Aku Insan Biasa

Category archive

Uncategorized

Dah Berapa Bulan?

dalam Uncategorized oleh

Dengar tajuk macam orang dok bertanya dah berapa bulan mengandung pulak kan. Eh jangan salah faham memang aku ni nampak gemuk tapi aku tak kandungkan anak sesiapa pun.  Hahaha.. saja dok melawak sekali sekala jangan la serius sangat korang.

Ekceli aku ni dah beberapa bulan tak menghabdet blog ni. Memang rindu sangat nak menulis tips-tips percutian kongsi kisah aku yang tersangat best tu. Kan… mesti korang rindu kan nak baca blog aku ni.. haha ada ke yang baca? Kalau ada tu Alhamdulillah dan tq sangat kat korang yang sudi baca dan cari tips yang aku share tu kan.

Ekceli lagi.. banyak je tips percutian yang aku nak kongsi.  Post pasal bercuti ke Sarawak hari tu pun aku tak abis karang lagi. Melambak kat draft tak dipublishkan. Tak pe slow-slow kayuh. As long ada pembaca hari-hari yang datang melawat pun dah okey kan.

Sepeninggalan aku tak menghabdet blog ni apa yang korang baca ye kat blog aku? Nak tau gak apa entry yang menarik yang korang baca. Aku nak tanya gak pendapat korang. Kalau aku tulis news pasal show-show kat tv ok ke? Buat ulasan ke contoh macam show yang akan datang ni antaranya Warna Super Spontan, AF 2014 ke.. korang nak ke? Kalau nak kasi tau ye kat komen kalau aku rajin nanti aku share la kat korang.

Rokok Haram? Rokok Seludup? Tak Main Lah!!

dalam Iklan/Uncategorized oleh
BAT-blogger-v3-1

Rokok seludup dekat Malaysia sekarang dah makin banyak terjual dah, senang je nak beli rokok seludup sekarang nie. Tahu tak, bila dah banyak sangat rokok haram atau rokok seludup ni masuk dalam pasaran, nanti lagi banyak jenayah terancang yang berlaku.. seperti yang berlaku di seluruh dunia termasuk juga di Malaysia. Bila kita beli rokok seludup nie kita sebenarnya membantu atau mendorang mereka supaya menjual lagi rokok seludup ni di Malaysia, pada masa yang sama lebih banyak lagi pendatang asing yang masuk ke Negara kita.

Rata-rata yang menjual rokok seludup ini adalah dari pendatang asing yang masuk secara haram ke Negara kita, iyalah kalau mereka masuk secara normal macam mana pulak mereka boleh bawa rokok-rokok nie kan. Rokok seludup ni memanglah murah, tapi kesannya sangat banyak pada pengguna dan Negara kita.

BAT-blogger-v3-1

Apa kesan pada pengguna ini, kesan pada pengguna atau kita yang membeli rokok seludup ni. Kita tidak tahu apa kandungan dalam rokok seludup yang dijual ni, kemungkinan ada bahan-bahan yang terlarang atau bahan-bahan yang melebihi dari had yang boleh menyebabkan kita mendapat penyakit. Iya memang rokok yang terjual di Malaysia ini tidak elok untuk kesihatan kita, tapi kandungan bahan dalam rokok tersebut dikawal.

Baru-baru nie aku ada baca tentang artikel rokok seludup nie di New Strait Times (NST). Dalam artikel tersebut ada menggatakan kerajan Malaysia rugi hampiri RM 2 Billion disebabkan penjualan rokok seludup nie. RM 2 Billion itu satu jumlah yang besar, tak kan kita nak buat ekonomi Negara kita jatuh kot, piker-pikirlah sebelum membeli rokok. Beli lah rokok yang sah di pasaran, jangan beli rokok seludup.

Apa-apa pun merokok tu sebenarnya membahayakan kesihatan. Fikirlah kalau beli rokok pun pastikan ianya bukan rokok haram yang diseludup. Merokok tu pun dah sah-sah tak baik selain dapat berjimat ianya juga dapat membantu menjana ekonomi sendiri gak.

Wordless Wednesday : 32cm

dalam Uncategorized oleh
1-Screen Shot 2013-04-17 at 1.02.14 AM

1-Screen Shot 2013-04-17 at 1.02.14 AM

Ice Cream 32cm … kat mana? nantikan entry akan datang.. :)

1 2 3 11
Kembali Ke Atas