Mak Saya Adalah Miss James Bond

 

Sekalung TAHNIAH kepada ibuku Zara Aluwi atas kelahiran novel terbaru Miss James Bond yang kini telah berada dipasaran. Bangga seh anakmu ini dengan hasil karya ibunya sendiri. Kalau korang semua nak tahu mak saya adalah rakan dan ibu yang paling baik di dunia. Siapa yang tak sayang mak kan.. Mak orang sentiasa menyokong mak tak kiralah susah atau senang. Semoga novel mak yang terbaru ni hangat dipasaran.

Untuk pengetahuan semua ini adalah novel ke empat selepas Belahan Jiwa, Tidakkah Ada Rindu dan Janji Athirah. Miss James Bond ni merupakan novel kanak-kanak kedua yang telah diterbitkan. Alhamdulillah sambutan novel terbaru ni sanggat menggalakkan sebab jalan ceritanya sangat menarik dan membuat minda anak-anak terbuka luas. Sebenarnya novel kanak-kanak ni banyak pengisian dan pengajaran dalamnya tak semestinya pasal cinta je. Novel kanak-kanak pun boleh dibaca oleh orang dewasa dan sekali-sekala baca novel kanak-kanak buat kita berimaginasi masuk ke alam yang dicipta oleh penulis.

 

PS : Kengkawan semua jangan lupa dapatkan Novel ibuku ini iaitu Miss James Bond dari (Zara Aluwi) terbitan Fajar Pakeer. Kepada sesiapa yang nak beli boleh pergi ke MPH berdekatan sebab stock dah ada disana atau dimana-mana kedai buku berhampiran. Korang boleh juga beli secara online disini… – Fajar Pakeer.

 

 

 

Miss James Bond

(Zara Aluwi)

ISBN 978-967-365-103-0
Sem. Malaysia RM 12.00
Sabah / Sarawak RM 14.00

Ada sesuatu yang menarik perhatiannya.Dia mengerutkan dahi pelik! ini macam trofi yang lama. saya tahu, sebab ada sompek sikit kat bahagian bawah kayu ni. ya. ini trofi yang lama. cuma dikilatkan saja. argh! ! ! Ini mesti kerja denial. oh! Baru saya ingat. siti Nur Aisyah mengherotkan bibirnya.

Siti Nur Aisyah adalah ketua darjah bagi kelas 4 cemerlang. Dia seorang yang bertanggungjawab dan sanggup berkorban demi persahabatan. Yang penting baginya, dia dapat menabur bakti kepada yang memerlukan bantuannya.

Kehilangan duit rakan-rakan sekelasnya serta trofi juara kebersihan membuatkan Siti Nur Aisyah ingin membongkar dan menyiasatnya. Tidak Sia-Sia Noor Diana menggelarkan dirinya Miss James Bond. Tapi kali ini, dia ingin Daniel Rahman, Pembantunya melibatkan diri menyelesaikan masalah yang berlaku di dalam kelas mereka.

Pesta Buku Kanak-Kanak Kuala Lumpur 2010

Musim cuti sekolah ni jom bawa anak-anak dan sanak saudara anda ke Pesta Buku Kanak-Kanak Kuala Lumpur bertempat di PWTC (Tun Razak Hall 3) pada 22 Disember hingga 26 Disember ini dari jam 10.00pagi hingga 9.00 petang selama lima hari. Banyak aktiviti dan jualan buku dari pelbagai variasi untuk bacaan keluarga dijual disini. Apa lagi tetapkan tarik tersebut sebagai tarikh penting anda bersama anak-anak untuk memupuk semangat menbaca.

Dapatkan juga terbitan terkini dari FP Junior untuk koleksi anak-anak anda antara yang terbaru adalah novel kanak-kanak bertajuk Lina (Eidza Amani), Aku Tom Kau Jerry (Qaseh Qaisara), 20 Sen (Hatta Nuharis), Janji Athirah (Zara Aluwi), Benci Kamu Sayang Kamu (Umaira Dzul Widad) dan banyak lagi.. so jangan lupa ye kita jumpa disana..

Jangan lupa tau dapatkan Novel hebat kanak-kanak bertajuk Janji Athirah dari penulis Zaraaluwi ni, memang best tau cerita ni.. :)

Novel – Tidakkah Ada Rindu – Zara Aluwi (PESTA BUKU ANTARABAGSA 2010, PWTC KL, 19-28 MAC 2010)

Tempat : Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) Kuala Lumpur, Malaysia

Tarikh : 19-28 Mac 2010

Booth : Fajar Pakeer Sdn. Bhd.

