yang tahu, dia sebenarnya sedang menderita. Derita jiwa yang menghantui bertahun … Continue reading

Posted in Novel Pilihan | Tagged , , , | 2 Comments

Novel Pilihan – Cinta Lelaki October 08

Kata orang, lelaki memang banyak pilihan dalam bercinta.Kerana mereka yang akan memilih bukannya dipilih. Benar, tetapi untuk memilih bukan sesuatu yang mudah.Walau banyak yang datang, ramai yang disukai, belum tentu ada yang lekat di hati. Begitu juga Hadi. Bagi lelaki … Continue reading

Posted in Novel Pilihan | Tagged , , , , , | Add A Comment