Aku Insan Biasa

Category archive

Novel Pilihan

Mak Saya Adalah Miss James Bond

dalam Novel Pilihan oleh

 

Sekalung TAHNIAH kepada ibuku Zara Aluwi atas kelahiran novel terbaru Miss James Bond yang kini telah berada dipasaran. Bangga seh anakmu ini dengan hasil karya ibunya sendiri. Kalau korang semua nak tahu mak saya adalah rakan dan ibu yang paling baik di dunia. Siapa yang tak sayang mak kan.. Mak orang sentiasa menyokong mak tak kiralah susah atau senang. Semoga novel mak yang terbaru ni hangat dipasaran.

Untuk pengetahuan semua ini adalah novel ke empat selepas Belahan Jiwa, Tidakkah Ada Rindu dan Janji Athirah. Miss James Bond ni merupakan novel kanak-kanak kedua yang telah diterbitkan. Alhamdulillah sambutan novel terbaru ni sanggat menggalakkan sebab jalan ceritanya sangat menarik dan membuat minda anak-anak terbuka luas. Sebenarnya novel kanak-kanak ni banyak pengisian dan pengajaran dalamnya tak semestinya pasal cinta je. Novel kanak-kanak pun boleh dibaca oleh orang dewasa dan sekali-sekala baca novel kanak-kanak buat kita berimaginasi masuk ke alam yang dicipta oleh penulis.

 

PS : Kengkawan semua jangan lupa dapatkan Novel ibuku ini iaitu Miss James Bond dari (Zara Aluwi) terbitan Fajar Pakeer. Kepada sesiapa yang nak beli boleh pergi ke MPH berdekatan sebab stock dah ada disana atau dimana-mana kedai buku berhampiran. Korang boleh juga beli secara online disini… – Fajar Pakeer.

 

 

 

Miss James Bond

(Zara Aluwi)

ISBN 978-967-365-103-0
Sem. Malaysia RM 12.00
Sabah / Sarawak RM 14.00

Ada sesuatu yang menarik perhatiannya.Dia mengerutkan dahi pelik! ini macam trofi yang lama. saya tahu, sebab ada sompek sikit kat bahagian bawah kayu ni. ya. ini trofi yang lama. cuma dikilatkan saja. argh! ! ! Ini mesti kerja denial. oh! Baru saya ingat. siti Nur Aisyah mengherotkan bibirnya.

Siti Nur Aisyah adalah ketua darjah bagi kelas 4 cemerlang. Dia seorang yang bertanggungjawab dan sanggup berkorban demi persahabatan. Yang penting baginya, dia dapat menabur bakti kepada yang memerlukan bantuannya.

Kehilangan duit rakan-rakan sekelasnya serta trofi juara kebersihan membuatkan Siti Nur Aisyah ingin membongkar dan menyiasatnya. Tidak Sia-Sia Noor Diana menggelarkan dirinya Miss James Bond. Tapi kali ini, dia ingin Daniel Rahman, Pembantunya melibatkan diri menyelesaikan masalah yang berlaku di dalam kelas mereka.

Pesta Buku Kanak-Kanak Kuala Lumpur 2010

dalam Novel Pilihan oleh

Musim cuti sekolah ni jom bawa anak-anak dan sanak saudara anda ke Pesta Buku Kanak-Kanak Kuala Lumpur bertempat di PWTC (Tun Razak Hall 3) pada 22 Disember hingga 26 Disember ini dari jam 10.00pagi hingga 9.00 petang selama lima hari. Banyak aktiviti dan jualan buku dari pelbagai variasi untuk bacaan keluarga dijual disini. Apa lagi tetapkan tarik tersebut sebagai tarikh penting anda bersama anak-anak untuk memupuk semangat menbaca.

Dapatkan juga terbitan terkini dari FP Junior untuk koleksi anak-anak anda antara yang terbaru adalah novel kanak-kanak bertajuk Lina (Eidza Amani), Aku Tom Kau Jerry (Qaseh Qaisara), 20 Sen (Hatta Nuharis), Janji Athirah (Zara Aluwi), Benci Kamu Sayang Kamu (Umaira Dzul Widad) dan banyak lagi.. so jangan lupa ye kita jumpa disana..

Jangan lupa tau dapatkan Novel hebat kanak-kanak bertajuk Janji Athirah dari penulis Zaraaluwi ni, memang best tau cerita ni.. :)

Novel – Tidakkah Ada Rindu – Zara Aluwi (PESTA BUKU ANTARABAGSA 2010, PWTC KL, 19-28 MAC 2010)

dalam Novel Pilihan oleh

Tempat : Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) Kuala Lumpur, Malaysia

Tarikh : 19-28 Mac 2010

Booth : Fajar Pakeer Sdn. Bhd.

Penulis : Zara Aluwi

Harga Semenanjung : RM 21.90

Harga Sabah/Sarawak : RM 24.90

[ Dapatkan Novel Tidakkah Ada Rindu (Zara Aluwi) dan diskaun terhebat di PESTA BUKU ANTARABANGSA 2010, PWTC KL, 19-28 MAC 2010 ]

Kerana cinta, Asiah lalai dengan tuntutan agama, membuatkan dia melarikan diri mengikut kekasih hatinya, Ah Sim. Perlarian tanpa hala tuju itu akhirnya menjebakkan diri ke dalam kancah maksiat. Kematian kekasihnya menyebabkan Asiah mengalami tekanan jiwa.