Penulis : Zara Aluwi

Harga Semenanjung : RM 21.90

Harga Sabah/Sarawak : RM 24.90

[ Dapatkan Novel Tidakkah Ada Rindu (Zara Aluwi) dan diskaun terhebat di PESTA BUKU ANTARABANGSA 2010, PWTC KL, 19-28 MAC 2010 ]

Kerana cinta, Asiah lalai dengan tuntutan agama, membuatkan dia melarikan diri mengikut kekasih hatinya, Ah Sim. Perlarian tanpa hala tuju itu akhirnya menjebakkan diri ke dalam kancah maksiat. Kematian kekasihnya menyebabkan Asiah mengalami tekanan jiwa.

Rafiza, Rufila dan Rafidi dibesarkan penuh kasih oleh Encik Abu Bakar dan Bidan Suriati. Kasih sayang mereka langsung tiada belah bahagi. Apa yang diperolehi oleh Lia Asmara dan Nia Astika, akan diperolehi juga oleh mereka bertiga.

Tahun berganjak, Rafiza melarikan diri bersama pemandu teksi demi hidup bebas sehingga tanpa sedar berlaku sesuatu yang langsung tidak diduganya. Rufila sanggup korbankan kasihnya buat Nazril Shah demi kebahagiaan Nia Astika. Rafidi tetap tidak mahu mengalah dalam mengejar cinta gadis impiannya.

Kerana rindu itu adalah cinta yang harus terus melekat di hati, apakah Rafiza yang lari akan pulang ke pangkuan keluarga? Mungkinkah Rufila akan turut bahagia dengan keputusannya? Bolehkah Rafidi berjaya merebut hati gadis igauannya? Tidakkah ada rindu dalam hati, menghambat semula pertemuan?

Novel – Tidakkah Ada Rindu – Zara Aluwi

Akhirnya penantian mak aku akan berakhir tak lama lagi, Novel kedua terbarunya Tidakkah Ada Rindu terbitan Fajar Pakeer akan berada dipasaran tak lama lagi.. tahniah mak.. teruskan menulis lagi.. biar apa orang nak kata janji mak happy ye.. menulis bukan sekadar nak cari duit tapi kepuasan … Sebelum ia terbit kat pasaran ni.. korang baca la blurb cerita ni ye.. harap lepas publish nanti cepat-cepat pergi kedai buku dan belikan original okey…

PS: – Dah dapatkan buku pertama mak aku?… (Belahan Jiwa)… dapatkannya info disini http://mohdzaid.com/2008/10/11/novel-pilihan-belahan-jiwa.html

[ Akan Datang Dipasaran ]

Kerana cinta, Asiah lalai dengan tuntutan agama, membuatkan dia melarikan diri mengikut kekasih hatinya, Ah Sim. Perlarian tanpa hala tuju itu akhirnya menjebakkan diri ke dalam kancah maksiat. Kematian kekasihnya menyebabkan Asiah mengalami tekanan jiwa.

Rafiza, Rufila dan Rafidi dibesarkan penuh kasih oleh Encik Abu Bakar dan Bidan Suriati. Kasih sayang mereka langsung tiada belah bahagi. Apa yang diperolehi oleh Lia Asmara dan Nia Astika, akan diperolehi juga oleh mereka bertiga.

Tahun berganjak, Rafiza melarikan diri bersama pemandu teksi demi hidup bebas sehingga tanpa sedar berlaku sesuatu yang langsung tidak diduganya. Rufila sanggup korbankan kasihnya buat Nazril Shah demi kebahagiaan Nia Astika. Rafidi tetap tidak mahu mengalah dalam mengejar cinta gadis impiannya.

Kerana rindu itu adalah cinta yang harus terus melekat di hati, apakah Rafiza yang lari akan pulang ke pangkuan keluarga? Mungkinkah Rufila akan turut bahagia dengan keputusannya? Bolehkah Rafidi berjaya merebut hati gadis igauannya? Tidakkah ada rindu dalam hati, menghambat semula pertemuan?

Beli Novel Belahan Jiwa di eBay.com.my

logoebay_x45

Salam, hari ni aku mula berjinak-jinak dengan program jualan online melalui eBay.com.my , huh memang best la ebay ni aku pernah beli Oakley Sunglasses Ice Pick Jet Black Iridium New 12-956 ni memang best pulak beli secara online ni, mudah, tak perlu berpanas-panas, tak perlu beratur dan semuanya tak perlu la janji perlu ongkosnya hhehee..

Hari ni aku ada buka satu tawaran khas untuk pembaca novel, untuk permulaan aku jual buku mak aku dulu Belahan Jiwa (Zara Aluwi) , harga pasaran RM19.90 , tapi untuk promosi ebay aku yang pertama ni aku jual dengan harga RM18.00 je. Sesiapa yang berminat boleh beli secara online disini NewBeli Online Novel – Belahan Jiwa (NBKara) . Banyak lagi barang aku nak jual so tunggu… hehehehe..

