Category Archives: Album Lirik Video

Album “Anuar Zain” Menggamit Perasaan

  Lama rasanya aku tak buat review album kat blog ni kan?.. tapi kali ni aku teringin benar nak buat review album terbaru Anuar Zain ni.. sebab bagi aku lagu-lagu dalam album ni memang terbaik dan melodi yang disampaikan sangat … Continue reading

Posted in Review Album (Malaysia) | Tagged , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

‘PENERANG HATI’ 6IXTH SENSE – SAUJANA

Menarik dunia industri musik tanahair sekarang ni diceriakan lagi dengan lagu-lagu bercorak keimanan dan ketakwaan di bulan Ramadhan. Terbaharu seperti yang kita dengar dicorong-corong radio sekarang tengah hangat dengan lagu Penerang Hati yang didendangkan oleh kumpulan nasyid Saujana dan 6ixth … Continue reading

Posted in Review Album (Malaysia) | Tagged , , , , , , , , , , , , | Add A Comment

Review Album – Siapa Peduli?

  Tergerak kat dalam lubuk hati ni untuk membuat review album yang baru aku dapat ni. Memang sadis bila dengar cerita pasal Gaza. Siapa Peduli? Gaza penuh dengan kancah kekejaman dan ditindas dengan manusia jahat yang tidak mempedulikan prikemanusiaan. Anak-anak … Continue reading

Posted in Review Album (Malaysia) | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 9 Comments

Review Album – Yazer (Raja Dan Hamba)

  Berbekalkan pengalaman di realiti TV Akademi Fantasia 3 mematangkan Mohd Yazer bin Yusof atau lebih dikenali sebagai Yazer dalam dunia industri muzik tanahair. ‘Rock Stady‘ itulah tema Yazer ketika berada di AF3 dan kini album sulung terbaharunya ‘Yazer Raja … Continue reading

Posted in Review Album (Malaysia) | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

Roslan Aziz Perkenalkan Band Indonesia GOLDEN DRAGON

  Buat julung kalinya penerbit eksekutif album terkenal Malaysia Roslan Aziz memperkenalkan anggota kumpulan dari Indonesia iaitu Golden Dragon. Ini adalah projek terkini Tune Studios dalam pemasarannya dengan memperkenalkan album penuh dari Golden Dragon di Harbour Place Mall Klang baru-baru … Continue reading

Posted in Review Album (Luar Negara) | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Comments Off

Meet & Greet Session Bersama Ning Baizura Di Office Nuffnang

Assalamualaikum, pertama sekali zaid nak minta maaf sebab baru hari ni sempat nak update pasal aktiviti yang zaid buat hari isnin lalu sebelum berangkat ke Pulau Selatan New Zealand. Sebelum ke NZ aku sempat jumpa penyanyi lagenda tanahair tak lain … Continue reading

Posted in Review Album (Malaysia) | Tagged , , , , , , , | 2 Comments

Zivilia Band – Aishiteru (Aku Cinta Kamu) (OST Cinta Melody)

Zivilia Band – Aishiteru (Aku Cinta Kamu)   Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku Saat ku harus bersabar dan trus bersabar Menantikan kehadiran dirimu Entah sampai kapan aku harus menunggu Sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani Hidup dalam kesendirian sepi … Continue reading

Posted in Album Lirik Video | Tagged , , , , , , , , , , | Add A Comment

Siapa Awi Rafael?

Seriously aku tak kenal pun siapa Awi Rafael sebelum ni, sehinggalah hari ni baru aku tahu siapa penyanyi sebenar lagu Pulanglah yang selalu berkumandang di radio tu.. kalau korang tak dapat tangkap lagi cuba baca lirik ni “Pulanglah sebelumku run … Continue reading

Posted in Review Album (Malaysia) | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , | 25 Comments

Baik Baik Sayang …

Siapa peminat kumpulan Wali Band angkat tangan.. wahh ramai gak yang angkat tangan kan termasuklah aku huhu.. Memang bestkan lagu Baik Baik Sayang dari Wali Band ni.. memang touching gile lah, korang nak tahu tak yang kumpulan Wali Band ni … Continue reading

Posted in Album Lirik Video | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 5 Comments

Super Junior – No Other (Video/Lirik)

Super Junior – No Other (Video/Lirik) [Siwon] Neo gateun saram tto eopseo juwireul dureobwado geujeo georeohdeongeol eodiseo channi Neo gatchi joheun saram neo gatchi joheun saram neo gatchi joheun ma eum neo gatchi joheun seonmul [Yesung] Neomu dahaeng iya aesseo … Continue reading

Posted in Album Lirik Video | Tagged , , , , , , , , , , , | 1 Comment