Category Archives: Politik

Saya Bukan Blogger Politik

Print screen Facebook Maaf saya tak kenal awak.. awak add saya sebagai friend.. bila awak tanya saya jawab.. tapi apa masalah awak sebenarnya saya pun tak tahu.. saya bukan blogger politik.. jadi tak perlu bazirkan masa untuk mentarbiyah saya dengan … Continue reading

Posted in Macam-Macam, Politik | Tagged , , | 2 Comments

Photo : Surat BR1M 2.0 Sudah Diterima

Yahoo!! sukacita dimaklumkan permohonan BR1M 2.0 kali pertama aku berjaya dan layak untuk terima sumbangan RM250 dari pihak kerajaan. YES! memang janji ditepati semua rakyat yang layak dapat. Macam tau-tau je kan sekarang ni tengah tak ada duit. Duit BR1M … Continue reading

Posted in Politik | Tagged , , , , , , , | Add A Comment

Aku Layak Terima BR1M 2.0

Yey baru lah dapat merasa duit BR1M 2.0 awal tahun depan nanti. Nasib baik aku layak terima bantuan sebab gaji aku tak lah banyak mana pun. Lagi pun aku masih belum berkahwin jadi kerajaan Malaysia memang faham betul dengan masalah … Continue reading

Posted in Politik | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

SMS Hari Raya Daripada YB

Baru-baru ni aku dapat 3 SMS ucapan Selamat Hari Raya daripada 3 YB yang amat aku kasihi dan hormati. SMS diterima daripada YB Dr. Che Rosli (PAS & PR Hulu Langat), Tan Sri Khalid Ibrahim (Kerajaan Selangor) dan Dato’ Sri … Continue reading

Posted in Macam-Macam, Politik | Tagged , , , , , , , , , | 1 Comment

Bai ‘ah’ Pilihanraya

  Sebenarnya sejak dari semalam aku dapat banayak email dari orang yang tak dikenali. Tapi email dari rawa@apcos.biz ni lah yang paling banyak. Tak tahulah apa niat dia sebenarnya dan macam mana dia boleh dapat email aku ni. Dan yang … Continue reading

Posted in Politik | Tagged , , , , , , , , , , , , | 3 Comments

Jangan Sertai Program Seksualiti Merdeka 2011

    Aku Boikot sekeras-kerasnya Program Seksualiti Merdeka 2011! Polis pun dah kelaurkan amaran supaya orang ramai jangan sesekali join aktiviti ni.. apa punya programlah yang bertemakan Querr Without Fear nih, apa yang aku faham diorang nak ni menuntut hak … Continue reading

Posted in Macam-Macam, Politik | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 1 Comment

Hari Ini Dalam Sejarah – 13 Mei

Rasanya ramai yang dah tahu periswita 13 Mei 1969 iaitu tercatatnya sejarah¬†rusuhan kaum yang berlaku dan kemuncak masalah perpaduan di Malaysia. Tragedi ini yang mengakibatkan kehilangan nyawa serta harta benda dan mempunyai kaitan yang rapat dengan “Pilihan Raya Umum 1969″ … Continue reading

Posted in Politik | Tagged , , , , | Add A Comment

Tolong Flag Blog Ini : id-top.blogspot.com

Tidak sepatutnya blog ini diterbit untuk mencaci dan memboikot Malaysia, Aku sendiri ramai kawan dari indonesia, Mereka semuanya baik-baik, jadi kenapa kita mau berantakan?… Malaysia dan Indonesia adalah sahabat sejati. Tetapi ada segelintir dari mereka yang berani mencabar kewibawaan anak … Continue reading

Posted in Politik | Tagged , , | 7 Comments