[MTV] Infiniti Cinta – Zizan Razak Feat Kaka

Screen Shot 2013-09-25 at 3.11.14 PM

Screen Shot 2013-09-25 at 3.11.24 PM

Bermula kutemu gadis berkaca mata
Comel anggun ayu cantik paras rupa jelita
Tinggi 5 3 laksana primadona
Terigau mimpi sini juga khayalnya ke sana
Pernahkah terdengar tiada dara yang renggang
Itu kisah ku dulu reputasi lamaku dulu
Seribu memurai usah satu pun kau percaya
Seribu menggadai kau satu sumpah setia

Cliche dihatiku kau bermaharajalela
Manifesto luput bila nafas henti hela
Tiada medan yang takkan kubanting yang kujuang
Demi seru kau sayang
Demi kau seorang
Demi seru kau sayang
Demi kau seorang

Korus:
Ucapkanlah kata-katamu dengan gurau sendamu
(Ku cuba menahan ketawa ku)
Jelaskanlah apa kau mahu, kan ku sedia menunggu
(apa yang ku rasa kau dah tahu)

Takkan ada lagi cinta yang setara
kau dan aku (2x)

Kan baru saja aku bilang
Ku mahu seru kau sayang
Hikayat kau aku
tanpa dua dan bayang-bayang

Diteraju kau dan aku
sutradara yang maha esa
tetap kau aku lintas bandar rentas desa
Dan apa pula kau mahu jelas satu-satu
Leraikan yang terbuku dan segala didadamu
Salam perkenalan yang diselami dua hasrat
Moga-moga kita kekal hingga ke akhirat
Seharusnya kita kekal hingga ke akhirat

Ulang korus

Apakah seorang raja tanpa permaisuri jelita di sisinya
Ibarat jantung tiada degupannya
Dan diri aku bisa jadi ratu kamu
(dan memang aku ratu aku)
Andainya kamu mampu buktikan padaku

Cinta bukan saja bukti
Ku uftikan cinta infiniti
Janji tak ditinggalkan tetapi ditepati
Kau istimewa tiada metafora setara
Jadi tiada metafora kerna kau tidak ketara
Tiada metafora kerna kau tidak ketara

[Ulang korus]

Satu satu aku mahu kamu
Dua dua hanya kita berdua
Tiga tiga bersama sama selamanya
(One more time!)
Satu satu aku mahu kamu
Dua dua hanya kita berdua
Tiga tiga bersama sama selamanya

Takkan ada lagi cinta yang setara
Kau dan aku.. kau dan aku

Ucapkanlah kata-katamu dengan gurau sendamu
Jelaskanlah apa kau mahu, kan ku sedia menunggu

Takkan ada lagi cinta yang setara
kau dan aku (2x)

Lirik Zizan Razak & Aris.
Komposer Audi Mok & Omar K

Dua Versi Lagu Putih-Putih Melati Yang Super Awesome

st12 - lentera hati

Serius aku suka sangat lagu Putih-Putih Melati dari kumpulan ST12 ni lebih-lebih lagi sekarang ni kumpulan tu dah ada vokalis baru namanya Ridho Tuah. Sebenarnya aku tak tau kenapa dia pakai vokalis baru dan bila aku search kat internet ada gosip yang cakap vokalis lama ST12 ni dah meninggal dunia dan ada kata dia keluar sebab sakit. Wallahu’alam bissawab. Yang penting sekarang ni ST12 dah ada lagu baru yang sempoi dan super awesome untuk didengar.

Pernah hari tu aku dengar radio era.fm paknil nyanyi lagu ni versi lagu lama.. serius aku tak tahu yang dulu pun dah ada lagu ni versi kanak-kanak tajuknya (Putih-Putih Melati Ali Baba). Maklumlah aku masa budak-budak nyanyi lagi Westlife haha.. Puas gak cari kat Google dan Youtube lagu lama ni tapi tak jumpa.. last-last jumpa kat 4shared.. pastu aku terus tolong uploadkan kat Youtube.. kalau korang nak dengar boleh lah klik kat bawah ni ye..

Putih putih melati alibaba
Merah merah delima pinokio
Siapa yang baik hati Cinderela
Tentu disayang mama
Putri yang sejati ibu Kartini
Putra gagah perkasa pak Sudirman
Siapa yang jahat hati bawang merah
Tentu di marah mama
Mutiara dalam lautan
Cendrawasih burung Irian
Taman mini taman hiburan
Lagu ini main – mainan

Awesome kan?.. haha suka benau aku nak cakap awesome sekarang ni haha.. ok sekarang moh kita dengar lagu versi terbaru ST12 pula.. lagu yang diadaptasi dari versi kanak-kanak tu.. best-best.. bila layan waktu buat kerja memang syok..

