Aku Insan Biasa

Category archive

Konsert

[MTV] Infiniti Cinta – Zizan Razak Feat Kaka

dalam Review Album (Malaysia) oleh
Screen Shot 2013-09-25 at 3.11.24 PM

Screen Shot 2013-09-25 at 3.11.14 PM

Screen Shot 2013-09-25 at 3.11.24 PM

Bermula kutemu gadis berkaca mata
Comel anggun ayu cantik paras rupa jelita
Tinggi 5 3 laksana primadona
Terigau mimpi sini juga khayalnya ke sana
Pernahkah terdengar tiada dara yang renggang
Itu kisah ku dulu reputasi lamaku dulu
Seribu memurai usah satu pun kau percaya
Seribu menggadai kau satu sumpah setia

Cliche dihatiku kau bermaharajalela
Manifesto luput bila nafas henti hela
Tiada medan yang takkan kubanting yang kujuang
Demi seru kau sayang
Demi kau seorang
Demi seru kau sayang
Demi kau seorang

Korus:
Ucapkanlah kata-katamu dengan gurau sendamu
(Ku cuba menahan ketawa ku)
Jelaskanlah apa kau mahu, kan ku sedia menunggu
(apa yang ku rasa kau dah tahu)

Takkan ada lagi cinta yang setara
kau dan aku (2x)

Kan baru saja aku bilang
Ku mahu seru kau sayang
Hikayat kau aku
tanpa dua dan bayang-bayang

Diteraju kau dan aku
sutradara yang maha esa
tetap kau aku lintas bandar rentas desa
Dan apa pula kau mahu jelas satu-satu
Leraikan yang terbuku dan segala didadamu
Salam perkenalan yang diselami dua hasrat
Moga-moga kita kekal hingga ke akhirat
Seharusnya kita kekal hingga ke akhirat

Ulang korus

Apakah seorang raja tanpa permaisuri jelita di sisinya
Ibarat jantung tiada degupannya
Dan diri aku bisa jadi ratu kamu
(dan memang aku ratu aku)
Andainya kamu mampu buktikan padaku

Cinta bukan saja bukti
Ku uftikan cinta infiniti
Janji tak ditinggalkan tetapi ditepati
Kau istimewa tiada metafora setara
Jadi tiada metafora kerna kau tidak ketara
Tiada metafora kerna kau tidak ketara

[Ulang korus]

Satu satu aku mahu kamu
Dua dua hanya kita berdua
Tiga tiga bersama sama selamanya
(One more time!)
Satu satu aku mahu kamu
Dua dua hanya kita berdua
Tiga tiga bersama sama selamanya

Takkan ada lagi cinta yang setara
Kau dan aku.. kau dan aku

Ucapkanlah kata-katamu dengan gurau sendamu
Jelaskanlah apa kau mahu, kan ku sedia menunggu

Takkan ada lagi cinta yang setara
kau dan aku (2x)

Lirik Zizan Razak & Aris.
Komposer Audi Mok & Omar K

K-POP Dream Concert

dalam Konsert oleh
stinger01

안녕하세요. NUFFNANG 말레이시아 내 K-POP 드림 콘서트 이뤄 겐팅 덕분에 -(Hello. Thanks to NUFFNANG and GENTING MALAYSIA make my K-POP Dream Concert come true).

YEY!! terima kasih Nuffnang dan Genting Malaysia kerana membawakan K-POP Dream Concert pada 23 & 24 May 2013 ini jam 8.30pm di Arena of Stars. Ini adalah berita yang sangat baik bagi peminat-peminat K-POP di seluruh dunia khususnya Malaysia kerana pada hari tersebut buat julung kalinya Genting Malaysia membawakan penghibur terhebat daripada Korea Selatan terus secara langsung di Resorts World Genting. Wow memang tak sabar nak melihat sendiri kehebatan artis ternama Korea membuat persembahan disini nanti. Tak payah nak pergi Korea pun tak apa terus ke Genting sahaja kan dekat.. :)

kpopdreams03

Seramai 5 artis tersohor Korea akan beraksi disini nanti antaranya SISTAR, Brown Eyed Girls (B.E.G.), 4Minute, Born To Beat (BtoB) dan G.NA.

Buat julung kalinya kumpulan SISTAR yang dianggotai oleh Hyolyn, Bora, Soyou, dan Dasom akan beraksi pada konsert ini dimana ini merupakan kali pertama mereka membuat persembahan di Malaysia. Kehadiran SISTAR pastinya akan membuatkan semua hati jejaka seperti saya terpesona dengan kelincahan dan gaya sexy mereka yang popular dengan lagu Ma Boy, Loving U, Hot Place, Push Push dan lagu terbaru mereka Gone Not Around Any Longer.

