Authors Posts by Mohd Zaid

Mohd Zaid

1686 POSTS 2654 COMMENTS
Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com

0

Seperti yang kita semua tahu, Taman Tema Genting telah ditutup dan kini Twentieth Century Fox World, taman tema terbaru yang sedang giat dibina di Genting Highlands, pahang yang meliputi keluasan 25 ekar serta mempunyai 25 permainan berdasarkan filem-filem yang mendapat sambutan seperti Rio, Alien vs Predator dan Planet of the Apes.

Tinjauan aku baru-baru ni nampaknya mungkin sudah 20% pembinaan telah dijalankan. Tak sangka tahun 2016 ini Malaysia merupakan destinasi hiburan bertaraf dunia dengan adanya taman tema baru ini boleh menarik lebih banyak pelancong dalam dan luar negara sekaligus menaikkan ekonomi negara kita. Ini termasuk memberikan peluang pekerjaan yang banyak kepada anak bangsa kita.

genting taman tema lama

Taman tema Genting sebelum ni siapa yang tak pernah pergi memang rugi lah! Gambar bawah ni pula diambil pada 31 May 2015, mungkin boleh dikatakan hampir 20-30% siap. So kita tunggu jelah tahun 2016 nanti mesti gempak punyalah.

0

Rasa macam ramai pulak sekarang yang mengisap vapor berbanding isap rokok. Ada yang cakap rokok elektronik ni lagi buruk kesannya dari rokok biasa. Mana-mana pun pendapat yang penting tepuk dada sendiri dan tanya diri sendiri kenapa dok mengisap.

Aku dah terjebak dah dengan vape ni, ala isap asap berperisa je kot, lek la bro.. baru-baru ni aku ngan member lain menshopping vapor kat Mobile Vapor Shop kat Sunway Mentari tu. Sebab tengok ramai gak orang dok membeli kat sana. Ramai jugaklah retis Malaysia pun membeli kat situ.

Dekat sejam jugalah suruh member menjual tu mengajar macam mana pakai menda alah ni, nak tukar coil la nak tukar liquid la.. semua dia ajar. Ok gaklah customer service diorang kat situ. Harga pun taklah mahal sangatkan.

11227924_10206569099611278_3594520352992209352_nSebenarnya dah lama mengidam nak bervape ni. So terus je lah rembat sebiji Vapor SMOK X-Pro Plus M80 ni dengan KangerTech Subtank mini. Total RM340, ok lah kan untuk permulaan. Rembat sekali flavor Cloud Chasers Sirap Bandung yang super sedap bila basah kat bibir dan tekak. Liquid flavor tu diorang jual RM35 so siapa nak rasa pi la cari sendiri ok.

11219078_10206569221294320_8837301642938619658_nSekali pergi terus rembat 3 biji vapor ni. Order macam order air sirap bandung kat kedai mamak je.. “ane sirap bandung tiga ikat tepi tapau ok”

So far ok lah vape ni tak la rasa sakit tekak, pandai kawal dia punya setting dah bagus. Nak tahu lagi pasal vapor ni mudah je gi kat Google dan Youtube ramai yang buat tutorial kat sana.

 

 

0

Bila bercakap pasal percutian ada antara kita yang mengidamkan percutian di kawasan bergunung ganang, di pulau, pantai, tempat bersalji dan macam-macam lagi. Tapi pernah tak anda terfikir untuk bercuti dan alami suasana kampung yang indah, udara yang nyaman, kehijauan hutan dan warna warni bunga tropika yang sememangnya ada di dalam negara sendiri?

Ramai yang tidak tahu di Malaysia khususnya negeri Pahang terdapat pelbagai destinasi eko-pelancongan yang tersedia untuk dinikmati oleh pelancong dalam dan luar negara. Kehidupan alam semulajadi yang cantik merangkumi tanah tinggi, hutan lipur, pantai dan juga pulau menggamit suasana percutian terindah bersama orang tersayang.

Eight Acres terletak di Lot 7822, Mukim Gali, Off Jalan Sungai Klau, 27630 Raub
Eight Acres terletak di Lot 7822, Mukim Gali, Off Jalan Sungai Klau, 27630 Raub

Kali ini saya sempat berkunjung ke Eight Acres yang terletak di Raub Pahang selama 2 hari 1 malam. Pelbagai aktiviti riadah yang saya lakukan di sini sambil menghilangkan rasa tekanan masalah kerja, rasa hiruk pikuk kota dan sambil bercuti ini juga dapat mengembalikan tenaga serta mutu pemikiran yang lebih kreatif dan dinamik.

Screen Shot 2015-05-03 at 9.17.44 PMPerjalanan dari Kuala Lumpur melalui Lebuh Raya Karak mengambil masa lebih kurang 1 jam 50 minit untuk sampai ke destinasi ini. Sesuai bagi mereka yang bekerja di kota metropolitan yang inginkan riadah rehat pantas bersama keluarga. Tak perlu takut sesat kerana Eight Acres tersedia di aplikasi Google Map dan Waze anda.

Pemandan yang indah sesuai untuk seisi keluarga.
Pemandan yang indah sesuai untuk seisi keluarga.

Seperti yang kita tahu di Malaysia terdapat banyak resort dan hotel yang menjalankan operasinya secara eco-friendly tetapi adakah kesemua hotel dan resort tersebut melaksanakannya 100%?. Eight Acres sudah pastinya menjanjikan kepada anda percutian yang 100% eco-friendly dan environment-friendly yang tidak menggangu ekosistem di mana elemen-elemen ekosistem seperti air, udara, manusia dan lainnya memberi manfaat alam semulajadi.

1

Pejam celik dah 20 minggu episod #SuamikuEncikSotong ni kan, aku ni nak kata penggemar drama melayu tu tak la sangat tapi bagi aku cerita encik sotong ni memang sempoi dan rasa releks je bila layan. Lebih-lebih lagi ada Amyra Rosli yang cun melecun tu.. abang sado Sharnaaz Ahmad ngan Amar pun ape kurangnya memang sempoi dalam cerita ni.

Screen Shot 2015-03-07 at 3.42.38 PM

Kalau korang perasan, teddy bear yang aku pegang tu adalah teddy bear yang pernah abang sado Sharnaz Ahmad pegang dalam episod Suamiku Encik Sotong. Hoho memang besar dowh. Dah sama tinggi sama besau ngan aku rupenya. Nampak tak gigihnya sebab minat sanggup cari props tu semata-mata nak bergambar.. hoho

Screen Shot 2015-03-07 at 3.45.11 PM

hehe jangan jeles ok aku memang peminat Amyra Rosli sejak dari dulu.. so korang nak jumpa hakak Amyra ni dengan lebih dekat tak? apa kata jom kita pegi tengok Tayangan Eksklusif Episod Akhir Drama ‘Suamiku Encik Sotong’ di The Strand, Kota Damansara pada 9 Mac ini, jam 8.00 malam. Ada gak tayangan prebiu drama terbaru #IsteriSeparuhMasa dan pelakon-pelakon dari #CintaIbadah dan #KeluargaKaraoke. Jumpa korang kat sana nanti okey..

Jom download/preview episod kat sini.