Dugaan Bila Berjauhan

Memang betul cakap pepatah “Jauh di mata dekat di hati”. Bila jauh perasaan rindu semakin menebal dalam diri ni. Masa inilah macam-macam dugaan yang datang.  Nak atau tak kita kena  laluinya jugak.

Masa berjauhan ni la hati kena kental. Kalau rapuh musnahlah semua. Masa inilah kita kena dekat. Tak semestinya berjumpa depan mata kalau nak dekat. Teknologi kan ada jadi pakailah apa yang termampu. Kalau zaman dulu berutus surat tapi zaman sekarang ni whatsapp je kalau tak pun terus wechat.

Kalau bercinta jarak jauh ni memang selalu diuji. Tuhan jauhkan kita ada banyak sebab. Sebab utamanya Dia nak kita belajar erti kesabaran. Sabar tu kan sebati dengan iman. Jadi iman kenalah kuat gak kalau nak tempuh segala cabaran yang mendatang.

Antara lain tuhan nak kita belajar apa yang ada pada diri kita. Sekuat mana kesetiaan kita. Masa inilah Dia uji semua tu. Kalau kita betul-betul boleh tahan semua ni aku jamin hidup aman dunia akhirat Insya Allah.

Jadi dalam kejauhan kita ni jangan lupakan Dia jugak. Semua ni dah ditakdirkan. Aku pasti satu hari nanti Dia akan beri kita kebahagiaan, kasih sayang yang berkekalan sehingga je Jannah. Doakan yang terbaik kita dan sentiasa istiqamah buat benda-benda baik.

Yeyyyy happy sangat sebab si dia dah pulih dari demam. Dia dah mula senyum dan ketawa. Happynya bila dapat tahu dia dah sambung study. Insya Allah kalau ada rezeki nanti kita jumpa ye

laling.

Konvokesyen Politeknik Merlimau Kali Ke 9

 

3 tahun yang lalu aku dan mak pergi ke Politeknik Merlimau Melaka sebab nak hantar adik aku Uzair nak belajar kat sana, hari ni segulung diploma telah dia tunjukkan dan buktikan kat kami. Tahniah adik, kami semua bangga dengan kau berjaya dalam pelajaran. Sekarang ni belajar elok-elok pulak ye kat Uniten tu.. lepas ni tunjukkan kat mak dan kitaorang pulak ijazah kau nanti ye.. :)

Angah ni dulu nak belajar tapi sebab angah ni malas belajar tu yang tak dapat nak ambil diploma, tak pe adik teruskan belajar ye jangan patah semangat dan rajin berusaha. Sentiasa berdoa kepadaNya insyaallah apa yang kita harapkan menjadi kenyataan.

 

Kasih ibu membawa ke syurga…

Happy Tree Friends – Lawak Ganas

Happy Tree Friends adalah siri kartun Flash oleh syarikat Mondo Mini Shows dan dicipta oleh Kenn Navarro, Aubrey Ankrum dan Rhode Montijo. Siri Kartun ini telah menjadi satu fenomena di internet yang popular sejak penampilan pertamanya. Walaupun ia merupakan siri kartun dan banyak watak-watak comel dan kebudak-budakkan, tetapi ia tidak sesuai untuk ditonton oleh kanak-kanak, kerana hampir semua episod siri kartun ini menampilkan aksi-aksi pembunuhan yang mengerikan, kesakitan dan darah.

Siri Kartun Happy Tree Friends merupakan siri kartun yang paling saya gemari, walaupun mempunyai banyak adegan ganas dan tak sesuai untuk kanak-kanak menonton. Sudah lama saya mengetahui siri kartun ini dan hari ni saya tak ada apa-apa cerita nak diletakkan didalam blog ini. Jadi apa salahnya saya berkongsi kepada anda video-video cerita Happy Tree Friends ni untuk tontonan semua, ingat video ini untuk tontonan 13tahun keatas sahaja, bimbingan ibu bapa adalah dialu-alukan hehehe macam tengok wayang la pulak.

http://www.happytreefriends.com/