OMG!! jika diberi peluang saya nak sangat ketemu dengan keempat-empat gadis jelita daripada kumpulan SISTAR ni terutamanya Hyorin di RWGenting’s Dream Concert. Kenapa? sebab suka tengok persembahan bertenaga mereka dan kenapa Hyorin? sebab dia sangat cantik dan suka suara dia yang serak-serak basah tu.. fuhhhh boleh cair tau lelaki yang dengar suara dia haha.. Bila dia tarik suara dia perhhhhh memang mengancamlah.. harap sangat dapat jumpa dia satu hari nanti jika diberi peluang… harap Nuffnang dan Genting Malaysia dapat pilih saya sebagai pemenang dan bertemu dengan mereka ya!! :)

4Minute, Wow siapa yang tak kenal mereka bahkan lagu-lagu mereka sering keudara di corong-corong radio seluruh dunia. Kumpulan ini terdiri daripada lima gadis comel iaitu So-hyun, Ji-yoon, Hyun-a, Ga-yoon dan Ji-hyun. Mereka popular dengan lagu Hot Issue, Diamond dan Mirror Mirror

Brown Eyed Girls (B.E.G.) mungkin asing bagi sesetengah orang tapi tidak bagi penggemar muzik K-POP Korea ini. Terdiri daripada 3 orang anak muda iaitu Son Ga‑In, Narsha, dan JeA. Mereka popular dengan lagu Abracadabra, Sixth Sense, L.O.V.E, Moody Night, Hot Shot dan banyak lagi. Adakah mereka benar-benar gadis bermata coklat (Brown Eyed Girls) ermmm.. kalau nak kepastian datang sendiri ke K-POP Dream Concert dan lihat dengan lebih dekat. Bagi yang nak tahu Ga-in juga pernah beraksi dalam video klip Psy, Gentleman .. huhu cun tau dia ni.. apa lagi Youtubelah sekarang..

BtoB (Born TO Beat) merupakan hyung (oppa) yang terdiri seramai 7 anggota iaitu Seo Eunkwang, Lee Min Hyuk, Lee Changsub, Lim Hyunsik, Peniel D. Shin/Shin Dong-geun, Jung Ilhoon dan Yook Sungjae. Mereka memang handsome, serius!! tidak dinafikan..  pastinya ramai gadis-gadis Malaysia akan terpesona melihat persembahan mereka nanti semasa K-POP Dream Concert.

g.na

G.NA atau nama betulnya Gina Jane Choi merupakan seorang kacukan Korean-Canadian merupakan penyanyi rank no1 di Korea Selatan. Popular dengan  OST hit daripada drama “Best Love” menaikkan lagi nama G.NA di mata dunia. Antara lagu hit beliau adalah Black & White, Banana, I Hate You, Without You, Top Girl, Fly So High dan banyak lagi.

 

stinger01

Jadi sudah bersedia dengan K-POP Dream Concert di Arena of Stars nanti? pastikan anda dapatkan tiket sekarang juga mana tahu anda juga berpeluang untuk memenangi percutian percuma ke Korea Selatan. Oh ya untuk pengetahuan semua lepas tengok K-POP Dream Concert nanti di Arena of Stars singgah pula ke Genting Theme Park kerana sekarang ni dah ada tarikan terbaru yang disediakan kepada pengunjung iaitu Stinger Hydromagnetic Coster. Wow dengar namanya yang unik tu pun dah menambat hati apatah lagi mencubanya. Untuk pengetahuan semua Stinger ini merupakan Hydromagnetic Coaster pertama dan tertinggi di Malaysia iaitu setinggi 6,118 ft dari paras laut.

WHAT’S THE THRILL?
Combining the thrills of a roller coaster and the fun of a water ride, Stinger is a water slide that defies gravity and promises a splashing good time.
Experience a “magnetic pull” of the ascent; follow by the exhilarating speeds of the downhill drops!


Note: Beware you’ll get wet on this ride.

Janji ya lepas tengok konsert nanti kita main tarikan terbaru ni.. wow tak sabarnya.. !!

Tak lupa juga kepada semua pembaca blog ini… jom lah join juga contest yang sedang dianjurkan oleh Nuffnang .. hadiahnya sangatlah best :-

TWO(2) Rock Zone tickets (worth RM688 each) to the concert on 24 May 2013 (Friday), 8.30pm.

2D1N stay at Awana Hotel (worth RM480) on 24 May 2013 (Friday), breakfast will be provided the next morning.

