Category Archives: Macam-Macam

Rejab dan Salah Faham.

Sebenarnya tidak terdapat dalil-dalil yang menentukan kelebihan bulan ini. Justeru, dapatlah diringkaskan bahawa bulan ini samalah dengan bulan-bulan lain. Untuk mendapat gambaran ringkas tentang tuntutan al-Sunnah di dalam bulan ini perhatikanlah kenyataan-kenyataan berikut: 1. Al-Quran menjelaskan bahawa bulan Rejab adalah … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , | Add A Comment

Shiro Bakal Juara #MaharajaLawakMega 2013?

  Gambar Kredit : Astro Gempak Diam tak diam dah nak masuk 13 minggu Maharaja Lawak Mega 2013 ni bersiaran. Dari minggu hot seats sampailah minggu terakhir ni ternyata persembahan sketsa peserta MLM2013 semakin menjadi-jadi kelakarnya. Lima peserta yang berjaya ke … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , , , , , , , , , , | 1 Comment

Debaran Semakin Hampir – #AnugerahMeleTOPERA

Anugerah MeleTOP ERA adalah anugerah berprestij yang bakal menggegarkan area industri hiburan tanah air dengan calon-calon dan kategori yang sememangnya MeleTOP. Rasanya anugerah macam ni memang patut dibuat setiap tahun sebab dalam masa sama ianya juga mengiktiraf selebriti dan program … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , , , , | Add A Comment

Saga Pet Station

Peminat-peminat kucing seluruh Malaysia dan khususnya di Melaka yang nak dapatkan bekalan barangan keperluan kucing bolehlah dapatkan di Saga Pet Station. Murah-murah gak diorang jual makanan dan keperluan kucing ni.. so lepas ni bolehlah aku beli online je dengan diorang.. senang … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , | 1 Comment

Eratkan Jalinan bersama Astro

Hello Bro! amacam berpuasa tahun ni? harap semuanya berjalan dengan baik dan diredhai Allah hendaknya. Bulan mulia ni lah masa untuk kita menambah ibadah dan mencari keredhaanNya. Pastinya Ramadan kali ini bakal menyerikan lagi hari anda semua dengan sajian rancangan-rancangan … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , , , , , , , , , | Add A Comment

Buffet Ramadhan 2013 – PARKROYAL Kuala Lumpur

Ramadhan 2013 kembali lagi tidak lama lagi, pastinya ramai diantara pembaca yang akan tercari-cari tempat berbuka untuk memeriahkan lagi bulan puasa yang menjelma. Bagi yang berdekatan dengan Kotaraya Kuala Lumpur dan ingin ubah selera apa kata mencuba Buffet Ramadhan di … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Add A Comment