Rafiza, Rufila dan Rafidi dibesarkan penuh kasih oleh Encik Abu Bakar dan Bidan Suriati. Kasih sayang mereka langsung tiada belah bahagi. Apa yang diperolehi oleh Lia Asmara dan Nia Astika, akan diperolehi juga oleh mereka bertiga.

Tahun berganjak, Rafiza melarikan diri bersama pemandu teksi demi hidup bebas sehingga tanpa sedar berlaku sesuatu yang langsung tidak diduganya. Rufila sanggup korbankan kasihnya buat Nazril Shah demi kebahagiaan Nia Astika. Rafidi tetap tidak mahu mengalah dalam mengejar cinta gadis impiannya.

Kerana rindu itu adalah cinta yang harus terus melekat di hati, apakah Rafiza yang lari akan pulang ke pangkuan keluarga? Mungkinkah Rufila akan turut bahagia dengan keputusannya? Bolehkah Rafidi berjaya merebut hati gadis igauannya? Tidakkah ada rindu dalam hati, menghambat semula pertemuan?

Novel – Tidakkah Ada Rindu – Zara Aluwi

dalam Novel Pilihan/Uncategorized oleh

Akhirnya penantian mak aku akan berakhir tak lama lagi, Novel kedua terbarunya Tidakkah Ada Rindu terbitan Fajar Pakeer akan berada dipasaran tak lama lagi.. tahniah mak.. teruskan menulis lagi.. biar apa orang nak kata janji mak happy ye.. menulis bukan sekadar nak cari duit tapi kepuasan … Sebelum ia terbit kat pasaran ni.. korang baca la blurb cerita ni ye.. harap lepas publish nanti cepat-cepat pergi kedai buku dan belikan original okey…

PS: – Dah dapatkan buku pertama mak aku?… (Belahan Jiwa)… dapatkannya info disini http://mohdzaid.com/2008/10/11/novel-pilihan-belahan-jiwa.html

[ Akan Datang Dipasaran ]

Kerana cinta, Asiah lalai dengan tuntutan agama, membuatkan dia melarikan diri mengikut kekasih hatinya, Ah Sim. Perlarian tanpa hala tuju itu akhirnya menjebakkan diri ke dalam kancah maksiat. Kematian kekasihnya menyebabkan Asiah mengalami tekanan jiwa.

Rafiza, Rufila dan Rafidi dibesarkan penuh kasih oleh Encik Abu Bakar dan Bidan Suriati. Kasih sayang mereka langsung tiada belah bahagi. Apa yang diperolehi oleh Lia Asmara dan Nia Astika, akan diperolehi juga oleh mereka bertiga.

Tahun berganjak, Rafiza melarikan diri bersama pemandu teksi demi hidup bebas sehingga tanpa sedar berlaku sesuatu yang langsung tidak diduganya. Rufila sanggup korbankan kasihnya buat Nazril Shah demi kebahagiaan Nia Astika. Rafidi tetap tidak mahu mengalah dalam mengejar cinta gadis impiannya.

Kerana rindu itu adalah cinta yang harus terus melekat di hati, apakah Rafiza yang lari akan pulang ke pangkuan keluarga? Mungkinkah Rufila akan turut bahagia dengan keputusannya? Bolehkah Rafidi berjaya merebut hati gadis igauannya? Tidakkah ada rindu dalam hati, menghambat semula pertemuan?

Info : NBKara.com.my

dalam Novel Pilihan oleh

Laman www.NBKara.com.my dah boleh diakses macam biasa mulai hari ini, kerja-kerja menaik taraf hosting dari Windows ke Linux dan upgrade dari HTML ke PHP (Joomla) telah dijalankan dengan selamat. So lepas ni dah boleh akses terus ke alamat domain tu ye.. 

Dapatkan Novel-novel terbitan Nbkara Sdn. Bhd pilihan anda disini secara online : Nbkara.com.my

Selamat Datang ke Portal Rasmi Nbkara.com.my copy

Beli Novel Belahan Jiwa di eBay.com.my

dalam Novel Pilihan oleh

logoebay_x45

Salam, hari ni aku mula berjinak-jinak dengan program jualan online melalui eBay.com.my , huh memang best la ebay ni aku pernah beli Oakley Sunglasses Ice Pick Jet Black Iridium New 12-956 ni memang best pulak beli secara online ni, mudah, tak perlu berpanas-panas, tak perlu beratur dan semuanya tak perlu la janji perlu ongkosnya hhehee..

Hari ni aku ada buka satu tawaran khas untuk pembaca novel, untuk permulaan aku jual buku mak aku dulu Belahan Jiwa (Zara Aluwi) , harga pasaran RM19.90 , tapi untuk promosi ebay aku yang pertama ni aku jual dengan harga RM18.00 je. Sesiapa yang berminat boleh beli secara online disini NewBeli Online Novel – Belahan Jiwa (NBKara) . Banyak lagi barang aku nak jual so tunggu… hehehehe..

Buat masa sekarang ni hanya pembelian menggunakan Maybank2u, sesiapa yang nak beli menggunakan Paypal boleh gunakan email paypal aku di : admin@selamba.org

Kembali Ke Atas