Buat masa sekarang ni hanya pembelian menggunakan Maybank2u, sesiapa yang nak beli menggunakan Paypal boleh gunakan email paypal aku di : admin@selamba.org

Novel Pilihan : Lagu Cinta (Iejay Zakaria)

Salam semua hari ni nak introduce kat kawan-kawan satu lagi novel terbaru keluaran syarikat kak yati NB Kara Sdn. Bhd.  Saya baru je update website www.nbkara.com.my dan sesiapa yang nak dapatkan cara-cara pembelian buku ni boleh masuk web tersebut dan dapatkan borang kat situ…

Lagu Cinta : Sengketa itu terlalu manis untuk diungkapkan
Harga – RM21.00
ISBN 978-967-5229-03-9

Belahan Jiwa – National Libary Board Singapore

Assalamualaikum, kini warga Singapura boleh dapatkan Novel Belahan Jiwa dari ZaraAluwi di  National Libary Board Singapore ataupun klik link ini untuk membuat reservation

Maklumat lanjut sila ke : http://newarrivals.nlb.gov.sg/item_holding.aspx?bid=13104520

Juga boleh didapati di :

No. Library Location Call No Status Due Date
1 Ang Mo Kio Public Library Adult Lending Malay ZAR In Process -
2 Bedok Public Library Adult Lending Malay ZAR On Loan 10/01/2009
3 Bedok Public Library Adult Lending Malay ZAR Not On Loan -
4 Bukit Merah Public Library Adult Lending Malay ZAR Not On Loan -
5 Bukit Merah Public Library Adult Lending Malay ZAR Not On Loan -
6 Central Public Library Adult Lending Malay ZAR On Loan 10/01/2009
7 Cheng San Public Library Adult Lending Malay ZAR Not On Loan -
8 Geylang East Public Library Adult Lending Malay ZAR In Process -
9 Jurong Regional Library Adult Lending Malay ZAR In Process -
10 Jurong Regional Library Adult Lending Malay ZAR Not On Loan -
11 Marine Parade Public Library Adult Lending Malay ZAR Not On Loan -
12 Queenstown Public Library Adult Lending Malay ZAR Not On Loan -
13 Queenstown Public Library Adult Lending Malay ZAR Not On Loan -
14 Sengkang Public Library Adult Lending Malay ZAR In Process -
15 Toa Payoh Public Library Adult Lending Malay ZAR In Process -
16 Tampines Regional Library Adult Lending Malay ZAR Not On Loan -
17 Tampines Regional Library Adult Lending Malay ZAR Not On Loan -
18 Woodlands Regional Library Adult Lending Malay ZAR In Process -
19 Woodlands Regional Library Adult Lending Malay ZAR In Process -

Novel Pilihan – Chinta (Norhayati Berahim) Terbitan Disember 2008

Tag – Rahsia itu dipendamnya sehingga menyakitkan dirinya sendiri
++ Klik untuk besarkan image ++

Blurb -

Zahirnya dia lelaki yang sempurna, ada gaya ada harta. Sedangkan tiada sesiapa yang tahu, dia sebenarnya sedang menderita. Derita jiwa yang menghantui bertahun lalu lama. Kerana angkara si emak, lelaki yang bernama Raja Akid itu tidak pernah percaya pada cinta. Bahkan dendam yang berladung di hati tidak pernah dapat diusir dari diri. Dan sampai satu saat, gadis yang bernama Chinta itu hadir. Raja Akid terperangkap antara kasihnya terhadap Chinta dan bencinya pada wanita.Beranikah dia menghuraikan segala rahsia yang disimpan? Dapatkah dimiliki kasih Chinta? Sebenarnya… hanya Raja Akid sahaja yang boleh menjawabnya.
Harga – Semenanjung RM24.90
Sabah/Sarawak RM27.90
ISBN   – 978-967-5229-02-2

Novel Pilihan – Cinta Lelaki October 08

Kata orang, lelaki memang banyak pilihan dalam bercinta.Kerana mereka yang akan memilih bukannya dipilih. Benar, tetapi untuk memilih bukan sesuatu yang mudah.Walau banyak yang datang, ramai yang disukai, belum tentu ada yang lekat di hati. Begitu juga Hadi. Bagi lelaki itu, yang disukai memang ramai, yang dicintai itu yang dicari. Kadangkala dia  terpedaya. Itulah kata orang, terlalu sangat memilih… akhirnya diri yang terkena. Mampukah Hadi mencari cinta sejati? Siapakah yang berjaya memperdayakannya? Siapakah yang menjadi pilihannya?

Cinta Lelaki
Semenanjung RM19.00
ISBN – 978-967-5229-00-8