Aku Insan Biasa

Category archive

Video - page 2

Avatar II : My big Fat Pandora versus the deathly hallows striking back at Muriel’s Lethal Weopon:Realoaded

dalam Video oleh

Hahaha macam-macam diorang ni kan.. tapi cayalah diorang sanggup buat video seakan-akan sama Avatar… tahniah kepada Hungry Beast Team, kerana video Avatar 2 trailer ini telah ditonton oleh 1.5 million hits di You Tube… perrrhhhh gila lah…

Iklan Raya WiMAX 2008

dalam Video oleh

hahaha funnykan video nih… bagus tul Wimax ini menunjukkan talian rangkaian dia tak sangkut-sangkut… kalau korang tengok the making of video ni lagi lawak…

TMO Iklan Raya WiMAX 2008

Ran Feat Nur Sahila – Tunjukkan Cintamu

dalam Video oleh

Waaa ni berita baik bagi aku, kumpulan Ran band dari Indonesia ni berduet dengan anak N.D. Lala si Nur Sahila tu… Ni menunjukkan Ran akan bertapak kat Malaysia tak lama lagi, waduh-waduh aku memang minat bangat sama kumpulan Ran ni, eceh… dah skiping indon pulak aku ni 😛 ,

Ok nak cerita sikit tentang group Ran ni, dianggotai oleh 3 anak muda dari Indonesia iaitu Rayi Putra (Rayi) Vokal/Rap, Astono Andoko (Astono) pemain gitar dan Anindyo Baskoro (Nino) vokal, mereka muncul dengan irama easy listening dan riang, senang cerita sedap telinga mendengar la..

Mereka tampil dengan konsep berbeza dan mengkombinasikan musik soul, pop, R&B dan sedikit hiphop serta lirik-lirik dan bait-bait lagunya yang segar dan sederhana membuat lagu mereka lebih mudah diterima oleh penggemar musik Indonesia dan tak lama lagi di Malaysia.

Akhir 2007, RAN telah mengeluarkan album debut mereka yang pertama dengan judul RAN FOR YOUR LIFE. Dan album ini diterima di pasaran muzik Indonesia. Mulai dari lagu Pandangan Pertama, Nothing Lasts Forever dan Selamat Pagi yang ramai diputar di radio-radio dan di tv Indonesia. Setelah sukses dengan album pertama Ran sedang mempersiapkan album keduanya. Di album kedua ini, RAN akan memberikan kejutan dengan mengundang penyanyi Malaysia, Sheila untuk berkolaborasi dalam lagu Tunjukkan Cintamu.

Jom tengok gambar-gambar Ran dan Sheila semasa shooting video clip terbarunya Tunjukkan Cintamu.

.
Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
Kredit kepada : Kapanlagi.com

.

Happy Tree Friends – Lawak Ganas

dalam Cinta/Macam-Macam/Video oleh

Happy Tree Friends adalah siri kartun Flash oleh syarikat Mondo Mini Shows dan dicipta oleh Kenn Navarro, Aubrey Ankrum dan Rhode Montijo. Siri Kartun ini telah menjadi satu fenomena di internet yang popular sejak penampilan pertamanya. Walaupun ia merupakan siri kartun dan banyak watak-watak comel dan kebudak-budakkan, tetapi ia tidak sesuai untuk ditonton oleh kanak-kanak, kerana hampir semua episod siri kartun ini menampilkan aksi-aksi pembunuhan yang mengerikan, kesakitan dan darah.

Siri Kartun Happy Tree Friends merupakan siri kartun yang paling saya gemari, walaupun mempunyai banyak adegan ganas dan tak sesuai untuk kanak-kanak menonton. Sudah lama saya mengetahui siri kartun ini dan hari ni saya tak ada apa-apa cerita nak diletakkan didalam blog ini. Jadi apa salahnya saya berkongsi kepada anda video-video cerita Happy Tree Friends ni untuk tontonan semua, ingat video ini untuk tontonan 13tahun keatas sahaja, bimbingan ibu bapa adalah dialu-alukan hehehe macam tengok wayang la pulak.

http://www.happytreefriends.com/

Sinetron Buku Harian Nayla & Penyakit Ataxia

dalam Kerja/Video oleh

img17685654

img18301112

Dah seminggu aku tengok cerita indon Buku Harian Nayla ni kat Youtube (Klik kat Playlist untuk ikuti cerita ni – http://www.youtube.com/watch?v=aMRDfSQkDdQ), pada mulanya ingatkan tak best cerita ni ye la sebab cerita ni adalah saduran dari cerita One littre of tears dari Jepun tuh… layan punya layan best la plak hehehehe sebab utamanya adalah Nayla ni cantik bangat… cerita ni mengisahkan seorang perempuan yang bernama Nayla yang menghiap penyakit Ataxia. Kat sini aku letak sedikit sinopsis cerita Buku Harian Nayla :-

Semua nampak sempurna untuk Nayla, dia ceria, rajin, cerdik. Kat sekolah pulak dia ni jadi ketua kelas dan masa kat sekolah tu terjumpa plak jejaka hensem (orang indon cakap genteng) hehehehe… tapi disebalik kesempurnaan tu sebenarnya nyala ni menderita sejenis penyakit iaitu penyakit Ataxia yang boleh menyebabkan dia lumpuh satu badan. Setelah doktor Firtz yang memeriksa dan merawat nayla ni, dia meminta nayla membuat buku catatan harian, sebenarnya doktor tu suh si nayla ni buat buku catatan harian ni adalah sebab nak pantau perkembangan kesihatnnya. Hanya mak dan ayah nayla je tahu akan penyakitnya sebab doktor hanya kasi tau mak dia je, mak dia pulak serba salah nak kasi tau dia ni… ye la takut dia risau… Lama kelamaan si nayla ni terjumpa pesakit yang mirip dengan tingkah laku dia, nayla pun tanya pada doktor yang merawat dia tu tapi doktor tu tak nak kasi tahu. Penyakit nayla ni makin lama makin parah, so terpaksalah mak dia kasi tau penyakit dia sebenarnya, sehingga lah dia sampai duduk kat kerusi roda. Beruntung nayla dapat kawan-kawan yang baik dan setia dengannya dalam masa yang sama Moses (pacar genteng) tu syok pulak kat nayla… so nak tahu cerita selanjutnya tengok sendiri cerita ni kat link youtube kat atas tu…

Penyakit Ataxia ni adalah penyakit yang menyerang otak dan tulang belakang dan juga menyebabkan ganguan pada saraf motorik. Pesakit Ataxia ni akan mula kehilangan keseimbangan badan dan menyebabkan jari, tangan, badan, percakapan dan juga gerakkan mata terganggu. Pesakit awalnya sering sakit kepala, sering terjatuh , susah nak gapai barang dalam jarak dekat, nak bergerak tapi tak boleh bergerak, nak bercakap tapi mulut terkaku, tapi pesakit ini tidak hilang kecerdasannya. Sampai saat ini masih belum ada ubatnya.

huhu aku ni bukanya doktor so kalau nak tahu lebih lanjut sila gunakan pakcik Google dan search Ataxia kat situ.

Jom lawat Youtube saya!

dalam Video oleh

salam semua jom la lawat youtube page saya… kat dalam tu ada beberapa video konsert yang saya pernah pergi dan koleksi video-video klip kegemaran saya. Selamat Menonton!..

http://www.youtube.com/user/zaid7e

Kembali Ke Atas