TWO(2) ALL PARK 1-DAY UNLIMITED RIDE PASS worth RM70 each on 25 May 2013 (Saturday).

untuk maklumat lanjut sila ke : Facebook Nuffnang

Rembau Most Wanted – W.A.R.I.S

dalam Album Lirik Video oleh
1-Screen Shot 2013-02-25 at 4.39.28 AM

Rasa macam dengar lagu orang putih pulak bila dongar lagu W.A.R.I.S Rembau Most Wanted ni.. haha.. terbaiklah anak melayu anak Malaysia or anak negori buek lagu macam ni.. memang tha best gilar lah.. kalau belum dengar meh layan yooo~ ..


Baca Lagi

Dua Versi Lagu Putih-Putih Melati Yang Super Awesome

dalam Album Lirik Video oleh
st12 - lentera hati

st12 - lentera hati

Serius aku suka sangat lagu Putih-Putih Melati dari kumpulan ST12 ni lebih-lebih lagi sekarang ni kumpulan tu dah ada vokalis baru namanya Ridho Tuah. Sebenarnya aku tak tau kenapa dia pakai vokalis baru dan bila aku search kat internet ada gosip yang cakap vokalis lama ST12 ni dah meninggal dunia dan ada kata dia keluar sebab sakit. Wallahu’alam bissawab. Yang penting sekarang ni ST12 dah ada lagu baru yang sempoi dan super awesome untuk didengar.

Pernah hari tu aku dengar radio era.fm paknil nyanyi lagu ni versi lagu lama.. serius aku tak tahu yang dulu pun dah ada lagu ni versi kanak-kanak tajuknya (Putih-Putih Melati Ali Baba). Maklumlah aku masa budak-budak nyanyi lagi Westlife haha.. Puas gak cari kat Google dan Youtube lagu lama ni tapi tak jumpa.. last-last jumpa kat 4shared.. pastu aku terus tolong uploadkan kat Youtube.. kalau korang nak dengar boleh lah klik kat bawah ni ye..

Putih putih melati alibaba
Merah merah delima pinokio
Siapa yang baik hati Cinderela
Tentu disayang mama
Putri yang sejati ibu Kartini
Putra gagah perkasa pak Sudirman
Siapa yang jahat hati bawang merah
Tentu di marah mama
Mutiara dalam lautan
Cendrawasih burung Irian
Taman mini taman hiburan
Lagu ini main – mainan

Awesome kan?.. haha suka benau aku nak cakap awesome sekarang ni haha.. ok sekarang moh kita dengar lagu versi terbaru ST12 pula.. lagu yang diadaptasi dari versi kanak-kanak tu.. best-best.. bila layan waktu buat kerja memang syok..

Siapa bilang aku seperti dia
Siapa bilang aku cintai dia
Sesungguhnya aku tak benar2 cinta
Karna kau tak seputih melati

Kalau ada hitam pasti ada putih
Jika hatimu kelam tk mungkin bersih
Tak usah kau lanjutkan tuk berbagi kasih
Karna kau tk seperti melati ohhhh

Putih-Putih Melati
Merah-merah Delima
Siapa yg baik hati
Pasti ku terima ahhh…

Red Carpet – #GDA2013 #GDA Day 2

dalam Konsert oleh
1-DSC_0768

Ni gambar Red Carpet hari kedua Golden Disk Awards 2013. Maaflah gambar tak cantik aku pakai kamera murah je. Artis yang perform malam ni adalah Ailee, BAP, Heogak, K Will, Miss A , Teen Top, Secret , F(x), T-ARA, Sistar, Epik High, G-Dragon dan Lee Hi.

1-DSC_0462

Baca Lagi

Gambar-Gambar Red Carpet Golden Disk Awards – 15 Jan 13

dalam Konsert oleh
2-Lucas__GDA2013__RedCarpet_Super Junior_019-3

Berikut adalah gambar-gambar semasa majlis karpet merah di Samsung Galaxy The 27th Golden Disk Awards. Memang best dapat jumpa artis-artis Korea kegemaran aku dengan lebih dekat lagi. Memang satu pengalaman yang tak dapat aku lupakan sampai bila-bila. So korang layan lah gambar-gambar ni ye.. FYI aku tak upload gambar Super Junior atas arahan pihak penganjur. Harap korang semua faham ye!

Gambar kredit kepada photographer GDA 2013 dan dihost di Mohdzaid.com .. aku malas nak upload gambar yang aku ambik sebab cantik sangat hehe .. Sila klik pada gambar untuk tengok dalam kualiti cantik skit..

02-Lucas__GDA2013__RedCarpet__017

Baca Lagi

1 2 3 36
Kembali Ke Atas