50 TANDA-TANDA seseorang itu SEDANG JATUH CINTA

ciri-cirinya berikut ini:
1. Kamu melihat ada sesuatu yang berbeza dalam diri dia yang menarik untuk diterokai
2. Merasa ada sesuatu yang menggeletek dari dalam diri kita
3. Suka senyum-senyum atau ketawa-ketawa sendiri tidak jelas
4. Suka curi-curi pandang ke arah si dia
5. Kalo dia lagi menglihat ke arah kita, jantung rasanya macam nak keluar
6. Salah tingkah di depan dia
7.Tak sedar suka memalukan diri sendiri
8. Berjalan dekat dengan dia terusss
9. Suka berkhayal
10. Mengkhayal yang indah-indah tentang kamu dan dia
11. Tak selera makan
12. Susah tidur
13. Isi diarymu Mengenai dia, dia, dia, dia ahh terusss
14. selalu mendengar lagu cinta yang liriknya about love selalu
15. Jadi menjaga penampilan dan berusaha tampil Cool terus di depan dia
16. suka sangat mengira-ngira melalui ramalan bintang
17. suka bergurau-gurau
18. mencari tau segalanya tentang dia, termasuk no telefon ibunya
19. berkawan dengan sahabatnya, buka akses terus ke dia
20. Diam-2 tangkap gambar dia pakai HP terus kamu jadiikan wallpaper
21.Hobi tulis namanya di setiap kertas kosong yang boleh kamu tuliskan
22. melukis gambar dia terusss
23. Jadi pemalu sangat kalo di deket dia
24. Badan semerbak mewangi sana sini tralala trilili
25. Kalo dia menegur, rasanya kayak kejutan elektrik
26.bangun pagi buat buat bekal untuk dikasih ke dia
27. membalas sms dari dia
28. Setia menunggu di telefon walaupun dia tak janji mau menelefon
29. jual mahal kalo dekat dengan dia, tapi kalo dia tak ada kekok sendiri
30. Mengiya kan apa-apa maunya dia, biarpun kamunya tidak suka
31. cakapnya Cuma menganggap kawan, padahal mau lebih dari sekadar berkawan
32. Pening berfikir cara bagaimana ngajak dia menonton wayang setelah sengaja beli tiket dua
33. Rela habiskan duit gaji untuk beli hadiah hari jadi dia
34.mencari kad cinta yang paling Romantik buat dia
35. Selalu memuji segala hal tentang dia
36. Beli bukubuku psikologi tentang cinta dan dipraktiskan satu persatu
37. Satu senyuman dari dia buat kamu menyangka mempunyai seribu maknanya
38. Rajin sms bertanya khabar dia
39.Pura pura pinjam buku
padahal kita tidak perlu buku itu
40. Meminjam CD terbaru supaya kamu ada alasan buat ke rumah dia mengambil CD
41. Pertama kali bertentang mata sama dia, muka merasa jadi seperti ketam rebus
42.berfikir mencari topik supaya percakapannya akan berjalan dengan lancar kalo sama dengan dia
43.Mencatat semua tarikh bertemuan, isi perbualan, dan tulis semuanya di diary
44. Menyukai perkara benda yang dia sukai
45. Jadi kawan yang baik dan penuh perhatian saat dia lagi mempunyai masalah
46. Tak mempedulikan apa-apa kekurangan dia
47. Tidak boleh melupakan dia sekalipun dia sudah mengecewakan kita
48.Benar-benar sedih kalau dia lagi tak ada
49.Jadi lelaki yang paling rajin yang pernah dia ditemui
50.Saat baca artikel ini, kamu jadi teringat pada seseorang. itu tanda kamu benar-benar lagi jatuh cinta!!!

32 Responses to 50 TANDA-TANDA seseorang itu SEDANG JATUH CINTA

  1. monica says:

    nI love you,

  2. monica says:

    I hope you and i can meet you

  3. Anonymous says:

    love you so much .. tapi ,, kenapa awak buat saye macam nhe ,, kenapa awak lebih kan chenta dyea dari saye ermmmmm

  4. Anonymous says:

    semua ni ada pada diri saya. BERSYUKURLAHH 🙂

  5. Anonymous says:

    SAYA FAZZLYN IZZATY

  6. Anonymous says:

    SAYA DANIAL

  7. Anonymous says:

    saya demgan dia couple

  8. Anonymous says:

    saya sayang diaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sangat. loveyouuuu

  9. Anonymous says:

    saya sudah jatuh cinta dengan dia..saya sendiri pun tak tahu

  10. Anonymous says:

    saya sayang dya tpi dya tidak thu.. mcm mn nie..??n

  11. Anonymous says:

    sayang ARMAN ..<3 <3 <3 love you..

