Author Archives: Mohd Zaid

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com

Rude Acoustic Cover by Faizul Sani

Sebab aku suka sangat lagu ni dan Faizul AF pun buat cover lagu ni jadi aku nak share lah kat blog ni gak.. jom ramai-ramai tengon version cover Faizul ye dan komen kat Youtube dia.

Posted in Video | Tagged , , , , | Add A Comment

ENGKAU PERWIRA NEGARA

Engkau perwira negara Engkau harapan negara Di saat negara ini goyah Di saat masyarakat dalam ketakutan Kau bangkit dengan beraninya Kau maju dengan azam yang tinggi Demi mempertahankan negara Demi menjaga maruah bangsa Kau bertekad untuk berjuang Kau tegar hingga … Continue reading

Posted in Negara, Perjuangan | 1 Comment

Realitinya di sini, Inilah Akademi Fantasia

Saban hari tak lengkap kalau dalam kehidupan kita ini ada sifat ingin mengubah cara hidup.  Bukan untuk mengubah takdir tetapi mengambil peluang yang ada dan dijadikan sebagai batu loncatan untuk berjaya. Seperti bait lirik lagu Menuju Puncak yang dipetik “Bukan … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , , , , , | Add A Comment

Dugaan Bila Berjauhan

Memang betul cakap pepatah “Jauh di mata dekat di hati”. Bila jauh perasaan rindu semakin menebal dalam diri ni. Masa inilah macam-macam dugaan yang datang.  Nak atau tak kita kena  laluinya jugak. Masa berjauhan ni la hati kena kental. Kalau … Continue reading

Posted in Cinta | Tagged , , | Add A Comment