Siapa bilang aku seperti dia
Siapa bilang aku cintai dia
Sesungguhnya aku tak benar2 cinta
Karna kau tak seputih melati

Kalau ada hitam pasti ada putih
Jika hatimu kelam tk mungkin bersih
Tak usah kau lanjutkan tuk berbagi kasih
Karna kau tk seperti melati ohhhh

Putih-Putih Melati
Merah-merah Delima
Siapa yg baik hati
Pasti ku terima ahhh…

Dulu Menyampah Sekarang Suka

Shae7-1024x1024Actually bukan pekara besar pun.. cuma aku nak cakap dulu aku kemain menyampah dengan lagu Shae Sayang tu.. tak tau kenapa mungkin sebab aku belum pernah tengok muka penyanyi tu kot dan kali pertama aku dengar lagu ni masa kat kedai mamak, adalah sekumpulan budak-budak “Punk” pasang lagu ni berulang kali kat hand phone diorang. Memula tu rasa jijik pulak tengok muka ganaz tapi dengar lagu jiwang..

OK! hari ni dari perasaan tak suka terhadap lagu Shae – Sayang tu aku dah jatuh cinta pulak dengan melodi catchy lagu ni. Tak tau la pulak kenapa tetiba terjiwang karat pulak kan.. Aku suka lagu ni pun lepas aku tengok wajah penyanyi asal Shae tu.. nasib baik cantik dan gebu haha.. jangan marah ye.. so apa tunggu lagi jom karok lagu ni ramai-ramai..

Shae atau nama sebenarnya Sheryl Gething adalah seorang gadis anggun dan mempunyai darah kacukan Australia-Riau. Bakatnya dalam bidang nyanyian dan juga mempunyai kemahiran menari yang tersendiri telah memikat hati pemain drum Winner Band sehinggalah terhasilnya album sulung Shae yang mempunyai 8 buah lagu  – Info : Ohbulan.com

Sayang apa khabar dengan mu
Di sini ku merindukan kamu
Ku harap cinta mu takkan berubah
Kerna di sini ku tetap untukmu

Sayang apa khabar dengan mu
Cobalah kamu telepon diriku
Ku rindu dengar suara indahmu
Kerna dirimulah semangat hidupku

Sayang dengarlah permintaan ku
Jangan ragu kan cintaku
Sayang percayalah apa kataku
Kerna ku sayang kamu

Sayang dengarlah permintaanku
Jaga hatimu untukku
Sayang dengarlah bisikan hatiku
Kerna ku sayang kamu

Aku kan pergi Pergi ku tak akan kembali

Meremang jap bulu roma aku bila baca dan dengar sepatah-sepatah lirik dalam lagu Teman Pengganti dari Malique feat Black ni. Memang penuh dengan makna tersirat dan tersurat. Tak sangka aku Malaysia memang banyak lagu-lagu yang bagus dan penuh dengan seni dan rencah dalamnya. Kenapa bila tiap kali part chorus “Aku kan pergi.. Pergi ku tak akan kembali” aku rasa kerdil sangat dalam dunia ni. Bila kita cakap waktu kita pergi tak akan kembali mesti kita rasa takut kan.. ntah lah.. lagu ni memang terbaik bagi aku.. just nak share dengan korang :)

http://www.youtube.com/watch?v=2kxGlKts15I

Lirik Lagu Teman Pengganti – Black & Malique

Continue reading

Harris Alif – Kisah Yang Terindah

 

Sekali sekala jadi wartawan jemputan untuk blog ChillOut.MY ni seronok juga kan.. bukan senang tau nak jadi wartawan ni atau lebih dikenali sebagai wartawan blogger. Kenapa aku cakap wartawan blogger? sebab wartawan blogger ni tak dapat bayaran pun saja main suka-suka. Selalu gak aku dengar dan tengok wartawan mainstream ni dengki ngan wartawan blogger. Tah apa yang diorang nak dengki pun tak taulah. Ada sampai sanggup hina blogger ni dan label blogger ni sebagai pengacau. Alah lantak lah apa diorang nak cakap sebenarnya diorang jeles yang blogger ni pun pandai cari berita untuk pembaca blog masing-masing.

Ok ok malas nak cerita pasal Wartawan yang kekwat meh korang dengar apa yang aku interview kan kat adik Harris Alif ni.. oh ye kalau korang nak tahu adik Harris Alif ni lah Juara Idola Kecil satu ketika dulu. Sekarang ni dah berumur 13 tahun dan ada potensi untuk meningkat maju dalam industri muzik tanah air. Suara dia pun boleh tahan sedap gak tau.. tak sia-sia bakat yang ada diasah sejak dari kecil lagi. Sekarang ni dia dah release single terbaru iaitu “Kisah Yang Terindah” dan akan diputarkan di corong-corong radio tak lama lagi. Bukan setakat aktif menyanyi tapi Harris Alif juga aktif dalam bidang pengacaraan dan kini dah berlakon filem gak. Filem lakonan Harris Alif yang bakal menemui peminatnya tak lama lagi adalah filem animasi Bola Kampung 3D dan Aku Kau Dan Dia.

Apa-apa pun tahniah ye adik Harris Alif dan teruskan usaha dan rajin-rajin belajar ye.. walaupun sekarang ni meriah dapat tawaran macam-macam tapi pelajaran tu juga penting. Pandai-pandai ye bahagikan masa :) Good luck and keep cool .. ngeeee…