  12. Anonymous says:

    yes,and im thinking of him,.n sygnye si dia tk rse bnde yg sme,,

  13. wafa says:

    love hariz ..nbut dye tak sedar yg sya suke kat dye

  14. anonymous says:

    klik sesaje je.ah klu mcm ni aku tak pnah in love la ni. tapi umm pnah org buat camni kat saya. tolak camtu je.

  15. IqYnn says:

    Im in LOVE ..tpi dia mcm anggap sy sbgai kwn pdahal kwn yg rapat dgn dye ckp yg dia cinte sy .. sy x thu ape isi haty dye ..

  16. Syasya says:

    Saya pun adew ske kat seorang ni, tp sy rasa dia tak pernah tahu isi hati sye,Shaqeer I love u

  17. 170594 says:

    Skali jer aku prnah rsa cmni. Rsany dia pn tau. Tp aku tolak dia plak, tp aku xsdr pn aku tolak dia. Dh thun amik spm, mmg serabut. Nak ckp mnyesal, xplak. Mybe I’ll get a better person, sbg suami terus.

  18. Fazariffen says:

    Ingin jugak nak rasa macam ni. adoii. belum masa kot..

  19. izumi says:

    owh baru aku tahu

  20. Iqah says:

    I Love Hazrien. X sangka yg dya slalu tengok sye dn ikut2x sye time pulang dri sekolah ! :3 SWEETNYE… :3

  21. crazy_in_love says:

    wow…..facta ni mmang btel..tp owg yg aq ? anye anggp aq sebagai adix jerk….

  22. Anonymous says:

    Saya.. Dia selalu pndang saya, tapi,.. Dia da berpunya..nOrg epunyaan dia tu kwan baik saya. But, dia selalu pndang saya.. Tetiba, saya terasa sukakan dia.. Tapi, saya x nak kwan baik saya tu sedih.. :’) saya cuma seronok sebb si dia dpat gembirakan kwan baik saya.. Saya suka dia.. Dan, saya tak tau dia suka saya atau tidak sbb dia da berpunya..

  23. alifia alamandha says:

    pertamanya cuma ngefans tapi lama kelamaan suka n(TG)

  24. hafidz jita afilia says:

    dia awalnya hana teman untuk menghibur lama2 kelamaan dia menjadi ingin tahu apa yang ada di aku.dan ak bingung apa itu tanda-tanda jatuh cinta atau bukan tapi tu ternyata benar-benar jatuh cinta

  25. Anonymous says:

    Amazing omg!!!!me too in love hehehe

  26. BdkBaru says:

    ad sowank tu selalu je pandang aku pastu buat senyum malu2 tpi x prnah bertegur-sapa pun..jngn jdi lepat liat sudah…xkut la sy perasan..kut2 dia sje2 je..

  27. sssooofffiiiaaa says:

    yeke tapi saya tak macm tu ….. tapi ada la skt – skt tak banyk sngt GOOD LUCK …….

  28. Someone says:

    Saat saya baca semua ni. Nafas saya jadi sesak. Help meen

  29. anonim says:

    Nafas Ku jadi sesak karna Baku cinta sama di……..n

  30. Aq ade suka sorang laki ni , nama dye azman , dia baik,hnsem, he everything for me .. but im not sure if he like me or not .. firstly aq mmg xsuka dye sgt , tp xtahu mcm mne boleh terlanjur cinta semenjak zhr pergi dr idop aq, hmm ..yes usually, dia mmg friend rapatla jugak ..tp aq nak tahu sgt2 prasaan dia kat aq, mcm mne naktahu dia suka saya? ..hmmmmmmmm

  31. noname says:

    in love ka?hahak,xtau la, tp feeling mcm lain jak bila chat dgn c dia, richard rick, he dun know my real name, n x sure whther die feel sma mcm sy..hmmm,anyway, i x expect byk dr dia, coz my ging is still young..kalu jodoh, ada la tu..feeling heart.:D

  32. noname says:

    ‘ging’ is our nickname during chat..hihi, its like hey,friend!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *