Category Archives: Macam-Macam

Rejab dan Salah Faham.

Sebenarnya tidak terdapat dalil-dalil yang menentukan kelebihan bulan ini. Justeru, dapatlah diringkaskan bahawa bulan ini samalah dengan bulan-bulan lain. Untuk mendapat gambaran ringkas tentang tuntutan al-Sunnah di dalam bulan ini perhatikanlah kenyataan-kenyataan berikut: 1. Al-Quran menjelaskan bahawa bulan Rejab adalah … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , | Add A Comment

Shiro Bakal Juara #MaharajaLawakMega 2013?

  Gambar Kredit : Astro Gempak Diam tak diam dah nak masuk 13 minggu Maharaja Lawak Mega 2013 ni bersiaran. Dari minggu hot seats sampailah minggu terakhir ni ternyata persembahan sketsa peserta MLM2013 semakin menjadi-jadi kelakarnya. Lima peserta yang berjaya ke … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , , , , , , , , , , | 1 Comment

Debaran Semakin Hampir – #AnugerahMeleTOPERA

Anugerah MeleTOP ERA adalah anugerah berprestij yang bakal menggegarkan area industri hiburan tanah air dengan calon-calon dan kategori yang sememangnya MeleTOP. Rasanya anugerah macam ni memang patut dibuat setiap tahun sebab dalam masa sama ianya juga mengiktiraf selebriti dan program … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , , , , | Add A Comment

Saga Pet Station

Peminat-peminat kucing seluruh Malaysia dan khususnya di Melaka yang nak dapatkan bekalan barangan keperluan kucing bolehlah dapatkan di Saga Pet Station. Murah-murah gak diorang jual makanan dan keperluan kucing ni.. so lepas ni bolehlah aku beli online je dengan diorang.. senang … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , | 1 Comment

Eratkan Jalinan bersama Astro

Hello Bro! amacam berpuasa tahun ni? harap semuanya berjalan dengan baik dan diredhai Allah hendaknya. Bulan mulia ni lah masa untuk kita menambah ibadah dan mencari keredhaanNya. Pastinya Ramadan kali ini bakal menyerikan lagi hari anda semua dengan sajian rancangan-rancangan … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , , , , , , , , , | Add A Comment

Buffet Ramadhan 2013 – PARKROYAL Kuala Lumpur

Ramadhan 2013 kembali lagi tidak lama lagi, pastinya ramai diantara pembaca yang akan tercari-cari tempat berbuka untuk memeriahkan lagi bulan puasa yang menjelma. Bagi yang berdekatan dengan Kotaraya Kuala Lumpur dan ingin ubah selera apa kata mencuba Buffet Ramadhan di … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Add A Comment

Buffet Ramadhan 2013 Di Tropicana Golf & Country Resort

Ramadhan kembali lagi… pastinya dah ramai yang tak sabar-sabar nak tunggu kedatangan bulan puasa yang mulia ni. Pastinya bila tiba bulan puasa mula tercari-cari menu yang best untuk berbuka. Ada juga yang tercari-cari tempat berbuka puasa yang menyediakan pelbagai hidangan … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 3 Comments

SENARAI HARGA ROKOK NAIK – 3 Jun 2013

Berikut adalah senarai harga ROKOK yang naik pada 03 Jun 2013 ini. Rata-rata harga terbaru ni naik RM0.30 untuk rokok-rokok berikut. Wow kepada penghisap-penghisap rokok pastinya ini satu jumlah yang membebankan bukan. Apa boleh boleh buat.. nak tak nak ramai … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , , , , , , | 6 Comments

Saya Bukan Blogger Politik

Print screen Facebook Maaf saya tak kenal awak.. awak add saya sebagai friend.. bila awak tanya saya jawab.. tapi apa masalah awak sebenarnya saya pun tak tahu.. saya bukan blogger politik.. jadi tak perlu bazirkan masa untuk mentarbiyah saya dengan … Continue reading

Posted in Macam-Macam, Politik | Tagged , , | 2 Comments

Nak Bergalau-galau Dengan Dato Siti Nurhaliza

First time dapat berjumpa dan bergambar dengan Dato Siti Nurhaliza memang buat aku tak tidur malam. Ye lah mana tak nya dari dulu minat kat dia ni sampailah dia dah kawin dengan Dato K pun aku still minat lagu-lagu dia. … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , , , , , , , , , , | Add A Comment