Authors Posts by Mohd Zaid

Mohd Zaid

1689 POSTS 2654 COMMENTS
Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com

0

jam tangan zalora

‘Jom dating!’ masa memang penting bagi aku sebab kerja yang tak tentu masa ni kekadang hampir tak ada masa untuk diri sendiri dan keluarga termasuklah orang yang tersayang. Jadi masa yang ada ni aku nak ajak sesiapa je dating sambil baca blog aku ni.

Masa itu penting, masa tu ibarat emas. Tapi sekarang masa tu lebih elegan lebih versatile. Kalau dulu orang tengok jam sebab nak tengok masa dah pukul berapa tapi sekarang ni orang pakai jam sebab nak nampak lebih segak bergaya. Lelaki kalau tak baju, kasut mesti kena ada jam, macam aku ni kalau tak pakai jam memang tak keluar rumah lah sebab bila tak pakai rasa semacam je macam ada sesuatu yang hilang je rasanya.

Okey ni nak bagi tahu sikit, Jam tangan sekarang ni dilihat sebagai antara aksesori yang paling popular dalam pasaran. Walaupun kat luar sana sekarang ni terdapat lebih banyak jenis aksesori yang boleh didapati namun tiada siapa mampu menafikan hakikat bahawa jam tangan adalah yang paling digunakan sekali. Sifatnya yang versatile membolehkan ia dipakai untuk ke mana-mana jua, tidak kira ke pejabat, majlis-majlis istimewa mahupun untuk aktiviti lasak pada hujung minggu bersama rakan-rakan.

jam tangan zalora1

Sekarang ni kalau korang nak tahu koleksi jam tangan terkini lelaki ada macam-macam rekaan dan yang paling penting rekaan yang ada sekarang ni nampak lebih stylish dan lebih terkini sesuai dengan peredaran trend semasa fashion terbaru. Tak kiralah tua muda semuanya sesuai pakai dan nampak lebih gempak.

Mahu tak cair tengok koleksi jam tangan terkini lelaki di Zalora Malaysia ni? aku sendiri pun tak sabar nak beli lagi, harga pun tak mahal mana dan mampu milik. Senangnya kalau beli online ni penghantaran pun percuma jadi boleh lah jimat duit jimat masa.

0

Photo 6-6-15, 12 06 04 PM

Nak pergi kerja jam, nak pergi pasar jam, nak pergi mana-mana pun susah jalan raya hari ini susah nak cakaplah, siang malam pun asik sesak dengan kerendaan baik besar mahupun kenderaan motosikal. Lagi ditambah dengan ekonomi negara yang meruncing mengakibatkan kejatuhan matawang dan kenaikkan harga minyak yang pastinya membebankan semua.

Tapi semua ni dapat diatasi dengan penggunaan basikal elektrik ataupun Scooter elektrik. Lebih jimat lebih style lebih selamat. Kalau setakat nak pergi mini market dekat depan rumah nak pergi bersiar-siar dalam taman atau pun nak pergi kerja sekali pun boleh. Tak ada lagi alasan untuk berjimat.

Disebabkan aku ni salah seorang pengguna bijak yang nak berjimat jadi aku dah pun order sebuah basikal elektrik model Z-Electric Scooter yang serius cantik, comel, ringan dan harganya sangatlah berpatutan. Memang tak rugi beli sebab boleh guna untuk pergi kemana-mana lepas ni senanglah

Untuk pengetahuan semua, aku order Electric Scooter ni di ZENT Electric Dreams Sdn. Bhd yang kedainya terletak di Ara Damansara. ZENT Electric Dreams bukan setakat menjual tapi turut menyediakan perkhidmatan membaiki, cat dan mengimport model-model baru pilihan pengguna.

0

Pengorbanan Cinta Seorang Isteri1

Percintaan antara suami isteri memanglah indah belaka, tapi adakalanya gelombang rintangan akan menjadi batu pengukur sejauh mana kesetiaannya. Untuk menempuh dunia percintaan memerlukan begitu banyak pengorbanan. Bila cinta itu sendiri didustai, mampulah badai gelora diharungi? Terimalah setulus hati, janji yang telah termeterai moga-moga cinta kita kekal ke hujung usia di dunia ini dan di akhirat nanti.

Jom baca kisah sedih pengorbanan seorang isteri yang patut dijadikan teladan bagi kita semua. Kerana cinta itu adalah Cinta Paling Agung.

0

Seperti yang kita semua tahu, Taman Tema Genting telah ditutup dan kini Twentieth Century Fox World, taman tema terbaru yang sedang giat dibina di Genting Highlands, pahang yang meliputi keluasan 25 ekar serta mempunyai 25 permainan berdasarkan filem-filem yang mendapat sambutan seperti Rio, Alien vs Predator dan Planet of the Apes.

Tinjauan aku baru-baru ni nampaknya mungkin sudah 20% pembinaan telah dijalankan. Tak sangka tahun 2016 ini Malaysia merupakan destinasi hiburan bertaraf dunia dengan adanya taman tema baru ini boleh menarik lebih banyak pelancong dalam dan luar negara sekaligus menaikkan ekonomi negara kita. Ini termasuk memberikan peluang pekerjaan yang banyak kepada anak bangsa kita.

genting taman tema lama

Taman tema Genting sebelum ni siapa yang tak pernah pergi memang rugi lah! Gambar bawah ni pula diambil pada 31 May 2015, mungkin boleh dikatakan hampir 20-30% siap. So kita tunggu jelah tahun 2016 nanti mesti gempak punyalah.